vineri, 9 noiembrie 2007

Voices in my mind

Oh, Miaiela! Va pup! Stai sa il pup pe I. Ah, sunteti toti. L. este? Vreau sa o pup, a fost ziua ei. Vai cat este de frumos! La cat incepe? 6. Adica acum 20 de minute, hahaha. Ce inalt esti!Unde ti-e parul? Nu am tigari, de aici din centru nu stiu de unde sa cumpar. Nu, nu vreau sa traversez. Ia de la mine. Oricum sunt mai tari decat ale ei.

Miroase frumos a iarna si ceai.Intru si intre carti si muzica ma simt intoarsa in timp. Vad fete ale unor oameni pe care i-am iubit si la care ma uit incercand sa imi aduc aminte ce nu a mers in iubirea noastra. Ma strecor pana la el printre ei.

Hai cu mine sa iti lasi geaca. O sa iti fie cald. Lasa si blanitza. Mi-a fost dor de tine. Doar tu nu m-ai sunat sa imi spui La multi ani! Dintre toti oamenii din lume, numai tu. Nu te supara, am uitat! Hai cu mine. Cum esti? Mi-e dor de tine, de ce nu vrei sa ma pupi? Nu vreau sa vorbim despre asta. Ce iti face sotia, by the way? Salut! Va pup! La multi ani! Nici nu te-am vazut! Ce sunt aia din picioarele tale? Hahaha! Iti tin de cald? Nu, sunt doar de fashion, asa.

Nimicuri.

Miaielo! La multi ani! Pe tine vroiam sa te vad! Am ceva, este asa din suflet. Ia-l cu tine. Merci! Ma duc sa vad. Fumezi? Nu acum. Ba hai. Mai povestim. Ce filmezi? E bine. Sunt ok. O sa il vezi si pe al meu pe aici. Oare putem sa stam pe pernele astea? Ce frumoasa esti! Ai slabit, si ce par lung ai, nu imi vine sa cred. Nu, nu mai merg la sala. Cand incepe? De ce nu vrei sa ne vedem? Ti-e nu iti este dor sa vorbim? Nu. Ai mai facut tampenii? Nu ma mai pupa! De ce nu vrei? Iti multumesc. Este asa de frumos? Ce ai primit? Este ceva mic, dar era demult acolo pentru tine. Spune-mi ce ai. De ce nu poti sa imi povestesti? Pentru ca mi-am promis ca nu mai vorbesc despre asta. E alegerea ta. Dar esti bine, da? M-am gandit mult la tine. De ce razi? Bine, daca nu vrei nu imi povesti. Nu reusesc sa gasesc o bona pentru copil. Vai cat este de frumos, cat este de mare. D200, oh, ce frumos, ne place. Eu am D70. Da, Nikon D70 este un super aparat. Dar am doar un singur obiectiv. Ala care trebuie. Te-am sunat fix cand erai singura. Soarta. Hahaha. Nu mai stiu unde eram. Ce daca m-ai mintit, mie mi-a placut ca am vorbit. Vrei sa te mai sun? Nu cred ca e bine. De ce te-ai schimbat asa? Sunt tot eu, doar ca nu ma intereseaza. Nimic. Hai sa mai fumam o tigara. Mi-e sete. Pot sa am un pahar, va rog. Sigur, apa este pe holul din stanga. Liniste, ce tot susutiti? Ce frumoasa esti! Ti-ai schimbat look-ul. Oh, multumesc. Am vazut-o pe fiica-ta la Kid Loco. Aia mare sau aia mica. Vrei un ceai? Hai ca ma duc si aduc eu. Cum iti mai este? Mi-a placut la conferinta de presa. Vreau sa cumpar cateva carti. Alege si imi spui ce si cum. Unde esti? La munca. Cand pleci? Pai in zece minute. Iai tu cadou si ne reglam noi. Ceai, ceva cu China, ca stii ca ai lui erau cu Ambasada. Un ceai din China? Jasmine. Da, este un ceai foarte scump si foarte bun. Uite cu jeleuri, M nustiucat. Ca eu le stiu ca imi iau acasa. Vreau niste carti pentru niste oameni speciali. O sa plec, mergem sa imi iau geaca te rog. Pot sa te mai sun? Da, suna-ma. Nu ne vedem? Nu. Nu cred ca ne vedem. Va pup. Minunat eveniment. Vreau sa vin la lansarea Printeselor, pentru ca si eu sunt o printesa. Te pup, inca o data La multi ani! Am plecat si eu. Mai vorbim si poate ne vedem si la o cafea, cumva? Sigur. Te pup. Pai pupa-ma. Hahaha! Sigur ca da. Lasa ca el stie.

E frig. Geanta este ingreunata de carti si mintea mea de gaduri. Cine sunt toti oamenii astia frumosi de pe strazi? Cum de orasul asta este dintr-o data special? De ce nu imi mai este frica de nimic? De ce nu imi pasa ca dintr-un gand o sa iasa cineva care o sa imi dea una in cap pentru o geanta mare si plina cu niste carti? Mi-au inghetat mainile. Trec pe langa Dalles si imi aduc aminte de targurile de Craciun, de cum plecam de la birou ca sa cumparam cadouri.
Am intrat in bar si intre oamenii aia straini m-am simtit bizar, acasa. Fum si fete prieteneoase. Geaca mea in cui.
Buna. La multi ani! Mihai nu este? O vodca cola. Te pup. La multi ani! Singura? Vine si el in cateva minute. E full! Pupa-ma, e ziua mea! Ah, pai oricum te pup!La multi ani!Poti sa stai la masa aia, e pentru Mihai, o sa fie full. Eu sunt Mihaela. La multi ani! E draguta aia mica a lui Columbeanu. Asa mare este? Nu e ma, vi se pare, cum sa fi crescut asa de repede? De la cristalele Swarowski? Hahaha! Vreti Twix? Asa, de ziua mea. Ce? E si ziua lui Shobo? Fuck! Intreab-o pe Oana? Cum? A! O cheama si pe ea! La multi ani! Oh, sunt preferatele mele! Noroc!

Ridic o mana si ii fac semn unde stam.

Break on through to the other side
Break on through to the other side
Break on through, yeah!
Wow!
Wow!

Muah-muah. A venit Mihai? Nu inca, stai jos. Ma mut eu acolo si vii tu in locul meu si sa stea prietenul tau la margine. O bere. Ursus. Cum esti? Unde e Mihai? Acasa. Azi nu servim. Hahaha!
Pe mine nu ma inviti la ziua ta? Nu este o petrecere. Beau ceva cu Boji si atat. Daca vrei sa vii, poti. Nu stiu daca ma lasa.

I am the passenger
And I ride and I ride
I ride through the citys backside
I see the stars come out of the sky
Yeah, theyre bright in a hollow sky
You know it looks so good tonight

Inca un Ursus! Ce poate sa bea dupa vodca-cola ca sa nu ii faca rau? Vodca cu suc de mere. Ah, e bun? Da ma, e racoros, e ce beau eu, o sa iti placa. Ea este Alina, o cheama si Mihaela. La multi ani! Noroc! Da-te sa trec si eu. Ce faci ma? Cum ai plecat de la munca? Nu vezi ca sunt imbracat? Stai ca ma suna. Sunt cu Mihaela, ia-o sa ii zici La Multi Ani. Te pup! Buna, sunt Cristina, La multi ani! Hahahaha! Poti sa mi-l dai pe Gabi te rog. De ce esti rau? Nu ma intereseaza. Dar de unde stie ca exista. Nu te mai baga, de ce te bagi in viata lui? Hahahaha! Al cui este numarul asta? Nu ma, ma lasa. Am vazut si mesaje din telefon. Dar ce iti mai pasa. Eu te iubesc. Pa-pa. Imi plac oamenii de aici. Ii stii pe toti? A murit Alf. Baiatul ala frumos cu sapca? De ce mi-ai spus? Nu trebuia sa imi spui..Hai ma, lasa.

Brusc ma doare burta. Nu pot sa aud ca a mai murit nimeni.Beau din pahar si nu aud nimic. Nu La multi ani, nu Noroc. Si stiu perfect baiatul cu sapca. Frumos si vesel.

Cum esti? Fac pipi si vin. Nu ii mai da sperante. Nu i-am dat. Esti bine? La multi ani! Noroc! Hai sa nu mutam repede. Mi-e frig, lasa, uite de bag in gluga mea mare de moldovean. Mai pune o perna. Imi curg mucii. Nu pot sa stau aici, hai sa ne mutam. Ma doare capul. Gata, nu mai bea. Vrei sa ne casatorim? Hahaha! Noroc. Mai fumam o tigara si mergem. Imi place de Cristi. E frumos. Hahahah! Nu ziceam ca e frumos ca barbat. Ah, eu da! Sigur ma intreaba de tine. Nu, ca ma stie.La Multi Ani! Muah-muah! SI eu te pup! Hai sa ne mutam acolo. Nu, ca e canapeaua ingusta. Aici e ca acasa. Eu ma culc asa pe tine si tu vorbeste acolo. Imi place muzica asta.

Nu-mi aduc aminte nici o piesa.

Mi-e rau. Nu, nu sunt bine. Mergem pe jos. Mi-e foame. Fornetti cu telemea. Da-mi o gura. Hahaha! Nu din aia. Nu mai rade de mine. Da mana, strange asa ca sa nu iti fie frig. Hahaha. Imi cade sapca pe ochi. Lasa ca mai mergem putin si te urc in taxi. Fac eu comanda. Nu vine nimic aici. Ba vine. Uite-l. Da un semn ca ai ajuns acasa bine.

Am ajuns. Nani bun. Picul. Pup si somn usor picule.

joi, 8 noiembrie 2007

Despre scrieri si scris

Un om care mi-e foarte drag mi-a spus ca as face bine sa scriu. Si ca atunci cand "povestile nu mai sunt personale si se transforma in fictiune" totul o sa fie mai bine. Cand eram mica scriam povesti. Despre prietenii mei imaginari care erau niste personaje. Era si o ea - un personaj cu care eu as fi vrut sa seman. O femeie puternica. Ca Mirela. Cel mai frumos as putea sa scriu despre prietenele mele. Dar tot nu ar fi fictiune. Si povestile mele ar fi reale si ar durea. Pentru ca uneori realitatea doare. As putea sa scriu despre vietile lor fara sa pun nume, doar initiale. Dar oare pe ele nu le-ar durea sa ne aducem aminte de toate cele ce au fost si nu se vor mai intoarce?
Sunt asa o sensibila, Duamne! Andi mi-a spus mereu ca trebuie sa scriu. Sa scriu tot ce simt, bine sau rau, sa scriu si sa las demonii sa iasa, demonii care ma chinuie. Doar el nu m-a sunat pana acum. My best friend, my captain. My lost love:))
Viata este minunata.

Un pitic atat de mic!

sI dupa ce incepui cu Dona sa zicem ce si cum ii cu piticii dau click-clickul de dimineta prin blogosfera si gasesc la Otrava:
http://bloguluotrava.blogspot.com/2007/11/un-pitic-atat-de-mic.html
Hahahaha!
Cum ii viata asta!

8 nov!

Am stabilit! Ziua de nume este cea mai tare! Nu imbatranesti deloc, te suna cine nu te astepti, e cu tort dar fara lumanari!! E cu soare, e cu hainitze frumoase, e cu pupat si cu mii si mii de mesaje si telefoane! Ne place! Propun sa nu mai avem zile de nastere la care sa constatam ca facem 30.31.32.35.37 etc..ci numai zile de nume!! Multe zile de nume la care sa petrecem si sa ne veselim!
Cred ca pana acum, ora 11.05 asta este cea mai frumoasa zi din anul asta! Nici nu am mai pomenit atatea sms-uri si telefoane, de azi dimineata eu numa' vorbesc si ras si cant "Multi ani traiasca!"
Parca am 6 ani! Si vreau sa tina ziua asta asa pana seara tarziu!
Iuhu!! Ce ne place!!

miercuri, 7 noiembrie 2007

There is a God..

Si cand ma voi ridica..pe multi am sa pocnesc si eu:)
Hahahaha! Mi-am revenit.
Oamenii pe care nu ii simt nu exista. Mi-am dat eu seama. Oricum eu vad numai ce vreau, aud numai ce vreau. Am mers sa ma spal pe maini inainte de masa si am constatat ca eram roz/portocaliu in obraji. Ca un clown:) Mi-am sters make-up-ul si am ras in oglinda. Cine sunt eu azi? Cum sa spun ca eu nu iubesc oamenii cand mie imi sunt asa de dragi toti? Sunt bolnavior si rau! In cartea unui suedez zisa Piticul, citeam si ma distram gasindu-l pe pitic asa afurisit. Asa era, afurisit. Pentru ca era diferit si ii ura pe toti care erau la fel unii cu altii dar nu cu el. Suntem inconjurati de pitici. Si eu sunt unul din ei cand mi se pune pata. Seful meu asculta Radiohead. E cool. Ne place de el. Ma doare capul si ma gandeam ca ma doare capul pentru ca nu sunt fericita. Apoi mi-am adus aminte ca in Shrek se spune ca fericirea este la o lacrima distanta! Doar atat? Strang din ochii si din dinti, ma gandesc la ceva trist. Daca m-ar filma cineva! Simt cum mi se abureste nasul. O lacrima si apoi o sa fiu fericita! Eu cred in minuni si in povesti ca asa m-am educat. Macar un stranut, ca imi mai dau lacrimile cand stranut. Sa miros niste piper? Mi-e neclar.
O sa ma ciupesc tare de mana, daca ma doare o sa imi dea o lacrima. Duamne! Seful meu asculta Supergirl. Eu sunt super fata lui, stie ca este melodia mea. Si melodia tututor superfetelor. Viata mea are cel mai frumos soundtrack. Cica superfetele nu plang:))
M-am ciupit. Nu pot domnule sa plang pentru a imi veni fericirea inapoi! Imi canta Alexandrina - am cetit ca a ascultat un domn (un tanar domn) si am fost curioasa. Canta bine. Sunt in frenezia aia a scrisului fara noima. Muahahahaa! Nici o lacrima.
Nu sufar de nimic pentru a mi veni sa bocesc. Nu mi-a murit nimeni, nu ma doare nimic (ei, in fine..). Sunt bine si asta de mai devreme cu dezamagirea o sa imi treaca. Caci nu stiu de fapt daca am zis bine cuvantul. Dezamagire suna asa "de serial". Mi-e lehamite! Asta simt! Sictir si lehamite?!
Am sa ma uit la Grey's anatomy si o sa uit de toate. Sunt mare acum, nu ma mai doare ca la 18 ani orice. I have a mind of my own. Si mi-am asumat toate cele petrecute in ultima luna de zile.
Maine e ziua mea de nume. Sunt o sfanta.

LISA EKDAHL - vem vet

"Du är en saga för god för att vara sann
det är en saga i sig att vi funnit varann
vi kunde lika gärna
aldrig nånsin mötts
eller var vårt möte
redan bestämt långt innan vi fötts
vem vet, inte du
vem vet. inte jag
vi vet ingenting nu
vi vet inget idag
vem vet, inte du
vem vet. inte jag
vi vet ingenting nu
vi vet inget idag

Vem vet, inte du
vem vet. inte jag
vi vet ingenting nu
vi vet inget idag
vem vet, inte du
vem vet. inte jag
vi vet ingenting nu
vi vet inget idag


Du är en saga för god för att vara sann
det är en saga i sig att vi funnit varann
vi kunde lika gärna
aldrig nånsin mötts
eller var vårt möte
redan bestämt långt innan vi fötts
vem vet, inte du
vem vet. inte jag
vi vet ingenting nu
vi vet inget idag
vem vet, inte du
vem vet. inte jag
vi vet ingenting nu
vi vet inget idag"

nici eu nu le ziceam mai bine ca fata asta!

Oameni si oameni

M-am trezit intr-o caldura infernala. Cred ca si datorita "bolii" simt totul mai puternic, mai intens. Si ma scoate din minti.

Am spus cuiva ca nu mai simt nimic cand ne vedem. Apoi am avut revelatia ca nu mai simt nimic in general. Pentru nimeni. Ca oamenii imi sunt aproape indiferenti, ca daca cuiva ii vine sa planga eu ma ridic si plec (dat fiind ca mi-am promis ca eu nu mai plang!). Nu mai simt nimic cand sunt treaza. In schimb visez si plang si sufar in somn ce nu s-a pomenit. Visez copii. Am visat-o pe Luana gravida, apoi burta ii disparuse brusc. Nu pierduse copilul, ci acesta iesise si crescuse brusc pentru ca timpul nu mai tinea cont de mine. Azi noapte am visat ca Dana si Mircea aveau doua fete, pe Maria si inca una mai mica, cu parul mai inchis. Doua frumusesti. Parintii plecau la o nunta si eu am zis ca tin fetele la mine, sa dormim toate trei. Aia mica a inceput sa planga, mi-a spus ca o iubesc mai mult pe Maria, eu si Maria radeam si o pupam si o gadilam. In vis totul este cum trebuie sa fie. Iubesc pe toata lumea, rad si plang si sunt..umana si normala. Acum nu ma simt nici umana, nici normala. Nici vesela si nici trista. Imi pare ca mi-am cam batut joc de mine in ultima vreme, ca am strigat ca nu imi pasa de nimic si acum nimicului ii pasa de mine. Si mie imi pasa de el. Ne contopim intr-un nimic urias care pe mine ma coplesteste. Mi-e mila si sila de ce vad in jur. Ascult oameni vorbind si imi dau seama ca nu am ce cauta langa ei. Pentru ca nu vreau sa ii cunosc. Nu mai vad oamenii frumosi cum ii vedeam. Nu ii mai vad deloc sa fiu sincera.
Si da, sunt tot eu, aia de ieri care scria ca fericirea este o calatorie. Dar ce crezi?! Surpriza!
Cred ca sufar futu-i mama masii. Ceea ce mi se pare de prost gust. In calatoria mea fericita in care am ales sa dansez fara sa imi pese cine se uita la mine simt ca cineva m-a dezamagit. Desi nu a facut nimic ce nu stiam ca face. Desi nu este altcineva decat cel pe care il stiam si il iubeam. Insa eu asta simt. O dezamagire pe care nu pot sa o justific si care probail nu este dreapta. Nu cred ca e corect sa fiu dezamagita de acest om. Ar putea foarte bine sa nu mai existe pentru mine si aceste randuri ar fi inutile. Insa..in calatoria mea se petrece ceva. Cred ca trebuie sa deschid geamul si sa lasa totul sa iasa afara. Sa scutur covoarele, sa sterg prafurile..sa inchid geamul si sa ma culc la loc. In vise pot sa plang. Aici nu. Nu am de ce. Eu nu mai plang si nu mai sufar. Si nici nu sunt dezamagita de oameni. Pentru ca mie nu imi mai plac oamenii azi. Acum.

luni, 5 noiembrie 2007

Happiness Is A Journey

"...The truth is, there's no better time to be happy than right now. If not now, when? Your life will always be filled with challenges. It's best to admit this to yourself and decide to be happy anyway. Happiness is the way.
So, treasure every moment that you have. And treasure it more because you shared it with someone special, special enough to spend your time ... and remember that time waits for no one ...
So stop waiting until you finish school, until you go back to school, until you lose ten pounds, until you gain ten pounds, until you have kids, until your kids leave the house, until you start work, until you retire, until you get married, until you get divorced, until Friday night, until Sunday morning, until you get a new car or home, until your car or home is paid off, until spring, until summer, until fall, until winter, until you are off welfare, until the first or the fifteenth, until your song comes on, until you've had a drink, until you've sobered up, until you die, until you are born again to decide that there is no better time than right now to be happy....
Happiness is a journey, not a destination.
Work like you don't need money, Love like you've never been hurt, And dance like no one's watching."

Tot ce este mai sus este cumva pentru prietenul meu de care am fost asa de indragostita..ca un copil de un om mare. Cineva mi-a spus ca am o viata dubioasa, ca accept chestii si ca vad totul anormal de frumos. Si eu am ras si am vazut totul la fel de anormal de frumos. Eu nu cred ca exista oameni care nu stiu sa iubeasca. Cred ca exista oameni care nu stiu cine sunt. Carora le este frica de cei care ii iubesc, de cei care ar putea sa ii judece. Sunt oameni care aleg sa traiasca pur si simplu. Fara sa le pese cat sunt de fericiti de fapt..Caci oricum, nu conteaza..
Eu aleg sa imi pocneasca adrenalina, sa fac numai chestii care ma fac fericita, desi mai imi curg mucii de plans asa, in mine. Caci am ales sa nu mai plang.
Vreau sa vad cat pot de mult din lumea asta, sa dansez fara sa imi pese cine ma vede sau ce crede despre dansul meu ca de ratzusca. Aleg sa iubesc ca si cum nu as fi suferit niciodata..caci ce nu ma omoara ma face mai puternica. Muncesc pentru ca stiu ca cu toti banii imi platesc excursiile si hainutzele..si iau numai chestii celor pe care ii iubesc maxim..
Mai sunt si patetica uneori si am ciudate depresii..care imi trec pentru ca eu inca ma trezesc dimineata.

Trebuie sa vad un ocean si un desert, sa inot cu delfinul care ma asteapta de multa vreme.
Calatoria mea a inceput demult si inca mai am drum de parcurs. Chiar daca o sa vad lumea singura (adica nu in doi) cel putin o sa o vad alaturi de oameni care simt ca mine.
Nu imi place sa zbor singura. Aripa de care as avea nevoie ca sa zbor si mai sus este undeva. Si stiu ca intr-un zbor de al meu o sa ne intalnim si o sa ne prindem ca suntem facuti sa pornim la drum..

Dansati... ca si cum nu va vede nimeni

Micul Putza



El este Micul Putza. Sta nemiscat langa hotel Burg. Arata bine el asa, insa..din cauza conditiilor atmosferice nefavorabile a suferit o micsorare ireversibila a ..ma'ntelegeti! L-am pozat intru invatare de minte pentru toti cei care au de gand sa se expuna goi in mijlocul cetatii, in miez de toamna!

Ce-am mancat..ce-au baut


La Sir Lancelot nu se folosesc furculitzele. Vinul e bun si se serveste in mici pahare de lut. Cu apa rece (sparkling time!!) in carafe si scrumiere care parca sunt bucati din zidul cetatii.

Asa arata un platou pentru 4 persoane. Care continea: un ciolan de purcel, crocant pe dinafara si bun de tot in mijloc, o pulpa mare de pui, carne de ratusca, ficatel de gasca, piept de pui umplut cu diverse, carnita de vita picanta pe un pat de nu stiu ce, cartofi copti cu unt picant, cartofi taranesti, marinata de muraturi, castraveti murati, ceapa rosit, file de peste, o gogoasa nu stiu cu ce ca un pane, frigarui de pui si de porc cu legume si fructe, porumb fiert in lapte, kiwi, portocala si grepfruit de decor si omorat greatza. Nu am putut sa mancam decat cam jumatate.. Dar am verificat cu hangitza si cica NIMENI nu a putut sa manace tot vreodata:)
Desfranare va spui..
Mailuri de la fatza locului, scrise sub aripa lui Bachus"
"Mancam la sir lancelot, orgie culinara fara tacamuri,vin rosh si atmosfera medievala..Hangite cu mijlocul gol, flamande de pohte trupesti si tatuate pe shale..Feciori cu tuleie, precis castrati.."
************
"Domnule drag..Dupa aceste orgasme gastronomice va instintam ca cinstita adunare ii beata turta.Fumam pipe si menestrei ne flauteaza la urechi.In nuaptea ce va sa vie, am luat la pachet mankare pt homlesi, dar data fiind intentia de a canta pe strazi "Raluca, **** vine k naluca" simtim ca vom sfarsi intr-o temnita feudala. Iobagia ne mananca!!Te sarutam cu drag.
Noi, ultimele vlastare valahe.."

Budapesta, my love

Am revenit acasa. Maine am filmare asa ca azi o sa fie mai greu sa scriu tot, sa pun poze si sa impart cu voi tot ce am trait cateva zile. Totul a fost pe repede inainte oricum. Ca niciodata.
Am sarbatorit ziua Oanei ca niste printese ce suntem:) La multi ani sa ne traiasca!!
Asta am scris machita in noaptea a doua:
"Frumos oras.Mi-a adus aminte cumva de Lyon. Dunarea este superba, podurile nu sunt asa ca in Paris peste Sena, dar sunt “de trecut”. Stam intr-un loc aflat la mare inaltime, langa Matyas templom, un hotel micut si cu camere dragute. Numai trei stele dar o minune. Privelistea superba, camera mea da in Piateta Sf Treime, daca ma uit mai departe vad Fisherman’s bastion. Minunata locatie. Biserica Matthias este intr un process de reconditionare, insa este minunata. Aproape de noi este Palatul regal pe care l-am vazut azi. Totul e imens, la fel ca in Franta. Ne place orice care seamana cu Franta! Am mers pe jos in ultimele doua zile la fel ca in excursiile de pe vremuri. Am vazut si am savurat tot. Si mi-a venit sa dau 100 de smsuri ca sa strig cat ma bucur ca am ajuns sa vad asa un oras frumos.
Aseara dupa ce am ajuns am mers is petrecut ziua Oanei la Sir Lancelot, un loc unde s-a renuntat la tacamuri si mancarea se serveste in portii grotesc de mari. O risipa as zice.Hahaha!Si o atmosfera excelenta. Dupa ce am bagat in noi ca disperatii am plecat machiti spre casa. Sincera sa fiu imi aduc aminte vag cum am ajuns. Caci tare bun fusese vinul. Si mancarea..
Azi ne-am trezit si am purces la shopping. 1 noiembrie - pustiu – sarbatoare nationala – au lege conform careia nu se munceste. Tare. Am mai vazut cladirea parlamentului – ca sa ajungem acolo am trecut peste minunatul pod Elisabetha – cel mai frumos dintre toate pe care am trecut, foarte frumoasa – acolo s-au razvratit fratii unguri cu primi ministrul? Intreb pentru ca era curatel asa locul..nu se vedea nici o urma. Pustiu orasul, strazile goale. Nu intelegeam unde este ungurul de rand in mijlocul saptamanii – cand ce crezi, zi libera prin lege. Inchis tot. Numai carciumioare deschise. Am mers insa pana pe str. Vaci caci speram ca patronul de Mango sa tie deschis intru vanzare si producere de sume..neh. inchis tot! Mi-a vinit sa plang.. am beut un ceai si am mers cu tramvaiul pana la un loc magic unde spream ca o sa mancam ceva la preturi decente. Insa cumva nimerim la lux, ne cauta tratatiileJ
Am mancat de pranz la Busulo Juhasz – superba locatia, servirea impecabila. Mancarea ciudata. Ungurii mananca dulce. Am mancat muschi de caprioara in sos caramel cu orezel in foaie de sushi – alga, portocale, prosciuto fritto si neste alte chestii bizarre pe langa. Vinul bun! Noroc cu vinul as zice, ca daca si vinul ar fi prost nu stiu ce ne-am face. Am urcat la Citadela-gellert hill unde o doamna tinea o pana in mana si, parafrazandu-l pe fratele Balint se intreba “ce pana mea cautati aici frate?”
Panorama..fara cuvinte. De sus orasul este minunat. Am spus oare cat este de curat acest oras? Cum oamenii nu arunca nimic pe jos? Ti-e si rusine sa arunci o tigara pe jos. De la citadela am coborat pe jos pana la tramvai. Am redescoperit mersul cu tramvaiul, nu ca l-as practica acasa, insa pt alte tari este o binecuvantare. Am cumparat abonament pentru 3 zile si ne dam cu orice mijloc de transport lejer. Am uitat sa zic! In desasperarea noastra de a vedea cat mai mult si mai frumos, nu ne-am uitat pe harta si am mers pe jos o gramada. Apoi am dat 700 de ft ca sa ne urcam cu funicularul la palatal regal pentru a constata ca era la o aruncatura de bat de hotelul nostru. In fine, se mai intampla. Ciudata limba asta. As fi vrut sa fi stiut cateva cuvinte, sa pot sa spun buna ziua si multumesc cand intru undeva. Desi ei stiu romaneste destul de bine.
Am coborat de la citadela si am ajuns acasa. Apoi am coborat sa mancam. “La dracu’” acolo am mancat. Un beci ciudat, Red Devil – la doua strazi de hotel. Cam horror locul, dar ni-l recomandase feciorul de la receptie pe care il banuiam ca e dus cu capul si iata ca mi-a confirmat. Naspa mancare. Acasa am mancat atat de bine la unguresc! Duamne ce gulas impecabil! Aici ti se da o cescuta cu ciobitza, mica, abia iti ajunge pe o masea. Eu nu ma risc sa mananc pentru ca nu am voie picant, insa restul au zis ca e bun. Si putin. Prea putin. Papricasul este altceva decat la noi. Iar stroganoff..nu. Deci nu mancati la red devil caci mancarea nu e ok. Nu pot sa spun ca fac foamea aici, as minti. Am mancat la sir lancelot pentru cateva luni sa fiu sincera. Insa ma asteptam la altceva. Cautam ca si in Grecia locuri cu mancarea lor. Au mult fois gras, nu stiu de unde atatea gaste in Budapesta (hahahah) totul e cu dulce, ratza e in cam toate meniurile. Nu au galuste cu prune, nu au kurtos kolak. Strange as zice. Avem o perceptie gresita despre unguri. Cartile mele de bucate de acasa, alea unguresti imi aratau asa niste minuni. Numai consomeul de pui e ca la carte, adica impecabil. Si au taietei astia ciudatei asa ca niste viermisori. PuahJ
Nu cred ca servim baile termale. Sunt cam raciti si oricum e asa de frig afara ca nu am pomenit. Mersul meu de acasa cu masina ma rupe de realitatea climaterica. Mi-am cumparat manusele si fes, ca nu se mai putea.
Maine spream sa fie deschis Mamutul – nu imi mai pasa de mine, ma gandesc numai la ce am promis ca o sa iau unor oameni pe care ii iubesc. Asa ca ar fi bines a fie deschis, parca nu as lua nimic din metro pe drumul spre taraJ
Mai avem de vazut cateva chestii, neste biserici, etc. sper sa facem maine numai shopping si sa nu mai vedem mare lucru, poate spre seara o plimbare. Jos langa hotel este o cafenea minunata, excellent decorata café jose miro. Sa caut sa vedem cine este acest artist caci mi a placut mult locul. Vreau o geanta mare si frumoasa de piele, am vazut si cred ca ma indur sa imi fac un asa cadou.

Am obosit. Ma uit la mtv germany – ce vremuri cand aveam si noi mtv Europe nu mizeria de acum. Sunt premiile ema. Sa ma bucur de ce am zic."

Reviu cu pozela intru exemplificare:)