vineri, 23 ianuarie 2009

Ina Ilie

<<Aici cateva cuvinte despre cartea Inei. Si mai jos.
Volumul "Femeia care a uitat sa nasca", de Ina Ilie, va fi lansat pe 28 ianuarie, in cadrul unui spectacol sustinut de actori din trupa lui Dan Puric, la Libraria Carturesti, informeaza editura Curtea Veche si MEDIAFAX.
Lansarea volumului este, de altfel, primul eveniment din seria Act1book1 din acesta an. Actori din trupa lui Dan Puric vor introduce cititorii in atmosfera celor 14 povestiri, prin intermediul unei scurte piese de teatru.
Povestea cartii a inceput in urma cu cinci ani, cand "depesa de razbunare" trimisa de Ina Ilie fostului iubit de la acel moment a avut un efect surprinzator, cei doi reluand relatia pentru scurt timp. Odata cu cea de-a doua despartire a luat nastere si prima parte din capitolul "Cum am devenit eu curva", prezent printre cele 14 povestiri din carte.
"Femeia care a uitat sa nasca" a aparut la propunerea unui prieten care era familiar cu teancul de povesti stranse in cativa ani, "necomandate si nefortate", din care 14 au intrat in aceasta carte, povesteste Ina Ilie.
"«Femeia care a uitat sa nasca» este, in esenta, o excursie haotica si labirintica in sufletul femeii din metropola poluata, suita pe tocuri si cu poseta atarnandu-i de cot ca un brat fracturat, care isi amputeaza singura sursa vietii si a energiei pentru a le ingropa, ca Ana lui Manole, la temelia cladirii de birouri din sticla mata si inchisa", se arata in comunicatul editurii. >>


Nu am citit cartea. Vreau sa mi-o cumpar si ea sa imi scrie ceva inauntru, ceva cu "placintica" sau "patrunjel". Ca asa ne zice ea noua. Am zis sa scriu cate ceva despre cate un om care mi-e drag, din timp in timp. Pentru ca Ina are lansare saptamana viitoare, o sa scriu despre ea. O mai tineti minte pe aia mica blonda de la Atomic? Care apoi s-a facut mare si s-a plimbat prin lume cu "Agentia de turism"? Fata aia despre care va spusei acum cateva zile ca o iubesc si ca face paine in casa, sushi, supa de creveti cu lapte de cocos si multe, multe alte minuni? Fata aia care va naste prima putza de fecior dintre Margarete?! Ea ea. (apropos Margaretelor..cum o sa alintam baiatul?? Margarel? Margarit? Margu?? hm..de gandit!)


Cum e Ina? Daca inchid ochii si ma gandesc putin de tot..Ina e ca mama. Ma mangaie pe fatza si in cap, ca mama..Pe vremea in care noi dansam pe bar (pot sa zic?! o sa citeasca fiu-tu??) sau mergeam in Barfly, ea era tot..mamoasa asa. Cred ca unele femei se nasc sa nasca. Au o chestie asa..sa protejeze, sa aline. Asa e Ina. Cred ca am vazut-o si nervoasa, rar. Mai degraba era "vehementa", hahaha! Imi place cuvantul asta. Maternitatea o sa scoata ce e mai bun si ea si abia astept sa vina pe lume micul print.
Am cautat o poza cu noi de cand eram mici. Insa am dat peste un text care mi-a umplut ochii de lacrimi. Asa ca fac ce scrie Ina acolo:
"Descopar tot felul de lucruri aici. Ca sa nu planga, o femeie isi da in fiecare zi cu creion negru sub ochi. Si cand ii vine sa jeleasca, isi aminteste ca e machiata, stie ca se va manji si se abtine. Sotul paralizat, imobilizat pe jumătate, greutate la vorbire, 40 de ani. Inca se iubesc.Eu ma descoperit alta meotda. Merge aproape tot timpul. Cand iti vine sa plangi, vorbesc de plansul din reflex si din senin, lasi capul pe spate si privesti in sus. Lacrimile, fizic, umplu ochiul fara sa-l depaseasca si asa se pot opri. Le intorci inapoi in matca. Vorbesc de plansul prelugit, de hol de spital, de santuri facute de papucii de plastic, de singuratate si servetele de hartie refolosite in toate cutele si in toate 3 straturile."
Cum e Ina?? Ina e un hohot de ras la mine in masina, cu burta la gura, eu la volan povestindu-i cum am vrut sa ma epilez si cum ceara blestemata mi-a lipit intr-un mod odios niste parti anatomice pe care nu le vom mentiona chiar acum. Ina este in cada, submersa, la 7 dimineatza, cu burta la gura, cu o carte in mana. Citeste si eu fac pipi pe mine, cu ochii lipiti de somn.
Ina este in club dansand ca Dave Gahan. Ina este. Si este a noastra. Si desi odata demult s-a temut ca ne-a uitat, nu ne-a uitat, doar ne-a pacalit putin..Ca sa vada noi ce avem de zis.
Ah! Ina e mai rau ca mine:)) Are si mai multi prieteni ;))
Ti-am spus astazi ca te iubesc? Nu? Bine, ti-am zis acum. Pa

miercuri, 21 ianuarie 2009

Ce soir je dors chez moi



******************************************************************************



DJ ZEBRA - de care nu ma satur. maine dimineata nu ne mai este rau ca la gravide, ci dansam!



************************************************************************************



Am vorbit cu Theo la telefon acum cateva zile si mi-am adus aminte de anii Bozzo, cu Popic, Danutz, Pablito, Stangaciul, Club A, Fire, Vadu la Toni de Paste, Mangalia, Vama Veche, Constanta la Eugen..
Ce nebunie de anii nene! Si culmea, pe Theo eu il simt neschimbat. Si inca eu sunt Pisoiul lui si mai am acelasi tic verbal de cate ori ma gandesc la Theo: ce dragut!!

marți, 20 ianuarie 2009

De la R.`primim obsesia lui+baiatul asta

Aici o gasiti pe fosta Destiny's Child, zisa Beyonce . Imi priesc anumiti oameni, eu de ani de zile ma feresc de muzica asta pentru ca ma face sa ..sufar:)) De asta eu am fost punk si cheala si am tot trecut prin etape muzicale (care mai de care mai surprinzatoare). Am ratat era Mariah Carey pentru ca eram prea ocupata sa fiu rebela, dar stiu ca sora mea era fun..ce se mai dansau bluesuri pe vremea aia..
Beyonce vine la pachet cu o stare (de bine, de rau, e ceva oricum..) In plus canta niste cantece in spaniola..Si peste toate, ia uite pe cine are a noastra in ultimul clip..

aici clipul: http://www.beyonceonline.com/us/news/halo-video

niceeeeeeeeee

Hahaiala? Depreseala? Siktir..


Intr-o alta lume, in una in care nu eram deja antrenata si satula sa aud acelasi lucru over and over, azi as fi avut ceva de scris. Dar..in lumea asta, in realitatea mea, nu am nicio reactie.
Nu sunt nici vesela, nici trista. Sunt bine. Sunt calma. Am un zambet trist in coltul gurii.
Nu sunt suparata pe nimeni, nu iubesc pe nimeni, nu urasc pe nimeni. As face cadouri minunate unor oameni dragi fara sa astept nimic inapoi. Si apoi, a doua zi , m-as gandi: oare s-au bucurat sincer sau li s-a parut ca sunt nebuna? Unii se bucura. M-am interesat. Unii nu. De aia nu imi pasa.
Azi am baut ceai si am vazut poze. Azi am mers cu masina si mi-a placut. Azi m-am trezit si nu am dansat caci nu imi mai place playlistul. Azi am fost din nou singura si nu am obosit pe nimeni pana dupa-amiaza cu prezenta mea. Azi am vazut un film. Azi nu am citit nimic dintr-0 carte. Azi am vorbit putin cu o fata si mai mult cu una cu care vorbesc mereu mult.
Azi nu am mancat decat putin de tot si tot azi m-am cantarit. Azi am dat bani pe o asigurare pe care sper sa nu o folosesc niciodata dar pe care cica e bine sa o ai. Si nu e de viata..
Azi am ras. Azi m-am interesat daca sunt asa de speciala cum mi se pare. Azi a devenit ieri acum 11 minute. Deci azi-ul dramantativ (la recitire inainte de postare am gasit acest cuvant scris de mine acum 10 minute. habar nu am ce inseamna si culmea e ca nu imi amintesc ce am vrut sa scriu:)))) a trecut si deci viitorul imi surade.

Azi 20 ianuarie o sa dansez. O sa rad. O sa beau cafea cu niste oameni . Azi o sa iubesc si nu o sa urasc pe nimeni. Azi o sa pun benzina. Azi o sa vad un film. Azi o sa gatesc ceva bun. Azi o sa incerc sa imi iau diploma de licenta de la scoala. Azi o sa vorbesc cu un baiat pe care nu l-am auzit de mult. Azi nu o sa ma duc la niciun interviu. Azi o sa fiu speciala numai cand sunt eu singura, ca sa nu obosesc pe cineva. Azi nu o sa plang. Sa mai planga si altii/altele. Azi sunt fericita ca sunt. Asa cum sunt.

O suparare si un nerv cand sunt. Speciala cand sunt.

Ah..Extirparea coiului (imi cer scuze si promit ca nu voi mai aduce acest "organ" in discutie niciodata) a fost un succes neasteptat. Dupa mai putin de 3 ore, interventia s-a incheiat cu bine, pacientul nu prezinta tulburari de nicio natura. And we are back in biznis again.

Yes, I'm Alexander Perchov. I'll be your humble translator.

(am scris bine, nu?)

duminică, 18 ianuarie 2009

Beautiful people


Octavian Todirut la Serendipity

Am fost aseara la o ceainarie, undeva pe strada Dumbrava Rosie (Str. Dumbrava Rosie nr.12 www.serendipity-tea.ro events@serendipity-tea.ro)
Invitatia suna asa:
Serendipity vă invită să savuraţi un ceai parfumat şi să admiraţi arta fotografică
The colors in my life
realizată de Octavian Todiruţ
începând pe 16 ian. 2009 Octavian este un tânăr din Miercurea-Ciuc, adoptat de Bucureşti. Fost student al Facutăţii de Istorie, acum graphic designer, mereu visător. Pasiunea lui pentru fotografie nu se poate aprecia în cuvinte. Imaginile vor vorbi de la sine. Fotografia este instrumentul lui de a cunoaşte lumea, de a povesti ceea ce vede, de a recrea oricând lumea din jurul lui. Privind individual fotografiile veţi remarca fărâmiţele de viaţa din jurul fiecăruia dintre noi, însă aducându-le împreună, ne privi pe noi înşine, aşa cum suntem noi: cu iubirile noastre, cu visele noastre, cu drumurile si tabieturile noastre de-o viaţă.

Eu pe Tavi l-am cunoscut in octombrie. Canon guy:) Fotografiile lui le-am vazut pe un site, apoi m-am bucurat sa vad o selectie facuta in secret de iubita lui (caci expozitia a fost o surpriza pentru el). Imi place emotia care te lasa fara cuvinte cand intri intr-o camera inmiresmata cu ceai si vezi chipuri dragi tie. Imi place sa vad reactia unui om care nu stie ce il asteapta..Mi-a placut atmosfera cauzata de emotia noastra, asteptarea, revederea cu oameni dragi mie..Mi-a placut sa vad fatza Dianei intr-o fotografie, zambind in micul nostru balcon de fumaciosi..
Mi-a placut de noi toti, eu si fostii colegi, inghesuiti cate doi pe scaunele buretoase asteptandu-l pe Tavi. Parca a fost Craciunul ieri seara!