joi, 6 noiembrie 2008

In alta ordine de idei..

Saptamana asta am vazut primul film 3d din viata mea. Nice. Am fost la concert la Róisín Murphy si m-am vazut cu un baiat care ma face sa rad. Am plans de doua ori pentru ca am facut ceva gresit fara sa stiu ca e gresit..Am reusit sa ma fardez in masina, sa imi tai unghiutzele, sa ma schimb de haine. Daca reusesc sa ma spal pe cap si sa fac sex in timp ce stau in trafic, daca mai prind si neste wireless si intru pe net la volan cred ca pot sa ma mut in micul Bubu.
Azi am mancat din nou paste quatro formagi si m-am bucurat ca toate trec daca te vezi cu antidotul necazului - prietenul care te lasa sa aberezi si mai face si misto de tine in timpul asta fara sa te supere. M-am mai ras cu Margaretele nebune care ma folosesc ca intermediar intre ele, am vorbit cu fetele mele la telefon si sambata o sa fie ziua mea de nume. Ah! Si in rest sunt bine. Doar ca nu apuc sa vad niste filme cu care sunt restanta.
De fata asta - Róisín Murphy - ce frumoasa..Ce energie. Ce de energie am pierdut plecand in GRecia fix cand era festival in Bucuresti..Las' ca nu intrara zilele in sac. E timp pentru toate. Ma culc. Sunt asa de ocupata ziua ca nu am timp de nimic. Uite ce frumos, la MTV la premii, live ne canta Duffy..Yee, yee, yee..(yeah adica:))

Change..That's wassup..



Eu cu politicile nu am treaba. Nu am avut pana acum, caci am fost foarte ocupata. Dar poate o sa am, cine stie. Vazui spotul asta si ma puse pe ganduri. Oare americanii sunt siguri ca o sa le fie bine? Schimbarea e ok insa nu e intotdeauna asa cum viseaza omul. Caci uita-te la noi in ograda, ce, noi n-am schimbat? N-am votat schimbare? Nu stiu cum e Obama, sa fiu sincera nu ma asteptam sa voteze americanii un barbat de culoare care sa se dea cu Air force one,desi am vazut niste filme destul de misto in care Morgan Freeman dadea bine ca presedintele USA. Dar..in filmul ala nu venea cumva sfarsitul lumii??
In fine..azi am primit de la Alex discurul lui McCain dupa ce s-a anuntat victoria lui Obama. Nu stiu daca americanii au ales corect dar vor avea cu siguranta ce si-au dorit. Change. Sa vedem cum simt fetele de peste ocean schimbarea - peste cateva luni zic nu acum. Eu sper sa fie in bine. Si sper ca anul asta o sa alegem si noi BINE. Schimbare sau nu promit ca ma duc sa votez. Poate o sa conteze o stampila pusa acolo unde simtesc eu ca-i bine.

marți, 4 noiembrie 2008

Plase, plashi si plasticaraie

Numa' ce vazui un frumos viral despre pungile de plastic. Am scris mai devreme cum ma duc la supermarket si indes un cos de cumparaturi in cate pungi am nevoie. La Metro am noroc sa gasesc o plasa mare de rafie care cica tine 25 de kile de branze si alte minuni de'ale gurii. La restul nu e cu plashi de rafie, is numai zeci de pungi..

Cand eram mici mama avea cateva plase, voi le mai tineti minte pe ale mamelor voastre? Uratzele, cusute acasa. Era si o vorba "femeia romana cu sacosa'n mana", remember? O punga de plastic era asa o chestie rarissima, cine avea punga de plastic clar avea neamuri in strainatate. Si mai erau niste pungi foarte smechere, facute din saci rezistenti de plastic - zisele pungi duble pe care le coseau la masina niste doamne care lucrau in textile. Foarte practice pentru furat diveste chestii de la munca, mai tin minte si acum ca in plasele alea de sac transparent se puteau copertile de reviste - Cinema cu Florin Piersic si Angela Similea..ce vremuri. Te tinea o punga din aia o gramada de vreme, daca se rupea, mai taiai din ea si o faceai mai mica si puneai alta poze! Una din almanahE.
Toata lumea vorbeste de pungile de plastic si vedem ce se intampla dupa ce noi le folosim si scapam de ele. Insa..in afara de targuri de carte si alte cateva evenimente(unde primesti plasutze textile) eu nu prea vaz o alternativa pentru orice om care are nevoie de o biata plasa:(
Ma gandeam ca in campaniile electorale ar fi frumos daca oamenii ar primi plase textile, insa ma mai gandeam ca romanul e pricinos si dupa primirea obiectului de la un candidat anume, ar aparea reactia contracandidatilor - aia care ar zice : v-au dat plasa ba!

Mda..mi-ar placea sa vin de la piatza cu sacose frumose de panza rezistenta, mi-ar placea sa am la supermarketurile din Bucuresti sacose uriase de rafie ca cele de la Auchan din Franta (plase fara moarte nene..am o asa plasa uriasa de acum 6 ani!). Mi-ar placea ca in loc sa dau nu stiu cati bani pe plasele de plastic (caci le vom plati curand) sa imi pun bunatatile in pungi mari de hartie reciclabila ca in filme sau sa am plasutze vesele cusute de mama sau cumparate ..O stiti pe Silvia? Prietena Andei? Eu o vad la toate targurile. Ca ea mai sunt o multime de fete care fac super gentutze si ar putea sa faca si super plasutze si sacosele. Despre ele scriu aci pentru shoppingaritza fashion din voi.
Pentru mamele noastre si alta femeie romana cu sacosa in mana ma gandesc la altceva - cat poate sa coste un contract intre un supermarket si o fabrica de textile? Si cat de scumpa poate sa fie o sacosa??
Mi-a placut cum suna Nu fi pungas. Mi-a fost greu sa vad un ppt cu poze in care delfini mureau din cauza unor pungi de plastic, broaste testoase la fel. Mi-a fost scarba sa vad de Paste lacul Bicaz plin de peturi..Si totusi nu am facut nimic niciodata. Si ca mine is sute de oameni..caci ne gandim ca o sa faca cineva..Noi suntem cam ocupati cu munca.
Unii mai fac. Numai ca is putini. Am vazut azi ceva frumos:) La Plaza in mall este o "miscare" ECO cu sprijinul National Geographic. O casa frumoasa facuta din peturi, un copac..Peturi de Dorna desigur. Si copacul din peturi maro de la bere (poate ca Dorna si oaresche bere suporta campania anti peturi, nu?)
Mie imi e dor de sticla de lapte din sticla, de sticla de apa minerala, de borcanul de iaurt si de toate sticlele alea pe care le strangeau tiganii urland pe strazi "Sticleeeeeeeeee, gualeeeeeeeeeee, cumparaaaaaaaaaaaaam".

Stiu ca sunt o multime de oameni care fac CEVA. Sper sa ajung sa fac si eu ceva candva, cumva..Pana atunci inca mi-e des rusine ca nu imi pasa destul..

Intarziata ca de obicei..

Acum cam o saptamana am visat un cuplu pe care nu il cunosc personal insa mi-am scris atat cu ea cat si cu el. M-am trezit si ma gandeam ca daca as fi avut macar numarul unuia din ei de telefon as fi putut sa sun si sa le spun "v-am visat!! s-a nascut bebe, nu??"

Azi am reusit sa fur un pic de timp sa intru pe blog la mami. Aici e un link..Am visat cam cu o saptamana mai tarziu ceva ce vad acum la Andrei. Pe bebe..
Sunt asa un pic amuzata de felul in care visez eu oameni pe care nu ii cunosc dar imi sunt dragi.
Bine ai venit bebe Toma-Andrei:) Frumos ca in visul meu..
Ma uit la filmuletze si rad si mi se pare cel mai frumos moment din viata unui om - sa iti vezi copilul nou-nascut.

I support..


Daca va uitati cu atentie o sa vedeti ca la mine intr-un colt de blog a aparut o chestie care zice ca I support pe cineva. 
Primul e Dan Dumitrescu, urmeaza sa mai adaug niste oameni..daca o sa imi placa de ei, desigur. 
Cand o sa am 5 minute libere (adica la noapte) o sa scriu de ce am ales sa support
Nu sunt (sper) persoana care sa se duca cu trendul si daca ECO e trend sa deviu peste noapte ECO, sau verde..Dar aleg sa sustin pe cineva care cred ca merita. Nu am avut timp sa ma dau cu biclele Mirunei, sa adun peturi din Bicaz, sa strang pungi de plastic din spatele blocului. 
Ba ma mult, recunosc si mi-e jena ca arunc tigarea pe geam cand nu am o sticla goala in masina, in care mai e o urma de cafea (nu am scumiera..caci masina mea era initial de nefumatori dar a decazut ingrozitor..), ca iau pungi de la supermarket gratis pe care apoi le folosesc la gunoi, ca las laptopul in priza zile intregi, la fel uit si incarcatoarele, las apa sa curga pana vine apa calda..si as continua dar ma simt de porc caci desi constientizez ca fac rau, uneori nu imi dau seama.
Probabil ca mine sunteti multi, unii recunosc si incearca sa se schimbe, altora nu le pasa. Eu invat:) De la Silvia am invatat acum multi ani de zile sa nu arunc hartii pe jos. Car in geanta hartii, pachete de tigari goale, facturi, bonuri -  cosuri de gunoi daca sunt, is de obicei pline ochi sau arse, scurse pe trotuar. As vrea sa invat sa renunt la masina si sa merg pe bicla (Miruna aici ar trebui sa scriu de tine si sa incep cu "de la M invat sa.." >:D<)
De la Ina invat asa de multe incat nu contenesc sa ma mir de ea..(stiati ca exista oameni care CHIAR mananca sanatos? adica pe bune, sanatos ca la carte). La birou aruncam hartia separat, se strang baterii si telefoane vechi..
Si mai sunt oameni de la care invat. Nu doar chestiuni legate de protectia mediului si alte minuni. Invat mereu. 

I support people..Good people..

And now..back to work girl!

luni, 3 noiembrie 2008

Mama mea


Azi mama face 50 de ani. Cand eram mica, varsta perfecta pentru mama era 28. Daca mama avea 28 eu aveam atunci 9 ani. Era 1986. Azi dimineata am pupat-o si desi sunt un pic mai inalta decat ea, mama are tot 28 si eu am avut azi dimineata 9.
La multi ani Mami!
Desi trebuia sa fim azi undeva departe, la Constantinopole, ei bine suntem tot in Bucuresti si lasam orasul acela minunat sa ne astepte inca o vreme..

La multi ani Dusi!