sâmbătă, 18 septembrie 2010

Nikon 3 ani

La fel ca si anul trecut, iata ca a venit vremea de sarbatoare si am purces cu mic, cu mare, catre Circ. Parul rosh (pregatit special pentru aceasta ocazie!) a fost asortat cu o pereche de pantofi cu toc la fel de rosii si cu geanta aferenta. Rosie, sa mearga cu margelele.
Prima mea iesire dupa nastere, fara Kate, cu papuci cu toc, cu oameni care nu vor sa vorbim despre copiii nostri, cu lume multe si pestrita (si straina! ce bine!!). Am plecat de acasa 2 mandre si ne-am vazut cu al nostru cavaler vrum-vrum venind el cu motorul (dupa ce noi deja intrasem si ne mingalisem printre straini). Spre deosebire de lansarea D90 care a fost de mare fitza, la Radisson, etc, etc, anul acesta s-a simtit criza:) dar totusi cei de la Skin au ales sa celebreze 10 ani de existenta (bravo!!) + 3 ani de Nikon in Romania.
Evenimentul a fost ok, nu pot sa il compar cu lansarea D90 pentru ca vorbim de 2 concepte cu totul diferite.
Nu am inteles insa de ce faci un eveniment foto la Circul de stat, in conditiile in care nu ai voie sa fotografiezi si sa folosesti fotografiile cu orice apare in spectacolul lor..Adica, sa fim seriosi, nu vorbim de Cirque du Soleil..si acolo pun pariu ca se fac poze:))
Gazda showlui, dragul de Horia Brenciu - am fost draguta si am zis initial "acest Sinatra al Romaniei" apoi mi s-a ascutit limba si am rectificat, numindu-l acest "Stefan Banica al Romaniei" - caci maniera de a face show m-a dus cu gandul la spectacolul lui Banica (singurul la care am fost, intr-un an, de Craciun - cand i-a luat foc unei fetitze parul de la o lumanarica..).
Dar! Brenciu e misto. Facand abstractie ca a acaparat TOT evenimentul, a fost ok. A facut chiar si dedicatii pentru domnii de la Skin si Nikon - piese alese, de la I've got you under my SKIN, pana la Another brick in the wall - se juca el cu numele domnilor - nu mi s-a parut fun cand a ales Pink Floyd, ma asteptam sa aleaga Jordy Dur Dur D'Être Un Bebe, pentru Jordi Brinkman - caruia trebuie sa ii dea un miel pentru cum i-a pocit numele..Brenciu e un MC ok si canta bine, mie imi place. Si imi place trupa lui, imi place ca ii simt ca se simt bine impreuna.
Numerele de circ au fost putine, dar ok. Cand eram mica, circul mi se pare URIAS, acum mi s-a parut mic, mic. Fetele aveau costume noi si frumoase. Si ele erau frumoase toate..Am avut emotii la numerele de trapez, o frica pe care pun pariu ca nu am avut niciodata cand eram copil si veneam la circ. Ma tot asteptam sa cada cineva si sa ne ingrozim toti! Ce ti-e si cu oamenii mari, ce tampiti sunt!
Apoi au venit tigrii. Obositi dragutii de ei. Doar un dresor, mai demult era si o madam leoparda care intra cu ei in cusca..Am mai cantat niste vechituri mereu la moda, apoi ne-am pozat superbele picioare si le-am pus pe fb..apoi s-a terminat.Cu confetti si cu un final potpurios al bandului, foarte frumos caci ne-a antrenat pe toti inainte de plecare:)

A fost galben, a fost dulce, a fost cu nuci, a fost cu tigrii:) Habar nu am cine face btl pentru Nikon dar in afara de catering totul a fost ok. Si cateringul e scuzat pentru ca e CRIZA si foarte putini mai aleg sa sarbatoareasca ceva..Aleg sa dea afara oameni si sa se planga, in schimb. Sau..toaca banii pe interese aproape personale si mai ard un tim bilding la munte unde isi cara si plozii si sotii, si uite asa se duc banii..
Multumim si anul acesta celor de la Skin si lui Nikon, caci I AM Nikon:) Bun sloganul, buna campania, bun Nikon. Si poftesc la un compact mic, unul care filmeaza hd, sa pozam si sa filmam pe baby K cum se face mare si merge cu mami la evenimentele din urbe.

ps - n'am poze, ce ciudat nu?:))))

vineri, 17 septembrie 2010

Baby expo 2010

Am facut-o si pe asta. Inarmata cu toate 3 cardurile, cu copil la subtzioara si copiloatele zilnice, Gia si ma'sa, ne-am urcat in masina si am purces in 30 de grade catre pomul laudat, marele Baby Expo. Eveniment la care am mers anul asta, si mai merg numai la anul cand intru, imi iau scaunul pentru masina pentru copchil si apoi gata! Ies si dusa sunt!
Acest targ inghesuit nu trebuia facut in Sala Polivalenta. Este o chircitura de spatiu, cu dotari precare..Treptele alea nenorocite pe care le-am tot urcat ani de zile la nu mai stiu cate concerte..Nicio rampa, la un targ cu produse pentru copii! Au angajat niste feciori care isi rupeau spatele carand la carucioare pe scari, o porcarie specific romaneasca! Aia erau satui saracii, urci si cobori la carucioare zi lumina..
Pentru mine a fost primul targ, insa sincer va spun, prefer targul de motoare de la Romexpo de 1000 de ori! Aerisit, exemplare superbe (motoare si modeline hostesse desigur), muzica super, atmosfera super!
La Baby expo mai totul arata ca si Polivalenta, ponosit:(
Preturi bunicele, produse - tot alea pe care le vad in magazine si pe net (de unde altele)..
Am avut bucuria sa gasesc aici niste minunatii:) Poate, cu putin noroc, surioara (sau fratiorul lui Kate!) zisa Clara sau zisul Dimitrie Carolica (mwahahaha!) vor avea parte de ACEST carucior
costa cam 1000 de euro, dar e valabil 0-36 de luni si sunt precisa ca orice bebelus va arata super bine intr'ansul:)) Nu mai zic de mama care va impinge asa ceva prin parcurile urbei..O inchipuita!
Am gasit hainute foarte frumoase facute cu mult drag (se vedea) de la Ada Rose, aceleasi haine frumoase de la Zet, o multime de alte chestii pe care le vedem in toate magazinele (multe chinezarii..) si brandurile consacrate, Chicco,Bertoni, Nuk, Avent, etc, etc.
Dragut, nimic de zis, dar o inghesuiala! Mamicile parca sunt turbate frate. Nu imi placeau nici inainte de Kate, cu atat mai mult nu imi plac acum:( Doar pentru ca imping la un carut sau cara un plod in brate, li se pare ca totul li se cuvine, ca pot sa se bage in fatza la orice coada, ca pot sa vorbeasca tare si stricat romaneste, ca pot sa se matzaie la copil ca neroadele. Copilul e si el un om..un om mic. Uneori mai plange..frate dar unii copchii..iti vine sa o iei pe ma'sa la palme, ala urla din rarunchi de e mov la fatza si ea sta ca vita si se uita la jucarii cu o gaina, care de fapt nu e chiar o gaina, aaaaaaaa, e un caine, da, ala, ala care canta! Dar cu ferma vorbitoare nu aveti, ca pe asta il am, da, ala cu butoane, dar vrem unul mai bun. Ah..eu eram in fatza ei si asteptam sa vorbesc cu vanzatoarea?! Neh, exclus! Zi acolo cu gaina care era un caine, zi orice, cumpara si cara-te. Iar mama cea mai tare a fost la coada la gogosi. Gogosi care miros a vanilie, intr-o parcare in soare, cu o armata de gravide la cativa pasi si o hoarda de muieri care alapteaza si poftesc si sunt grase (caci au nascut frate!) si tu aduci acolosha GOGOSI, sa facem curul si mai mare. Cu sosuri de ciucalata si alte euri, sa moara Bubico..
Am stat la coada, se rasuceau fotzosicile in uleiul incins..in spatele meu un domn, cald. Nu tu mama, nu tu gravid, un barbat la 50 de ani care vroia si el ceva de mancare. Fix ezac cand imi venise randul, trag de caricior si cand colo ce crezi?! Durmea Katerinaka mea, rapusa de plimbarea du-te vino. Durmea acum la spartul targului, fix cand sa plecam acasa..Comand gogosile si mai stau putin, caci dupa cum va zisei, se "cocea". Cand langa mine auz:
- Da' cu branza n'are? A..numai cu dulce.
- N'are. N'are decat cu ciocolata si topinguri, dar nu sunt bune.
- Nici mie nu imi plac. Nu, nu sunt bune. Dar de ce nu are cu branza? Sau niste branzoaice. Eu am chef de ceva sarat.
- N'are. N'are decat cu ciocolata. Dar nu sunt bune. Are cu sosurile alea.

Doua mame. Surde! Ambele. Surde si neroade. Se uitau pe "meniul" format din 2 (DOUA!!!) feluri si nu se putea decide. Ce sa ia, ce sa ia? Sa ia sau de 8 lei sau de 5 lei? La 8 lei era cu 2 topinguri, la 5 numai cu unul. Si aaaaaa! Daca vrei, mai dai 2 lei, jang iti mai da un toping de ala care nu e bun, nu e bun.

Sunt calma. Ma stiti..Om bun. Dar se trezea fiara si imi era mila de ea, sa o trezeasca mamele acestea, asa ca..m-am intors cu perul rosh si ochelarii pe ochi si am zis:
- Puteti va rog sa vorbiti putin mai incet, abia s-a culcat copilul...
Am facut uz de arma suprema, copilul. Atac de la mama la mama. Aia nedumerita, care vroia "cu branza" s-a uitat mirata, apoi brusc nu a mai fost surda. Un miracol infaptuit pe loc!! La coada la fitzosele, mama fosta surda a vorbit incet si si-a cerut scuze. Cata muie mi-oi fi luat in gandul ei surd inca..Am luat gogosile inecate in sos de ciucalata si zmeura si m-am carat. M-a mancat in cur sa ma intorc sa vad, de la 3 pasi distanta, cu cele 2 mame uratele s-au bagat cu mega nesimtire in fatza bietului nemama om de cam 50 de ani..Si el, ca si mine, nu a inteles nimic. Cred ca ii era jena sa zica ceva. Cum sa te pui cu 2 mame?! Adica de la mama la mama, merge..Dar altfel..nu. Nu merge.
De asta nu ies in parc. De asta nu ma duc unde sunt mame. Altele decat mine, sora mea si inca maxim 5 mame ok pe care le stiu si pentru care garantez. Nu imi plac nebunele. Nu tin sa ma trateze nimeni altfel, caci nu sunt mai cu motz pentru ca am copil. Am copil pentru ca mi l-am dorit extrem de tare si pentru ca il merit, e jumatatea mea, familia mea, viata mea (parafrazand-o pe Nikita - la Mondenii desigur - Kate e "viatza mea, sufletu' meu). Nu e o arma copilul meu, nu e un instrument de santaj pentru oamenii care sunt la o coada inainte mea, sau vor sa ia liftul si sunt primii la usa, sau ..oriunde. Dar! Daca eu is prima, mars! Ma bucur cand cineva ma vede cu copil si imi ofera locul, dar nu as flutura-o pe Kate doar ca sa se simta cineva si sa se ridice..
La targul asta erau prea multi copii, prea multe carucioare, prea multa nebunie. Probabil ca asa trebuie sa fie, insa cred ca mai civilizat era sa fie organizat la Romexpo, sa fie spatiu, sa fie cumva facilitat accesul armatei de femei cu pici.
Ah! Ce am vazut frumos au fost taticii cu marsupii! O multimi de tatici care purtau bebelusi (mici, mici, mici cum era baby K cand nu devenise inca domnita Kate) in brate, bebelusi care dormeau si pareau si mai mici pe langa taticii aia:) Si am mai vazut minuni la Chicco (si am luat pentru fete o super masina!!

O masina cu care sa se plimbe prin casa toata ziua! Abia astept sa le fac poze graselor mele!Cam asta a fost jumatatea mea de zi de "mama". Draguta, daca ma gandesc acum, dar PREA OBOSITOR!
Am decis..pentru plozi cel mai bine e sa cumperi de pe net, sa vina acasa totul si tu numai sa bagi cadrul in pioes si sa semnezi o foicica. Asa ar fi o lume ideala:))
Bine ca jumatatea de zi s-a dus repede, caci..seara a fost alta mancare de peste.

marți, 14 septembrie 2010

Vreme de barfeturi

Ma uit mult la tv. Mai mult decat oricand, caci acum stau acasa si tv e mereu aprins. Stiu toate tigaile si saltelele, aproape ca ma batea gandul sa incerc un hot pan sa vad cum se coace prajitura in tigaie, insa preturile nesimtite ma opresc inainte de a pune mana pe telefon si a comanda ACUM, fix acum, cand poti primi si un mixer ieftin si prost, GRATIS.
Azi am un pitic care nu tine de teleshopping ci de reclamele tv.

Cand vii de unde viu eu, ochiul se formeaza cat de cat si ajungi sa vezi ca nebunul tot felul de detalii la tv. De la greseli in filme, pana la greseli in spoturi tv, clipuri, emisiuni. Nu asa ca la Cronica Carcotasilor, ci pur si simplu le vezi. Ajungi sa judeci o reclama facand abstractie de produs, te uiti ca tampitul si iti zici: ia uite ce dobitoci!

In noul spot la laptele Zuzu, Razvan ii toarna Ioanei in pahar lapte, trei sferturi, cut, apoi Ioana buimaca de somn duce la gura un pahar aproape PLIN de lapte. Ca sa nu mai zic ce decor trist, ce bucatarie saraca. Sunetul se aude ca naiba, Razvan joaca gresit in cadrul de final, cand o ia pe sotie in brate..spot facut de Next, acum am citit. Nu conteaza agentia, am inteles, Zuzu nu mai e nebun, deci nu mai e Zuzu. Nici macar nu imi pasa MIE, omul care oricum cumpar Zuzu pentru ca e bun. Dar cine cacat a fost la filmare?! Ok, au tras 10 duble, propsul a tot schimbat paharul cu lapte, biata Ioana cred ca a baut de 100 de ori pana au zis aia in scarba "hai ca o avem". Apoi la montaj peste regizor s-a bagat agentia, i-au schimbat cat au putut cadrele, ca de aia e agentie, ca sa schimbe. Copywriterului nu i-a placut cum a zis ala "e ziua ta iubito". Schimbam duble peste duble, cautam, modificam. Apoi artul a zis ca nu ii place ceva (apropos!! frate, ce era cu floarea aia pe frigider?! sper sincer ca nu a lucrat niciun cunoscut la spotul asta, macar sa ma injure strainii :)))), schimbam iar, si iar si hai sa punem cand ia laptele din frigider ca e bine sa vedem mult produs! si s-a tot schimbat..
Dupa ce agentia a refacut micul spot al regizorului (eu nu as fi luat regizor pentru asa ceva, gaseam un dop care stie sa faca nitica regie si gata), s-a dus spotul la client. Care SIGUR nu a mai vazut niciodata o reclama si deci nu a vazut ca avem 2 pahare de lapte, unul gol inainte de a se bea din el!! si unul plin, acelasi GOL, din care bea tanara nevasta..Sau! clientul a vazut altceva, ceva ce nu i-a placut, asa ca, ce crezi?! a mai cerut si el modificari. Si apoi a cerut emisii si jang pe sticla. Nimeni nu a vazut paharul. Eu da. Pentru ca sunt casnica si am timp sa vad. O sa cumpar Zuzu in continuare pentru ca imi place. Cutia cea noua e mai frumoasa, dar asta nu schimba gustul laptelui. Il cumparam oricum, si fara repozitionarea asta, si fara spotul asta. La fel ca mine, probabil ca mai sunt si altii care il cumpara. Uneori publicitatea este o cheltuiala inutila. Deseori. Dar trebuie sa "mananca" si gura mea ceva..asa ca e buna publicitatea. Aia BUNA!
Si mai sunt si alte spoturi stricate, le iau pe rand, caci am vreme..vreme de barfet!