vineri, 19 octombrie 2007

Eu azi..muzical vorbind



E weekend!! Imi doresc sa ma urc duminica in tren si sa pozez copacii toamnei:)

LOST stuff:))


"Ne nastem singuri, murim singuri…macar cat respiram sa stam intre prieteni" zice fratele Piulitza si imi aduc aminte ca parca era un episod in Lost care se numea "Live Together, Die Alone".

Hei! Insula noastra!! Hahahahaha! Cate coincidente, pardon semne, pe lumea asta:))

Cu ce ganduri mergem la culcare

Nu ma mai uit la stirile Pro Tv ever. Nu mai vreau sa vad crime, inmormantari, nimic. Mi-e groaza..
Mi-am organizat asa de frumos timpul de dinainte de culcare:)
Cea mai mare bucurie a mea este Mircea Badea. Desigur mi-e drag numai in zilele lui bune. Cum a fost ieri. Azi noapte zic. Am ras, singura in bezna, in patul meu cu lenjerie albastra. Mircea Badea este cel mai bun lucru inainte de culcare. Si dupa el putin "Sex and the city". Nu exista combinatie mai buna.
Ma dureau falcile. Stirile ca stirile, romanismele de cacat, cele de zi cu zi. Insa Badea zicand "Tzulus!" si apoi Badea povestind cum a lovit Maria Marinescu un BMW..ei bine asta este ceva de vazut. Nu am mai ras asa de mult timp. In primul rand ca mi-o imaginam pe Maria, tzupa-tzupa. Ii stiu masina de la prezentare de la Oianu, caci parcasem pe Bubu "a cote de" masina ei MARE. Rad si acum cand imi amintesc fatza lui Mircea:))
Gata, ma opresc! Domnule Mircea Badea, eu va multumesc sincer pentru minunata emisiune:))Cum venise el la munca de la Nunta PNV, si cum si-a adus aminte de accident:))Da, ne place frumoasa emisiune. Ne place Mircea Badea, desi mi-a zis mie cineva ca e rautacios (stii tu cine si-a luat o minge in plex de la el, si el radea in loc sa isi ceara scuze, da?!)
Insa..mie mi-e drag. Asa usor isteric, ca mine:)

Iar cu Sex and the City..ce sa zic. Am vazut si revazut si tot mi se pare ca mai am de vazut si de inteles chestii. Ce imi place?! Cum se brodesc peripetiile fumeilor nebune din Nueva York cu modestele noastre existente Bucuresteno-Chicago-Glasgow-iene.

joi, 18 octombrie 2007

Viata mea..cartea deschisa

Eu credeam ca un blog este al unui om care nu mai are timp sa se vada cu toti prietenii. Ca este un loc de ganduri, ca este un loc in care scrii fix ce simti. Si asa au fost blogurile mele. Nu mi-a pasat ce gandesc cei care citesc, m-am bucurat sau am suferit aici, in scris pentru ca asa am simtit. Nu m-am gandit ca unele lucruri trebuie sa fie secrete. Nu am de cine sa ma ascund de fapt. Daca pana si mama mea citeste si crede ca trebuie sa vorbim..ma gandesc ca poate eu am de fapt probleme serioase.
Si ma gandesc ca poate ar fi mai bine sa nu mai scriu tot ce simt. Desi..de asta am blogul. Oamenii ma judeca de cand ma stiu. In fapt cred ca doar unora le pasa daca eu sunt bine sau nu. Altora nu le pasa, asa cum nici mie nu imi pasa de ei.
Oamenii ma judeca citind ce aberez aici. Unii nu inteleg de ce opiniile mele sunt contradictorii. Dar si eu sunt om. Azi poate sa imi placa ceva si maine sa nu imi mai placa. Asa sunt eu.

Cred ca undeva trebuie sa fie o limita. Nu o sa mai scriu cand mi-e rau. O sa scriu numai cand imi este bine. Nu vreau sa imi cenzurez gandurile, insa cred ca o sa iau o pauza. O pauza de gandire.
Uneori este mai bine sa nu fiu. Sa nu gandesc, sa nu scriu. Sa nu fiu si gata.

miercuri, 17 octombrie 2007

Vantul..care ne duce departe

Da, m-am intors. Era soare azi dimineata, deci mi s-a parut de bun simt sa ma trezesc, sa ma spal pe fatza, dinti, sa-mi fac un dus fierbinte si apoi sa ma imbrac si dezbrac pana m-am simtit EU. Nu mai ascult nici un cd in masina. Radio este destul, am suferit atat in masina aia, eu cu muzica mea care curgea in valuri si flacari mov, incat azi mi-am zis: fuck it! Ce, a murit cineva?! Ce cacat am de fapt?! (Moare mama cand ma aude cu cacat!)
Nu am nimic rau, sunt bine, sunt sanatoasa, sor'mea imi zice in fiecare zi ca sunt frumoasa, am slabit si ma simt bine. Ma simt bine cu mine asa. Cand mi-e dor de ceva sau de cineva actionez ca atare. Bunaoara..m-am enervat pe al meu fost. M-a enervat ca nu am simtit ca a luptat destul pentru mine. Ei, a luptat saracul..dar eu vroiam sa vad sange pe pereti:)) Am vorbit si m-am calmat. Lasa omul draga sa traiasca. Are 24 de ani si o viata minunata inainte.
Mai fac asa chestii "pe moment", ca ma apuca.
Cand am ajuns la birou m-a sunat bunica. Cred ca e omul care scoate ce e mai bun si frumos din mine. De fiecare daca cand vorbim ea plange si eu ii spun "saru-mana bunica, Doamne ajuta". Si de fiecare data imi inghit lacrimile.

A inceput campania "O zi fara", Inca nu m-am prins fara ce e ziua de azi, caci sunt un monument de comoditate si mi-am dat eu seama ca afara e prea frig sa plec fara masina..daca era o zi fara telefon as fi regretat ca nu puteam sa o aud pe buni..inca ma gandesc cu ce incepe campania lui peste. Sa fie azi o zi fara muzica trista?!
De cand am venit sunt bine. Fiinta roz s-a trezit punk si rock si pusa pe treaba de la 8.32. Da! Mi-am pus ceasul sa sune si m-am trezit devreme. Ce frumos si ce ciudat, pic de somn..
Azi e ziua fara "ceva" si ziua cu multa muzica buna! Si poate mai vedem un film ceva. Ieri am re-re-re-vazut PRIME si am ras cu spume. Azi noapte am vazut un pic de Queer as Folk dar ma mesangiuam cu oameni dragi asa ca..am renuntat.

Buna dimineata!!!! striga Micul print si zambi larg. Florile isi plecara capul si ii zambira si ele. Un nasturel de la salopeta ii cazuse si o albina veni in zbor si il ajuta sa fie prins la locul lui. Micul Print multumi si porni spre zari. Cerul se colora si norii pufosi ii faceau un culoar pentur a il ajuta sa se ridice mai repede. Micul Print a invatat sa zboare singur..

marți, 16 octombrie 2007

Cum zice Otrava..cel minunat

"lumea in care traim ia forma starilor si emotiilor pe care noi le exprimam, creand universul nostru launtric. universul in care traim, in care ne desfasuram cuprinde experientele noastre, secretele noastre si este format din gandurile noastre. calitatea destinului nostru, starea sanatatii sau durata fericirii este consecinta caracterului nostru. caracterul este format din obiceiuri, reflexe, tendinte iar acesta vin din continutul gandurilor noastre. stresul, agitatia, nelinistea la o examinare mai profunda nu sunt decat rezultatul unei gandiri haotice. de aceea cum suntem noi asa este si universul in care traim, cum gandim asa este si perceptia asupra existentei noastre iar un proverb chinez spune: "esti ceea ce gandesti". gandirea pozitiva face ca lumea in care traiesti sa devina pozitiva. daca gandesti pozitiv, nu poti fi negativ pentru ca gandind pozitiv devii acea pozitivitate. luindu-te ca punct de referinta, tu devii centrul. retrage-ti toate simturile si lumea din jurul tau va disparea. inchid ochii si totul se intuneca. asta este ceea ce experimentezi. asta devine obiectul cunoasterii tale, restul sunt presupuneri. pentru o fiinta stresata lumea devine un pericol, pentru un om trist intreg universul este jalnic. unii sunt deprimati ca universul in care traiesc a fost creat asa tocmai prin modul lor de a gandi. cat de minunata devine viata pentru acela care gandeste pozitiv! el vede in fiecare clipa o noua modalitate de a experimenta bucuria, savoarea sublima a miracolului. in natura el infloreste cu fuecare floare. o fiinta pozitiva isi face chiar si din probleme un prilej de bucurie. astfel poti intelege mult mai usor de ce nefericirea este o stare care patrunde in toate actiunile celui care o genereaza sau o intretine prin ganduri. cand esti pozitiv nu poti fi negativ si nimic din starile negative nu te pot atinge pentru ca tu nu le atragi. se spune despre unii oameni ca atrag ghinionul orice ar face. e pura intamplare? dar daca privesti mai atent vei putea observa ca acesti oameni au un comportament preponderent negativist. in prezenta unui om care se crede invins nu te poti simti in siguranta. oricat ar pierde, prin atitudinea de invingator si plin de incredere omul poate oricand sa reuseasca. problemele exista ca sa fie rezolvate. asta iti spun in fiecare zi. si asa e. vorba ta "nu e panik". "

as putea sa fac un conspect ca in liceu la cele gandite si scrise de el. dar nu fac. imi zic mie insami cateva. gen:
- lumea ta era minunata cand TU vedeai totul roz, desi nimeni din jur nu vedea asa. Ba chiar credeau ca esti nebuna, care roz?! unde era roz?!
- muzica asta pe care o asculti over and over iti face rau..change it!!
- adu inapoi lumea roz si fiinta fericita care facea din probleme un prilej de bucurie!
Se poate sa vina fiinta inapoi maine?! In ziua in care o sa renunti la masina/tigara/telefon sau la ce o fii?!

Imi trebuie o carte buna. Daca e sa merg cu metroul trebuie sa am o carte buna si neaparat sa plec devreme ca sa stau jos. Doar am o varsta! Sigur gasesc ceva in minibiblioteca secreta (v-am zis ca maica-mea a dus la tara, la bunica, TOATE CARTILE! Cum sa dai din casa Marin Preda?! Ce, o sa ma duc eu sa citesc la tara?! Duamne!!)

Maine este prima zi din noua mea viata. V-am zis ca fiinta care vede roz se trezeste chiar in timp ce noi vorbim?!

Sa ii multumesc deci lui Cristi pe care prietena mea Alex il stie si pe care eu il citesc cu drag. Caci el este cel care va trezi fiinta roz.
(Roz?! Nici nu cred ca mai imi place roz mie! Dar bleu suna asa trist, rosh e prea pasional, mov-lila nu ne "prinde"..Roz sa fie! Asa sa ii ramaie numele:)

O zi fara.

Incepe campania pe care o am in cap de ceva vreme. Se numeste O ZI FARA si ma priveste exclusiv pe mine. O sa am o zi fara masina, o zi fara telefon, fara blog, fara mail, fara ceas, o zi fara sa vorbesc cu nimeni, o zi fara sa fumez, o zi fara sa plang, o zi fara ceva care imi face rau sau asa o sa mi se pare mie ca imi face.
Si apoi continuam cu campania " Nici o sapatamana fara" cu urmatoarele etape:
- nici o saptamana fara un concert/eveniment
- o noapte alba
- o piesa de teatru
- un film
- vazut cu un prieten
- telefonat departe

Las lista deschisa. Parca daca am o zi fara masina as putea sa programez in ziua aia ziua de citit in metrou. Sa fie asa in balanta cumva. Ma mai gandesc.
Simt ca voi avea fuuuuuuuarteeeee mult timp liber si ma gandesc ca ar fi frumos sa curatam putin organismul si mintea.
As incepe prin a ma lasa de fumat. Sa presupunem ca la un moment dat o sa imi vina mintea la cap si o sa ma asez la casa mea. Nu as vrea sa imi imbolnavesc copilul numa' pentru ca imi place sa fumez ca sarpele.
Apoi..as vrea sa mai merg la inca o scoala. Ma gandesc.
Imi vine sa fac ceea ce urasc cel mai tare. Planuri absurde. Ceva ma sperie ingrozitor si ma agat de planuri, de liste cu ce trebuie sa fac, de oameni cu care nu am nici in clin nici in maneca.
Dar "o zi fara" it's a must.
Incepem de ..maine!

Maine este ziua in care o sa renunt la ceva.

Nu stai la poza?!


ei, lasati, lasati ca stam la poza:))

Ziua mea azi..







God Is A DJ - my love story with the best soundtrack

Cele mai importante evenimente din frumoasa mea viata se petrec cu o coloana sonora impecabila. Asta imi intareste convingerea ca nimic nu este intamplator. Daca pe un stativ ar fi stat o camera de 35 de mm si cineva ar fi spus "motor", "actiune" azi noapte s-ar fi turnat cea mai frumoasa scena din filmul povestii mele de amor.



I would fly to the moon and back if
Youll be
If youll be my baby
Got a ticket for a world where we
Belong
So would you be my baby

She cant remember a time when she
Felt needed
If love was red then she was colour
Blind
All her friends theyve been tried for
Treason
And crimes that were never defined
Shes saying love is like a barren
Place
And reaching out for human faith is
Is like a journey I just dont have a
Map for
So babys gonna take a dive and
Push the shift to overdrive
Send a signal that shes hanging
All her hopes on the stars
What a pleasant dream
Just saying


Nimic nu o sa ma faca sa nu mai cred in soarta si in cele ce mi se petrec.




I wanna love you and treat you right;
I wanna love you every day and every night:
We'll be together with a roof right over our heads;
We'll share the shelter of my single bed;
We'll share the same room, yeah! - for Jah provide the bread.
Is this love - is this love - is this love -
Is this love that I'm feelin'?
Is this love - is this love - is this love -
Is this love that I'm feelin'?
I wanna know - wanna know - wanna know now!
I got to know - got to know - got to know now!


In viata mea totul se desfasoara pe muzica. Sunt ca eroul lui Cartarescu, eu in mica mea masina. Nu am o orga, am mp3-uri care imi canta si muzica iese prin fiecare por al meu, iese din masina. Imaginati-va niste flacari mov, ca in desene. Urca spre cer din masina si se transforma in note muzicale si fluturi. Asa traiesc eu. Ca intr-o poveste animata. Cu un soundtrack excelent, compus special pentru povestea mea ciudata de iubire.

luni, 15 octombrie 2007

I love this city!

Partea buna cu restantele este ca plec de la munca si vad oamenii pe strada. Dupa examen am mers pe jos de la Universitate pana in Cotroceni. Vremea este superba, m-am simtit asa de "turistic". Pacat ca nu car aparatul cu mine, erau asa de multe chestii dragute de fotografiat! De la copii din parc pana la batranul homeless care manca langa Hotel Cismigiu. Mi-a cantat Vanessa in cap tot drumul, nu reusesc sa scap de aceasta piesa. Pe strazi oameni pestriti. Si frumosi. Mi-e cald acum, am mers repede. Imi miroase a ceva ciudat, parca sunt Ronteasca, ma tot miros sa vad daca EU miros ciudat. Mira-m-as..Nimic nu concureaza cu Allure. Era curat pe strazi azi. Nu mi-a fost frica de nimeni si de nimic. Magazine putine pe traseul meu. Nimic la Coverse care sa ma faca sa ma bucur. Tenesii mei nu s-au inventat inca:(

Gata, nu mai stiu ce sa mai scriu. Am terminat cu examenele! In februarie am licenta si totul se va termina. Tata ma intreaba serios: pai ce, nu mai faci alta facultate? Si eu zis: ba da, una care sa aiba legatura cu munca mea:))

Sa fiu sincera ...as mai face inca o scoala. Simt ca mai am ceva de invatat..Nu stiu insa daca mai e vremea de inca o scoala. Poate e cazul sa ma maturizez?! Sa fac copii?! Puahhahahah!

Am fost, am vazut, m-am bucurat

Sambata noaptea am fost la Bonobo. Mi-a placut foarte tare. Am petrecut pana la 6 dimineata la Que pasa. Am avut iar 18 ani si am cantat si dansat. Sunt fara varsta?!
Am dormit duminica pana la orele 17.00. Nimic nu mai conteaza dupa ce petreci pana dimineata.. Mi-am lasat masina pe o strada si am plecat acasa cu taxi. Ieri am vrut sa merg pe jos pana la bar, sa imi iau masina. Nu stiu daca imi mai plac oamenii de pe strada. Parca mi-e frica de ei. La Inter intr-o seara ma vedeam cu M..Pe o banca erau niste aurolaci, mai batrani asa, nu pici. Se certau. Mi-a fost asa o frica ciudata. Cica "stie ca nu are voie sa puna mana pe oameni cand cere bani, sa nu ii mai atinga"..
Mersul asta cu masina ma rupe de realitate. Este ciudat.. Mi-e frica de oameni. Si totusi mi-e dor sa ii vad.

Boa sorte my love..



Este un cantec de "adio", dar mi se potriveste manusha in perioada asta a vietii. Nu as pleca .. nu as mai sta. Dar stau. Nu vreau sa plec.

É só isso
Não tem mais jeito
Acabou, boa sorte

Não tenho o que dizer
São só palavras
E o que eu sinto
Não mudará

Tudo o que quer me dar
É demais
É pesado
Não há paz


Tudo o que quer de mim
Irreais
Expectativas
Desleais


That’s it
There's no way
It's over, Good luck

I have nothing left to say
It’s only words
And what l feel
Won’t change

Tudo o que quer me dar / Everything you want to give me
É demais / It's too much
É pesado / It’s heavy
Não há paz / There is no peace

Tudo o que quer de mim / All you want from me
Irreais / Isn’t real
Expectativas / that Expectations
Desleais

medo, se segure
Quero que se cure
Dessa pessoa
Que o aconselha

Há um desencontro
Veja por esse ponto
Há tantas pessoas especiais

Now even if you hold yourself
I want you to get cured
From this person
Who advises you

There is a disconnection
See through this point of view
There are so many special people in the world
So many special people in the world in the world
All you want
All you want

Tudo o que quer me dar / Everything you want to give me
É demais / It's too much
É pesado / It’s heavy
Não há paz / There's no peace

Tudo o que quer de mim / All you want from me
Irreais / isn’t real
Expectativas / that Expectations
Desleais

Now we're falling, falling, falling , falling into the night, into the night
Falling, falling, falling, falling into the night
Um bom encontro é de dois
Now we're falling, falling, falling , falling into the night, into the night
Falling, falling, falling, falling into the night