sâmbătă, 8 martie 2008

Somn

Dorm. Din ce dorm mai mult, din ce mi-e mai somn. Visez si in vis
nimic nu ma doare. Am dormit atat de putin in ultima vreme, putin si
fara vise. Azi insa am dormit pana la 12.. Nu am vrut sa ma trezesc
pentru a nu avea de infruntat o realitate..Dimineata am vorbit la
telefon cu my former bf..Ieri am mancat cu fetele in oras, azi merg la
gratar..Pe 1 mai merg la mare, am o treaba..In rest mi e somn mereu.
In vis totul e minunat..

marți, 4 martie 2008

Insula

In Marea Neagra exista o insula, una care nu apare pe nici o harta si nu vede nici macar din satelit. Insula este locuita de pescari batrani care traiesc infruntand marea zi de zi. La o vreme aduc acasa cate un om care s-a ratacit printre valuri si pe care sirenele l-au amagit cu glasurile lor. Toti raman pe insula vesnic si imbatranesc alaturi de batrani..desi pe insula nu exista timp, ei totusi ajung sa fie batrani..
Acum cateva zile pe insula au adus un tanar blond, frumos, cu ochii albastrii. Nu vorbea si era inghetat de frig. Hainele ii fusesera rupte de furtuna si batranii l-au acoperit cu navoadele pana au ajuns la mal. L-au dus in coliba lor de pe plaja, au fiert ierburi si l-au incalzit. Doua zile baiatul nu a scos o vorba. Cand s-a trezit, s-a ridicat in coate si apoi a incercat sa iasa din coliba. Afara era cald si vantul adia usor. Mirosea a alge si a ..mare. Nisipul era fin si apa calma, in larg sirenele sareau in jurul unei barci si se auzeau chicoteli.
Si-a pus o mana streasina la ochi si a incercat sa isi aduca aminte cine este, ce cauta acolo, cine sunt oamenii aceea..Ii auzea vorbind intr-o limba pe care nu o mai auzise niciodata, pe care desi nu o stia ii era extrem de cunoascuta..Ii asculta si ii intelegea, desi cuvintele lor nu insemnau nimic in limba pe care credea ca o mai tine minte.
A mers incet catre mare si a lasat apa sa il ude. Batranii il priveau de la distanta, fumand pipe care fumegau alene.
Cand sirenele l-au zarit s-au rusinat si s-au ascuns dupa pietre, nu mai vazusera un baiat atat de frumos niciodata. Batranii erau ca si bunicii lor, le alintau si le spuneau povesti care le faceau sa rada zi lumina...

"Oare unde sunt?"
S-a indreptat catre batrani cu un zambet larg si s-a asezat langa ei. Unul i-a intins un peste infipt intr-o tepusa si l-a indemnat sa manance. Nu ii era foame dar pestele arata si mirosea bine. Apoi un alt batran i-a intins o cana cu apa. Sirenele urmareau totul din larg, din mica lor laguna.
"Cine sunt oare oamenii acestia?" s-a intrebat tanarul. "Cine sunt eu?"
Un batran care parea ca ii citeste gandurile l-a batut usor pe umar si i-a raspuns in limba aceea ciudata "Esti bine, acum esti in siguranta".

Nu ii era frica de nimic. Ce cald era aici! Cat de linistit si frumos era totul. Desi nu isi aducea aminte nimic despre trecutul lui, aici se simtea bine. Batranii erau alaturi de el si in apa sirenele se alergau cu un delfin.
Tanarul s-a intins pe nisip si a inchis ochii. Soarele i se juca pe chip si dintr-o data simtii cum parul incepe sa ii creasca, se intindea pe nisip contopindu-se cu el...

(va urma)

duminică, 2 martie 2008

Sorin

El este Sorin. Ea este Suzi. Pe el il stiu de acum 5 ani, este colegul meu de facultate. Ea este "fetita" Ilenei (cea de care mi-e dor si drag de cate ori ma dau cu Samsara). De 5 ani Sorin ne ajuta sa trecem anul la facultate..si trecem. Este iubit de toti profesorii si de toti colegii. In anul 1 am mers in practica si So ne-a cantat tot drumul la chitara. Avea parul lung, blond si un vast repertoriu.
Prin anul doi s-a angajat la Alma, acolo unde lucram si eu si unde a ramas pana azi..
Sorin este genul ala de student pe care il iubesc toti colegii, nu cred ca am avut vre'un examen pe care sa il trec fara sa fi repetat cu So, in fata salii, cu 10 minute inainte toata materia.
Am stat si inainte de scrisul de la licenta la cafea si poveste..Cu So, Carmen si Deea..
Sorin Nae este tanarul de 25 de ani care ieri la orele 16.00 a disparut pe mare, cu caiacul. La 2 mai. De ieri este cautat cu echipe de scafandrii..
Sper ca marea l-a purtat la bulgari si un vas rablagit pescaresc il va gasi si ni-l va aduce acasa. Acum mai bine de o saptamane am stat la povesti cu Suzi si So pana la 12-1 noaptea. Am ras ore bune aducandu-ne aminte de copilarie..
Cand esti un om asa sociabil ca mine, mereu inconjurat de oameni minunati ai mult de castigat. Si foarte mult de pierdut..Cunosc atat de multi oameni si imi sunt atat de dragi incat fiecare pierdere a lor omoara ceva in mine..Ma rog ca vantul sa fii dus caiacul lui Sorin in ape limpezi si baiatul nostru sa imi scrie in cateva zile pe mess:
sorin nae (27.02.2007 21:14:04): hello fata ce faci?
si eu sa ii spun ca bine..
Hai Sorine..zi-le la bulgarii aia care te-au gasit sa dea o veste..

"The Rocky Horror Show" - musical


Alexander Hausvater va monta o noua piesa "The Rocky Horror Show" - un spectacolul, descris ca fiind "colorat, incitant, cu ironii subtile" - povestea lui Dr. Frank'N Furter, un trassexual excentric, care are o pasiune ciudata pentru experimentele stiintifice. In palatul lui intra doi tineri logoditi, care nici nu-si imagineaza ce ii asteapta. Aici il cunosc pe Rocky, barbat creat de Dr. Frank'N Furter pentru a aduce placerea. Spectacolul parodiază filme SF şi horror, printre care şi „Frankenstein“.

La premiera spectacolului, care va avea loc in clubul Kristal din Bucuresti, este invitat si creatorul show-ului, Richard O'Brien.
11 actori (dintre care unul este cel pentru care eu sunt HAPPY, HAPPY, HAPPY!!!) şi dansatori români vor participa la realizarea show-ului.
Si da, ma bucur pentru VICTOR:))
(afisul Ro in curand)

Tango + La Scena


(Tango - Debra Hurd)

In perioada 7 - 10 martie 2008, la Bucuresti, va avea loc primul festival de tango din Romania. Spectacolul reuneste dansatori din Statele Unite, Germania si Romania si va include 12 seminarii, demonstratii de tango si seri de dans (milongas) cu muzica live.
Organizat de "Tango Brujo" si "El Tango", festivalul ii va aduce pe scena clubului "La Scena" pe "profesorii de dans" Ney Melo, Jennifer Bratt, Richard Lang si Rahel Zigler. Iar in serile de 8 si 9 martie vor canta live, tot aici, Anca Parghel si formatia Picante.
(sursa: http://www.radiolynx.ro/)

Bucurestiul de odinioara, azi

Duminca minunata, vant rece si soare pe cer senin. Am mers catre centru si m-am bucurat de caldura din masina mea mica si murdara, atat de murdara cum nu a fost niciodata..
Bucurestiul vechi este o paragina, vad din loc in loc o cafenea care ma duce cu gandul la Cartier Latin. O ciorica de maxim 6 ani racnea pe Stavropoleus. Intr-o sticla de bere de plastic, o alta ciorica punea nisip si apoi il varsa. Market 8 isi face loc langa o strada decoperatata. Langa, o alta cafenea eleganta. Pustiu tot. Duminica la 10 nimeni nu isi bea cafeaua in centru, in Bucuresti.
Imi imaginez o vara in care strazile sunt pline si cafenele au mese scoase in strada. E noaptea si este cald si se aude vag o muzica. Nu haouse, nu manele..asa un Buena Vista. As vrea sa vad un restaurant grecesc in fatza caruia un domn sparge farfurii si te invita sa iei masa. Si masa sa fie cu mancarea greceasca AIA care trbuie, sa se bea Retsina, sa fie salatile grecesti cu ulei de masline presat la rece, extra virgin, care sa fie "pe bune", si feta sa fie feta si ceapa rosie sa fie buna..
Mai vreau sa vad o toamna sau o iarna in care "ciuperci" cu butelie incalzesc oamenii care beau vin fiert si cafele cu alcool, afara, in strada..
Ei bine, daca vreau sa vad IAR toata astea cred ca mai rapid ar fi sa dau o fuga la Paris:))
Ma indoiesc ca voi avea sansa sa vad asa ceva curand la noi. Pana nu vor scoate toti "ilegalii" din casele alea, indiferent cum vor arata cafenelele si cum vor reface strada, nu o sa fie in regula.

Zona are potential care nu e exploatat deloc..pacat.