joi, 29 mai 2008

Pentru minte si ..suflet

Acum multi ani un domn a adus niste ceaiuri speciale in Romania. Noi eram invatati cu clasicul ceai de tei, inainte de culcare, de musetel cand te dor dintii si alte balarii in functie de "afectiune".
Serban aducea niste minuni parfumate, ceai cu iasomie, ceai cu bucatele de caramel..Toata firma era un parfum. Majoritatea se plangea de mirosul puternic care le dadea dureri de cap, eu ma hraneam cu miresmele..
Au trecut anii si ceaiurile lui Serban sunt faimoase:) Am citit azi o poveste scrisa de Suz care incepe cam asa:

"Pentru unii este doar un cuvânt care nu spune nimic altceva decât ce este – ceai. Nu este nici măcar o plantă anume, nici o băutură potrivită pentru o ieşire la terasă, nici o aromă care să-ţi dea o stare, nu este nici măcar un cuvânt prea des întâlnit.
Oamenii vor de la Ceai să îi trateze de vreo gripă, să-i calmeze sau să-i energizeze, să facă tot ceea ce ar face un medic, sau terapeut de orice fel, dar fără să plătească atât de mult. Pentru că ei se aşteaptă ca Ceaiul să fie ieftin…Luat de la plafar, 10 pliculeţe de ceai de sunătoare, tei, mentă, picior de cocoş, floare de… tot felul de plante care-mai-de-care mai româneşti, costă la cel mai înalt nivel 5 lei. Ajungi acasă, bocnă de răcit, pui apă la fiert în ce se nimereşte, dai focul de la aragaz la maxim (ca să fiarbă repede că altfel trece cheful), uiţi de apă vreo 15 minute şi o găseşti pe foc dar s-a evaporat jumătate. Nu contează, mai este apă în ibric de un ceai. Pui pliculeţul (de la care aţa s-a rupt când l-ai scos din cutie) şi-l laşi până se face apa colorată (vreo 30 de minute ca să se şi răcească) sau nu-l laşi deloc – amesteci un pic cu o linguriţă până miroşi aburul dulceag şi îl scoţi. Pui 2-3 linguriţe de zahăr (ca să nu simţi că bei apă fiartă) în cana în care în prealabil ai turnat apă şi… gata ceaiul
!"

Va invit sa cititi restul aici si va mai invit sa incercati savoarea licoriilor la librariile Carturesti.
Eu am ramas fidela iasomiei:)

marți, 27 mai 2008

Mondene



Sa purcedem!

Blog de blog

Mi se reproseaza ca nu ma ocup de blog. Replica mea este: decat sa scriu numai de rau si legat de munca si atmosfera, mai bine nu scriu.
"Ah, nu mai esti indragostita!"
Ba mai sunt. Insa nu am ce sa scriu caci dragostele mele is fara de speranta:)) Nu mai fac nici poze la cirese ca altadata, nici trandafiri mici sau catei si pisici.
Sar. Sar cat pot. Sunt racita in plina vara, stranut ca o matza si mananc cereale cu iaurt.
Ma duc sa ma incarc cu energie pozitiva de la copilul gastii noastre, Maya.

luni, 26 mai 2008

ce N-am facut sambata



Fuse si Gay festul. Initial ziceam cu Coana Sharga ca mergem, insa muierea avu de scris/invatat asa ca am zis ca poate merg o tura sa fac poze. Pana la urma am sfarsit la Ikea, printre rafturi cu accesorii si alte chestii. Sor'mea se decide ca e o homofoaba (mostenind astfel pe muma-mea, copil de dascal). Asta pana cand o intreb ce ar face daca fiu-su ar fi gay. Tace. "Sa fie, dar sa nu avem cu ei de'a face".
La mine in familie anumite chestiuni nu se discuta. Adica se discuta dar nu se ajunge la nicio concluzie. "Ce nu stim, nu ne face rau" - cam asa merge treaba.

La Unirii Politie ca la balamuc, jandarmi si gura-casca. Nimic colorat, viu..o muzica, ceva. Nici nu stiu ce sa cred - ori e parada gay, ori aici se intalnesc galeriile Steau-Rapid pentru batalia finala - caci cam atata politie este.
Am citit ca au fost putini oameni. Trist..Uite asa o sa fie peste cativa ani:



Ma uitam la filumuletul asta. Plin de culoare, viata, toata lumea se simte bine, party all day, muzichie si antren. Si da, privitori pe margine, oameni care nu au nicio treaba dar care nici nu dau cu rosii sau oua in participantii la eveniment. Lumea se distreaza, se bucura de culoare!



Cat de interesant ar fi fost daca in loc de zecile corturi electorale orasul ar fi fost o zi impanzit cu corturi "alegorice", daca in loc de masinile care rag chestiuni legate de alegeri, am fi vazut o zi pe strazile orasului masini viu colorate pline cu oameni care dansau printre pene si curcubee:)
Poate Bucurestiul nu ar mai fi fost gri, o zi.

Aberez. De cateva minute citesc comentarii pe alte bloguri. Or avea si gay-ii partile lor rele, nu zic nu, insa toti le avem, gay sau nu, doar oameni suntem. Citesc ura dintre randuri si ma intreb: ce-ai face daca ai fi tu in locul unui baiat care iubeste alt baiat?! Ce-ai face daca te-ai trezi maine dimineata gay? Asta voi sa auz..

Pentru ca eu sunt asa PARTY PEOPLE sustiu evenimentele mondene, cu gay cu tot, pline de culoare, cu muzica tare!

Inchiei cu piesa potrivita si va doresc IUBIRE MAXIMA - care cu cine doreste.



Somewhere over the rainbow
Asculta mai multe audio Muzica »

wiii kend

Nu stiu ce am facut sambata..mi s-a sters. Duminica insa..ehe..Am sarit iar. Salvarii mei au fost de mare ajutor, cred ca as putea sa zbor cu pantalonii mei de "liliac". Ne-am gratarit si fripturit si capsunit, mi-am prajit nasul la pescuit si am ras. Am prins chiar un peste cu undita magica a lui Paolo!
Ma gandeam ca Bucurestiul o sa "suck big time" vara asta, asa ca nu intentionez sa tiu masina in parcare in soare. Weekendul viitor as baga o mare, sa pastram bronzul dobandit ieri!
Merge cu cortul oare? De vreme ma gandesc..
Per total m-am dixtrat maxim!