vineri, 7 decembrie 2007

Ce as vrea sa fac acum..



Poze pe o plaja, desigur.

Caleasca fermecata

V-am povestit istoria marelui dovleac? Cel adus de la Mama Tzurli pentru a fi tocat marunt si facut placinte pentru fecior?! Ei bine, am facut si poze, dar am uitat de ele. Azi le-am gasit.

Un urias de cam 7 kg, care era numai un sfert din ceea ce ar fi putut fi caleasca unei Cenusarese intarziate la bal.

A intins mama o foaie cat masa, are ea nu stiu ce reteta secreta de la buni a mea. Eu vroiam o alta foaie, din aia subtirica..dar te pui cu olteanca?

A calit dovleacul ras cu unt, zahar si nu mai stiu ce, ca nu am participat activ, apoi a invelit in foaia subtire compozitia si a stropit totul cu scortisoara si a mai dat cu ceva..habar nu am cu ce.
Desi povestea asta era numai buna pentru linkul de food, mi-am dat seama ca am prea multe bloguri si prea multe griji. Asa ca de acolo punem link aci:)

joi, 6 decembrie 2007

Printese necunoscute sau date uitarii



Libraria Carturesti a gazduit aseara o minunata adunare de printese si printi contemporani, cu varste cuprinse intre 2 si 40 de ani. Ne-am asezat pe perne moi si am urmarit o proiectie cu imagini despre Printese necunoscute sau date uitarii, timp in care 4 tinere actrite ne-au povestit despre eroine nemaiauzite. S-au impartit distinctii si cadouri de la Mos Nicolae, copii au fost fascinati de eveniment iar noi ne-am bucurat de un ceai bun si o atmosfera calduroasa, la propriu si la figurat.
M-am regasit in Printesa Talmes-Balmes si va invit sa rasfoiti aceasta carte cu ilustratii extrem de frumoase pentru a va descoperi inaintasele.

Paparazzi time



"My summer of love"
T: If you leave me, I'll kill you.
M: If you leave me, I'll kill you... and then I'll kill myself.

marți, 4 decembrie 2007

Ai un gand secret undeva..

"The greatest weakness of most human is their hesitancy to tell others how much they love them while they're still alive.."



- Can I see you again?
- You can see me now..


- You'll see me alright, you can mist me..

duminică, 2 decembrie 2007

Noapte alba la Politie - VL 95 MGA

Incep prin a striga: sa traiasca Mircea Badea!! Caci tare bine a grait cand s-a nervozat din cauza orasului distrus de primarul lui peste. La fel cum bine a mai zis multe despre legile tampite din tara asta, oamenii cretini si altele. Am avut un 1 dec national la munca,de pe la 11 pana pe la 7. Am plecat cu foamea in gat spre casa, intr-un oras turbat dupa 1 fals brad. Lume pe strazi ca
la revolutie,toate intersectiile blocate,romanul sarbatoreste intens. Ma feresc de centru cat pot, urc din cotroceni si o iau spre chirigii. Dar si rahova petrece, bdul Cosbuc e o masa de metal si
capatanii,semafoarele merg degeaba. Am facut 1 ora jumate de la sf Elefterie pana in intersectia Cosbuc cu Odoarei. Aici delir total,eu pe banda mea ca toanta,restul contorsionati si plini de spume si idei. Merg in spatele unui Opel rosu, un om calm ca mine. O tzoapa cu un suv blocheaza tot,langa mine unul tipa si se apropie k taranul.Ii fac semn sa stea linistit, el tipa, eu tip.Trec si ma incanta 2 benzi goale pe Odoarei spre Nasaud. Pe celalalt sens, omor. Bara la bara, nu se misca nimic. Sa fi avut 30 la ora, apoi cat puteam sa am in 10 m?! Verde, o calc si ma hahai cu andra blestemand traficul de rahat. Intr-o secunda, milimetric si ca vantul trece pe langa mine dacia cu ala isteric din intersectie, imi ia fata si pune frana..Pe o strada goala, inainte de un semafor verde.Am calcat frana pana m am oprit in jegul de masina.VL 95 MGA.Nemernicul coboara,ma injura,tragem de usi si eu si Ada pornite sa coboram sa l omoram pe dobitoc.Usile blocate k asa is fumeile, nevricoase. Ala radea,ne injura si mi striga "esti vinovata, m-ai lovit din spate"..Am coborat din masina, i-am pozat nr ca un copil de securist ce ma aflu, mi-a stat inima cand am vazut pe Bubu sifonat. Cioara a plecat. Ah, nu, nu sunt rasista, nu am nimic cu tiganii sau cu ciorile. Dar ce? Nu va spusai din timp ca era tigan? Oltean de al meu
dar de Valcea! VL 95 MGA. (Sa tinem minte numarul zic)
Futu-le muma'n cur, vorba lu' tata!
Am tras masina pe dreapta, am sunat la 112 pana mi a venit cu spume. Un rand de capete de soferi striga "du te dupa el! Suna la politie" sun dar nu i nimeni.Imi raspunde la 20.16 si eu povestesc coerenta unde sunt si cum mi am furat o de la un cacanar..E 1.30 noaptea, sunt la politie cu fratili Bojescu.Noi, un motan ca al lui Bulgakov si inca 30 de accidentati usor.Un politai pt toti.Unul!Am nr. 199 si o mare liniste in suflet.Pe dobitocul cu dacia de VL l-am iertat.Nu ii vreau raul. O sa plateasca oricum pt ce mi a
facut.Si eu mi o iau la greu, fre'o un milion jumate cica.As vrea sa l fac insa de ras pe acest magar de om, tigan sa nu.Mi e sila de javrele din tara asta, indiferent de unde ne sar in fata.Apai cand mi o zice caraliu' k eu is vinovata, sa ma tie Al de Sus calma si sa mi tiu gura.Ca asa le as spune sa si vare legile astea imputite in fund, sa il caute pe marsav si sa ma penalizeze pt ceva ce am facut. Imi cad ochii in gura, scriu pe telefon si, din nou - obsesiv, un singur gand imi da speranta!In Thassos nimeni nu o sa mi faca asa ceva niciodata! Am ratat o cina cu fratii Simionov si Sotiris,un somn cu vise,un Tiesto si o baie lunga.Pentru un motan la politie, pe o masa.Un pisic care ma trateaza cu shalele pentru ca un calorifer e mai hot decat mine.

Latter edit:
la ora 4 dimineta am intrat in casa. 710.000 lei vechi amenda. Oare cum aflam numele, numar de telefon, cine is ma-sa si ta-su olteanului de Valcea?! Cum sa il fac eu de ras pe carnatul care ma face sa platesc pentru o greseala care nu-i a mea? Dl. Badea, zi matale la News FM cum facem cu cacanarii.. ca matale le stii bine:))