vineri, 14 martie 2008

Moldova

Azi plec spre Piatra Neamt..Este prima oara cand merg in Moldova, m-am inarmat cu aparatul foto si cele doua carduri de cate 1 giga, de data asta am luat cu mine si bateriile si incarcatorul si cablul de transfer. Am asa o emotie zici ca am 6 ani si merg in excursie! Ma gandeam ieri inainte sa le spun la ai mei ca plec, daca mama nu ma lasa?!
Abia astept sa ajung, sa uit de orasul asta plin de borduri si de mizerie! Cred ca aveam nevoie de un pic de vacanta dupa stresul cu sesiunea si filmare, eu ma bazam pe 1 mai dar iata ca Anigram a fost mai isteata si a pus la cale mersul la Piatra, la care pritocim de luni de zile:))
Revin luni cu poze si povesti. Ce bine ma simt cu rucsacul in spate si castile in urechi..Imi aduc aminte de cineva drag cu care mergeam la munte, eu cu masina mea, Deea cu a ei si el cu a lui. Cu noi mergeau si Suz, Alina si inca cine mai vroia din cei de la scoala. Era ultima excursie la munte cu noi, colegii de la Turism.. O sa vad muntii cu gandul la ei si va fi o excursie facuta ca si cand suntem toti:)

joi, 13 martie 2008

Vazut "Restul e tacere"


De multa vreme nu am mai fost la un film la care spectatorul sa se comporte la final precum spectatorul unei piese de teatru..Toata lumea a aplaudat si unii s-au ridicat in picioare, multumind cumva lui Nae Caranfil pentru acest minunat film.

Foarte bun castingul, ca de obicei la dl. Caranfil. Pe cine am mai zarit printre gene [fara a mentiona rolurile principale] : Misu Bendeac-tanar ziarist; Relu Poalelungi, Alex Hoisan, Costi Dita - tinerii pictori, Deea Gramosteanu - actrita aspiranta (alaturi de Silviu Biris) si inca multe, multe, multe nume:) Mi-ar fi placut sa gasesc pe IMDB sau pe un site Ro o lista compelta cu actorii.
Vorba unei fete dragi mie "La Caranfil si valetul trebuie sa fie actor"


Mirela Zeta si Vizante - ce sa zic..Jos palaria nenicule!
Nu am ce sa mai scriu, pentru ca cei care au vazut filmul au deja scris tot ce se putea:)
Ah! E un singur cuvant care imi vine in minte: FORMIDABIL!!

miercuri, 12 martie 2008

Despre dragoste si nebunie


Ma uit la "Lars and the real girl" si ma gandesc la iubirile trecute, ale mele si ale altora ca mine, oameni de pe planeta asta ciudata..

In fiecare dintre iubiri a fost ceva nebunie. Refuz sa cred ca exista iubiri normale, iubiri in care nu exista o fosta/fost, o atractie fata de alta persoana in timpul relatiei..

Refuz sa cred ca se poate iubi "normal". Pentru ca eu si fetele mele (si baietii mei) nu am iubit asa niciodata. Povestile noastre de iubire s-au hranit din carti si filme, din melodii si franturi de sunete..din alte si alte povesti minunate (triste sau vesele) pe care le-am auzit.

Cumva sunt inconjurata de oameni care iubesc frumos, atat de diferit unul de celalalt, atat de "la limita".
El o iubeste pe ea - a lui. Dar o iubeste si pe cealalta ea - a mea. Ea il iubeste pe el, care el are acasa o nevasta si un copil. Si nevasta lui iubeste un alt el. Si pe un alt el il iubeste o ea si el iubeste un el. Si el iubeste o ea si pe copilul lor si totusi o iubeste la fel de mult si pe cealalta ..si pe copilul ei, care nu este al lui. Ea il iubeste doar pe el. Si el nu se poate imparti, caci ea - a lui de acasa este minunata..Si ea - cea care il iubeste pe el o cunoaste pe ea - cea de acasa, si stie cat sunt ei doi de minunati impreuna..
Iubim un catel, o pisica, o pasare, o papusa, un barbat, o femeie, un barbat care iubeste alta femeie, o femeie care iubeste alta femeie, un barbat care iubeste alt barbat, o femeie care iubeste alt barbat, iubim in stanga si in dreapta si ne plangem ca suntem atat de singuri si de nefericiti cand de fapt suntem inconjurati de atat de multa iubire, asa..din toate partile.
Cand ti-e lumea mai draga iti mai tranteste soarta fix peste gura multa iubire, si apoi inca un pic de iubire peste ceafa, un pic de iubire in stomac (a se citi un shut in burta - stie cineva ce insemneaza asta). Iubire peste tot, din toate partile!

Ce conteaza ca ea il iubeste pe el, pe care il iubesti tu si in afara de tine il mai iubeste si maica-sa?! Estem "cu iubire"?! Estem!
Nu suntem singuri decat atunci cand vrem sa fim singuri..Nu pentru ca nu avem de ales. Ci pentru ca suntem fricosi..Comozi..Speriati de toata iubirea asta din jur. Si pentru ca suntem cumva egoisti. Am vrea ca toata iubirea sa fie "stransa" la noi. Sa nu mai existe o fosta sau un fost, sa nu mai existe "cealalta". Gresit. Eu cred ca e loc de toti si toate. Sa fie asa..un desmatz total si toata lumea sa se iubeasca.

Cat timp din cand in cand ajunge si la mine/tine cate o "manifestare" de iubire, totul este minunat.


*manifestare = ce iti tranteste soarta fix in nas, zic!

Sictir

Vad filme, citesc (rar), ma nemultumesc prea multe in jur, incerc sa comunic cu oameni cu care altadata "imparteam" pareri. O parte din ei nu aud nimic din ce le spun. Costat ca banul schimba omul in foarte rau, ca se duce naibii orice urma de bunatate. Mi-e tastatura murdara. Am mancat doua bucati de ciocolata cu nuca de cocos si acum imi este rau. Ma plimbam la Carturesti acum 2 seri, citeam nume de carti si mintea imi zburea in alte 1000 de locuri. Nu stiu de ce nu ma bucura nimic..As pleca undeva, departe. Cumva iar imi ticaie ceasul si cred ca e momentul sa merg mai departe, sa fac inca o schimbare. Chestia asta cu luatul de la zero m-a enervat intotdeauna dar sunt momente in care imi vine sa o iau la fuga. Sa fug si sa nu ma opresc pana nu voi gasi ceva care sa ma linisteasca.

Sa vina 1 mai si sa ma urc in masina odata, sa plec!

Juno

"Look, in my opinion the best thing you can do is find a person who loves you for exactly what you are. Good mood, bad mood, ugly, pretty, handsome, what-have-you. The right person is still going to think the sun shines out of your ass. That's the kind of person that's worth sticking with."

Sa bagam la cap zic..ca un tata stie mai bine cum e cu dragostele!

marți, 11 martie 2008

El Amor En Los Tiempos Del Colera

Am fost la film, la cinema Patria aseara. Dupa experienta City Plex, unde la anumite scene se aplauda si la cele sexy (hihihi) se aud chicoteli, sala goala de la Patria mi s-a parut excelenta. Desi scaunele is vechi si incomode si se simte un iz de mucegai un film bun sterge toate aceste mici "defecte".
Despre film mai multe la mine pe blogul cu pricina.

Urmeaza sa vedem "Restul e tacere" - sper azi si Juno (azi la 7.30 la Scala..hm..bun, bun).

duminică, 9 martie 2008

Delta


In fata blocului meu, la cam 2 km se intinde un taram care ar putea fi de basm. 16 lebede si zeci de rate si gaste salbatice, pescarusi si cine stie cate alte specii cuibaresc aici de ani de zile. Mica delta ar putea fi lesne incadrata ca rezervatie naturala dar asta s-ar intampla numai intr-o tara civilizata desigur. Fostul Lac Vacaresti ar putea fi amenajat fara a distruge fauna si vegetatia de acolo, insa bordurile si alte pseudo amenajari au intaietate. Ma gandeam ca ar da bine in campania electorala efectuarea unui studiu de fezabilitate, niste propuneri de proiecte de dezvoltare a zonei..N-ai cu cine..La o perioada de vreme stuful ia foc si pasarile se muta pe alt ochi de apa. Uneori vin pompierii, insa accesul e dificil..

Ce capitala mai are o mica delta??Una unde poti pescui stiuca, tipar, carasel, rosioara?? Noi avem insa mai dam foc din cand in cand la stuf..
Romania, mereu surprinzatoare!