joi, 25 septembrie 2008

Visand cu ochii largi deschisi


Visez. Se amesteca visele cu sunete pe care le aud in casa. Cineva imi spune ca voi avea 8 ore de trezire, eu dorm si il aud ca prin vis. Deschid ochii si el nu e acolo niciodata de fapt. Apare si dispare intre doua vise care nu il cuprind, eu ma trezesc si visez inca. El vine si pleaca, nu lasa nicio urma si totusi eu nu ma opresc din cautare.

Culmea este ca de cate ori il gasesc nu este el cel pe care il cautam. Ma opresc, ma trezesc, il studiez ca pe un animalutz si incep sa rad. Nu, sigur nu este el. Si totusi nu ma pot opri in a il cauta in fiecare om pe langa care trec pe strada.
Intre timp cineva imi da palme cu drag, intr-o incercare inutila de a ma trezi. Eu inca rad si nu vreau sa deschid ochii. Pentru ca in visul meu pot sa fiu cu cine vreau, nu ma judeca nimeni. In visul meu nu imi este rau niciodata. Nu ploua, nu sunt nori. Sunt mereu descultza si alerg pe plaja mea, Rudi alearga in fatza mea si eu rad si rad si rad..
De ce sa vreau sa ma trezesc? Unde sunt cele 8 ore promise Puf!?
Alerg pe plaja mea si sunt fericita.
Inca iti simt fatza intre talpile mele. Ti kaneis agapi mou?

miercuri, 24 septembrie 2008

Chimia moderna

La o plimbare prin Cismigiu cu Cora Gramos am decis sa discutam putin despre vremea noastra si vremea lor. Inevitabil am ajus sa vorbim despre petrecerile nostre versus ale lor. A se citi ca NOI suntem aia de peste 25 de ani si EI sunt aia intre 19-30. Diferenta dintre noi nu tine de varsta ci de felul in care alegem sa ne petrecem timpul.
Pe vremea noastra la petreceri oamenii se placeau, deseori vedeai intersectari de priviri, o atingere intamplatoare care de fapt ii electriza pe cei doi, un dans in care simteai tensiune si chimie..La petrecerile de azi (alea suspecte la care merg eu) oamenii parca nu mai simt.
Sa zicem ca iau parte la un studiu de cateva luni bune. Si tot cercetez si cercetez. Nu am vazut nici o chimie intre oameni. Exista desigur chimie dar de cu totul alta natura..Acel fel de chimie pe care il observ de luni de zile este de fapt factorul care face sa dispara reactia dintre doi oameni..
Drogul nostru a fost ani de zile chimia asta intre un barbat si o femeie. Fluturii aia din stomac..Oare utilizatorii de chimie moderna simt fluturi in stomac? Mai vad omul de langa ei? Baiatul chimic modern simte fata de langa el ca atare sau vede in ea fata chimica moderna cu care imparte o placere care ii va tine pe fiecare in lumea lui?! De ce lumile chimice moderne nu se intersecteaza niciodata?!
Nu am vazut interactiune, nu am vazut priviri, tensiune sexuala sau nu, nu vad nimic in ochii omului chimic modern..Oh! Mint. Vad. Tulbure. La fel ca ei. Pret de cateva ceasuri universul are alte dimensiuni. Si totusi drogul meu a fost mai bun si tineretea mea altfel. Chimia de pe vremea mea te facea sa te simti bine, adrenalina era altceva pe vremea noastra:))
La petrecerea cu Cora Gramos oamenii au stat in trei spatii.
Intr-o bucatarie cupluri galagioase, oameni frumosi, vin si afinata, povesti din scoala, planuri de viitor.
Pe un balansoar in curte baietii cu ale lor, rasete, vin si afinata.
In living, noi - oamenii singuri. Desigur nu ne cunoasteam insa fiecare era legat de celalalt printr-un prieten. Ore intregi am ras si am vorbit, fara vin si afinata, fara sa ne stim de ani de zile, fara fluturi in stomac si fara chimie de orice fel. Am fost vii.
Noi nu ne-am schimbat de ani de zile. Indiferent cu cine suntem avem despre ce sa vorbim, gasim intotdeauna subiecte comune si ..RADEM.

Unde s-a rupt filmul de fapt? Cand au incetat oamenii sa fie deschisi fata de altii oameni? Cand a devenit chimia moderna mai importanta decat factorul uman? Nu reusesc sa inteleg cum iubesc astia mici, generatia fumigena. Ma uit la ei si nu ma prind unde vor fi peste 10 ani. Desigur vor fi unde vom fi si noi, insa cu cine? Pentru ca prietenii lor sunt diferiti.. Diferiti de mine si totusi si eu sunt moderna si chimica uneori..

marți, 23 septembrie 2008

Prin Bucurestiul de sambata si duminica

Pacalita de soare si de nebunia de pe strazi am iesit sambata si duminica din casa, cu aparatul de gat si rucsacul in spate, ca un turist. Am inceput plimbare pe Quinet la targul de antichitati si apoi am coborat usor spre cartierul vechi. Lume multa si pestrita ca de obicei. Ce mi-a placut insa a fost ca orasul parea VIU. Oamenii erau fericiti. Nu am mai vazut atata lume pe strazi de multa vreme..

Duminica am luat-o de la capat si mi-am pus pe picioare raceala care m-a tintuit in pat ieri toata ziua. Cine mai era flu-flu in balerini ieri?!

Asta micu' urechiat e o papusica de pe la 1950 cica. E ai Inei si ii prevad un viitor stralucit in mansarda micii blonde.


La BNR lumea astepta pe Busuioc in timp ce un biet cuplu avea nunta la Terasa Doamnei, nici nu vreau sa ma gandesc cum le-o fost nunta celor doi cu tot puhoiul ala de lume care se uita la miri prin geam ca intr-un acvariu.

Pe langa Market 8 se canta cu foc, la fix ales locul caci orasul vechi e plin de ocupanti mari amatori de muzica lautareasca. Ce am auzit destul de des in multime a fost "ai grija la geanta".

Si mai era si domnul asta simpatic cu pasarea lui si bastonul. De moustache nu mai zic..

Duminica am baut cafea si am racit de tot la Chocolat. Si mi-au placut caii astia caci imi aminteau de cei din Viena de la Sf Stefan. Dar acolo era cu totul alta atmosfera.
Despre alte chestii facute in weekend vom mai vorbi cu niste poze