vineri, 12 decembrie 2008

Romania cu 10 oameni pentru ea

Eu asa is de dezamagita de tara asta uneori incat uit ca mai sunt si multi oameni minunati in ea. Am vazut aseara un film in care din nou, tot in America, se ducea naibii viata pe Terra. Un Keanu mai in varsta dar frumos foc, cu acelasi mers ciudat, se "nastea" dintr-o placenta si vroia sa salveze Pamantul. De noi. De oamenii care distrug. Acum ma uit la emisiunea asta si vad oameni, oameni care imi aduc aminte ca in film Keanu vedea o mama tinandu-si copilul in brate si isi dadea seama ca oamenii, astia care distrug planeta iubesc.
Deci le mai da o sansa la viata. Si desigur o sansa de a schimba ceva. In partea a doua a filmului, cea care nu se va ecraniza niciodata desigur, Keanu se intoarce, baietelul negru este mare si Pamantul este deja distrus de noi, oamenii. Norocul fu ca in prima parte Keanu adusese cu el niste sfere in care "luase" din toate speciile de pe Terra, ca pentru arca lui Noe:) Ce baiat Keanu.
Am deviat. Ma uit la o emisiune, vad o sala plina cu oameni pe care majoritatea din noi ii stim - scriitori, actori, sportivi de performanta, politicieni. Toata floarea cea vestita.
Acum is mandra.
Sunt doua voci in Romania care nu au nevoie de nominalizari sau de castiguri.
(Pacat de slaba calitate a filmelor de pe youtube)

Doamna Maria Ciobanu


Andra


"„Îmi plăcea mult, dar simţeam în inimă şi în glas un fel de impuls, o nevoie de a spune şi altceva şi altfel despre ciocârlie. Mă jucam cu bucurie pe cântecul vechi, urcam din el, reveneam la el. Aşa s-a născut «Lie, ciocârlie»." - 23 iulie 1977 MARIA CIOBANU

(Nu am nimic de scris despre politicieni dar ma bucur ca Victor Ponta a fost pe locul 1.
Am ratat ziaristi, acum is oamenii de afaceri si castiga Tiriac. Previzibil si felicitari.
Enervanta dna Banica:)) Exact genul de sotie pe care nu'l suport, fir'ar sa fie..Habar nu am ce alte categorii au fost, sunt mereu rupta de Realitatea asta - la propriu si la figurat.)

Domnul Mircea Ionescu Quintus a ajuns la 92 de ani. Ne spune ca este mandru ca este membru al poporului roman. Asa cum suntem..Sper sa nu fiu nevoita sa ajung la 92 de ani pentru a putea sa fiu mandra ca sunt romanca..Poate ca dezamagirile din ultima vreme s-ar sterge cu buretele daca as vedea ca altii o duc mult mai rau si se lovesc de probleme mult mai grave decat mica recesiune beteliara (sau era betegita?! betelegita?!).

Doamne ajuta ca sunt romanca. Daca eram din Iran probabil as fi fost biciuita pana la moarte pentru nesupunere. Pe de alta parte daca ma nasteam intr-o alta lume..ce succces aveam cu nebunia si efervescenta mea, phiii!

Off topic - Miki revenii care va sa zica! Nu eu draga, Miki..stie ea care. Imbratisam si vrem o veste..anume. In particular. Doamne ce imi place sa scot rufele la soare aici in curte!

miercuri, 10 decembrie 2008

Keep walking..

..caci in fatza ta se intinde o lume. E plina de minuni!

Oriunde vei merge oameni se vor minuna de bucuria care-ti razbate prin fiecare por, vei rade si vei canta, nu vei fi atinsa de oboseala, te vor lauda si iti vor spune cat de bine este ca te ghidezi dupa principii sanatoase, vei fi data chiar exemplu..apoi te vor lasa sa pleci. Hm..cum zice americanul? Asa de prost suna in romaneste, fir'ar sa fie! Esti ultracalificata, prea buna pentru ce iti putem da noi sa faci, prea scumpa in vreme de recesiune.

Inca in oarece stare de soc ma intreb: exista ceva corect pe lumea asta? Orice? Cand trebuie sa vorbesti si cand trebuie sa taci? Este o limita care desparte sclavul de intelectual (e mult spus intelectual dar nu imi vine alt cuvant in minte)?

Nu ma prind unde am gresit in viata asta minunata a mea. Probabil ca demult, un domn a avut dreptate si eu i-am ras in nas. Imi aduc aminte parca era ieri: my dear, you are la spina dorsale of the company. Eu am ras si am spus "this is the good stuff, the problem is that my balls are bigger..3 pairs of balls in one room is too much to handle.

El a ras si coaiele au fost sacrificate. Odata cu ele si coloana vertebrala.. Caci cu o tija bine infipta poti face treaba sa mearga daca infigi tija intr-o alta coloana.

Pe de alta parte poti sa vietuiesi fara coaie dar fara coloana?! O voce subtire nu a stricat nimanui.

Nu am putut sa renunt eu insami la pachetul din izmene. Coaiele mi-au ramas si desi nu au mai crescut, nu am putut sa reduc din ele:( Mi-am cumparat pantaloni care sa le ascunda, am invatat sa tac si sa inghit (desi zicea cineva intr-un film ca mama ei i-a zis sa nu inghitza niciodata!). Am crezut ca am invatat..De fapt realitatea este ca la o perioada de timp coaiele prind viata! Nu stiu sa-mi gestionez propriile oua! Au o personalitate puternica, sunt rebele, e o razvratire permanenta in largimea pantalonilor mei. Le-am lasat acasa o vreme, am crezut ca asa e cel mai bine, insa ce crezi? Fara COI (asa vom numi acest personal from now on) am fost gresit perceputa. O fatuca in tenisi, simpatica, numa' buna de gluma. As putea sa povestesc zile intregi despre experienta COI-less insa grav este ce s-a intamplat cand intr-o zi, fara sa imi dau seama, monstrul s-a furisat in pantaloni.

Era o zi normala. Soare de noiembrie. COI atipise, cred ca de asta nu mi-am dat seama ca e la mine. Imi vedea linistita de ale mele ordinare si dintr-o data, la final de zi, exact cand COI se trezea si isi intindea invizibilele manutze, o voce transmise o comanda. Nimic neobisnuit de altfel. Desigur ceva potrivit la fix fatucei in tenisi, simpatice, numa' buna de gluma. Inainte ca biata fatuca sa dea din cap si sa execute, COI puse demonic stapanire pe mintea amaratei si o voce tuna ca din ceruri. Nu vom reproduce conversatia..Vom spune doar ca trebuie sa ne fie invatatura de minte noua, fatucelor care purtam pantaloni largi cu turul jos. Oricat am vrea sa ascundem ceva acolo, candva, cand ne asteptam mai putin, el, fiara-montrul-demonul COI va iesi la lumina si ne va pastra neintinate principiile. COI va elibera ganduri pe care fatucele in tenisi nu isi permit sa le aiba nici macar cand sunt singure in tramvai. COI va striga si se va bate cu pumnii in piept precum King Kong pentru dreptate si corectitudine. COI poate sa faca asta. Din pacate COI o face si apoi..atipeste. Fatuca in tenisi isi da bobarnace, il zgaltuie pe COI si il intreba: ce faci frate?? Nu vezi ca mai sunt niste perechi de oua aici?! WTF! Man! Nu e loc de atatea oua COI, taci macar odata in viata, lasa ca nu trebuie sa fie totul corect pe lumea asta, frate..cum esti..nimic nu ai invatat? Femeile sa stea la oala, ce nevoie am eu de COI?! I must pay the f*ckin' car man..WTF..

COI ma priveste surprins. Atunci, la fel ca si acum. Pentru COI orice infrangere este o victorie. Noi nu ne prostituam, nu? Mai bine murim de foame. Uite-l pe nemernic cum imi foloseste mainile si scrie mascari pe blog, cuvinte care vor face junele sa rosheasca! Uite cum scrie despre el, marele COI! Ce frumos incepuse, aproape am avut senzatia ca scriu eu insami! Neh..COI rules. Scrie cu englezesti, plm..Uite! Ca pe mess, cu plm. Duamne! Scuze domnitzelor ce veti citi aceste randuri, scuze mama, scuze tie, unic cititor de blog..

Raman cu COI. Am decis. Eu am decis, sau el?! Nu mai conteaza. Se pare ca orice as face nu pot scapa curand de oua. Unica solutie este probabil un barbat atat de puternic incat sa ajute la resorbirea lor, cred ca merge cumva..poate e cu sex? Devenind mama poate COI nu va mai aparea niciodata..Hm..Extrem de complicat. Gata, a atipit. Ma culc si eu. Le-am scos usor din pijamaua mea roz cu oi si le asez la capul patului. Sunt destul de simpatice ouale mele. Isterice, dar corecte nene! Vehemente! Hopa! Ne trezim? Chill COI. E ok acum. Totul e ok, la fel ca in atacul de panica, zi asa ca mine: o sa fie bine. Zi si in engleza baby:)

marți, 9 decembrie 2008

Ultimele trei saptamani

Cam asa fu in timpul reunirii margaretelor internationale..La vita e bela, v'am zis?
Cele mai frumoase flori nu-s panselutzele sau trandafiri, ci Margaretele:
Fun cu vechea gasca, nu s-a schimbat nimic..poate cu greutatea unii stau altfel:))
Poze ar fi de pus sute, insa pastram pentru ochiul nostru anumite "pozitzitii" . Btw girls..have I told you latelly that I love you?




luni, 8 decembrie 2008

Luxury Show si weekend

Well..nu pot sa spun ca m-a dat ceva pe spate. Nu am inteles ce era cu rochitzele satinate de pe hostesse, asa "de nunta", pacat de fetele alea. Si pantofiorii prost alesi. Era o bunesa la Maserati..In rest ce sa zic..unde-i luxul ala din filme? Acele femei superbe? Genul ala pe care si un sac sa pui ele radiaza. Trei-patru barci, multe masini dar nimic spectaculos, neste telefoane, acel personaj care m-a lasat masca la Bambu (cu U) - un "domn" in adidasi aurii si cu o bentitza, era si aci, la Luxury, sunt aproape precisa ca de fapt e un om f. misto si de asta mi-l tot scoate Cel de Sus in cale, poate asa nu mai judec oamenii dupa bentitza sau adidasi..

Am gatit sambata cu Donadora, orez cu creveti si lapte de cocos + legume chinezesti, totul din congelator. Am aflat astfel ca pana si crevetele face caca si acel caca sta intr-un mic-mic matz care culmea! se afla in creveta, sub cochilia aia pe care eu de obicei o scot dupa ce am gatit fiara. Asa ca a scot biata Dona caca-ul din creveti, cu aia Jumbo a fost ok pentru ca fiind mari a mers repede, da' nu va zic ce intentie marsava avea?! Sa scoatza si din starpiturile alea mici, pe care btw am facut un mega efort sa ii decortic (asa se zice?!). Oricum, good food. 
Seara good party, too much sex and stuff for my new virgin life so I moved on to another place with nice music and different people. Unii pe care nu ii stiu si nici nu imi trebuie caci oricum mi-e indiferent tot din jur. Am plecat devreme acasa, nebauta si inca mirata de reactia mea de la inceputul serii..whatever. Si ieri, duminica am fost din nou moarta. Bila razvratita si-a facut numarul si m-a tintuit la pat. Nedrept organ! Inteleg sa se razbune cand beau sau fac exces de zel si nu dorm destul noaptea, insa acum nu era cazul. Am ars-o aiurea saptamana asta e drept, am dormit putin, mais sans alcool..c' est pas possible..
In rest totul e iluminare. Si tre' sa plec putin. Am eu un loc secret..