sâmbătă, 19 iunie 2010

18 iunie


este ziua in care Kate s-a intors singura de pe o parte pe alta si a..RAS. Cu hohote. A ras ca un om mare..Am fost in Cismigiu la un festival de folclor pe care l-am ratat anul trecut si am regretat tare, mami si-a cumparat bratari de cupru care sa o pazeasca de rele, bebe a fost super cuminte si a primit vizita lui tata, mami a facut sute de poze si a baut braga si a mancat pastrama si mici si deci si pe mami si pe bebe le-a durut burta rau..muzica a cantat si am aplaudat tare calusarii (mami numa' pentru ca micuta Kate a dormit desi statea fix langa boxe..). Gia Palaria a facut figuri in carucior asa ca a fost plimbata in sling si per total ziua de 18 iunie a fost MINUNATA si colorata, cum se va vedea in imaginea alaturata:)

miercuri, 16 iunie 2010

Anonimului pisi mic

Mai m-am gandit. Asa zisele mele tristesti sunt dupa cum urmeaza:

- am iubit o casa si nu omul care traia in ea
- am fugit de acasa, crezand ca altundeva imi va fi mai bine, ca voi avea locul meu, coltul meu, ceva al meu. Nu a fost asa:) Tot ce era al meu a fost intotdeuna de fapt ACASA. Ale mele sunt de fapt niste lucruri. O masina, un laptop, un aparat foto, multe haine, neste mobila, cateva ustensile de bucatarie. Materiale. Nimic ce nu poate sa fie inlocuit. In fapt nu ma am decat pe mine si pe fica mea. Eu ne am pe noi. Pe noi ne au ai mei si cativa prieteni dragi, foarte apropiati.
- am visat iubiri asa cum credeam eu ca inseamna iubire. De fapt nimic nu era iubire, caci iubirea nu-i cand iubesti numai tu si dai numai tu. Sper inca la aflarea iubirii cele care presupune doi si implica minim 3, unde 3 este Kate si al doilea este un barbat matur si bine-crescut. Preferam oltean, intre noi fie vorba. Nu de alta, dar asa as putea sa fiu si eu insami lesne EU.. Desigur horele pe care le-am incinge ar antrena un intreg neam Racesc la joaca..
- am scris si m-am plans si mi-am plans de mila 9 luni crezand ca love can move the mountains. Cacat si pardon de expresie. Muntii s-au format si au erodat de mii de ani incoa', dar nu tiu minte sa il fi mutat vreo dragoste pe vreunul:(
- m-am ferit sa scriu despre tradarea pe care am patit-o pentru ca mi-a fost mila de amarata aia mica implicata, si nu, nu e vorba de fica-mea ci de cealalta femeie, victima colaterala. Cacat si pardon de expresie din nou. Nimanui nu i-a fost mila de mine, nimeni nu si-a pus problema ca am nascut mai devreme pentru ca abia aflasem ca ceea ce am banuit luni de zile era real si da, parul din patul "nostru" era al copilei care imi zicea in gluma "mami" pentru ca o oblojisem la o betie cand adormiseram amandoua..
- sunt plina de spume nu de ura, caci am incetat sa urasc cand mi-a fost inima inundata de iubirea pentru Kate, dar..anonimul pisi mic are dreptate..si la fel si Lu-Lu-Lula..
Cat timp voi nega o realitate si noi voi fi defulat, copilului meu i se va fi transmis starea mea de rau si deci va suferi nevinovata..din cauza mea.

Fac curatenie si revin pe blog cu vorbe frumoase si poze cu ce mai gatim, ce mai zambim, ce mai "folosim", cu cine ne mai pupam si cu cine mai vrem sa ne pupam. Intre timp, as aprecia sincer daca anonimi ar da un mess in care sa zica: io sunt, JaJa! Nu te panica! Nu sunt una din alea cu care se culca ala, care te citeste ca sa sufere putin, cu parere de rau ca ti-a tras-o cand erai gravida si proasta in cap, plangand dupa neica nimeni.

PS - am vrut sa scriu mai multe, dar sa mor daca imi vine sa ma plang de ceva. Sigur e ceva de refulat, dar nu imi pasa decat de ceea ce o sa vina, nimic din ce a fost nu e important..Iar ce vine, e minunat de-a dreptul si nu, nu implica pe NIMENI din cei implicati in CE A FOST.
Did I make my point or what?

Food is good

Aveam pe vremuri un blog numai cu mancare, il mai am si acum dar nu mai scriu nimic. Unde s-au terminat si mesele facute in gasca..
De cand stau acasa experimentez. Am un loc drag de multa vreme - http://chez.mazilique.ro. Mazi e urmarita in secret si tot in secret experimentez bunatati de la ea.
Inventez foarte mult. Par exemple, ceea ce pare o negresa mai jos, este de fapt o prajitura neagra, plina cu cereale, ciocolate si fructe uscate, racita bine cu o cupa de inghetata si alintata de neste frisca.

Apoi aici avem un chec dark cu cocos si toate fructele, scazut asa. Plin cu fulgi de migdale si ale minuni.

Sau o negresa-negresa, imbracata in nuci. Am avut o pofta nebuna de ciocolata pentru ca nu am mancat multa vreme deloc, sa nu o agit pe beba..

Am mai facut niste rulouri cu pui, sunca si cascaval, cu un sos de mustar.

si favorita mea - Tarte au citron. Excelenta. Reteta de la Mazi, mi-a iesit ok, dar..eu nu aveam voie citrice caci ii fac rau lui bebe si da, tarta a fost minunata, dar atat a plans si s-a cacacit Kate incat..mai stam niste luni de zile pana facem din nou.

Acum avem in cuptor asa ceva:
http://www.adihadean.ro/2010/05/beouf-bourguignon-bien-sur-my-way/
sper sa iasa o minune, nu de alta..dar miroase toata casa a bunitz, bunitz!

Bon Appétit!

marți, 15 iunie 2010

Viata in ultima vreme

Am tot vrut sa scriu si de fiecare data a intervenit ceva si am renuntat. Am vrut sa pun poze, dar nu aveam text de pus langa si deci am renuntat. As avea ce sa scriu dar nimic nu mi se mai pare interesant asa ca..am renuntat.
Si totusi viata mea e minunata in ultima vreme. Incepe dimineata devreme cu un scancet. Ma intorc si vad un chip schimonosit, apoi un mini-superman se intinde, pup o manuta mica si zic sht, sht, sa nu planga, e foarte trist sa iti incepi ziua plangand, eu stiu caci demult visam urat si ma trezeam plangand. Si ea stie pentru ca eu ii spun si o mangai si o pup. Ea plange de foame. O iau in brate si o urmaresc in timp ce mananca, are ochi mari deschisi dar nu ma vede pentru ca de fapt doarme, doarme si zambeste in timp ce mananca. Desigur descrierea asta nu v-a impresiona neam masculii cetitori de blog care nu isi doresc copil, nu au iubite sau au contraire, traiesc cebaluind samantza pe diverse flori mai mult sau mai putin ofilite..dar eu nu pentru ei scriu, ci pentru mine, caci tare dor imi va fi de acest an in care Kate creste atat de repede, atat de repede incat pierd zilele si nici macat o poza nu ii fac..sunt prea ocupata sa o descopar incat uit ca voi uita etapele evolutiei ei:(
Si da, creste puiul meu. Ochii sunt clari, deja apuca jucariile, vrea sa se intoarca singura pe burtica, desi mi-e foarte clar ca manutele ei is fragile si nu poate sa se impinga in ele ca sa nu isi astupe nascul in saltea. Vrea sa stea in fund desi eu stiu ca nu e voie caci e inca devreme..dupa cum se uita la Gia cand mananca, presupun ca ar putea sa se infiga in bolul cu lapte si cereale, dar nu, nu e voie..
La 8 si un pic mergem afara. Eu is inca adormita, imi car spatele gol si parul roscat pe strazi care miros a tei. Kate impinge cu putere in carucior cu picioarele ei mici, rade, rade si ma striga, eu ii raspund la intrebari pe care nici nu stie ca mi le pune, ea ma intreaba in continuare, apoi, undeva spre 10 adoarme la umbra de salcam cu flori trecute. O luam spre casa si pe drum ma gandesc cum ar fi fost viata mea departe de casa, cu Kate mica. Oribil fara mama si ai mei toti. Frumoasa cu nisipul intre degete. Eu stiu ca mama mea ar fi venit sa stea cu mine pana ma asezam si ma obisnuiam cu bebelusul. Are un nume nou. Demult era OU. Mihai ma certa caci cica OU asta suna rau..A devenit K si apoi Kate. Acum ma uit la ea si e mica si speciala ca un bob de mazare, acel bob de mazare din poveste. Asa ca i se spune Bobitz. Bobul meu de mazare a tusit acum si se intinde in somn. Are parul ridicat in sus dupa baita, asa ii face mama ei, o face punk si ei ii place maxim.
Bobitzul sta in casa ferit de soare pana la 7 seara. In tot acest timp eu gandesc lucruri. Uneori gatesc, spal, cald, ii dau sa manance, fac curat, o frec pe net. Dar in tot acest timp ma gandesc. Paradoxal, mi se pare mereu ca trebuie sa plec la birou. Nu stiu daca e biroul meu cu Andra sau altul, insa am mereu senzatia ca trebuie sa ma imbrac si sa plec la munca, cand ma urc in masina, aceasta ia mereu drumul si imi dau seama la Big ca de fapt nu am un birou, ca in spate, intr-o scoica ramasa mica, e un Bob de Mazare cu gene lungi care mi-a facut viata altfel.
Am ratat o iesire cu niste fete dragi mie. Nu am vazut noul Sex and the City. Nu ies decat la crasma din spatele blocului si la o pizzerie de carter. Vad oameni rar si de fapt cei pe care ii vad imi sunt destul caci vad mereu aceiasi oameni. Mi-e foarte dor de cativa oameni dar stiu ca ei muncesc si stiu cum este, inca nu am uitat. Si viata mea desi poate parea monotona, este plina. Atat de plina incat abia am timp sa imi pun ordine in ganduri. Ma gandesc cel mai mult la Kate si la viitorul ei. Ah..ca sunt turbata de dor de mare..si asta o implica pe Kate, caci Doamne cat as putea sa ii povestesc odata ce m-as afla pe insula:)) Bietul copil, ce ar mai rade peste ani vazandu-si moaca mica in zeci de poze, pe coclaurile Greciei mele iubite..
Am planuri. Ciudat dar simt nevoia sa le scriu, caci ma tem sa nu le dau uitarii. Vreau inca sa invat greaca. Nu am bani de meditatii, dar pana mea, cat poate sa coste un curs?! O sa caut si vedem cum vin si banisorii. Vreau sa inteleg despre ce canta oamenii aia in taverne, cu un scaun sub fund si o chitara in mana. Vreau sa pot sa raspund cuiva care ma ia de mana si ma intreaba ceva apoi isi da seama ca nu inteleg si rade si zice in engleza:))
Vreau sa invat sa ma dezlipesc putin de Kate. Nu as da-o nimanui si stiu ca e defecta gandirea mea caci draguta de ea are si un tata. Sa zicem..(da stiu, citeste si zi in gand cu fuck off apoi treci peste caci tu stii ca noi te iubim la fel cum si tu ne iubesti). In afara de un tata, are si bunici, matusica, strabunici, unchesi si inca o multime de oameni care o iubesc. M-am blocat cand o gagica mi-a luat-o in brate si a inceput sa o pupe..Si ea saraca s-a blocat. Paranoia mamicilor m-a atins si nu vaz decat microbi, orice tuse ma sperie, picele mucioase sunt finut indepartate de carutz..Imi pare rau, nu e ceva ce pot sa controlez si de fapt..nu vreau sa controlez. Nu vreau sa ii respire nimeni in fatza. Nici macar tac'su. Paradoxal..mi-e drag cand e luata in brate si pupata si rontaita de "ai mei" (adica de cei pe care eu ii iubesc si care NU au microbi:)))
Mamele sunt duse, am decis.
Viata mea in ultima vreme este matriarhala si superba. 5 femei sunt in universul meu si doua is cele mai importante: Gia Palaria si Kia Melodia. Celelalte doua in afara de mine si muma'mea si soru'mea. Eu raman cea mai importanta persoana din viata mea in teorie, caci de fapt viata mea ii apartine in exclusivitate lui Kate. Si totusi asta nu ma opreste sa fantazez la masculi misto, sa imi roshesc unghiile si sa imi fac parul rosh (caci da..nu e de fapt blond ci este roscat ca la curul vulpii..dar sunt menajata de cei care ma iubesc si care imi zic ce bine imi sta:)))
Nu mi-e dor sa cochetez cu nimeni, cumva ideea de familie se reduce la mine si la Kate momentan si imi este destul. Pe cand va avea un an vom primi pe cineva langa noi, sa ne tie de urat si sa ne duca in vacante cu avionul si sa ne faca toate poftele. Asa cum am facut noi ani de zile altora. Am zis, am zis.
Ziua mea se termina cu o baie. Cu mai multe de fapt. Una e importanta caci e a lui Kate. Rade si desi ii fac aceiasi baie in fiecare seara, se sperie de fiecare data cand o asez in cadita, cand o sapunesc, cand aude dusul. Apoi rade. In fiecare seara e la fel. Bebe este preluat de mama intr-un mare prosop, apoi o imbrac si ii dau sa manance si..adoarme. Eu ma holbez la ea ceasuri. Mocuta ei ma fascineaza, caut sa vad ce s-a mai schimbat, cat a mai crescut. Nu vad nimic. E tot bobul meu de mazare, zi dupa zi. Desi hainele raman mici si ea ocupa din ce in ce mai mult loc in pat..
As vrea sa nu mai fie asa de cald ca sa pot pleca cu ea in lume:( Acum ma culc. E deja maine si nu a plouat deloc la noi..Oare Berceni city e ceva foarte departe de nu vine nimeni la noi? Caci daca e asa departe, vom gasi o cale sa ne ducem noi la nimeni..

Vacanta

Vreau vacanta. Vreau sa ma urc in masina noaptea cu Kate si sa plecam departe, sa conduc si ea sa doarma in racoare, sa vad cum se crapa de ziua si sa simt soarele in fatza. Vreau sa trec prin vami repede si sa prind ora 11 pe ferry, cu Kate in brate, ascultand povestile mele despre ACOLO.

Vreau sa nu imi fi fost asa de greu alea 9 luni, sa nu ma fi umplut de spume din cauza cacatului de guvern Boc, cel care se caca pe noi si sustine scaderea natalitatii taind banii pentru mamici. Vreau sa fi investit intelept milioane de lei si acum sa nu fi ajuns sa atarn la oameni. Vreau sa fi stiut sa aleg candva oamenii corecti langa mine:)

Si pentru ca unele vreri is trecute si ce e dus, e dus, am decis sa vreau pentru mine si Kate altfel decat am vrut pentru mine cand eram singura.

Poze fara scris cu fete




duminică, 13 iunie 2010

Caldura mare mon cher...

M-am facut blonda. As fi preferat sa ma rad in cap, caci ma ucide lent dar sigur caldura. Acum multi ani, sa fi fost 1998..m-am lasat blonzita la mare de Floare, fratele Mihaelei. El avea 12-13 ani, eu aveam cred ca 20, cine mai numara... Eram bronzata, neagra tuci, imbracata in alb. Blonda ca un pui de gaina. Apoi am mai facut experimente si vara imi mai trageam cate o suvita acolosha. Azi am mers la extrem, am decolorat maxim si apoi am dat cu blod perlat peste. Rezultatul?
Pai..portocaliu e putin spus. Is roscata ca o evreica veritabila:)) Cum ma simt? Pai dat fiind ca primul meu critic e Kate..ma simt excelent. Fica'mea a deschis ochii si a privit o mama blonda in ochi, intai asa..speriata, apoi eu am zis: ma-ma. Si Kate a clipit si a ras si am inteles ca .. imi sta bine:)
Nu fac poze inca. Nu vroiam sa fiu portocalie, ci BLONDA! asa cum eram cand eram eu mica! Asa cum e Gia..Dar se pare ca nu imi iese mereu din prima..asa ca mai stam si mai dam cu musetel si alte plante si vedem ce iese..pana una alta daca nu ma simtz bine, taiem tot! Asa mi-e de dor sa fiu chelioasa! Dar cica rade lumea..ca uite-o si pe aia, mamica cu caricior, chelioasa..Nimeni nu intelege ca nu mai pot de cald, ca nu suport parul, ca in par car toate grijile..