joi, 8 decembrie 2011

Despre slabit, parerea mea

Toata lumea (mai ales gagicile) stie ce e aia Zumba. De cativa ani e asa, o nebunie generala, oamenii se duc la "sala" si timp de un ceas danseaza pe muzica din Sud America, de curg apele pe ei rauri-rauri. Am vazut zeci de filmulete, toata lumea este fericita, am prietene care merg la mai multe sali, se fac excursii la munte, Zumba rules. Foarte frumos, m-as duce si eu daca nu as fi prea obosita de la mersul pe jos km cu minunea. Sau daca nu as fi lenesa:))
Nu stiu exact cat se slabeste cu Zumba, dar eu neavand aceasta problema, nu imi pasa..Eu am o problema cu muzica, mie nu imi place muzica din Sud America, mie in place muzica din Sud Romania:))
Si acum sa va zic cum sta treaba si de ce am o parere, caci da, am eu o parere. Acum multe luni de zile, un amic a pus pe FB un link cu un videoclip al lui Salam. Stiu, nu cadreaza..manele, facebook, prieten de al meu:)) Dansa pe scena Salam si "curgea apile" pe el, tza-tza tot scuipa in microfon. Melodia se numeste Reggaetn Tza (tza tza, cum ziceam). De mare exceptie, mare realizare, nu va pot spune mare lucru despre versuri, dar e ceva dramatic, cu ploi si tza tza si cu regheton si cu alaaaa, laaallaaa...Cum ziceam, de mare rafinament. Cand eu am ascultat melodia, copilele mele erau in casa cu mine. Maneliste din nascare, cum au auzit biturile, cum au inceput sa salte ismenele pe ele, a mea era in transa..
Copiii recunosc imediat calitatea. Mi-a fost clar ca nu avem nevoie de Zumba, e destul ca cineva sa vina cu o noua idee, una neaosha, pur romaneasca. Slabeala pe manele. 1 ora cu Salam = slabeala GARANTATA! Va atasez o poza cu a mea Kate in costum de baie! Arata perfect si nu a dansat niciodata 1 ora!
Acum, lasand gluma la o parte, revin la oile mele si va spun ca de fapt ideea mea era alta. Una mai romaneasca decat asta cu slabeala pe manele. Vorbesc de o chestie super serioasa.
Eu sunt olteanca. Sunt nascuta la Motru, sufletul meu e la Lupsa, intre dealuri. Pot sa stau in Berceni, pot sa imi bag picioarele in Egee, daca aud o melodie anume, mie mi se intampla chestii. Orice melodie auzita vreodata acolo, in satul bunicii..orice melodie de la nunta verilor mei, sau de la vreun bal din copilaria mea, balurile de la caminul cultural, cu orchestre care cantau live, cu niste cantarete de care nu a auzit multa lume.
La mine in sat se joaca hore. Pana sa distruga tampitii astia PINGUINUL, in Lupsa de Jos si probabil in toata zona aia Mehedinti-Gorj, "pinguinul" era un dans care se dansa la toate nuntile, la sarbatori, la "horele" organizate la camin sau in mijlocul satului. Dar! L-au gasit "baietii" si l-au facut praf..ca asa e la noi.
Recunosc, nu stiu sa joc multe dintre horele despre care vorbesc, dar simt muzica si joc asa cum stiu eu, oricum o fac singura sau cu Katiusha, nu e ca si cum are cine sa ma rada:)) Acum treaba mea era asa. De 1 decembrie aproape m-am ingreteshat de la atata "iubesc Romania". Sunt sincera, asa ca feel free sa ma injurati, dar mi se pare asa o minciuna cu iubitul asta..fix ca aia care fac rau altor oameni, apoi se duc la manastire, desi au cerul gurii negru si despre inima, nu mai zic..dar se roaga! Sunt credinciosi! Li se iarta rele. Cu cat esti mai jigodie cu altii, cu atat mai pios incerci sa pari.
Eu nu iubesc Romania mai mult sau mai putin decat voi, poate eu o iubesc altfel..cum am mai zis, e ca si cu mumele, nu ni le alegem, le iubim caci avem numai UNA. Ei bine, eu numa' o tara am. Asta in care, desi avem HORE minunate, noi alegem sa slabim pe Zumba.
O sa luam pe rand (caci ma chiraie copilul) niste muzici, ca sa ma credeti ca nu is nebuna.

GHIMPELE:


tot pe youtube.com o sa gasiti si exemplul de joc, pasii care se fac. Hai ca pun eu aci link :


Rog a se cerceta cu atentie jocul. Continuam cu
BORDEIASUL:


cum se joaca, aic:


si mai am. FEDELESUL:


cu varianta exclusiva pentru slabeala:


Sunteti romani toti, caci de aia va scriu. Va e a slabi?! O ora de dansat orice hora romaneasca, scoate si pe "aldinbalta" din voi, nu numai grasimea. Nu am vreme sa va fac o colectie de jocuri si hore romanesti, poate aveti bunici la tara si stiti cum e treaba cu sarbele si horele de mana. In Oltenia mea stiu cum se rup pantofii dupa o nunta, dar vai, ce minuni am auzit despre fanfarele si horele din Moldova..Cum am jucat pe muzica de la Bacau, cand si-o botezat Boje moi baiatul!! Cum am jucat in munti, la nunta lui Moni, alaturi de mirele ei scotian, pe hore cu onestenii cei minunati..
Sunt slaba. Joc aproape in fiecare zi, cel putin o data pe zi, un Ghimpe sau un Bordeias cu Kate. Nu scap de ea.
Si iubesc Romania pe 8 decembrie.