vineri, 2 iulie 2010

Treijtrei




"Mami, cum era cand eram eu mica si era ziua mea?
Pai cum sa fie? Ca acuma. Te trezeam, te pupam si ne aducea Stela un tort bun, apoi faceam o petrecere"

Vara celor 33 de veri. A inceput bine, Kate a partait (vai de mine si pardon!) si apoi s-a intins, ca un Superman mic, imbracata in galben toata. De sub lenjeria ei mica a iesit un piciorel cu un cioc de ratza pufos. Am pupat-o si i-am zis "Azi e ziua lui mami. Mami e cea mai fericita din lume. Zi-i lui mami La multi ani!". Era ora 6. Mami a venit si mi-a urat, apoi a intrat tata cu flori si m'a pupat si eu dormeam si Kate a deschis ochii mari si eu ma gandeam dupa ce l-am pupat pe tati ca azi e cea mai frumoasa zi a mea de pana acum..Si asa a continuat sa fie..La 12 noaptea m-a sunat Lupul, barbatul sora'mi, mare om, mare caracter. Apoi am adormit cu ochii la Oprah si cast-ul din Twilight si cu dor de Robert si de vremea in care mergeam la film si radeam si ne tineam de mana si radeam ca nebunii.

Azi e ziua mea. Anul asta este asa cum am spus de revelion, plansa si prostovanca... "Este cel mai bun an".

Este anul pe care il astept de 10 ani, este primul an in care am fost cu adevarat fericita, asa cum nu imi amintesc sa fi fost candva. Astazi am ras din suflet, am alergat fara sa obosesc, am probat haine, am pupat oameni dragi, am mancat si am gatit bine, am avut casa plina. Pentru Kate a fost cam mult, dar ce stiti voi.. Maine Kate implineste 1 an. Un an de la conceptie. Un an. Anul trecut la 12 noaptea de ziua mea plangeam intr-o bucatarie, telefonul suna si venea sms dupa sms. Greul meu prieten nu intelegea de ce plang de ziua mea, de ce plang fiind acasa la dl ala, de ce nu sunt in oras cu fetele de ziua mea. Eu nu intelegeam multe. Imi ratasem cadoul, nu care cumva sa dam nas in nas cu colegii la Bestfest..Pf. Ce dobitoaca eram acum un an:))

Apoi maine lua nastere o celula si azi am o viata minunata, in care nu duc lipsa de NIMIC. Si mai ales..de NIMENI:)) Casa mea plina facu dovada ca sunt un om implinit si fericit. Si maine dragostea continua. Si maine Kate o sa vada de ce pentru mine este important sa spun si sa aud TATA. Ziua mea a avut un soundtrack in mintea mea, a inceput cu "Cea mai frumoasa zi" a lui Andries si a continuat cu "Fericirea are chipul tau".
La multi ani Kate a mea, caci iata este maine. La multi ani iubita lui mama. Nu cred ca trece zi in care sa nu ii multumesc lui Dumnezeu pentru alegerea pe care am facut-o si pentru momentul din ziua de maine, cea veche de acum un an.
Eu mi-am facut cel mai frumos cadou. In egoismul de care am fost acuzata, am ales bine. Desi mi se spunea ca "oamenii ca mine merita sa moara", eu cred ca era pacat sa mor..Atat de fericita sunt acum si atat de minunata este Kate a mea. Doar a mea.



Asta e cadoul meu. Jucaria, nu copilul. Copilul e MERITUL meu. Si mana aia mica e iubita mea mare, Gia. Nu poti o poza sa faci...
Si aici mai jos este o minune. Sunt cele doua maini mici ale minunilor noastre. Mai am ceva de spus? Nu cred..

miercuri, 30 iunie 2010

Sugar and more

Ce ne ofera statul? Statul acasa ne ofera posibilitatea de a sta ore intregi la tv..Ore intregi cu emisiuni culinare, o multime de teleshopping cu produse inutile, o multime de reclame - unele bune, altele tampite.
Cea mai mare problema cu emisiunile culinare este ca vizionarea lor intretine o foame cumplita, ca indiferent cat mananci, e loc mereu de ceva dulce, ca din ce gatesti, din ce ai gati si mai mult si ai mai inventa, ai mai poza, ai mai arata si altora..Insa, in timpul in care se petrec acestea..un copil se aude. La mine in casa..doi copii SE AUDE:))
Azi a fost zi de dulce, zi de inghetata de alune cu rom si inghetata de zmeura, negresa, resturi de spaghete chinezesti (gatite ieri) si lactate. Intre cele 2 "dulce" mi s-a facut rau si mi-am dat seama ca nu mancasem nimic ..
Care e treaba cu chinezii..La tvr1 e un serial corean vechiut, "Giuvaierul palatului", o poveste cu o tanara initial bucatareasca, acum infirmiera. M-a terminat serialul asta, caci pret de multe episoade femeile alea tocau cu satarul si amestecau muguri de soia cu bucati mici de carne tocate, cu sos de soia, cu pasta de soia, cu nu stiu ce supa de vaca strecurata pe hartie..si lista ar putea continua, caci am baloshit episod dupa episod, bine ca s-a facut fata aia infirmiera, caci acum o sa invat leacuri babesti:)

Pastele mele cu legume si carne is foarte simple. Sunt fan de taietei de orez, fideluta subtire-subtire, translucida cand e trasa la wok in soia. Taieteii inoata 10 minute in apa rece, timp in care eu tai frumos morcov, ardei gras verde, galben, rosu, ceapa pestic, pastai de fasole verde fidelutat, cateva boabe de mazare (daca aveti amestec congelat iglo, use it..), de la cora am cumparat conserve cu muguri de soia, bun de tot, prajit usor, crocant, ciupercute.
Carnea poate sa fie de orice (ba chiar si cu peste merg pastele astea bune) - pui, porc sau vita, taiat feliute mici, subtirele, trase la tigaia de teflon, cu numai un strop de ulei.
Toate cele se trag la tigaie pe rand, cat sa fie morcovelul crocant, ceapa sa se transpareasca, mazarea sa se topeasca. Se pun pe rand in alt vas - eu intai fac carnita, apoi legumele. Pastele se scurg, apui in wok se trag cu putin ulei si se stropesc cu soia pana cand lucesc frumos. Apoi se amesteca tot si se pune frumos in farfurie. Pentru ca sosul de soia e sarat, mare atentie la cat sos puneti.
Cu chinezii asta e reteta mea de gatit acasa, repede. In vremurile bune faceam sushi, dupa o reteta de la Ina, California rolls, bune de tot. Pentru spaghetele chinezesti nu am poze, ca nu am avut vreme, dar mai facem..

Marea mea dragoste ramane mancarea greceasca, dorul ma macina asa ca ma "aburesc" cu niste mezze, cand mi-e dor, dor, dor.

Foarte favoritii mei sunt ardeii copti, umpluti cu feta - am folosit ardei capia copt, decojit la borcan - de la o firma turceasca. Feta mea este telemeaua de vaca de Huedin. In ardei se pune o felie de feta, se incinge ulei de masline intr-o tingire de teflon si se aseaza ardeii frumos acolosha, se intorc de pe o parte pe alta, pana apuca sa se rumeneasca (de parca s'ar vedea rumeneala pe un ardei rosu copt:)) si se topeste putin branza. Se scoate pe o farfurie, se stropeste cu ulei de masline, oregano si un pic de ce e in borcan - otetul ala bun in care se odihneau ardeii.

Ah..in cazul in care va intrebati..Kate are 5.650 kg, este inalta si frumoasa si cuminte.

Peste cateva zile mami face 33 de ani si Kate face 4 luni, abia asteptam petrecerea ei!
Deseori servim supa de girafa, pupata mult de tot! Reteta e mai complicataaaa..

marți, 29 iunie 2010

What goes around comes around

"candva credeam in zicala asta, acum nu stiu ce sa mai zic.
de la capat... cam asta e refrenul corect al vietii mele... din cand in cand pornesc din nou la drum. ca de obicei, nu am nici un plan si nu stiu ce va fi. momentan nu cred ca ma voi mai intoarce la ce a fost, dar nu se stie ce ne rezerva viata, desi mie se pare ca imi ofera ghinion in alegerea barbatilor...
eu si bebe formam o familie... asa scrie si pe livretul ala, acum asa si este. decat cu 2 parinti nefericiti, mai bine sa locuiasca doar cu unul, oricat de trist mi se pare acum si oricat de mult mi-as fi dorit ca lucrurile sa nu fie asa.
am vrut sa redau aici o serie de discutii care m-au facut sa iau decizia asta, dar am renuntat...
claudia, raluca, madalina, beatrice, ana, andreea si restul care ati fost sau sunteti in curs de... nu pot sa inteleg ce indeamna o femeie sa mearga mai departe cu discutii sau poate si cu fapte, cine stie, cand are cunostinta de o relatie in desfasurare, dar mai ales cand stie ca femeia respectiva e insarcinata sau ca a nascut de curand... sa fie nesiguranta lor, nevoia de reconfirmari... n-am sa pot sa inteleg asta niciodata. bineinteles, vina nu le apartine lor. si iata cum un barbat devine model de urmat pentru altii si la capitolul asta... ca doar e "cool" si chiar "normal" sa faci asta, nu-i asa?
eu si bebe, doar noi"

Daca schimb numele de dame cu doar cateva nume pe care le stiu, adaug si mutrele - pe care le stiu, mai pun la socoteala ca pe UNA o stiu face to face, stia ca sunt gravida, punea botul la farmecele acelui "barbat extraordinar, care o curta", ati putea sa credeti ca EU am scris povestea de mai sus. Ei bine, nu.
Eu am intors roata si e tare bine. Si voi continua sa o intorc pana cand spumele-mi vor deveni o crema buna de uns curul intru slabeala..Am obosit sa cred de luni de zile ca "iubirea" ruleaza, ca daca macar EU iubesc, o sa fie bine, blah-blah. Nu exista frate nicio iubire intre un barbat si o femeie care au un copil facut in afara casatoriei, deci fara acord comun. Nu are cum. Ala o sa se simta mereu fortat, strans cu usa. Urmeaza o pleiada de fufe care il compatimesc pe bietul prost, cum ii face "nemernica aia" un plod nedorit (stiu! i've been there!!!), apoi o sleatha (asa ii zic io) de "adevarati prieteni" care il bat pe prost pe umar si ii zic: frate, ce naspa..dar plm..bine ca ai scapat! si apoi mai e familia!! Familia care ori nu afla de copil, ori afla cand copilul este deja OM. Familia care s-ar baga..nu s-ar baga..
Adica..daca fata care face copilul bastard (si asta e cu citat, caci nu mi-as permita eu..) e de familie buna, daca fata e frumusica, harnicuta, etc - apoi ..mai baiete, ai futut? Ti-a placut? Ia-o de nevasta! Asta daca se baga. Vrea, nu vrea, o iei! Ca asa se face. Asta te face un tata responsabil. Daca ati facut un copil, e clar ca v-ati iubit candva, sau..macar sexul a fost bun, caci doara copilul nu se face la bataie din palme, nu?!
Daca fata insa nu MAI corespunde, familia..nu se baga. Poate e o parvenita! Daca e una care vrea tacamurile familiei?! Ptiu, Doamne Fer'!!!
Cele mai misto is familiile de baieti care realizeaza ca ei is retarzi (ei, donatorii de samanta) si habar nu au ce e aia un copil. Le voi zice "impaciuitorii". Astia is cei mai draguti. Cum cred ei asa ca daca il iau cu usurelul pe retard, el o sa inteleaga cum de fapt un copil e o minune. Un copil este ceva deosebit. Un copil este ceva care creste sub ochii tai si creste O SINGURA DATA, o singura data te poti bucura de dezvoltarea lui, de felul in care se transforma. Bietii impaciuitori, tot incearca. Parintii fetei nu au de obicei nimic de facut decat sa fie oameni, paradoxal este ca mai toti parintii de fete care au facut copil din flori (si amor teribil cu sex !!) sunt OAMENI! Si invata sa ierte, invata sa lupte cu o armata de rubedenii curioase si ciudoase, invata chiar sa treaca si peste vorbele vecinilor, soptite pe la colturi (ma, saraca..i-a facut ala un copil..dar e asa de frumos copilul..si ea era draguta..bine, acuma a nascut..lasa ca o sa le fie bine..Dumnezeul nu doarme)
Cel mai invocat barbat alaturi de un bebelus ramane Dumnezeu..
Parintii deveniti brusc din super petrecareti, oameni tineri, cu gasca si iesit la baute devin BUNICI..
Nu cred ca exista fericire mai mare pe lume, dupa cea a nasterii copiilor, decat sa ajungi bunic. Strabunic nici nu mai zic..Abia astept sa ajung la bunica mea sa ii prezint stranepoata..

Totul tine de omenie. De bunul simt de fapt, caci pana la urma si scrierea de mai sus are legatura cu bunul simt. Bunul simt al fetelor de a alege sa nasca un copil, desi donatorul nu a fost neaparat de acord. Bunul simt al fufelor de a isi vedea de viata lor si a nu se scurge intre picioarele donatorilor, bietele victime ale nemernicelor de gravide. Bunul simt al lor, al donatorilor. Bunul simt de a isi asuma ca un copil= o famile. Ca o familie = mama+tata+copil. Ca opusul unei familii este TU pe aici, noi pe acolo. Ca o familie functionala vine la pachet cu bune si rele. Ca opusul unei familii nu este: [(mama+copil= o familie) + tata]= o familie de sambata in 2 ore, dupa care tata se intoarce la f*tut tot ce misca si mama si copilul raman o familie, cum scrie in livret.
Nu merge asa.
Asa ca..daca tot nu merge asa, la mine e clar: My way, or the highway. Si my way este cu siguranta ceva ce deranjeaza, asa ca..iete cum vad in zare o autostrada presarata pe margini cu fufe, una si una!!

My way inseamna o familie de trei momentan, de 4 peste 1 an jumatate. Cu trezit in trei. Cu gatit in doi plus una mica si curioasa care sta in fund (deja) si isi mananca manutele, undeva pe o masa, intr-o bucatarie. My way inseamna baie facuta lui bebe cu tati care o asteapta pe sirena cu marele ei prosop in brate, o preia si cat timp mami face dus (caci te trec apele cand ii faci baie lui Kate nene) el o da cu crema, ii pune Pampersul si pijamaua (hahahahah, mor de ras cand visez asa ceva:))) de parce stie vreunul unde se da cu crema si cum se pune pampers. Ha! Stie cel putin unul! Ii stiu personal! ..sunt TATICI.)
My way inseamna ca inca un an jumate eu stau acasa cu copilul si am grija sa creasca frumoasa si fericita timp in care tati se duce la munca. My way inseamna ca tati sta cu copilul acasa si mami se duce 3 ore la film cu fetele. Apoi mami sta acasa cu copilul si tati se duce la bere cu baietii. Si da, isi sterge sms-urile de la fufe in lift, inainte sa intre in casa. Si da, fufele stiu exact ce fel de oameni sunt si totusi ce le mai place..
My way inseamna cumparaturi in 3. Plans si ras in 3. Inseamna FARA SECRETE. My way inseamna ca discutam ce culoare e mobila, ce perdele punem. My way inseamna ca el stie ca imi place Clara Schuman si pentru ca ma iubeste imi trimite articole despre ea. Nu asa..aiurea in tramvai, ca suntem si noi oameni.
My way inseamna o familie.
Ce inseamna deci the highway?! Apoi, asa cum am zis: autostrada e plina cu ceea ce isi doreste orice mascul "adevarat". Femei neica, fara numar, fara numar. Unele care viseaza ca lor o sa le fie altfel, pentru ca pe ele ei "le iubesc". Muahahahah!

Am zis oamenilor ca o sa scriu numai frumos si de bine, insa nu am putut sa nu dau cu copy-paste la cele scrise mai sus. Era pacat sa creada cineva pe planeta asta ca OAMENII SE SCHIMBA. Oamenii mint si sunt inca de mare cacat. Am vorbit urat in scris, dar vai..ce ar putea sa fie la gura mea daca as vorbi cele scrise. Nicio tiganca imputita nu m'ar egala, nu'i asa?

Off si fuck off