vineri, 14 noiembrie 2008

Sora mea Sabina

Povesteam prin august cum s-a maritat picea de soru'mea. La doua zile dupa nunta ei am plecat in Thassos in propria-mi luna de miere. Azi dimineata la 7 am urcat picea in tren, cu catel si purcel. Pana acum numai eu am plecat de acasa. Intai m-am mutat cu Bozzo, apoi m-am mutat in Franta si de prin 2004 martie am revenit acasa. In rest am plecat in vacante, insa fara sa iau tot cu mine. Hm..nu am inca reactie la plecarea ei caci fiind mereu la birou ne vedeam seara inainte de culcare si ne mai impungeam dimineta cand intram la ea in camera sa ma imbrac. In afara de micile certuri de fete nu stiu daca in ultimii ani am avut vre'o cearta serioasa..Ceea ce ma sperie acuma, caci daca si ea a plecat de acasa eu pe cine mai deranjez dimineta? Cui ii mai sterpelesc din parfumuri, haine de fetitza, etc?! Cineva imi zicea: lasa fata sa zboare puiul, nu fi egoista! Faza e ca puiul care a zburat primul e ala mai mic, care inca pare ca nu are penele crescute destul:( Sper sa ii creasca repede si sa invete sa dea tare-tare din aripi. Cat de departe e Timisoara?! Cam ca Thassosul nu? Pfai! Doua chestii pe care le iubesc asa de tare sunt departe - soru'mea si insula..
Cred ca cel mai bine era ca la 18 ani sa plecam de acasa amandoua, sa mergem la facultate la Craiova (cum am visat eu candva) sau la Timisoara, Arad. Chestia asta cu statul acasa cu mama si tata pana la batranetze face orice despartire sa fie si mai grea. Insa cum sa ma gandesc eu acum sa ma mut cand ai mei si asa vor simti casa mai goala?! Insa am propus altceva. Lui tata desigur, caci el e asa ca mine..visator: vindem tot si ne luam o casa pe insula unde sa stam toata vara. Eu fac copii si scriu povesti, mama gateste si are grija de plozi si tata..tata da la peste caci nimic nu il face mai fericit. Si iarna? Iarna venim acasa. La casa noastra mica de la bunica - zice mama asa: Casa parinteasca nu se vinde niciodata! 
Pana ma prind cum e sa stau singura in casa o sa ma apuc de treaba. Si cand m-o apuca amocul ma urc in tren si in 8 ore sunt la pice acasa..

joi, 13 noiembrie 2008

Scoase Bogdan album nou

Deci va invitam la lansare. Detalii aici

Reciclati, reciclati

A inceput campania electorala de ceva vreme, cutia postala e plina de hartii, toti vecinii scot flyerele si le arunca pe jos. 
Iata super idee la Dan Dumitrescu. 
Care aveti acasa cutii de pantofi de carton si vreti sa ajutati, mergeti Sambata si Duminica de la 12 la 2 in Herastrau, la intrarea de la Arcul de Triumf. Dan va fi acolo si va strange cutiile pe care le va pune in scarile de bloc pentru a colecta pliante si pentru a le duce la reciclat. Orice ajutor e bine venit, deci sus pe bicla si haideti sa haidem. 

Luna de hartie iubeste copacii si a invatat sa nu mai strice hartie:) Nu mai arunca pe jos, nu mai ia 100 de pungi de plastic de la supermarket caci are o geanta mare frumoasa de panza, cu putin sclipici :P

(Eu de cateva minute ma uit la 6 cartonele prinse intre ele cu un bumb de plastic. Bogdan Olteanu si-a facut nu flyere ci un fel de carticia de buzunar. Verde. Asta dupa circul cu falsa campanie in care se parea ca acest domn sustine minoritatile sexuale. Cred ca mai mult succes ar fi avut la vot daca in loc sa distruga atata hartie ar fi sustinut "pe gura" minoritatile, parerea mea. Las' ca merge si asa! Ce atata tam-tam cu salvati padurea?! 6 bucati de carton inmultite cu cateva mii de flyere-carticica, cui ii pasa?! Mai cresc copaci, nu? Pana peste patru ani e vreme. )

Intre timp RECICLATI. Mai tine cineva minte ca pe vremuri duceam la scoala toate cartile si caietele vechi? Manualele noastre cu coperti de carton..Ce ne mai cocosau..

miercuri, 12 noiembrie 2008

Job description

Zice Wikipedia: A job description is a list of the general tasks, or functions, and responsibilities of a position. Typically, it also includes to whom the position reports, specifications such as the qualifications needed by the person in the job, salary range for the position, etc. A job description is usually developed by conducting a job analysis, which includes examining the tasks and sequences of tasks necessary to perform the job. The analysis looks at the areas of knowledge and skills needed by the job. Note that a role is the set of responsibilities or expected results associated with a job. A job usually includes several roles.

Facand o mica "analiza" in jur si vorbind cu o multime de oameni am ajuns la concluzia ca foarte putini angajatori fac un job description angajatului - nu la angajare, asa cum ar fi normal ci culmea nici macar pe parcurs nu isi da nimeni interesul sa ajute productivitatea firmei si sa aloce o suma de responsabilitati celui pe care il platesc.
In Romania este asa: cum? nu era treaba ta?! Pai..tocmai a devenit. Nu e vorba neaparat de lipsa de profesionalism ci mai degraba scuza cea mai frecventa este lipsa bugetelor. De ce as mai angaja inca un om cand pot sa te exploatez maxim pe tine? Ah, nu stii despre ce e vorba dar poti sa intelegi? Faci mai prost acel lucru decat cineva care ar putea sa il faca bine dar ar costa un milionel acolo? Las' ca merge si asa. As putea sa scriu o culegere de texte folosite in biznisul romanesc. Asta cu "las' ca merge si asa" este deja o expresie clasica.
Frustrarile anagajatilor nu au neaparat legatura cu retributia lunara asa cum am putea sa credem. Am cunoscut oameni care au renuntat la salarii bune (si cand spun bune adaugati la leafa si o multime de beneficii, de la masina, telefon, bonuri de masa pana la masaj, asigurare medicala, abonament la sala, etc). De ce ai da cu piciorul acestor avantaje? Pentru ca intr-o zi un sefutz te pune sa ii maturi in birou sau lasa rahat pe buda..tu intri dupa si ai de ales - vomitzi in chiuveta si iesi (pui geanta pe umar si te duci acasa) sau pui mana pe perie si cureti. Circular. Nu de alta dar cine intra dupa tine te va banui ca tu ai lasat semne.
Imi povestea aseara Sharga despre un film cu Jenifer Aniston care lucra intr-o firma oarecare. Desi era bine pregatita si ar fi avut posibilitati sa avanseze si sa faca si alte lucruri - unele pentru care era desigur scolita, fata noastra nu primea nicio marire de salariu si nici nu era propusa la avansare dintr-un singur motiv - ea nu avea nimic. Nu avea o familie, nu avea copii. Putea sa stea la birou peste program pentru ca pe ea nu o astepta nimeni acasa. Nu avea nevoie de marire de salariu pentur ca deh! fiind singura la ce ii trebuiau mai multi bani?! Vacante..Pai unde sa te duci fata singura in vacante?! Si lista ar putea continua.
La noi cum e? Te angajezi ..secretara. In mod normal secretara face neste treburi care includ cafelutza, corespondente, etc. Stie toata lumea. Bun..
Dar ce facem cand te angajezi si evoluezi foarte repede? Si peste toate, cineva se prinde ca poti sa mai faci si altceva decat jobul pentru care ai fost angajat initial? Tzac! Scriem pe cartea de vizita o functie pompoasa. Sa zicem..director de casting. Mama se bucura ca fata ei mica cat o schioapa este director. Apoi mai dai cu mopul la munca pentru ca sefa-tu a concediat femeia de serviciu. Speli si vase si budele caci ai invatat acasa cum e cu microbii si sanatatea. Intre timp iti iei topul de muie de la furnizorii care nu au fost platiti la timp de parca firma la care lucrezi este a ta si vina neplatii la timp e tot a ta. Cartea de vizita zace intr-un colt si te recomanda inca. Esti director de casting. In realitate esti un biet operator video care filmeaza alti oameni. Luam alt exemplu? Tot din biznisul publicitar?! Hai sa ne radem ca am o intalnire mai incolo si as pleca de acasa "racorita". Scenograf. Termini o facultate, mananci delicat fiert cu apa si moi paine in el ani de zile in camin la ATF. Termini in primii 10 copii facultatea, te apuci de treaba. Apoi intr-o mega intalnire te trezesti data cu capul de pereti de o shleata de oameni care habar nu au despre ce vorbesc, oameni care iti spun ce ai de facut caci ei TE PLATESC pentru acel lucru. Si muti mobila pe un platou de filmare, dormi 2 ore in 24 fara sa ti se plateasca ore suplimentare. Ajungi acasa cu parul lipit de cap, dar inca mandra ca esti PROFI. Continuam?! Ai terminat o facultate de marketing. Sau management..Una cu M, nici nu conteaza care. Lucrezi intr-un domeniu in care de fapt ai putea sa pui in aplicare teoria insa surpriza! Nu te lasa nimeni. De obicei pentru ca seful tau direct nu a terminat nicio facultate si probabil are si el frustrarile lui. In loc sa te foloseasca la capacitate maxima el alege sa iti dea de facut diverse munci - toate sub nivelul tau de pregatire. Si da..usor injositoare, desi cica munca nu e nimic injositor, nu?
Acum ma intreb asa: de ce dracu' mai mergem ani de zile la facultate?! De ce avem nevoie de diplome, masterate?
Stii sa dai cu mopul? Salata cu rucola faci mamica?! Pereti speli? Cuie bati? Vii de acasa cu ce e nevoie, daca se poate si cu bani? Esti foarte bun! 5 in 1 CaCafeaua?! Excelent!
Esti EXACT omul de care avem nevoie. Si bani..Ce bani? Pai nu ai salariu?! Ah! Nu scrie pe fluturasul de salariu pentru ce esti platit..Hm..Pai stai ma..Scrie pe cartea de vizita, ce naiba! DIRECTOR! Uite, scrie mare si frumos! Esti director!! Pana mea..acuma daca mai speli un pic de cacat de pe buda asta nu te face mai putin director, sa fim seriosi..
Si orele suplimentare si saptamana de munca - aia speciala care dureaza 7 zile din 7..hai ma..Si asa..unde sa te duci in weekend? Ai vacanta omule! Fii mandru. Lucrezi in advertising. Si esti DIRECTOR.
M-am gandit la Pitica. O manutza de om. M-am gandit la cat de mandra au fost ai ei cand fata lor schimabase macazul si intrase intr-o lume noua. O lume in care putea sa isi faca poze cu vedete, interactiona cu oameni despre care ai nostri stiau numai de la tv. Apoi m-am mai gandit la o lunga lista de oameni.
Nici unul nu a avut vreodata job description. Dar toti au muncit pe branci ca sa iasa treaba bine. Si cand nu a iesit Foarte Bine, in linistea dezamagirii s-a auzit din spate: LAS' CA MERGE SI ASA!
Deci: bati cuie? dai cu mopul? rezisti la stres? poti sa conduci dupa 18 ore de nesomn? dupa inca 4 de somn poti sa vii la munca si sa dai randament? mancare stii sa faci? te motiveaza banul atat de tare incat sa nu iti pese ca faci ceva sub nivelul tau de pregatire? stii cu "muia" (a se citi "capul plecat sabia nu'l taie") ?

TU ESTI OMUL! Hai, vino in echipa noastra. Te facem DIRECTOR!

marți, 11 noiembrie 2008

Decizatorul

Ati vazut vreodata cum arata un "decizator"? Este ca o bila de biliard, un 8. O bila neagra. Iti pui o dorintza, "freci" bila si apoi o intorci invers.
Decizatorul imi zice ca raspuns la "Plec in Thassos de sarbatori?" GO FOR IT!
Faza este ca daca "frecam" bila acum cateva saptamani mi s-ar fi parut foarte buna sugestia, insa ieri nu m-a miscat deloc:( Sa fi murit dragostele subit?
Fata mea blonda e plecata departe si nu a avut nevoie de un "decizator" ca sa zboare pana la omul pe care il iubeste, eu frec o bila si am dubii ca bila e normala in cap..
Intre timp m-am intors la ale mele, ocupata cu munca. Oamenii apar si dispar in viata mea si nu simt lipsa nimanui care a trecut ca o comeata fara sa lase macar pulbere de stele in urma.
Astept sa vina Dona acasa si sa ne simtim ca si cand nimic nu s-a schimbat, ca si cand nu au trecut aproape 10 ani de cand intram in birou la Alma si Serban imi intindea un mar.
Paradoxal, e nevoie sa zboare cineva de la mii de km ca sa ma vad cu niste oameni care au ajutat la evolutia mea, niste oameni pe care i-am iubit asa de mult candva..Si ei sunt la fel de ocupati ca si mine de fapt. Ah..ce chestie..Andi, my captain nu m-a sunat sa imi zica LMA. Unii te uita si descoperi ca altii la care nu te asteptai isi aduc aminte de tine cu drag. Frumos.
In alta ordine de idei imi este somn ingrozitor. Somn si foame in continuu. Si nu, nu is gravida:)) Nu reusesc sa termin Visul Cassandrei desi ma culc cu Woody Allen de doua nopti..
Ma duc sa mai frec bila neagra sa vedem ce mai am de decis:)

duminică, 9 noiembrie 2008

Elohim sau cel de dupa Dumnezeu

Ziua mea de nume a inceput la 00:07 cu sms de la Robert (aflat la numai 50 cm de mine). Apoi am vazut filme pana la 4 dimineata, am dormit si a urmat adevarata mea zi de nume in care telefonul a sunat asa cum nu l-am auzit niciodata - in continuu. Mihai zice ca recesiunea face ravagii si ca de aia oamenii devin brusc atenti, eu cred ca oamenii vor sa fie mai bun si atat. Ziua de nume a continuat in pat la film si s-a sfarsit la Fratelli si nitel la Planters. Umezita cu tequila si alte chestii ale caror nume mi-e greu sa le pronunt, ziua se incheie glorios cu : doi crenvusti, doua triunghiuri de branza topita, 3 felii de paine prajita, una bucata pijama roz, una bucata pat nefacut total si un film: Tropical thunder. La multi ani Mihaelo fata..wherever you are:p