miercuri, 19 ianuarie 2011

Cei (1)7 ani de acasa

Intre fetite si baietei este clar o diferenta, am constatat asta pe la cam 5 ani, cand, la gradinita, un coleg si-a dat jos ismenutzele si ne-a aratat o putza. Mica, ce-i drept, destul de chircita, dar totusi..o putza.
Diferenta anatomica e importanta, dar nu mai importanta decat alte diferente. Cum ar fi ca ei aveau mereu parul scurt, noi, fetitele, doar cand aveam paduchi. Ei nu se imbracau niciodata in fusta (desi purtau strampi!!), noi ne imbracam deseori in pantaloni. Ei erau mereu juliti si murdari, noi doar..uf..aici e mai greu. Refrazam si zic asa: fetitele erau mereu curate, cu parul prins, hainute calcate, eu si baieteii nu! Eu eram si julita si murdarica si in pantaloni. Exista si exceptii!
La gradinita suntem egali. Toti invatam sa mancam frumos, sa ne pastram unghiile curate, etc. Acasa invatam sa spalam farfuria dupa masa (cand suntem destul de mari incat sa ajungem la vasele murdare), apoi invatam sa ne facem baie (la inceput asistati, apoi uitati in cada pana nu si mureaza degetele), invatam sa ne spalam sosetele, chilotii. Fetele cresc si continua sa invete. Si continua asa pana devin bunici. Tot invata si perfectioneaza tehnici de facut si pastrat curatenia, atat in casa cat si pe corp, corpul propriu, apoi corpul sotului, copiilor..
Ei bine, cu barbatii se petrece ceva. Cel putin cu o buna parte, sau de fapt cu o rea parte! Unii nu invata niciodata sa isi intretina corpul. Cand sunt mici, baieteii au parte de acelasi tratament ca si fatucele. Sunt si ei spalati pe fatza, dinti, li se spala hainele, chilotii, sosetele. Ajung pe la 13-14 ani, devin barbatei. Sau ajung la 17-18 ani si devin..barbati. Intre timp uita. Uita sa schimbe tricoul cu care au dormit si merg cu el la scoala/joaca/serviciu. Pot purta o pereche de sosete chiar si o saptamana, daca au pantofi necontaminati! Camasa, daca e de culoare inchisa, merge pana straluce gulerul! Blugii, la fel. Este o constatare rautacioasa a mea, mama de fetita, caci eu cred ca vinovate de starea viitorilor barbatei, este mamicutza. Iote ce de diminutive!!
Unii baietei nu dau importanta acestor detalii "igienico-sanitare", pur si simplu nu le pasa. Nu le pasa de parul de la subtiori, de ceara care se scurge din ureche pe gat, de unghiile lungi de la maini, de parca toti ar canta la chitari, de alt par despre care nu vom discuta acum, nu le pasa daca le put picioarele, daca sosetele sunt putrezite si din ele rasar cartofii, nu le pasa daca poarta un tricou zile intregi la care adaugam nopti intregi, nu le pasa daca dorm in blugii cu care a doua zi ies pe strada, nu le pasa daca au haine rupte pe ei. Unii put, altii paradoxal NU!! Nu se misca, nu transpira, nu se spala, si nu put!
Exista baieti "norocosi", care fix cand se dezlipesc de fusta mamei, se pitesc intre faldurile fustei iubitei, sau iubitelor, dupa caz.. Iubitele calca, spala, gatesc, devin "mamicutze" si deci il pastreaza pe baietel puturos, fix cum l-a crescut mamicutza.
Am vazut tot felul de baietei pana acum. Am vazut si murdarei si curatei, aia murdarei ii fac gay pe aia curatei. Doar pentru ca aia curatei isi spala hainele, se spala pe ei insisi, ba chiar se dau cu crema, sau se epileaza, isi fac manichiura! Despre pedichiura as putea sa scriu randuri intregi!! Unghiile de la picioare is carte de vizita a masculului, dupa marimea lor poti sa iti dai seama cat de des merge la femei, de exemplu (si nu, nu e de la mine, ci am auzit faza asta:)))
Am cunoscut baieti care pentru ca fumau foarte mult, locuiau in case afumate, cu prosoape afumate care miroseau a caine ud. Si baieti care, dupa 12 ore de munca, miroseau a bebelush si a proaspat..a curat.
Desi suntem educati aproape la fel, undeva ni se rupe filmul si o luam pe campii. Din fericire nu cunosc fete neingrijite despre care sa scriu, dar probabil ca exista femei care ajung in stadiul in care li se rupe si nu se mai ingrijesc. Nu le mai pasa. Nu se mai epileaza, nu se mai spala pe cap, nu isi mai fac unghiile. Nu mai vor sa cucereasca deci isi bat joc de ele. Daca asa fac femeile, oare barbatii murdarei sunt murdarei din acelasi motiv? Pentru ca nu vor sa cucereasca?! Sau oricum le pica muieri la picioare ca mustele?
Nu reusesc sa inteleg unde sunt cei (1)7 ani de acasa, cand vine vorba despre barbati..Slava Domnului ca in ultima vreme am vazut barbati cu camasile calcate, parfumati si proaspat barbieriti! Sa fie din cauza ca ma vad cu ei la petreceri?! Hihihi!

Jos palaria sotiilor care isi educa frumos barbatii fara sa le fie mamicutze. Stiu niste barbati care chiar in treiningul de la Decathlon sunt tot niste domni! Si mai stiu si alti domni care sunt poate pe jumatate "domni" dar sunt de departe cei mai aranjati barbati asa ca jumatatile de masura nu conteaza.. Si mai stiu un domn care si-a propus sa fie exact domnul care a devenit. Deci se poate.
Si imi doresc sa nu mai stiu niciodata murdarei. Caci murdarel este oribil, mai ales cand ai peste cei 17 ani de acasa, de la mamicutza-ta.