luni, 24 septembrie 2012

New beginnings

De 16 minute e azi. 24 septembrie ar putea sa fie in cateva minute cea mai buna zi din lume, incepand cu ora 9, cand voi ajunge la birou. Si pana in ora 18. Am decis acum 2 minute sa transform fiecare zi in cea mai buna zi. Pur si simplu fiecare zi sa fie cea mai buna zi. Cand tipa cineva, eu sa ma ridic si sa plec. Cand rade cineva, sa ma bucur in mine. Cand plange cineva, sa mangai. Cand cineva ma goneste sa plec. Pentru ca undeva, altcineva ma asteapta.
Cea mai frumoasa zi e ziua in care o aud pe Kate strigand tare MAMIIIIIIII. Cea mai frumoasa zi a fost aia in care un prieten mi-a scris "you crack me up and you make me smile". Cea mai frumoasa zi a fost ziua in care el a ras si eu am stiut ca el e. Au fost "cea mai frumoasa zi" atat de multe zile si mi-am propus sa sterg "cea mai putin frumoasa zi" din lunga lista a zilelor ce au fost si or sa vina. Asa vreau eu.
Am avut 3 luni de noroc la birou. Am cunoscut oameni cu tipologii diferite, am avut norocul sa lucrez cu o femeie de o bunatate fantastica, sa fiu inconjurata de femei frumoase, cu trasaturi/caracteristici  deosebite. Am vazut cele mai lungi gene, cele mai subtiri si sexi picioare, ochii cei mai calzi si blanzi, parul cel mai cret si rebel, zambete calde, ochi albastri, mustati rasucite. Am vazut frumos in jur si m-am bucurat sa si simt acest frumos. Am vazut si urat dar l-am impins undeva departe caci ma obosea teribil. vocile ascutite ma scot din minti. La fel oamenii care repeta chestii. Eu aud din prima. Sunt atenta. Inteleg romaneste. Engleza doar cand in fraza se aude ceva dragostos.
In cele 3 luni de munca am descoperit minti minunate. Sunt mandra de mine si de ele, caci fiecare minte frumoasa ma face mai curioasa intru a cerceta..Oameni pe care nu mi-am permis sa ii deranjez cu prezenta mea s-au dovedit a fi minunati. Fiecare in parte. Am invatat ceva in cele 3 luni de munca. Niciodata, NICIODATA sa nu asculti nimic despre nimeni de la nimeni. Nimic nu este ceea ce pare a fi. Fiecare om este frumos intr-un fel anume. Trebuie sa stii exact din ce parte sa privesti, daca reusesti sa intorci corect capul, ai mari sanse sa ratezi partea urata si sa scapi. Pana cand ti-o vei lua ingrozitor, dar! e o lectie in toate. Pana nu ti-o iei, nu te inveti. Eu mi-am tot luat-o si probabil ca nu ma voi potoli din prostul dar frumosul obicei de a vedea mereu partea frumoasa a omului de langa mine. Caci partea frumoasa e intotdeauna mai interesanta. Partea urata nu face decat sa ma incarce de ganduri negre si imi ..fute Karma..ca sa zic asa, scuzata sa-mi fie franceza.
In cele 3 luni am avut ocazia sa lucrez cu aproape toate echipele..am fost norocoasa. sunt implinita. am terminat 3 campanii bune si pe teava mai sunt cateva. am strans in brate si pupat oameni extraordinar de misto, de la soferul de taxi care mi-e inger pazitor pana la regizorul cu care imi doresc sa dansez pana dimineata. am baut si mancat cu oameni care si-au povestit vietile, degajati, razand..am asezat intr-un top al celor mai misto oameni din lume (si frate, eu stiu multaaaaaaa lume) cel putin un om intalnit in aceste 3 luni.
cel care si-a castigat locul acolo. fiind special.
acum 3 luni viata mea s-a schimbat radical. dupa luni de zile fara job, iubit, bani, s-au aliniat planetele si viata a devenit minunata. la foarte putin dupa ce totul parea ok, o veste ingrozitoare ma rupea in doua si apoi eram regrupata si tinuta pe linia de plutire. in ultimele 3 luni am pierdut-o pe muica mea si Gia s-a intors la mama ei, acolo unde trebuie sa fie. copilul meu superb mi-a dus dorul in ultimele 3 luni. si tot in ultimele 3 luni, copilul meu superb si eu am fost cele mai fericite din lume si ne-am bucurat de o dragoste din aceea, cum nu crezi ca exista, dar ai vazut in filme sau ai citit intr-o carte..exista. eu stiu. am avut.
in ultimele 3 luni am trait totul la o intensitate maxima. am iubit si am fost iubita. am visat si am povestit visele mele nevinovate, fara sa imi pese cata informatie se aduna si cum o sa fie folosita impotriva mea. mi-a placut un om si am avut grija sa ii spun cat de importat este pentru mine. pentru ca ma facea fericita. am iubit un om si am avut grija sa ii spun, de teama ca va uita intr-o zi..
am muncit zi si noapte. cand ziua, cand noaptea..mi-era dor. meritam sa fac ceea ce iubesc, caci tare dor mi-a fost. meritam sa iubesc, caci tare dor mi-a fost. am meritat fiecare bucurie din ultimele 3 luni..si nu am meritat nicio lacrima din ultimele 3 luni, pentur ca nu am avut timp de lacrimi si le-am facut cu greu loc in viata mea plina.
de o vreme se tot alinieaza planetele. una cat una, pe rand se aseaza la locul lor sau intr-un loc nou, habar nu am. cumva stiu ca cineva de sus o sa aseze corect si jobul si iubirea in locurile corecte..probabil ca se inchide un cerc, nu stiu, dar mi se pare grozav cum se nimeresc toate..acum 3 luni aveam totul si nu aveam nimic..azi nu am nimic si am totul..

azi incep o noua viata. cu fruntea sus. indiferent ce mi se va intampla, azi e cea mai frumoasa zi. pentru ca azi, in 8 ore de acum, eu o sa fiu intr-un metrou care ma va duce la birou. in casti o sa imi sune muzica. o sa merg cantand, tremurand putin, caci o sa ma imbrac gresit. o sa ma indrept spre birou si o sa astept sa ies in curte ca sa ma bucur de chipuri frumoase. o sa ii duc dorul copilului meu minunat, care ma va intreba la telefon "tu unde esti?". la un moment dat o sa plec si o sa ma vad cu alte chipuri frumoase. apoi o sa ma duc la dentist si o sa ma tem. o sa ajung acasa si o sa sufar putin, dar imi voi aduce aminte ca e cea mai frumoasa zi si o sa imi ridic fruntea...cea mai frumoasa zi nu poate sa fie umbrita de nimic. nu cat timp eu ma iubesc pe mine si inteleg ca totusi..eu sunt mai importanta decat altii..
cea mai frumoasa zi sper sa fie una in care sa pot sa mananc. cea mai frumoasa zi sper sa fie cu rochia neagra care imi ridica moralul. cea mai frumoasa zi sper sa fie cu rasete Alexandriene si cu liniste in sufletul meu chinuit de ganduri.

in cea mai frumoasa zi sper sa imi amintesc ca am promis ca niciodata, dar NICIODATA, nu voi mai trece prin ce am trecut candva. pe niciun plan. ma culc la 00:50 caci am de trait cea mai frumoasa zi in putine ore de acum si trebuie sa fiu pregatita pentru ORICE. doar e cea mai frumoasa zi, ce se poate intampla rau?!