joi, 20 mai 2010

Kate, Katerinka si mama ei

Cu riscul de a il supara pe Pricinel, acest om care (la fel ca si Mircea Badea) "nu mai poate" cu poze cu plozi, eu, mama lui Kate, ma simtz datoare fata de cetitorii acestui blog, oameni cu suflete bune, fete dragi mie care iubesc copilasii si va prezint noua colectie de copil super fotogenic, surprins cand trez, cand dormind (acestea doua fiind starile lui de fapt - fara sa punem la socoteala ca mai si plange - si in somn, si pe trezire). Oricum, Kate are o poveste pentru voi. Ca asa e ea, o mosteneste pe mami si mai scrie povesti..

"Visez. E liniste in sfarsit. Cred ca nu mai suntem acasa, caci acasa nu e liniste niciodata. Sunt mereu aceleasi voci, Slava Domnului, caci stiu EXACT ce va face cu mine fiecare voce in parte. Cel mai des o aud pe mami. Cateodata e nervoasa, dar eu nu o bag in seama. Si daca ma pupa si daca ma cearta eu stiu sigur ca ma iubeste. Pentru ca simt asta..Si uneori scartzai special, pentru ca pare ca feisbucul sau netul in general is mai importante decat mine..si nu's ..caci dupa ce scartzai mult, plang cu lacrimi si mami vine..vine si ma ia in brate si ma pupa mult si eu nu inteleg nimic din acest pupat, dar!! daca rad, ea rade inapoi si ma iarta repede de tot. Eh..asa fac toti bebelusii, mi-a zis si varuica Gia Palaria. Cica si ea face la fel. Visez. E liniste, liniste. Si miroase frumos. I se spune salcam. Mami mi-a pus flori in par.

Mi-e dor de Gia Palaria..desi ma tot tragea de par..si de piciorus. Si aproape ca se mutase in patucul meu! Eu nu m-am suparat, oricum dorm numai cu mami si in patuc stau asa ziua, cica sa ma obisnuiesc..pf! pai de ce as sta acolo singura, cu ochii in tavan?! E adevarat ca am cel mai dragut patut, ca oriunde intorc capul vad ceva care ma bucura..dar nu e nimeni acolo..nimeni cald. Cum e mami de exemplu. Uneori mami isi imagineaza ca eu am vocea ca a pisicii Whiscas, puiul ala dragut! Nimic mai fals. Eu am o cu totul alta voce. Ar trebui sa stie caci plang destul de puternic, tocmai ca sa nu ma mai confunde cu un pui de pisic de la tv!
Mi-e dor de Gia pentru ca vorbeam cu ea. Ma tragea de pijama, de piciorus, de par..dar nu ma tragea rau. Si eu oricum nu ma suparam pentru ca decat sa nu te traga nimeni, mai bine sa te traga uneori cineva, nu?

Nu v-am terminat cu vocile! Stiu asa:
- o voce - mami. Pe ea o stiu cel mai bine. Ieri mi-a citit 4 carti mici! Patru carti care sunt niste animale, cu blanita pe coperti! Le-am primit de la Dana si Mariuca. Cel mai mult iubim cartile, si eu si mami. Apoi mi-a citit Tom Degetel si radea mai tare ca mine! Mami e un copil mai mare..

Mai m-am gandit..Oamenii mari sunt tot niste copii si ei. Doar ca nu mai au timp sa se joace. Mai e o voce pe care o stiu foarte bine, nu, nu uit! Bebelusii par ca uita de la mana pana la gura, dar nu e asa..Uneori mai adorm in timp ce gandesc ceva.
- booni-mooni e vocea urmatoare. Buni-muni imi canta ABBA "I have a dream" si foarteee des ceva cu "barca pe vaaaaaluri, pluteeeesteeeeeeeee usor, dar cineeeeee inganaaaaaaa un cateeeeeeeec de dooooooor / nu, nu e vantul, nici Dunareaaaaaaaaaaa nu-i / e loooooooooopatarul cu canteeeeeecul luiiiiiiiiiiiiiiii"
Mie imi place, dar mami si tata Paiu rad de buni mereu si o imita si lalaie cantecul si mor de ras. Buni nu se supara..si imi canta in continuare. Insa eu as vrea sa aud macat o data ce s-a petrecut cu lopatarul, caci buni nu spune decat prima strofa, mereu. Mereu..
- tata Paiu e vocea cu un fum. Cand vine sa ma pupe o aud de fiecare data pe mami care spune raspicat "mirosi a fum, du-te si spala-te" sau "nu pune mana pe ea, ca ai fumat". Bietul tata Paiu..Eu simt fumul ala, dar nu asa de tare cum crede mami..Bine..eu am si un nas mai mic. Asa, cam cat un nasturel..Abia imi stau ochelarii pe el..

Pentru cateva saptamani am avut-o aici pe Sabi. A vorbit cu mine aproape mai mult decat mami, pentru ca abia ma cunostea. Mi-a placut foarte mult de vocea Sabi, m-a facut sa rad asa de tare! Si ma tragea de picioruse, imi facea baie, un era niciodata nervoasa, sau obosita cum e mami mereu..Are si ea un copil, pe varuica Gia Palaria.
Gia vorbeste foarte mult, nu am mai pomenit asa un bebelus vorbaret. Am incercat cat de mult am putut sa zic ceva..dar nu am izbutit pentru ca indiferent ce spuneam, Gia spunea de 10 ori mai repede si mai tare. Am ras asa de mult cu Gia, am mers peste tot impreuna, am facut baita in fiecare seara. Cred ca este foarte frumos sa ai frati mai mari sau mai mici..Ai atatea de povestit!!
Am adormit. Si mami casca, casca, o gura mare cu care ar putea sa ma manance de tot! Si mereu imi zice ca vrea sa ma manance cat sunt de cuminte si de frumoasa..Eu as vrea totusi sa nu ma manance acum..
Aud o alta voce cunoscuta. E Mircea Badea. Cu el ne culcam, cu el ne sculam. Nu stiu de ce dintre toti barbatii de pe lume, mami a mea a ales sa se culce in fiecare seara cu el..in urechi..

Mai vreau sa zic ceva! Mami ma duce mereu la Imaginarium. Si camera mea e frumoasa si pe usa scrie KATE cu litere colorate chiar de la Imaginarium care e magazinul nostru preferat din lume si am o funda cu un urs, cu putin roz tot pe usa..Si am o pijama verde de la Nichita, cu o broasca print, cu o coroana roz brodata! Si dorm pe un cearsaf mic pe care a cusut mami un K pe vremea cand eram in burtica! Da, vorbesc mult. La fel ca mami. E 12 si 12 si o sa ma trezesc sa mananc. Mami ma iubeste foarte mult. Nici nu stiti, noi doua cand ne trezim ne intindem fix la fel. Ca si cum Mami e megaMe!
Nani bun.

duminică, 16 mai 2010

Intrebari intrebatoare. 1. Dating

Azi impingeam cu spor la Kate in carucior, pe un trotuar. Dintr-o scara de bloc a iesit o tinerica "chichita", cu hainutele spalate, blugi, tricou alb si un pulovarel rozaliu. Balerini si o mare geanta pe umar. Intalnire clar! Spray. Ceva de cand eram in liceu, nu imi aduc aminte ce..Clar intalnire. Desi avea cam la 30 de anisori..
Am urmarit-o cu privirea o vreme..pana a traversat la tramvai. Si atunci m-a pocnit! Adicaaaaaaaa..oamenii de pe planeta asta INCA merg la intalniri! Din alea cu "ne vedem in fata la Patria la 5.30". Din alea cu urcat in tramvai (fara sa fugi dupa el, Doamne fereste sa transpiri), apoi luat metroul...poate cu mers la film, poate un suc intr-un bar, sigur fara prajitura la o cofetarie, poate disco in weekend. Mai rau decat m-a pocnit constatarea ca oamenii normali au date-uri..m-a pocnit alta treaba. Eu nu am avut intalniri foarte des in viata asta a mea..Drept urmare habar nu am cum sta treaba. Asa ca ma framant de niste ceasuri..Cum sta treaba???
M-am datinguit cu un mesiu la mall, demult. Am vazut un film, cred. Nici nu mai stiu ce film. Apoi m-a cules un alt domn foarte drag mie si am mers la masa. Tin minte si ce am mancat pentru ca mi-a placut ziua aia si domnul, dar nu cat sa avem o relatie. Cred ca din cauza ca nu era momentul sa am o relatie atunci. Alt date am mai avut la un moment dat cu zisul Bogdan. Am mers la film. La mai multe filme. Si mergeam in baruri, beam suculete si rar alcool.
Date-ul meu favorit ramane Robert cu care mergeam la Cafepedia, dar! ala nu era un date - date, deci nu se pune..cred..Dintre toti cei enumerati mai sus am ramas cu Robert, cu care ma iubesc si astazi.

De ce nu stiu cum e cu datingul? Pai simplu...Prietenii mei au fost sau din gasca sau de la job:( Unde sa ma "date" cu ei?! In gasca ne vedeam om cu persoana, nu aveam cum sa ne dam intalnire undeva caci practic vietuiam impreuna. Cand aveam prieten cu care lucram ne vedeam zi lumina, in plus locuiam impreuna..deci oha dating :(

Si acum vine intrebarea pertinenta! De ce barbatii au senzatia ca o data ce esti cu ei nu mai tre' sa te invite undeva? De ce o relatie omoara intalnirile (a se citi "iesirile") ? Sau numai mie mi se intampla? Eu fiind genul de toanta casnica, aia care prefera sa mai bage ceva la cuptoriu sau sa mai dea un mop in toata casa pentru ca anumiti mojici sa aiba unde sa isi aduca "prospaturile" in lenjeria spalata si calcata de mine..Guilty as charged, nimic de zis!
Dar..fosta-i lele si te-ai dus.

Cum mai e azi cu intalnirile? O sa ma tina de mana? Daca vrea sa ne vedem la film..vine si ma ia de acasa? Sau ma duc eu cu masina si il iau? No way Jose. Fosta-i lele, cum zisei. Nu mai iau pe nimeni de acasa, poa' sa fie olog si nu ma duc. Dar daca el nu are masina? Oare asta nu il face mai putin valabil si deci..pas? Cu riscul sa par o snoaba nenorocita (si nu's, pe bune..mi-a taiat guvernul Boc si indemnizatia de mama, oricum nici nu stiu cat o sa iau:)) ma intreb cine mai iese cu barbatii fara masina:(
Fetele cu masina?
Acum lasand gluma la o parte..sa zicem ca mergem la film. Maine seara. Ma duce la Letters to Juliet pentru ca ma stie siropoasa si romantica..
a. transportul
Sa ii zic ca ne vedem acolo si eu sa viu cu masina mea? Sau sa tac sa vedem ce zice el? Vine sa ma ia cu masina lui? Ca eu zic ca asa ar fi frumos..Si as mai sta si eu in dreapta, caci tare frumos era. Nici nu voi a mi se deschide portiera! Ma urc si ma cobor singura, mintenash!
b. hainutele
b1. ale mele!
Apoi..slava Domnului ca abia am nascut si nu am mari optiuni la outfit..ma incap si skinishori mei de la Zara plus inca 2-3 perechi de pantalonei..In ce te imbraci la prima intalnire?! Caci la ultimele mele relatiuni cuplarea a avut loc in hainute de petrecere, desculta pe nisipul de la mare sau ..dansand pe un bar, ptiu, piei Satana! caci nici nu imi mai amintesc de acele vremuri de desfrau !! Asa ca ma imbrac in blugi, imi pun papucii cu toc sa par inalta caci si el este..si un tricou+un sacou (poate bate vantul..) Sacou mov.
b2. ale lui!
Cum faci frate cu mesiu la prima intalnire? Adica ..ce faci daca omul ala vine in..pantaloni scurti? Sau cu camasa sifonata? Sau in costum + cravata. Si tu esti in blugi! Pentru ca abia ai nascut si oricum..tu esti in blugi de obicei..si un mers la film la mall nu cere cine stie ce tinuta..zic..
Eu zic sa ii zic pe sleau. Pisi..vino in blugi mamica..Si poarta Chanel Egoiste ca eu sunt Noa azi..sa fim in ton.

Poti sa ii spui cuiva in ce sa se imbrace? Mi-e groaza sa o iau de la capat..nu voi mai cumpara o soseta in veci altui mascul decat sotului meu. Sa stea cu chilotii rupti si sa poarte acelasi tricou zi si noapte, nu voi mai fi mama nimanui, decat cand persoana aia o sa imi zica MAMI si MAMI asta o sa se datoreze unui travaliu scurt urmat de o expulzie, un chitait de bebelus, etc, etc. Stim povestea. Orice care se naste dupa 9 luni si e baietel poate sa zica mama si va primi hainute si blugisori si tot ce merita un baietel cuminte! Dar..nici sa ies oriunde cu cineva gresit imbracat nu mai poci..Deci cum se face?

c. Cine alege filmul?

Eu poate sunt norocoasa si oamenii ma scot la masa sau la un film bun, dar..pot sa aleg eu filmul? Sau unde mergem sa mancam? Sau daca el invita, el alege? Sau cadem de comun acord? Prima intalnire la film e asa, destul de suspect. Mai ales daca tot pui accent pe cuvantul "intalnire" nu?
De aia imi place mie la masa sau la cafea. Cafea nu mai beu, decat fara cofeina, latte. De ani de zile comand acelasi lucru. Mesele cu Bubu au fost mereu "pasta 4 formaggi". Orice cafea, oriunde, a fost latte..
Ce faci daca mesiu vrea sa te duca la "Mortal Kombat" ? * asta e cu dedicatie, stiu, I'm a bitch..
Adica mesiu pare dragut dar in materie de film, muzica, carte, etc..e din alt film, un film despre care tu nici macar pe net nu ai citit:(
Te duci la Mortal Kombat ca sa vezi ce poama e mesiu de fapt sau ucizi in fasha ceva ce ar putea sa se imputa foarte tare? Acum, dupa neste experiente eu zic ca nu as mai vedea Mortal Kombat (inca o data) nici daca m-ai plati. Dar..exista oameni care au vazut, le-a placut..ba chiar au revazut. Deh..la 21 de ani si mie imi placea DJ Bobo..
Cred totusi ca la primele 5 intalniri mai bine mergem la baut decat la film. 5 iesiri la beut te pot face sa te prinzi ce fel de om e "intalnaretul". La varsta mea cred ca nu am nevoie de 5 intalniri. Is destule doua. La prima o sa stiu probabil cum sunt ardei umpluti ai maica'si (daca e genul de mama care gateste) ..el o sa stie probabil ce e aia "jetul paranormal" al lui Kate..Mda..lipsit de orice romantism, dar..macar o sa ne tinem de mana, nu'i asa?
Ceea ce ne duce la:

d. tinutul de mana
Cand te tii de mana? Te tii asa din prima cu un strain? Caci daca nu e din gasca si nici nu lucrezi cu el..e un strain pret de niste intalniri. In plus..te tii de mana unde? Pe strada, in bar, la masa, la film? Tinutul de mana nu vine la pachet cu fluturii in stomac? Adica la pachet cu "indragosteala", pachet specific perioadei 18-30 de ani cica..gurilele rele asa zic, eu am vazut o doamna la pesta 45, cu flori intr-o mana si un domn in alta. Erau la intalnire, doamna isi pusese o camasa frumos calcata pe ea, erau in parc, unde ochii rai nu ii puteau studia si surprinde. Oricum..nu pareau sot si sotie. Doar ea avea flori! Unde ati mai vazut sotul si sotia trecuti de prima tinerete, in timpul saptamanii in parc, ea cu flori in mana??

e. pupatul
Te pupi la venire. Eu oricum sunt o mare pupacioasa. Daca omul nu'i..apoi nu'i bai. Eu il pup. Dar pupatul de oameni mari? Ala vine de la sine. La mine a venit ani de zile pe un fundal bahic. Tot timpul. Daca ma gandesc bine..rar m-am cuplat cu cineva pe trezire. Insa M..cu el totul a fost pe trezire. Si indragosteala, tinutul de mana, pupatul. Cica asa trebuie sa fie. Sa tiu minte!
Cu mintea de acuma consider ca pupatul nu vine de la sine la betie si moment de dezinhibare. Mai bine sa ne pupam dupa ce..

f. ii cunosti pe ai mei
hahahaha! Drama mea..In gasca, slava Domnului, mamele baietilor erau mamele noastre. Ne stiam intre noi de mici, asa ca orice cuplare avea loc in acelasi timp cu baiatul si neamul. Daca te cuplai cu vreun domn cu care lucrai era mai complicat..Cu parintii mai tarziu asa. Cel putin cu ai lui, caci ai mei au avut mereu usa deschisa pentru handralai. Am avut noroc de baieti buni, pana la un moment dat.. Momentul in care s-a decis ca nu mai aducem baiatei in casa pana la..maritis:)) Bad choice dad:(
De ce l-am iubit eu pe Bubu asa de mult? Pentru ca m-a dus acasa. Din prima. Pentru ca se mandrea cu mine, ma tinea de mana si ma plimba asa peste tot. Si G m-a tinut de mana si se mandrea cu mine. Nu ca si cu un trofeu, ci asa..ea e iubita mea. G cel mic ma tinea de mana dar nu m-a dus acasa niciodata. In 3 ani jumate. Aproape credeam ca nu exista casa lui, noroc cu Irinuca - exista si casa si familia! Si G cel mic asa era el..mai discret cu iubitele lui.

Cu mintea de acum eu zic asa: sa ma duca acasa repede. Nu care cumva in spatele unui domn dragut si bine educat sa se ascunza fre'un tigan! Sau, Doamne Fer' vreun taran!!Sau unul care vorbeste urat! Zice cu penis sau alatura acestui cuvant vreun adjectiv, cum ii zice si piesei roackerilor Cranium..
Nu de alta, dar daca este vreun vulgar o sa fie o problema cand
g. imi cunoaste prietenii
Ei bine, promit solemn ca nu mai intra nimeni in viata noastra pana nu trece testele. Intai il ducem la Sargones. Sa mi-l citeasca ca pe un scenariu scriu de cineva cu care e in competitie. Fetele vor dezbate " subiectul" si apoi o sa stiu si ce nu am vrut sa aud luni de zile, shame on me..
Apoi il duc la "famelie". Sa vedem daca ii sta in gat vinul "de la tata", daca ii place ceapa tocata de noi in salata, daca da la peste cu Simion si Balint, daca stie sa mi-l salute pe Mircea corespunzator, daca trece de testul Piulitza (SIGUR exista un test!!). Daca trece de baieti, urmeaza doamnele. Ochiul va vedea ce baietii nu vad..
La prieteni il ducem pe mesiu dupa 5 intalniri, daca rezista. Deci avem de asteptat o gramada de vreme ... o vreme. Intre timp

Finalul glorios este de fapt cel mai important lucru din lume. Kate. Daca nu am fost in stare sa am intalniri inainte de a avea copil, desi am avut "relatii", oare cum e datingul dupa motherhood? Mai ales cand motherhoodul este mai important decat relatiile?! Barbatii se simt pe locul 2 vreodata? Si daca da..cum e asta? Adica presupun ca un barbat inteligent o sa priceapa ca intre mine si copilul meu exista ceva indestructibil si ca desi suntem UNA, noi suntem 2 entitati separate si felul in care eu il iubesc nu are legatura cu felul in care imi iubes copilul..
Mai e ceva. Neplacut, ce-i drept. Tatal lui copilul. Un barbat inteligent o sa inteleaga (oare?) ca domnul acela este doar tatal lui K, asa cum ii zice si agenda telefonului, messul..

Dar sa nu punem carul inaintea boului zic. Maine scriu cronica de film, la un moment dat. Dupa ce vedem ce scrisori a primit Julieta.
(am scris intre somnul lui bebe si baia de seara, se poate sa fi gresit diverse, banui insa ca e clar ce voi sa stiu..si da, ma imbrac in blugi)