vineri, 18 mai 2007

On the edge



'cause i'm free
free fallin'

Guilt


In coltul meu de lume se aude mereu o muzica in surdina.Gotan Project imi canta despre gelozie, intr-un bar unde se aude clinchet de vesela.Iar eu nu vreau sa vad pe nimeni. Doar fumul ma invaluie si in paharul meu se topeste un ghetar.

Luna de hartie


Vreau sa pornesc pe un drum la capatul caruia se termina curcubelul si nisipul arde. Nu pot sa mor pana nu vad un desert si un ocean, o mare de gheata si un delfin aproape de mine.

joi, 17 mai 2007

Outfitele cotidiene

cum adica schiniii?? Adica un fel de streci de cand erau blugii de la turci in mare voga.Hahahahaha! CTL zice ca sunt kewls. Adicaaaaaaa?! Imi place de mine acum, cand am scapat de ultimul(sper) examen din aceasta dureroasa sesiune. kewls.. e.... cool citit chiul:) Deci blugi schinii sunt chiul.
kewl e ca dewd
dude-dewd
sa citeste ca drew barrymore

rili?!

Saint George - hungarian food


Pe strada Franceza la Saint George se manaca bine ungureste:) Ce imi palce: painea si cele doua bunatati de intians pe paine pe care le primesti, alaturi de paharul cu tarie, de cum te-ai asezat la masa. Muzica - pentru ca imi aduce aminte de anii la Alma in care se importau casete cu muzica ungureasca si ascultam tot felul de trupe cu nume ciudate si ne bucuram. Mancarea. Mancarea este o nebunie. Cora GRamos zice ca trebuie sa incerc ciorba de miel cu tarhon, servita in coaja de paine, insa nu prea le am eu cu mielul si ma tem. Am mancat insa supa de fazan cu taietei. Si papricasul de pui. Si supa de ceapa, desi El a zis ca nu era servita cum trebuie (i-au adus in loc de crutoane o felie de painica cu cascaval topit pe ea) Mi mi-a placut foarte tare tot. Si servirea si toate minunile. Foarte bun e pestele, si rata e super!Servire de nota 1o, ospatari prietenosi si nota 10 la toalete:)

Este de mers si de incercat! Desertul! O chestie cu branzica, sos de ciocolata alba si stafide + vanilie. Deci: mergeti de va bucurati de minunile bucatariei unguresti!

La Chinezi cu Cora Gramos


Este un local micut, prin spate/diagonala cu Ruby Tuesday, pe Decebal. Se numeste Haerbin, si toate detaliile, ca la carte sunt: Str. Paunescu Paltin nr. 12 , Tel.: 021-322.57.29. Macare excelenta, portii destul de mari. Locul nu arata cine stie ce inauntru, insa la terasa este minunat, daca ai masa. Deci indicat este sau sa mergi devreme, sau sa faci rezervare din timp. Ce am mancat si a fost bun: pui cu aroma de peste, spaghete prajite cu carne de porc, vita la plita incinsa, orezel de toate felurile, pachetele si !! au coltunasi! Poti sa iei si la pachet daca ai acasa un om care pofteste si "vrea si el". Nu este un local de fitze, ci este un loc unde manaci bine la preturi decente. Au multe feluri de mancare, cam pentru toate gusturile si buzunarele. Am inteles ca si supele sunt foarte bune, desi nu am incercat.

La Gigi la taverna

(acesta este uriasul papanas:)) se pare ca mai sunt oameni ca mine, din astia care fac poze la mancare:)
Am mers la masa aseara. In Tineretului pe strada Piscului exista la parterul unui bloc, o terasa. Totul arata nou si bine, mese destule pentru oaspeti, servire impecabila, mancare bunaaaaaa, portii mari si bun si vinul casei. Locurile bune e clar ca sunt usor "pitite". Am trecut pe langa terasa asta de o multime de ori si habar nu am avut ca exista . Poze stilizate cu piratul din caraibe si cu Florin Calinescu pe pereti, flori naturale in glastre si ghivece, mese si scaune de lemn..ce sa zic..foarte frumos si de mers acolo. Alte detalii: preturi decente, multe optiuni pentru gusturi variate ca si feluri de mancare, deserturi uriase (papanasi, clatite, etc). Ce au mancat unii si altii si au zis ca e bun: tigaia picanta - o minunatie; ciupercile la gratar - foarte bune; salatile de nota 10 (greceasca si bulgareasca, mari de tot); cascaval pane; ficatei (au multe feluri si sunt deliciosi); snitzel - mare si in diverse cruste, de porc si pui; un urias cordon bleu cu ciuperci in el, inotand in cascaval topit; pastele - carbonara de nota 10...si am putea continua pana dimineata, cu bala curganda si asteptand sa ne intoarcem acolo la o masa:))

E bine sa mergeti fara masina, ca sa puteti servi un vinisor. Oricum locuri de parcare nu prea am vazut.. Asha..A durat cam 10 minute pana ne-au adus mancarea. Apropos, cartofii sunt din aia, ca la mama acasa, adica naturali, smantana e grasa si buna. Painea nu mi-a placut, caci era o chifla..Cred ca se putea sa aiba o paine de casa, s-ar fi potrivit mai bine cu locul:)


TAVERNA LA GIGI. Adresa: Str. Piscului nr. 16 (colt cu Bdul. Tineretului) Telefon: 331 07 50 / 0788 472 725

miercuri, 16 mai 2007

Minimiam by Pierre Javelle and Akiko Ida


So happy together

Imagine you and me..

Metropolitan bucurestean

Azi am venit la birou cu metroul. Micul Jder negru a ramas la umbra in parcare. Foarte cool la metrou. Nu am mai vazut atatia oameni de la filmarea Unita:)) Aproape ma uitam la ei si vedeam posibili figuranti intr-un spot:)) O cartela costa 20.000 lei vechi, pe magistrala Unirii- Eroilor sunt acelesi trenuri vechi cu grafitiuri, in metrou e racoare si la iesire este cel putin o patiserie. Nici nu mai stiu de cand nu am mancat o forneata sau o merdenea cu foietaj imbibat in margarina. Insa mi-au placut oamenii. Nu este inca destul de cald sa duhneasca toti, am vazut o multime de fete dragute si imbracate curat si frumos. Hm..Cu masina nu vezi decat taximetristi cretini si specimene cu masini straine care iti taie fatza. Pe buzele celor din trafic nu citesti decat cate un "mortii matii"..Insa in masini mai vezi un pusti caruia poti sa ii scoti limba:)
Am mers cu metroul si cu trenurile pariziene cateva luni de zile. De fiecare data am avut grija sa nu ma prinda noaptea in tren pentru ca stiam de la Sim ca negrii sunt periculosi. Oricum partea buna in Paris este ca trenul merge destul de mult la suprafata si vezi o multime de cladiri si oameni. La noi - ca la familia de soricei. Totul sub pamant.Dar a fost o experienta ok:) Pe care speram sa nu o repetam foarte curand.

duminică, 13 mai 2007

My minute..alone

Am ajuns acasa. Ziua nu a fost cea mai lunga , insa a fost cea mai ciudata. Cineva m-a intrebat ce zodie sunt si cand am raspuns mi-a raspuns de parca zodia mea era raspunsul tuturor problemelor: de aia esti asa de sensibila. Ma tot gandesc..cam cat de sensibila sunt? atat de sensibila incat prefer sa ma uit in ochii oamenilor care ma "lovesc" si sa ma umplu de pete si sa imi fie rau de nervi? atat de sensibila incat sa cred ca daca spun ce am patit sau ce problema am, problema o sa se evapore? atat de sensibila incat sa urlu in mine si sa manac cu noduri dar sa rad la masa? nu stiu daca sunt sensibila. am crezut ca am invatat deja fiu nesimtitoare sau nesimtita, sau sa ma doara fix in dos. Nu ma doare in dos. As striga precum George Mihaita ca "ma doare in cur", dar cred ca nu se cade sa spun asa in public. Ca ma doare, nu ca IN CUR. Azi cand a plans Daneza si o tineam in brate, asa mica cum e ea, ma gandeam: cum poate sa planga un om pentru nesimtirea altora?! O intrebam obsesiv: a murit cineva?! Si acum imi dau seama. Eu nu as mai plange decat daca ar muri cineva. Ala ar fi un plans sincer. Restul sunt smiorcaieli de munca, de amor sau de fitze. Da bine sa mai pishi ochii. Barbatii urasc sa vada femei "plangande". Eu nu mai plang decat dupa cei care nu mai sunt sau de dor..si daca moare cineva. Apoi plansa cea mica mi-a spus ca ea e "vaca lui Pacala" si mi-am dat seama ca orice problema din lumea asta poate sa dispara daca esti "vaca lui Pacala"! sa zici asa, cate un MUUUUUUUUUUUUU :)) (ea joaca acest rol intr-o piesa pentru copii - cat de cool e sa fii vaca lui pacala!!)
Sunt atat de sensibila incat acum, singura in noapte ma gandesc la cele 1853 de replici pe care as putea sa le dau celor din jur, daca nu as fii atat de sensibila.. Dar sunt. Sensibila incurabila. Unul dintre taximetristii care ma ducea acasa mai mult moarta decat vie in epoca de trista amintire a crizelor de bila, mi-a spus intr-o seara: "Mah tata, tu trebuie sa inveti sa nu auzi oamenii care iti spun chestii care te fac sa suferi. Tu trebuie sa devii o mare nesimtita. Nu e pacat de o fata asa de tanara (cum eram eu pe vremea aia:)) sa fie bolnava?". Trebuie sa gasesc o definitie buna a acestui cuvant. Trebuie sa descopar nesimtita din mine. Vorbesc precum un birjar, numai ca martoaga mea e un poneius negru cu volan. Pe platou imi inghit o parte din expresiile care imi fulgera mintea, pentru ca de cate ori imi doresc sa injur, in glasul meu o simt pe nebuna aia si nu vreau sa am nimic din altcineva in mine. Suntem mici maimultele care luam ce e rau in altii...Mi-e sila. Si mila. Si iar sila.
Noapte buna