marți, 22 septembrie 2009

Azi o sa fie o zi buna..Chicago..I LOVE YOU!!



sunt niste fete la Chicago, stiu ele care..

si da, Chicago, i love you!!!

Despre a scrie sau nu

Unii termina o scoala si ajung sa fie platiti ca sa scrie. Ce? Pai de toate. Ma uit la colegii mei, baga de dimineata pana seara. Eu inca mai am convingerea ca nu poti sa ajuti creativitatea altfel decat lasand omul sa isi deschida mintea. Cum poate cineva sa scrie lucruri care auzite sa gadile in mod placut urechile a mii de oameni?
Arta de a scrie nu consta de fapt in scrierea unui slogan de reclama..Eu nu m-am simtit niciodata creativa enough incat sa fac asta in publicitate, unde ASTA = sa scriu chestiute care dau bine pe un produs. Insa am cunoscut oameni de genul asta!
Acum ma intreb asa: care este diferenta intre un scenarist si un copywriter? Ce legatura are asta cu blogul meu? Niciuna..Pana sa apara "gurile rele" eu scriam pe blog atat de frumoase chestii despre evenimentele la care mergeam in urbe, despre locuri pe care le vizitam..Acum mai scriu din cand in cand despre mine si copil. Imi e dor de mine scriind despre cum am fost cu Andra si Iulia la Green Hours si acolo am ascultat o trupa care ne-a cantat live atat de frumos..
Nu vreau sa imi citeasca "gurile rele" gandurile, nici sa fiu subiect de discutie la birou "al cui e copilul", "mama, M are blog!! si sa vezi ce scrie"..
O sa stau acasa mult si nu o sa mai imi pese de nimeni, nu-i asa. O sa fim eu si bebe si apoi bebe o sa aiba locul lui care nu, nu va fi pe net!

luni, 21 septembrie 2009

The magic



sau



si faimoasa epidurala



Ma uit la chestii pe net si ma gandesc ca undeva in spatele celor doua alunitze de pe burtica este "lucrul" ala mic si dragut care are coaste si capul acela perfect..Si "lucrul" asta perfect trebuie sa iasa in martie, cumva. Medicul meu e foarte pe chill si pe relash si ma face sa nu simt ca is gravida, ceea ce nu stiu daca e bine sau rau. Nici nu am mari issu-uri de discutat cu el, bebe e ok, eu ma simt bine, dar ma apuca asa teama si ma gandesc: cum e mai bine pentru BB sa vina?
Natural, asa cum am venit si eu si Sabinica sau C-sec? Eu o sa mai am un copil dupa Kate asa ca..
Ah! Am uitat sa va spun! Daca OU este fetitza numele ei este Ecaterina. Cu E mare si caterina, cu posibilitatea de a fi strigata Cate, Catinca, Catrinel, Teri, Tinca, Tincutza, etc. O sa isi aleaga copilul cum vrea sa i se spuna, pentru mine o sa fie CATE, nu Cheit, nu Cathy, cu Cate.
De unde Ecaterina..De la o mamica, buna ca mama mea.
Apoi mai este Ecaterina cea Mare, imparateasca Mamei Rusia..eu oricum am ceva cu Mama Rusia si urmatoarul meu copil tot un nume crestin va purta, Petru cum ar fi. Caci da..daca OU e baietel (si poate sa fie, sunt eu nebuna ca strig sus si tare ca vreau o fetitza, dar daca o sa fie un baietel, eu tot o sa fiu cea mai fericita. In plus..o sa am grija sa nu semene DELOC cu toti baieteii crescuti de mame singure, care sunt niste rai si niste frustrati si urasc femeile din cauza mamelor care i-au legat de fuste si le-au bagat in cap gargauni. In alta ordine de idei Petru va avea cel mai bun tata din lume si nu va avea loc sa se tina de fustele mele, eu o sa port pantalonei si o sa il invat cum e cu fetitzele si trasul de codite!
Apoi va exista al doilea nume pentru Cate sau Petru, nume pe care nu au decat sa il aleaga cei 100 de nasi ai copilului, sa se vaza, sa se puie de acord, nu ma bag, nu e treaba mea..

Nu mi-e frica de nastere cat mi-e frica de durerea de dupa, daca o exista ceva dupa. Daca as avea bani, as naste in apa, la mare fitza, indiferent cat m-ar costa. Pentru ca eu in apa ma simt cel mai bine, cel mai safe..De fapt si stiu cat costa..2 mii de iepuroi..cat niste vacante de ale mele in Grecia, pe vremea in care aveam bani si imi permiteam huzur..
O sa strang si acesti bani cumva..pentru linistea mea si confortul lui Ou cred ca cel mai bine e in apica, la Regina Maria. Si daca nu strang banii, apoi rusine sa-mi fie, caci am putut sa tin o casa luni de zile si am putut sa umplu frigiderul si sa imi iau parfumuri scumpe si haine cacalau!

Deci Ecaterina sau Petru, se aproba da? Marea adunare a femeilor si barbatilor cititori sunt de acord?

Caietul de insemnari

Am reusit sa scot caietele la lumina si m-am minunat de foile goale. Da, inca ma sperie. Ce o sa scriu acolo? Cat o sa pot sa scriu despre mari si oceane? Cat pot sa ii scriu copilului meu despre nisipul din desert si trandafirii care se formeaza pentru ca bate vantul. Am cautat prin casa lucrurile care imi plac mie si despre care ma gandeam sa ii scriu puilui de om, dar ce crezi?! Eu am numai arici de mare si scoici si deci as putea sa scriu numai despre MARE!
Pe o prima pagina e semnatura strabunicului calator prin lume. Din pacate povestea lui nu e povestea mea si desi mi-as dori asa de mult sa pot sa scriu despre aventurile din Africa, cred ca o sa am nevoie de mai mult calm si de multa bucurie..

Am ras in ultimele zile, sambata mai mult, caci ieri am zacut. Am zacut in pat si m-am miscat cat sa mai mananc ceva. Si am mancat, si apoi iar am dormit. Sunt o mucioasa..Dar sunt bine. Sora-mea e un ou kinder care danseaza. Bebelusha ei este o minunatie cu care am ras si facut poze desenand chestii pe burtica - am pus pietre din thassos in loc de ochi si nas si gura:)

Am treaba dar reviu:)