vineri, 28 octombrie 2011

Freedom

Acum cateva zile, una din zilele cu criza de bila dar mult soare, am scos copilul afara la plimbare. De aceasta data, nu am avut eu carut si copil, ci ea a avut carucior roz si urs mare/copil. A impins plina de fitze spre parc.
A pacu, a pacu. Stie drumul.

Era dupa 5 dupa amiaza, era deja racoare, ei nu ii mai tacea gura, eu mergeam incet-incet "a pacu". Surpriza, nu era nimeni in parc. Nimeni cunoscut. Insa fix la intrare ierea 4 pici. 4 tigani mici. Una mai mare ce ii drept, maxim 12 ani, desculta, cu unghiile date cu oja la picioare, degetele tocite si cracanate - semn de libertate a piciorului. A doua fetita avea cam 5 ani, parca avea ceva in picioare, nu mai tin minte decat ca ea a pupat-o pe Kate cu atata drag si cu strans in brate. Si mai erau cei doi baietei. Unul de 8 ani, cam asa, super frumos si prietenos si unul de cam 4 ani, salbatic, timid. Descult. A mea se indrepta tipand catre intrarea in parc, mandra de ursul ei mare din carutul cel roz, tipatul ei de fericire este ceva de nepovestit...Tiganusii au scanat-o - ce draguta era ea, imbracata cu hainele ei curate si perfecte, asa, ca de papusa. Si cu ursul ala pufosel, cu rotile alea albe de la caruciorul ei de "bogata"..Ei se jucau si erau foarte fericiti.
Vindeau nisip. Aveau asa: un bidon de Silan alb din ala mare, 1 sticla de ursus verde, de sticla, 1 sticla de Sana covalact CU CAPAC, una de Dorna de 1.5 - apa plata. A mai fost o punga de orez, plina si ea cu nisip, dar a scapat-o din mana ala micu' si s-a facut zob..
Cum va ziceam, aici se facea comert cu nisip. In recipiente gasite la gunoi. Cred ca in orice alta zi, nu ne-am fi oprit in parcul cu tigani, pentru ca as fi fost o mamicutza plina de ifose, spre "scarba", dar imi era rau si cand mi-e rau sunt perfecta. Asa ca..am ajuns langa ei si o voce pitigaiata a intrebat: tanti, o lasati va rugam sa se joaCA cu noi? va rugaaaaaam! Si eu am zis: daca vrea ea sa se joace, eu o las. Vrei Kate?
8 ani a luat sticla de Sana Covalact luata din gunoi si plina cu nisip si i-a dat-o lui Kate, cea care isi baga mereu mainile in gura." Ia-o pe asta tu ca are capac si nu cade din ea nimic, hai ia-o"
 Si Kate a luat-o si a dus-o pana la celalalt "magazin". Rasete si pupaturi, a apucat-o aia mica pe Katiusha de fatza si a pupat-o pe salbatica mea si ii tot zicea cat de frumoasa este, ce draguta e, si cum o cheama si mamaaa ce muci avea ala micu' timidu'. Si atunci m-a lovit.. Acum mai bine de 25 de ani eram la tara. Si eram 5 copii si la deal si la vale. Si aveam toti muci, Ramona parca mai multi decat noi toti. Si eram toti desculti si cu hainele praf pe noi. Si nu, nu eram chiar tigani, eram insa asa de fericiti murdari si muciosi..Eram fix ca si tiganii astia mici, doar ca aveam casa noastra, curtea noastra, pantofii noi si hainele "ale bune" pentru zilele importante..
Faceam si noi comert cu fiarele din curte, beam vin cu zaharina, rece si direct din damigeana din beci, faceam coverci in padure si daca mai gaseam una care nu era a noastra, o "mosheam"de nu se vedea, care cum il trecea vreo treaba mai mare sau mai mica..
Am plecat de la tiganusi cu tot cu copilul meu roz si frumos, pe strazile cu cainii ham-ham. Am sters-o pe maini cu spirt dupa niste vreme, cand mi-am dat seama ca am fasul in geanta si ca e mai bine sa o sterg, sigur isi indeasa asta mainile pana in gat. Am sters si carutul. Au trecut 2 zile. Nu a luat mucii. Nici paduchi. Nici alta boala mortala. Sper sa ne mai vedem cu tiganusii, ca erau super draguti. Mai putin aia mare care a facut o criza de nervi cand s-a spart punga aia de orez si a zis ceva foarte urat si tiganesc. Aia era mare, sigur mai are putin pana se marita, de aia vorbea asa.. Dar aia mici erau super misto. Cashto. Sunt bine, inca nu am devenit o mamicutza idioata. Deci mai vreau cel putin inca un copil. Sa fuga toti barbatii speriati de dorintele mele, caci sunt satula de prosti. Acum ma duc sa coc 2 cozonaci. Asa..inainte de a pleca in club unde intentionez sa beau niste tequile si sa ma mucesc teribil. Ca asa shade bine unei mamicutze care nu e scarba.

miercuri, 26 octombrie 2011

and we are back..


am avut o vreme fara laptop. nu am murit. am avut telefonul. am stat niste luni doar cu familia mea. departe de oras si oameni. mi-a prins bine, am inteles exact de cine mi-e dor si de cine nu. poate ca este trist, dar mi-a fost dor de foarte putine persoane. acum sunt din nou acasa si inca nu tin sa vad lume, in afara de lumea mea deja cunoscuta, cele 3 grupuri dragi - fetele, margaretele si multii mei dragi familisti. in rest mi-e dor de vara si atat. scriu din pat, in plina criza de bile, day 2. am fost rapusa de sezonul 8 din anatomia lui grey si plansul nocturn al colegei de pat.
Kate a crescut. este lunga si totusi marunta. musca terbil si ma zgarie mai abitir decat un motan in calduri tinut inchis. aparitia laptopului a adus si noi gesturi. de tandrete, de aceasta data. se simte data la o parte de cutia asta neagra si se tot urca pe mine, ma mangaie, ma pupa, doar doar l'oi azvali cat colo. dar nu, eu incerc sa ma regasesc printre fotografii si randuri, caci m-am uitat si mi-e putin de mine dor. daca nu mi-ar fi rau as merge ore intregi pe jos, prin parcuri, sa mai prind putin din aerul asta inca suportabil de rece. eu sunt animal de vara, nu stiu cum o sa treaca iarna asta..probabil la fel ca si cele de pana acum, repede. nu am mari vesti:( nu fac nimic fantastic, nu vad cine stie ce filme, nu citesc nimic, nu ascult alta muzica decat oamenii obisnuiti. faac paine. o data la doua zile fac paine de casa. experimentez si imi place de fapt mana mea in coca. imi place mirosul de paine pentru ca ma duce mereu la bunica, acasa. de aia si fac paine. mi-e dor de bunica si de sora mea, asa ca fac ceva care sa le tot aduca in casa. nu vreau sa imi mai sune telefonul, e urat, ca poate ma suna oameni draguti, dar pentru ca mi-e rau, ma scoate din sarite sa il aud..cand o sa ma simt bine o sa povestesc cum a fost vara, caci a fost o vara de vis, cred ca cea mai frumoasa din ultimii 10 ani:) acum ma intorc la serialul meu, imi fac o cana de ceai de sunatoare si ma rog sa treaca repede durerile ca sa ies afara cu minunea cea muscatoare si periculoasa.
in rest, va doresc numai de bine.