luni, 25 mai 2009

Barbatul - suma tuturor femeilor care l-au ranit

Desi nu prea pun eu cu link..azi facem o exceptie. Am primit la citit (cu mare atentie, mi s-a spus) un LINK.
Am citit si recitit.
E vorba despre un ghid de supravietuire dupa ce se termina o relatie. Facand abstractie de cateva faze, mi se pare un ghid ok pentru un barbat. Care si-a luat-o. Da, si-o mai iau si ei!
Dar problema este asa..nu numai ca si-o iau si sufera ca niste caini si isi plang in pumni..dar cand isi revin si in viata lor intra cineva, o parte din ei raman cu "m*ia" luata de la cele de inainte..pe care "m*ie" o dau cu drag mai departe.
Noi, femeile, spre deosebire de ei, facem EXACT la fel! Daca ne-am luat-o de la unul pe care l-am iubit si dupa care am plans, cand apare ala bun si tandru, dam cu el de pamant. Nu cumva sa ne-o mai luam inca o data. Il zdrobim preventiv. Stim noi..

Incepem relatii noi cu o frica nejustificata, nu cumva sa dam iar kix, nu cumva sa iasa rau. El, masculul, se gandeste bine. Sa nu ii scape cumva un "te iubesc" cum fusese invatat de la relatia anterioara. Sa nu cumva sa fie prea "cald", prea bun, caci stie si el foarte bine! Daca esti bun, precis ti-o iei! Doar a vazut!
Ea, la fel, o slabatica....Se gandeste bine de tot..oare ce rol sa joc?! Sa fiu tandra, buna? Sa fiu o amanta perfecta? Sau o gospodina desavarsita? Sa par cuminte sau rebela? Daca o sa par o curva?! Sau o toanta care spala si calca?! Hm... ce e mai bine?! Ce i-ar placea oare lui, ranitului? Curva sau toanta?!

Totul e gresit. Niciodata nu are cum sa fie totul perfect. Doi oameni veniti din doua relatii ratate (ma indoiesc ca vine cineva dintr-o relatie trecuta excelenta) nu sunt capabili sa se rupa de trecut si sa zica: gata frate! ce a fost a fost, hai sa construim ceva in doi. Usurel. Fara te iubesc inca. Sa incercam sa vedem daca suntem ok, fara sa tot caram "m*ia" dupa noi si sa o dam de cate ori unul dintre noi face ceva ce am mai vazut noi la fosta/fostul.
Suntem niste frustrati si niste fricosi, ne-am pus inima pe cateva farfurii si acum ne stergem mucii dupa coltz de cate ori ne suna ceva similar cu ceva ce am deja auzit..si stim noi EXACT ce o sa urmeze..

Nu stim nimic. In spatele fiecarei femei care a suferit si a fiecarui barbat care are un ghid de supravituire dupa "esec" exista cineva.
Cineva care a uitat cat e de frumos sa te rasfete cel de langa tine, cineva care a uitat ca "te iubesc" asta comercial suna foarte frumos in anumite momente, cineva care ar putea sa fie fericit daca ar uita trecutul.
Pana la urma, de ce ne legam de un trecut care nu ne priveste?! Omul care a fost nu mai este din momentul in care iubirea lui a murit.
Inca sper ca ne nastem cu fiecare noua iubire. Caci eu asa ma nasc. Desi mor cate putin de fiecare data cand apare un nume, o bluza, orice ma leaga de trecut, orice il leaga de trecut. Mor si ma nasc a doua zi razand. E soare afara. Vara este numai buna pentru iubit.
Si nu am un ghid de supravituire "dupa". Am unul de supravietuire "in timpul". O sa il pun pe foaie candva. Poate dupa?!