miercuri, 30 septembrie 2009

Vic si traumele lui de tata. Neh!!

Uneori ma mir cat de tampita sunt, cum permit eu oamenilor sa ma loveasca, chiar si cu niste cuvinte bine scrise, in momente cheie.
Astazi Victoriosul Tata mi-a scris o magarie apropos de urmatorul meu copil, cel care va avea bucuria sa fie fratele sau surioara lui OU. Caci da, copilul meu nu o sa fie singur pe lume, eu mai vreau sa am inca un copil cel putin.
Sper ca si Doamne-Doamne sa vrea:)
Nimic nu e mai trist ca un copil singur la parinti..am vazut asta si puiul meu nu va suferi SI din cauza asta..
Are nevoie si OU de un partener de joaca, de cineva care sa fie echipa lui cand eu nu o sa mai fiu..Asa ca peste 2-3 ani, Ou va avea parte de o minune.

Desigur nonsalanta cu care am povestit a "inervat" pe Victorius, care m-a intrebat daca am ales deja urmatoarea victima. Si m-a intrebat cum o sa il anunt ca are un plod, o sa il iau prin surprindere, nu? Sau..pot sa apelez la o banca. De samanta, desigur.
Pfai! Ceea ce mi-a dat o idee. Urmatorul meu copil trebuie sa aiba un tata bun ca al meu, cu o inima mare ca Tata Simeon, cu spiritul atat de frumos si vesnic tanar al lui Fulghetis, cu rasul si copilaria lui Mircios, cu nebunia dupa pescuit a lui Balint. Am enumerat cativa barbati cu calitati de OAMENI.
Calitati pe care nu le gasesti insirate la bancile de samanta pe foi de hartie. Cine va fi tatal lui Ou o sa fie si tatal fratelui lui Ou. Nu ma refer la tatal biologic al lui Ou, sa ne fie clar. La cate rautati am auzit (carora le-am raspuns inapoi ca atare), ma indoiesc ca acest baiat merita sa stie ceva despre noi. Asa ca iata inca o decizie. Delete. Cu block and ignore.
De sapatami intregi sufar ca un caine ca nu ne vrea unul. Ca nu suntem destul de buni sa ne iubeasca si pe noi cineva. Ei bine, sanatate. Cine nu ne iubeste, nu ne merita. Daca eu si Ou suntem sanatosi, bucurosi le-om duce toate.
Eu credeam ca in fiecare barbat doarme un tatic. Nu si in Victorious din pacate, in care doarme o drama care nu se mai termina niciodata.
Toate saptamanile astea am crezut ca o sa se termine chinul si ca o sa fie calm si bine si o sa imi treaca suferintele si mai ales dorul de el si de noi. Ce nu trece de la sine trebuie vindecat cu forta, inca nu stiu cum, dar trebuie sa existe o solutie..
Am obosit sa aud ca eu am ales. Am ales copilul nostru nu un copil strain. Aud ca trebuie sa imi asum. Cacat! Imi asum viata copilului nostru. Ce sa imi mai asum?! Ca am pierdut barbatul pe care il iubeam? Ca nu o sa ma mai vada lipind o scrisoare veche de fatza si inchizand ochii? Ca nu o sa ii mai gatesc bunatati? Ca nu o sa-mi mai sterpeleasca paharul cu lapte cand nu sunt atenta?
Ca nu o sa ma mai pupe si nu o sa se mai alinte cand vrea ceva?
Ei bine, OK. Am pierdut. L-am pierdut!
Dar..ce am castigat eu este incomparabil. Pentru ca si copilul meu va stii sa isi atinga de fatza o scrisoare veche, la fel ca mine. Copilul meu va putea sa imi bea paharul cu lapte si apoi sa rada cu gura pana la urechi si eu nu o sa ma supar pe el niciodata. Copilul meu o sa ma pup si o sa ma alinte mereu, o sa ma tina in brate cand dormim, o sa facem baie amandoi, o sa descoperim amandoi lumea. Si da, cu ajutorul Celui de Sus, copilul meu va avea ochii lui tata'su si parul lui cret si ma va privi cu toata dragostea dupa care am plans lunile astea..si daca va avea ochii mei, caci stiu ca genele mele is puternice si am vazut in neam cum sta treaba..ei bine, copilul meu ma va privi cu felul ala de dragoste care nu se compara cu nimic pe lume.
Am vazut asta la picii din jurul meu. Si stiu ce e aia MAMA caci si eu am mama mea..

luni, 28 septembrie 2009

Saptamana 15

etween 15 and 20 weeks, your baby will more than double in size. As his body grows, his nervous system is rapidly maturing.

His nerves are connecting his brain to the rest of his body – traveling from the brain through the brainstem and down the spine, and beginning to extend into his torso and limbs.

Your baby's skeleton is changing too. The soft cartilage is starting to harden into bone. This happens first in the arms and legs.

Sensory development is picking up speed. Your baby's brain is designating special areas for smell, taste, hearing, vision, and touch. At this stage, your baby may be able to hear your heartbeat and voice, so read aloud or sing a happy tune.

Your baby may even be sucking his thumb now.

At about 18 weeks, you'll start to experience one of the most exciting parts of pregnancy: feeling your baby's movements. His flexing arms and legs may feel like gentle flutters at first. They'll become even stronger and more frequent in the weeks ahead.

At 20 weeks, your baby weighs a little more than 10 ounces and measures about 10 inches from head to heel (about the length of a banana).

This week is a big milestone – the halfway point in your pregnancy.

from:

http://www.babycenter.com/2_inside-pregnancy-weeks-1-to-9_10302602.bc?intcmp=Art_Test_related_fet&pn=Article%20page%20new



Final de septembrie

M-am stresat destul de tare cu banii in ultima vreme. Ce ciudat este sa ai revelatia ca nu doar tu depinzi de tine..Ani de zile am fost eu cu mine, apoi cu el, noi doi si grijile zilnice, datoriile catre masina si mancarica luna dupa luna. Acum se schimba tot.
Ma costa mai mult decat ma asteptam (si de cat imi permit) toata gravidia..ca sa nu mai vorbim de ce o sa vie!
Punanad pe hartie treburile, luna asta am dat 10 milioane pe 3 analize, 6 milioane rata la masina, 4 milioane casco, inca 4 am de dat la CAS si inca 6 jumate o datorie mai veche. Surpriza e ca eu nu castig cat am de dat astfel incat sa pot sa achit tot asa..cum se face. Nu ma plang. Nu mor de foame. Dar ma simtesc inconstienta vis a vis de ce o sa vie..Si nu am de fapt solutii, doar gandul ca o sa fie bine..si atat..
Stiu ca nu se reduce totul la bani, dar starea asta de panica mi se alimenteaza zilnic..Cu ce o sa traiesti cand stai acasa in prenatal?
Uff. Trebuie sa ma opresc. O sa cos goblenuri pe care le licitez pe net..Si cand o sa fie cel mai greu, o sa incep sa renunt la chestiile inutile din casa, cea mai mare investitie a mea e in haine, tot dau din ele cadou oamenilor dragi, caci si eu ma bucur cand primesc ceva:)
Cand o sa fie groasa treaba, ei bine, o sa le vad. Ca vorba aia, is de firma:)) Or valora ceva.
Ma duc sa fac o baie de soare si sa mai vorbesc cu pruncul din burtica. Ne e foame!