vineri, 18 septembrie 2009

Victorious Dadster or not..

Nu am vrut sa scriu nimic in plus despre tatal copilului meu (in afara de micile chestiutze) pentru ca nu am vrut sa ramana nimic trista amintire. Am primit candva de la el un jurnal chinezesc, cu niste coperti imbracate in matasa, vechi..cu paginile parfumate de vremuri, cu desene in colturile paginii..
Acolo am scris prima oara intr-o zi, eram in masina, in fatza blocului bunicii lui Ou. Caci da, desi nu pare, OU are 2 bunici, la fel ca toti copiii de pe planeta asta. Vic era cu muma'sa si eu asteptam in 40 de grade, in masina. Am deschis jurnalul, l-am adulmecat si m-am speriat de paginile lui goale. Apoi am scris:
"Tatal tau este cel mai drag om mie de pe pamant."
Atunci OU nu exista. Poate ca ala a fost primul gand ever ca OU va fi copilul "datatorului de jurnal" (si de samantza desigur, sa nu uitam acest amanunt important).
Am scris multe. Era o scrisoare a unei mame catre fiul ei nenascut. Caci eu scriam pentru un baietel. Luni dupa a aparut OU.
Eu mi-am dorit cel mai mult din lume un copil, tehnic vorbind ORICINE a citit acest blog trebuia sa stie ca toata viata mea din ultimii ani s-a invartit in jurul copiilor. Da, eu am vrut sa am un copil cu barbatul care mi-a aratat ceva mai frumos decat o relatie bazata pe sex:) Am vrut sa am un copil cu un barbat care si azi ma alinta si ma cearta si apoi ma impaca. Nu am vrut sa am copil cu oricine. Sincer vorbind am iubit numai barbati frumosi, cu gene bune. Puteam oare sa fac copil cu oricare dintre ei?! Oh, da..si totusi nu s-a prins.
Cu Victorious m-am cuplat la final de martie. Ou va ecloza tot in martie, tot la sfarsit. Totul incepe si se termina acolo. Stiu. Si cand spun ca nimic nu mi s-a petrecut vreodata intamplator, eu stiu ce spun.
Am scris paginile in jurnal si in seara in care am aflat de copil..le-am rupt. Pentru ca "fictiunea" era realitate. Pentru ca tot ce scrisesem acolo putea sa fie REAL, era REAL.

Am schimbat povestea. Am rupt marunt fictiunea si copilul meu "varf de ac" a devenit o fetita. Si asa este si azi.
Jurnalul strange notele de plata de la analize, atat. Paginile goale ma sperie. Ce as putea sa ii scriu fetitei mele blonde ca un pui de gaina despre Vic?!
Fiului meu i-am scris mult. Copilul fictiunii mele stia ca tatal lui este un spirit liber, un aventurier, un inotator, un visator, un timid, un frumos..Ca a pastrat toate cartile copilariei, ca are jucariile de plumb inca puse bine intr-o punguta....si tot asa.

Fica-mea nu stie nimic de Victorious Dadster. Nu am fost in stare sa ii scriu nici macar un rand. Un cuvant. Nimic. Nimic, nimic.

De cate ori am deschis agenda m-am simtit vinovata ca am scris candva fiului meu neconceput inca..si in minte mi-au rasunat acuze..si apoi am inchis agenda si sunetele au incetat.
Dar azi mi-a scris Simona. Si mi-am dat seama de ceva. Eu nu trebuie sa povestesc fica-mi despre tatal ei biologic! Eu am agenda aia de la sfiosul de tati PENTRU NOI DOUA! Acolo o sa ii scriu poezii si o sa lipesc flori uscate si o sa pun amprenta talpicii si a manutei oului cand Oul o sa fie proaspat nascut:)
In jurnal o sa ii scriu chestii frumoase despre ce vad eu pe geam de cand ma trezesc si pana cand iau perna in brate si adorm.
O sa ii scriu despre povestile care m-au facut asa de fericita cand eram mica, despre melodiile care imi lumineaza zilele..O sa incep sa ii scriu lui Ou. Am primit de la tati asa de multe agende vechi, goale..minunate. Cu foile galbene de veme, abia asteapta sa primeasca informatii si bucurie acele pagini goale.
Agendele nici macar nu sunt de la Vic..ci mai frumos, de la bunicul lui Victorious..despre care am putea sa ii scriem lui Ou asa o poveste frumoasa..Asa da personaj despre care sa vorbesti..Caci bunicul L a colindat lumea..
Ce inseamna o minte calma..Uitasem de mine..Bine m-am regasit.

Rock on baby

Aseara am petrecut o ora in trafic. De la birou pana acasa. Mii de spume, tunete si fulgere! Dar mi-am revenit ascultand radio Guerilla..Si am dansat si am cantat si mi-a placut de mine gravida si rock si muzica a urlat din mica mea masina, si i-am multumit lui Dumnezeu pentru cel mai cuminte si bun copil din lume, bb care nu mi-a facut rau pana acum, bb care a avut grija sa nu imi vomit matzele..
Si eu, reaua, am plans si am suferit dupa Victorious fara sa ma gandesc cel mult rau ii fac lui Ou..Si Ou e bun si ma iarta si ii place Queen si danseaza pe Lenny, si canta cu mine..Ou rulez..
nu am apucat sa il scanez sa vi-l arat, dar e f dragut si mi se pare foarte tare cum i se vad costitele si piciorelele:)
Ou e bun si ma lasa sa dorm noaptea. Ou imi da voie sa mananc orice, oricat! si nu, eu nu mananc orice, oricat, desi asa se vede din exterior...oameni rai!
Azi am baut 1/2 kg de lapte dimineata (in masina de fapt), am mancat 2 negrese, miere..si atat. Si mai mananc de pranz si apoi de cina. Nu am pofte majore..Fructe as manca mai multe, dar azi am uitat sa imi iau mere la mine.
In rest nu mi se mai intampla nimic magic:( Din pacate..

joi, 17 septembrie 2009

Raceala

Cumva m-am procospit cu nu stiu ce in gat. Asa ca daca tot mi-am luat sange de 2 milioane si pt ca oricum nu ma uit la bani, am facut si un exudat de 400.000, sa vedem ce zace in gatul din cauza caruia nu am dormit toata noaptea. Sper sa nu fie cine stie ce microb de neucis cu lamaie si miere, caci nu as mai lua niciun antibiotic pana in martie..
Nu am putut sa dorm desi am fost in pat pe la 9. La 12.36 bajbaiam prin casa, cu parul ud de la raceala.
Imi strang vitaminele din citrice si bag miere..dar as da orice pentru 3 aspirine si un paracetamol, care m-ar pune imediat pe piciorele..

miercuri, 16 septembrie 2009



bai..treaba asta cu gravidenia este super suspecta! azi am plans la doua spoturi tv! da-o in pisici de treaba, nu e posibil asa ceva!!
mai sus spotul 1 cu plans asa..lejer..

mai jos ala la care ..duamne..mi a dat lacramileeeeeeee!!



Hola!!

se alimenta del l'amor que le das..

A doua eco a lui BB

Bai copilul meu este yogin. Asa statea in the womb, in maxima concentrare, cu picioarele imbarligate, ascunzand sexul..deci nu stim inca treaba cu sexul lui BB, stim insa ca are un nas de 3.5 mm, are cate 5 degetele la fiecare manutza, are un torace simetric, un cap frumos si 148 de batai pe minut. Rapid BB nu?
Ta'su a zis ca e copilul sfios, ca de asta nu ne-a aratat sexul. Eu nici nu mai voi sa stiu ce vrea copilul sa fie. Sunt multumita ca are totul frumos si normal, nu inteleg de ce ma tot doare burtica si mai ales..nu inteleg de ce s-a zbatut asa rau cand mi se facea ecografia..BB e punk. Am zis eu.
Am racit duminica, mananc lamaie multa cu miere, mi-e somn rau de tot si azi m-am suparat ca o fraiera pt ca nu am fost atenta la programare si era cat pe ce sa ratez eco..
Cumva am prins toate stopurile pe rosu, apoi drumurile erau in lucru..si am plans pentru ca m-am simtit iar singura pe lume..desi bebe e acolo si e cuminte si el nu imi face rau..
Sunt o retarda care lasa orice sa o atinga:)
Maine la 7 30 ma duc sa mai dau niste sange. Sper sincer sa imi mai sparga nimeni venele..apoi mai avem o saptamana pana mergem iar la dl dr...
Mi-e dor..de noi.

marți, 15 septembrie 2009

Creativa

Uite cum ma apuc eu si scriu desi nu am mai pus mana pe condei de ceva vreme..ma joc cu plastelina. da, la birou. stiu, e copilaros asa..dar imi face bine si in plus e o plastelina care miroase bine.
Am primit un morcovel intr-o zi. Apoi m-am apucat si ce a iesit vedeti mai jos, intr'o poza de o calitate slaba..eu cred ca sunt foarte dragute si urmatorul pas este sa fac si niste fructe. cred ca stugurelul o sa arate super!

cam 13 saptamani si o poveste

Congratulations!
Your Due Date Is Friday, March 26, 2010

Your conception date was most likely Friday, July 03, 2009
You are in Week 13 of your pregnancy
and your baby is 11 weeks old.
Your Second Trimester will begin 9/25/2009
And your Third Trimester will begin 12/25/2009
88 days down, 192 to go!

Hai frate! eu vreau sa fie cum stiu eu! cu bebe care vine peste 9 luni si 10 zile de la conceptie, adica pe 13-14 martie cel mai tarziu. Pai ne batem joc asa?! Sa iasa copilul BERBEC?! Neh..cum sa zic..din mama rac si tata semn corespondent, copilul asta o sa fie pestic, ca bunicul Paul si alti oameni minunati nascuti pe 18 martie. Asa ca..sa ne lase internetul cu aceste calcule care nu corespund cu planurile noastre nefacute!
Paradoxal, totul a inceput la final de martie..si bb vine tot atunci. Sa mai auz eu ca nu exista soarta si ca totul a fost pus marsav la cale!


This is the last week of your first trimester and your baby weighs 14 to 20 grams. The crown-to-rump length of your growing baby is 2.6 to 3.1 inches. Your baby is now about the size of a peach. Fetal growth is amazing from now through about the 24th week of pregnancy.
Because the second trimester is approaching, feelings of anxiety or nervousness may also diminish. You have probably gained some weight by now. You are losing your waist and your clothing is probably fitting snugly.
There is a milky membrane that surrounds your baby. It is pierced by the umbilical cord and is made up of two layers, which are fused together. Your placenta provides most of the nutrients and oxygen that your baby needs. By this week, the placenta is well formed and ready to take over hormone manufacture from your ovaries. The placenta will produce progesterone and estriol. These hormones will be crucial in the maintenance of your pregnancy. Tissue that will form your baby's bones is being laid down, especially around the head and limbs. The nose and chin are becoming more prominent. Your baby's eyelids meet and fuse together and they will not open again for nearly four months. The eyes started out on the side of your baby's head and they are now moving closer together on the face. The ears come to lie in their normal position on the sides of the head. If examined outside of the womb, you will be able to distinguish male from female at this time.

The sockets for all twenty teeth are formed in the gums, and vocal cords are beginning to form.

Your baby's intestines are migrating from the umbilical cord into his or her abdomen. The villi are also forming in the intestines, and these help in peristaltic movements and digestion. The liver begins to secrete bile and the pancreas is even secreting insulin! All twenty teeth have formed and are waiting under the gums, while your baby has begun to practice swallowing by taking in the surrounding amniotic fluid and pass it back in his urine. Your baby can smile. He looks more and more human as his eyes move closer together and the ears are beginning to move to what will be their normal positions. The placenta and baby are about the same weight now.

Me, the warrior

Am visat ca am pierdut copilul. Probabil ca e groaza aia a gravidelor despre care am tot auzit..teama sa nu iasa copilul defect, sa aiba cele 10 degete de rigoare, ochii albastrii ca ai tatalui, nu negrii ca ai sectoristului..si tot asa..
Am visat zbuciumat si am dormit de fapt incepand cu ora 7 cand vocea maica-mi m-a facut sa imi dau seama ca ratasem noaptea foindu-ma intre perne.
Ce ma streseaza de fapt? Munca, nu. Acasa, nu. El, nu. Atunci de ce visez ca plang si ma cert cu ai mei, urlu si apoi pierd copilul?! Cred ca de frica..Pentru ca bebe e mic..si e safe acolo, in sacul lui cu lichid plin de vitamine.
Dar daca iese bb nevrotic pentru ca ma-sa e nebuna si nu se opresete din bocit?! Acum rad si sunt calma, mi-am facut numarul in masina, in drum catre studio. De ce? De nervi am plans. Pentru ca inca se socheaza prieteni de-ai lui Victorious Dadster cand afla groasnica nenorocire care s-a abatut asupra lui. Un copil. Asta nu e grav. E grav ca e copilul meu..
Intr-o zi, cand ma voi face mare si matura in cap, nu voi mai lasa nimic sa ma atinga. Nicio parere. A nimanui. Copilul meu si al lui Victorious dadster e al nostru si atat. Mai mult al meu caci e la mine, dar oricum nu e treaba nimanui. Ma inversunez si ma umplu de pete si de spume de fiecare data cand aud parerile unor straini. Nimeni nu ma intreaba pe mine: bai! dar tu esti bine?! te doare ceva? vomiti? mananci bine? dormi bine?
Si aici nu ma refer la prietenii mei, ci la acei cunoscuti ai lui Vic.
Socatii. Nejustificata poate parea reactia mea, dar abia ma calmasem si eram super linistita si fericita, eu cu bb..si nu mai vreau sa aud despre socul nimanui pentru ca EU fac un copil, nu am omorat pe nimeni, nu am santajat pe nimeni..nu vreau nimic..decat sa fim eu si bebe sanatosi:)
In alta ordine de idei, inca e plina lumea de oameni buni care ne iubesc pe noi doi si care sunt acolo chiar si cand noi nu cerem..