sâmbătă, 27 martie 2010

1 an, un cerc inchis

Hapciu, hapciu se aude din micul landou. Bebelusul ma priveste cu ochii mici si gri-albastru. Are manutele impreunate ca un mic rus care se va pune pe dansat. Katiusha mea mica, acum casca, grozav se deschide o gura mica-mica si devine mareeeeeee.
Acum fix un an ma cuplam cu ta'su la o petrecere. Celebrez ziua asta cu fie'mea, o pupacesc si ea incearca sa ma manance, probabil ca par mai buna decat mainile ei mici care deja au fost rontaite. Celebrez ziua asta pentru a multumita acelei petreceri am langa mine minunea asta de copil. Este de fapt cam singurul motiv de sarbatoare. Urmeaza saptamana mare in care vreau sa fiu buna si anul asta vreau sa ma bucur de primul Paste al lui Kate, calma, impacata cu mine insami.
Anul trecut eram la Balcic de Paste, ma minunam de copacii infloriti de pe malul marii in care oamenii atarnasera martisoare si credeam ca sunt indragostita. Eram indragostita de ideea de a iubi pe cineva, la fel cum am fost mereu..Pana la K nu stiu daca am iubit pe cineva cu adevarat, insa mi-au placut fluturii in roi, in burtica..acum sunt implinita. Ieri un gugustiuc a venit de 2 ori pe pervazul meu. Este unul dintre cei doi gugustiuci cu care ne trezim de luni de zile. Ciorile le-au mancat al doilea rand de oua deja. Si totusi ei revin la geamul nostru si ne privesc cu ochii mici si negrii. Merita sa ma bucur de fiecare secunda traita alaturi de K, eu scriu cu o mana si ea imi scartaie in brate, a mancat si e adormita iubita mea..
Gata, doarme. Pana la 8 o sa pot sa mananc si o sa ma bucur de ea razand in somn, nu reusesc sa am parte de hodina pentru ca bebelusul asta e full time job si cand ea doarme eu incerc sa ma ocup cumva de camera si de mine. Acum o sa calc o multime de haine mici si colorate.
Ziceam ca am inchis cercul, da..Am stiut de cand la prima ecografie mi se daduse termen limita de "livrare" a lui bebe 27 martie.

God must
have been a fuckin' genius

Pe 27 martie 2009 lasam o betie sa imi schimbe planurile. Renuntam la insula mea, la vara mea in Grecia, la visul meu de a sta trei luni pe insula. Castigam un an in care viata mea s-a schimbat cu totul - un an in care am gresit foarte mult, un an in care am suferit cumplit si inca incerc sa ma vindec...
Am avut Grecia vara trecuta deja insarcinata si fara sa am habar..Si ce crezi? La orizont e inca o vara, si apoi inca una..zeci de veri si insula mea la o aruncatura de bat. Si mai aproape decat imi puteam imagina este cea mai mare iubire a mea, la mai putin de jumatate de metru imi rade in somn cel mai bun lucru care mi se putea intampla. A mea, numai a mea, Katerina cea frumoasa. In cercul suntem noi doua, ea in centru si eu adunand manunchi razele. Deocamdata nu e loc pentru nimeni, abia am inchis cercul:)

Mergem mai departe. A inceput un an nou astazi, la multi ani Kate a mea! Tot ce a fost rau a fost sters.

miercuri, 24 martie 2010

Tatal miresei

este unul dintre filmele mele favorite. Desigur l-am iubit pe Steve Martin si m-am gandit mereu la tati cand vedeam si revedeam filmul. Tatal meu este cel mai iubit dintre pamanteni. Iubesc multe faze din filmul ala..multe..de la adidasii facuti special pentru mireasa pana la coordonatorul de nunti, dragul de Martin Short..Dar muzica..muzica este ceva..

My girl..


I've got sunshine
On a cloudy day.
When it's cold outside,
I've got the month of May.

Well, I guess you'll say
What can make me feel this way?
My girl. (My girl, my girl)
Talkin' 'bout my girl. (My girl)

I've got so much honey
The bees envy me.
I've got a sweeter song
Than the birds in the trees.

Well, I guess you'll say
What can make me feel this way?
My girl. (My girl, my girl)
Talkin' 'bout my girl. (My girl)

Ooooh, Hoooo.

Hey, hey, hey.
Hey, hey, hey.

I don't need no money,
Fortune or fame.
I've got all the riches, baby,
One man can claim.

Well, I guess you'll say
What can make me feel this way?
My girl. (My girl, my girl)
Talkin' 'bout my girl. (My girl)

Talkin' bout my girl.
I've got sushine on cloudy day
With my girl.
I've even got the month of May
With my girl.

Si mai este ceva!! De asta nu o sa ma marit eu:))



cum sa sufere asa tatal meu?!

Today I met the boy I'm gonna marry
He's all I wanted all my life and even more
He smiled at me and the music started playing
Here comes the bride when he walked through the door
Today I met the boy I'm gonna marry
The boy who's life and dreams and love I wanna share
The boy whose on my hand a band of gold will bear
The band of gold I always dreamed I'd wear
When we kissed I felt a sweet sensation
This time it wasn't just my imagination
Today I met the boy I'm gonna marry
He's just what I've been waiting for oh yes
With every kiss it's as if my heart keeps saying
Today I met the boy I'm gonna marry


Mama mea ar zice: fi serioasa draga, marita-te ca doar nu o sa stai o viata cu noi:)) Nimic nu e mai trist decat sa fi tatal miresei:( Mai ales daca e vorba de o mireasa asa de draguta ca mine si mai ales una asa de "lipita" de ta'su si de casa asta..

10 ciudatenii despre Mihaela

Leapsa vine de la Ela, o sa ma hahai in timp ce scriu caci 10 is prea putine ciudatenii despre mine:)) Cred ca o leapsa mai greu de facut ar fi una despre 10 frici pe care le am..dar nu vrem sa ne ducem acolo nici macar cu gandul. deci domnilor, doamnelor, 10 ciudatenii ale mele!

01. mi-e frica de masini cand trec strada. Mi-e frica asa cum nu mi-a fost nici cand eram mica.

02. cand stau pe buda il vad pe Jesus intr-o bucata de ipsos sarita pe tocul usii, e acolo de ani de zile. are barba si ochii inchisi, e ca o mica statuie - doar capul lui. In rest mai vad fetze in gresia de la baie, din pacate niciuna nu vorbeste cu mine..

03. cand eram mica scriam povestiri fantastice si eram convinsa ca parintii mei nu sunt mama si tata, ci Luna si Soarele (da stiu, copil de cristal ce sunt! mwahahaha!)

04. ani de zile am mers prin casa cu ochii inchisi ca si cum as fi fost oarba, stiam exact unde sunt obiectele si nu ma loveam de ele. vazusem un film cu o patinatoare care orbeste si suferisem cumplit..prin empatie ma antrenam pentru orbire..

05. mi-e frica de durere, de orice fel de durere. si totusi am supravietuit caderii unui corp de mobila peste mine si unei nasteri naturale, fara anestezie..deci frica asta de durere e trecuta la ciudatenii tocmai pentru ca a fost infranta..

06. visez extrem de mult si suspect de aproape de REAL. de ani de zile visez amantele barbatilor pe care cred ca ii iubesc. si mintea mea lucreaza cumva..caci si ele ma vad in paturile barbatilor ale caror cearsafuri le transpira fara pic de jena:)) "visarea mea" are loc deseori cu ochii larg deschisi. so..beware you bitches! mwahahaha din nou. glumesc. visez mult si visele mele se repeta si unele..au loc. ciudat, nu?!

07. sunt obsedata de originea mea tiganeasca (sa zic gipsy ca suna mai bine?!). desi am facut cercetari amanuntite, nimeni din neam nu vrea sa recunoasca verde in fatza-mi ca sunt tiganca! nu ei, neamul, ci eu. prea imi clocoteste sangele in vine cand ascult anuminte melodii..am verificat pana la stra-strabunici..nimic..nicio poza cu satra, nicio palarie, nicio caramida, nimic..suspect!

08. am mai multi prieteni decat imi pot permite si totusi imi permit sa ii iubesc pe toti caci Slava Domnului in inima mea incape extrem de multa iubire.

09. aleg extrem de prost in dragoste desi primesc niste super oferte..convenabile, rationale..etc,etc. degeaba. tuta complet, pacat..ce fata draguta..

10. scriu ca sa ma eliberez. scriu cu patos, scriu trist cand ma doare, scriu vesel cand nu ma doare, scriu cu nerv, scriu urat, scriu frumos, scriu si las mainile care ma dor, degetele care nu mai vor, las cuvintele sa curga pentru ca altfel ar pocni in mine. si nu, nu mai sunt la vremea cand daca pocneam eu, pocneam si gata..acum avem o minune de protejat:) deci scriu, e ciudatenia mea:) scriu si merg mai departe.

nu am cui sa dau leapsa caci vreau sa si-o ia fetele mele dragi singurele si sa scrie si ele daca vor ce ciudatenii au.

cred ca cel mai bine era sa screie altii 10 ciudatenii despre mine, asa ne am fi dixtrat:))

marți, 23 martie 2010

Zilele mele muzicale

Familia mea cica pare usor "rurala". Iar eu, fata lor mi-s mai rurala decat ar crede oricine. Sunt indragostita de muzica populara romaneasca, desi is olteanca 100%, ascult muzica din Ardeal si ma bucur de parca as merge pe holda cu oile, ascult muzica din Moldova si imi imaginez hore nesfarsite invartindu-se in cerc, ascult muzica din Banat..ascult muzica romaneasca. Am mai scris despre asta pe blogul asta, ma doare fix in dos pe romaneste ce parere are oricine despre ruralismul meu, is romanca si cel putin din punct de vedere al muzichiei is mandra ca is romanca. Zi de zi.
M-am trezit azi dimineata cu Nineta Popa, recunosc nu stiam numele acesta (imi place muzica dar nu stiu nume de interpreti, stiu melodii si cant prin casa si asta nu ma face mai putin trendy flendy, culta in cap sau cine stie cum..)

Asculta mai multe audio Muzica

Lunile mele la Paris au fost lunile in care ascultand Nicolae Fudui Iancu ma podeau lacramile din dor de casa. Romanii din diaspora stateau pe un fel de site (nu mai tin minte nici numele) unde chatuiai si puneai muzica de orice fel, dar romaneasca. Au fost lunile in care desi dormeam cu Radio Jazz sub perna, ne plimbam in Paris cu Oui Rock la radio in masina, noaptile noastre erau pe paltalk (asa se numea! mi am amintit!) pline de muzica romaneasca populara, lautareasca, tiganeasca. Si vinul curgea si la fel si muzica..ne curgea prin vine. Adormeam cu Narcisa Suciu (pe care o iubesc tare) si colidul cerbului..
Ce legatura are de fapt muzica pe care o iubesti cu personalitatea ta?! Ma framanta o chestiune pe care am auzit-o despre mine si familia mea. Eu ascult atatea feluri de muzica si iubesc deopotriva tot ce ascult. De la Ugress pana la Groove Armada. Ascult muzica clasica, ascult muzica din balcani, ascult indie, dance, pop..Orice care imi gadila in mod placut urechile-mi alese. Nu are legatura cu educatia mea, nu are legatura cu familia din care provin. Sunt produsul unui mediu. Am mai spus ceva despre mine - lasa-ma in satra si voi purta fusta tiganeasca si ma voi dantui cu tiganii pe mese. Du-ma la un eveniment vomitiv de fitozs si voi radia de fitze cu sandalele inalte si un bat bine infipt in fund, caci asa se cere.
Inca scriu cu nerv, nu? Nu mi-a trecut, offf..O sa imi treaca. Dupa ce ma invat cu ideea ca orice aud din anumite guri trebuie sa imi treaca fix pe la dosul cel proeminent.

Apropos..Mandre's somesencele are o varianta olteneasca care se numeste Trandafir si'o neghinita. Oare pentru ca stiu asta is mai mult rurala?! Ma salveaza anii de munca la Warner Music si miile de piese ascultate in cei 33 de ani?! Sau ma salveaza playlistul meu de la last.fm?!

luni, 22 martie 2010

In love with my daughter

Nici nu mai e nevoie sa scriu ceva despre nasterea mea, caci in 2006 cineva a deja scris fix cum as fi scris eu aceasta poveste:

In love with my daughter


Ada Demirgian
21.01.2006


Nu vorbeşte nimeni (sau cel puţin eu nu am întâlnit mărturii scrise) despre neplăcerile maternităţii. O fac acum, la un an după naşterea Irinei, pornind de la ideea că dacă le voi aşterne pe hârtie voi putea apoi să îmi iau gândul de la ele. Nu mă refer aici la sarcină şi la clasicele greţuri, vărsături, dureri de cap, dureri de oase, dureri de spate, durerile facerii. Pe astea le ştie toată lumea, umblă din gură în gură, din soacră în noră şi din mamă în fiică.
restul aici


Ce as mai completa este ca:
- daca nasti natural iti zici ca urmatoarea nastere sigur e cezariana!
- daca faci cezariana cu siguranta nu ai mai repeta aceasta operatie vreodata

Eu mi-am revenit relativ ok, insa abia merg si au trecut mai bine de doua saptamani de la nastere. Merg greu pentru ca ma dor oasele. Toate. Inclusiv degetele de la maini ma dor, ma dor oasele de la fundeni, oasele dintre picere. Ma doare cam tot in zona "aia". Si nu, nu pot sa stau in fund. Probabil ca cele sase saptamani de lehuzie is facute ca mamele sa fie cum zice mama mea, alintate. Tratate mai bine, protejate de rau. Sunt sase saptamani ale mamei cu puiul ei. Mama mea stie, de asta are grija de mine de cand am nascut de parca eu sunt bebelusul ei. Si sunt. O aud cum ii spune lui K sa nu ma chinuie ca eu sunt fata ei..
Nimic nu se compara cu ce ma face copilul sa simt. Azi i-am cumparat carucior. Nu eu, tata si mama. Nu e roz sau rosu, e albastru, asa cum a fost tot ce am iubit eu in copilarie:) Eu eram albastra si sora mea rosie.

Sotul meu, familia mea

(Ma supar pe oameni. De obicei nu aleg pe cine, ci mi se pune pe tava omul si imi da motivele si eu ma supar. Ani buni de zile am refuzat sa ma supar pe oameni de frica sa nu cumva sa moara si sa raman cu supararea, sau mai bine zis cu regretul ca nu am apucat sa ne impacam. Asta se datoreaza celor din jurul meu care ne-au parasit inainte de vreme..)


Sotul meu este un domn inalt si puternic. Nu este o frumusete rara, as putea spune insa ca semanam - deci e un simpatic!
Fumeaza, nu mult, dar fumeaza..Mi-ar placea sa renunte si probabil ca o sa faca asta la un moment dat..Este un barbat puternic si a reusit sa ma puna la punct, asta cred ca e si motivul pentru care el nu este un iubit oarecare, ci este sotul meu. Nu este nevoie sa am grija de el, nu trebuie sa fiu mamoasa cu el, pot sa vorbesc si sa ma pisicesc cat vreau pentru ca el nu ma cearta, ba chiar il amuza asta..Pot sa fiu eu. Fara sa ma tem ca ceva din ce spun eu va fi interpretat..Sotul meu este puternic si ma cara in carca, asa ca pe o maimuta. Eu o car pe K in carca mea si el ne cara pe amandoua..Este un om vesel si inteligent, rade mult (ca mine) si stie bancuri. Are fix moaca de tata, asa cum stiu eu ca trebuie sa fie un tata. Si da, ne mai si certam, dar rar. Caci de obicei ma cert eu si el rade cu K si ma maimutareste si eu rad inapoi si ..ne impacam. Sotul meu nu este gelos iar eu nu am avut vreme sa ma gandesc la gelozia mea pentru ca sotul meu are grija sa nu imi lipseasca nimic. Sotul meu ma tine de mana pe strada. Sotul meu conduce masina. Sotul meu imi suna prietenii si pun la cale partide de pescuit si gratare. Fetele mele imi iubesc sotul pentru ca e haios si le iubeste pe toate, chiar si cand fetele ma rapesc si plecam in club si vin acasa cherchelita..Sotul meu ii iubeste pe parintii mei pentru ca si eu ii iubesc pe ai lui. Sotul meu va veni intr-o zi cu o jucarie colorata in anume culori, stiu eu, mi-a povestit cineva foarte drag mie intr-o zi..
Sotul meu ma iubeste asa cum sunt si nu cred ca si-a pus vreodata problema sa schimbe ceva la mine..nici eu nu as schimba nimic la el..Sotul meu danseaza. Sotul meu danseaza cu mine si cu prietenele mele. Sotul meu intelege pasiunea mea ciudata pentru folclor si muzica balcanica si nu rade de micile mele piticisme. Pentru ca ma iubeste si crede ca tot ce e legat de mine e dragut..asa..pisicesc de dragut.
Sotul meu este familia mea cu bune si cu rele, asa cum sotul mamei mele, tatal meu, este alaturi de mama mea cea mai frumoasa familie:) Cu bune si cu rele.
Ah! Sotul meu este tatal lui Kate. Caci un tata nu trebuie sa fie biologic ca sa fie tata, ci trebuie sa fie om. Om bun. Un om atat de bun incat sa inteleaga ca iubirea nu este ceva rau de care trebuie sa fugi, ci este ceva asa de frumos..ce abia asteapta sa fie "imbratisat".

Sotul meu ma asteapta undeva. Eu nu il caut, vine el singur, intr-o zi. Are o jucarie in mana. Este pentru Kate a mea. Si are doua culori anume.

duminică, 21 martie 2010

Just the 3 of us


Ma trezesc in fiecare dimineata si ma pierd in ochii ei mici si tulburi..Inca nu stiu daca ma vede, dar stiu ca stie cine sunt dupa cum se chirceste in brate la mine. Asa cum stiu ca stie exact cine e tatal ei..ii aud cum vorbesc chestii secrete, ii vad impartind lumina din dreptul geamului, el cu mainile lui mari si timide si ea mica, pierduta cumva in el. Lunile cu burtica au fost frumoase pentru ca ne legau, el vorbea cu bebe si o iubea si o mangaia, iubindu-ma si pe mine. Acum bebe este altceva, e un omulet mic si jucaus. Este un omulet care se plimba de la mine la el, un omulet care mi l-a scos pe el din minte, dandu-mi-l inzecit inapoi, in fiecare secunda. Caci ea e mini-el-ul meu, mult mai galagioasa ce-i drept dar si mult mai iubitoare. Cineva mi-a spus ca sunt egoista. Nu mi pasa ce spune nimeni. Nimeni. Ma uit la un ghem de omulet care rade in somn de cand avea cateva zile. Azi este ziua ei, are 2 saptamani. Plange speriata de un part, eu o pup in continuu si rad si ii spun ca parturile sunt ceva ok cand esti asa de mic si abia te prinzi ce e cu lumea asta mare..Este soare. Ieri ne-am plimbat pe strazi toti trei, nu neaparat ca o"familie", ci ca doi oameni care au un copil, un copil lipit de mine. A adormit din nou. Deschide din cand in cand cate un ochi si rade cu gura aia mica a ei, apoi tuguie buzele si scoate niste sunete ciudate. As putea sa stau sa ma uit la ea ore intregi. Toata lumea imi spune sa dorm cand doarme ea, dar daca as dormi cum m-as mai putea bucura de ea? De mainile ei mici cu care incearca sa ma apuce, de picioarele ei subtirele care inca nu stau drepte caci ea este inca un bebelus si inca doarme ca in burtica, de genele ei lungi si dese..I-am taiat unghiutele deja de 2 ori caci ma zgaria ingrozitor si isi baga gherutele in ochi si in obrajii aia grasani:) Da, avem falcute. Suntem o manuta de om cu falcute puternice. Si radem, radem si mami este obosita dar este cea mai fericita din lume.

Intre timp s-a facut seara. L-am intrebat pe ta'su daca i-a spus cineva ca il iubeste azi, asa cum l-am intrebat zile intregi, luni de zile. Luni de zile in care eu il iubeam si el stia ca il intreb ca sa nu imi raspunda, caci raspunsul era la mine. Luni de zile. Acum ma uit la ea si il intreb daca azi i-a spus cineva ca il iubeste. Si nu raspunde, pentru ca si daca i-a spus cineva ca il iubeste, asta nu mai inseamna nimic. Il iubim noi doua si nu e nevoie sa ii spunem, caci eu cred ca s-a prins. Eu il iubesc numai prin ea, ma uit la ea cu aceiasi ochi cu care m-am uitat la el dormind luni de zile..

Ea nu are cum sa ma certe ca o strang in brate. Pentru ca ei ii place si nimic nu e mai bun decat sa o tin cu burtica ei pe burtica mea.
Just the 3 of us suntem noi 2 cea mai mare parte a timpului, dar suntem cei mai misto 3 pe care ii stiu:) and i love it..