marți, 9 noiembrie 2010

Framantati, framantati

Am spus cuiva ca o sa scriu foarte revoltata despre barbati. Afectata indirect, desigur, caci daca ar fi sa scriu ceva "direct" v-as scrie despre tata, proaspat dadac si "soacra" mea favorita. Dar nu, nu o sa va scriu despre tata, ci o sa ne rezumam la baietei.
Am tot cugetat si concluzionez ca exista mai multe feluri de iubire. Exista o iubire feminina. Aia in care noua, fetelor, ni se pune pata pe bietul om, care de cele mai multe ori habar nu are in ce rahat e bagat pana in gat. Vedem feciorul, cochetam cu genele lungi date pe spate, brusc parul ni se incurca si ni-l tot destelenim, apoi ni se usuca buzele, si dai si umezeste-le..e un intreg arsenal de fapt, ataci cu toate armili si, destul de des, muscoiul pica in plasa crezand ca s-a scos cu ceva ( o bucatica macar). Ceea ce nici prin minte nu ii trece este ca, odata cazul in plasa uriasei tarantule insetata de amor, este ca si mancat. Caci noi, paienjenitele, incepem si tesem niste povesti atat de amuzante..ohohoho! Femeile sunt maestre absolute in ale povestilor. Se pupa cu omul si gata, au o relatie. Caci normal as ar fi..te pupi, gata, esti gagic, nu?! Nu de aia te pupi??
Si apoi iesi in oras. La o masa, sau un ceai, sau la..disco. Asa era pe vremea mea! Te scotea baiatul la cofetarie/cafea/ceai apoi te duceai la film si in weekend la un club. In fapt era tot vorba de o strategie. O duci la cofe/cafe/ceai si stai 2 ore bot in bot, dar decent. Depeni amintiri, te razi, mai o geana aruncata, mai o mana in par, mai o surbitura de ceiuc. Apoi te ia de mana. Sau nu. Depinde de om..Unii vor sa te ia din prima, de nici nu stii ce au in minte..Altii..nu te iau niciodata..nu de alta, dar daca cumva ii vede vre'un vecin si il parasc la sotie?!
La film te duci sa te pupi, e clar, se stie de cand lumea. E safe, e plin de oameni, e intuneric..daca alegi un film bun, se lasa si cu strangere de mana..Daca te duci la o comedie ai ocazia sa afli daca partenerul rade ca un magar sau nu..Daca te duci la un film de groaza, o sa stii cum tipa sau o sa ajungeti sa va tineti in brate, nu se stie niciodata..Nu te duce NICIODATA la teatru! E lege. La teatru te duci cu un prieten bun, unul cu care te stii, unul ca APRECIAZA!
Apoi vine weekendul. Club, disco, bar. Important e sa vezi cat duce. Daca bea, ce bea, cu cine se stie, daca danseaza pe bar, etc, etc.
Ce urmeaza dupa weekend nu este niciodata batut in cuie..In majoritatea situatiilor barbatii dispar, ca si cum nu ar fi fost pe planeta asta vreodata!! Ori te stii cu ei din gasca, ori..puf! s-au evaporat! Nu glumesc! Puf, puf..
Tu te framanti, te strofoci sa te prinzi ce s-a petrecut, faci mea culpa, clar tu ai facut ceva, Doamne ce de ganduri negre te macina..Suni, desigur nu s-a petrecut nimic si de pe planeta Evaporel semnalele is vagi asa ca..ramai mai muta decat erai luni dimineatza.
Astea is iubirile care suck big time. Recapitulam: ea il place pe el mai mult decat o place el pe ea. Deci ASA NU.

Varianta 2. El o place pe ea mai mult decat il place ea pe el. Ceai, cafea, cofetarie. Vorbarie multa, el e ok, dar nu e genul tau, nu vrei sa ii ranesti filingul asa ca esti draguta, care cand colo, jang, te ia de mana! Usurel cu pianul va zic. Nimeni nu vrea sa fie placut asa din prima de cineva pe care nu il place neam! Care film? Ce pupat? Femeile is rele. La fel de rele ca baiatul ala de mai sus care nu o placea pe fata aia. Deci, ce film, ce weekend? Nu nene. Asta a fost. Ceiuc, la revedere si un praz verde, don't call us, we'll call you, ya right..
Tu dispari ca o doamna si razi in drum spre casa, habar nu ai ce a fost in capul tau sa te vezi cu un strain, el frustrat si refuzat iti transmite vre'o doua in gand, sanatate. Habar nu am daca masculii se framanta precum femeile, caci niciunul nu mi s-a plans vreodat' si nici nu m'a sunat sa ma intrebe de ce nu il suna Xa sau Ygreca..
Iubirile astea suck si ele big time. Trebuie ca e nasol pentru un barbat care se crede super misto sa fie refuzat de una pe care o placea, iar cand aia l-a refuzat a devenit brusc o nasoala..

Varianta 3. El o place pe ea si el il place pe el. Este cea mai frumoasa varianta. Merge unsa treaba cand el si ea se stiu de ceva vreme, sau au gasca comuna, sau prieteni comuni, sau lucreaza impreuna. Asa e cel mai frumos. Intai te stii cu omul, fara sa vezi un potential partener in el. Si te duci la cafia si ceai si te razi si povestesti si totul e minunat. Apoi te transformi intr-un fel de prieten cu omul ala. Ii vezi si parti bune si rele, pe alea rele, culmea, ti le spune omul, caci nu are nimic de pierdut, nu vrea sa te cucereasca, vrea numai sa vorbeasca. Totul e minunat pana cand te duci la film sau iesi in doi, sau ramai in doi sau..bei prea mult intr-o seara si te pupi. Si aici a inceput distractia cu pianul pe scari..Ori el are pe cineva, ori are nevasta si copil (dar relatia e moarta si nu o mai iubeste pe aia, saraca..), ori te stii cu prietena lui, ori el e prietenul iubitului tau, ori are 21 de ani, ori tu ai iubit acasa (femeie nebuna, te mananca rau carca). Mereu da cu ORI. Cand nu da cu ORI, trai pe vatrai nineaca! Ala este, go for it!
Cel mai des in ultimii 15 ani am auzit variante cu ORI. Si totusi astea au fost cele mai misto iubiri caci IEREA reciproce si oamenii se iubeau si credeau de cele mai multe ori ca LOVE CAN MOVE THE MOUNTAINS.
In realitate dragostele nu mutau nici muntii si nici nevestele sau iubitele nu dispareau..Cele mai frumoase iubiri is la inceput..TOATE:)) La inceput e cu fluturi, la inceput este romantic, la inceput totul e putin complicat, pentru ca la inceput te arunci cu capul inainte si nu ai nimic de pierdut. De aia ne si place teribil sa ne indragostim..
Uneori se complica treaba. Alteori ne casatorim. Si facem copii sau nu. Sau! Nu ne casatorim dar facem copii superbi. Oricum ar fi, traba asta cu dragostele macina multe minti frumoase care ar putea sa scrie scenarii misto si sa picteze bufnicioare pe panze..pentru mine, desigur. Ca asa ar fi frumos:)
Tot dragostea asta care nu muta muntii, face mii de oameni fericiti in fiecare secunda si face mii de oameni nefericiti, tot in fiecare secunda. Aia nefericiti sunt in mare parte variantele 1 si 2, sau fricosii care si-au luat-o si sunt ingroziti ca roiul de fluturi care ar putea sa vina in burtica lor vine la pachet cu o noua m*ie peste bot, generoasa tare..Dar! Asa e in viata. Mai iei, mai dai..
Raman la varianta 3. Eu te stiu, tu ma stii, bem cafia, mergem la film, mergem in club, ne pupam si cu asta basta.

Nu exista femei rele sau barbati rai. Exista oameni care au curaj sa iubeasca si oameni care doar cred vor sa iubeasca dar is cacati pe ei la fund (oai cat de plastic!!) si in loc sa sara cu capul inainte si sa isi ia bucuria si/sau m*ia, stau si se matzaie intr-un colt ca nu ii vrea nimeni.
In rest toate bune. Imi place o melodie, nu am nicio drama momentaL, dar imi place si o pun acia, ca sa se bucure urechile oamenilor de mai ma citeste..
(musai sa nu mai vad mizerii de filme in care oamenii vorbesc gresit limba romana, caci mai in gluma, mai la misto, am inceput sa scriu numai prostii, care ma amuza, ce-i drept, dar ..nu se face..e rusine)

luni, 8 noiembrie 2010

33.5 and 8.0

Pot sa vad 100 de filme, pot sa scriu minute in sir despre iubire, nimic nu egaleaza dorul care ma mistuie cand plec de acasa si las in urma mea o moaca senina. Exista 1000 de feluri de iubire, insa nu stiu niciuna mai pura decat asta pe care o traiesc acum..O iubire perfecta. Una in care iti e mereu frica, una in care esti responsabil spre paranoic, una in care brusc tu devii important pentru ca cineva depinde de tine si tu depinzi de omul ala.
Daca asa is iubirile adevarate, apoi eu pana astazi am pierdut vremea. Caci nu vreau sa imi amintesc daca am iubit asa pe cineva..Ba da. Imi amintesc. Durea si era cu frica. Si era o iubire matura, gandita, reciproca. Imposibila. Let's move on.
La multi ani minunati Kate. 8.0 este o varsta perfecta. La fel ca si 33.5