vineri, 12 iunie 2009

Psiho-chestii

Sper amuzamentul general si panica unor oameni de bine, am fost la prima sedinta de psiho. Delice zice ca mi-a placut caci sunt in faza de seductie. Mie mi-a placut pentru ca am avut cu cine sa vorbesc. Adica un om nou. O victima?! Sau eu o sa fiu musca din plasa?
Daca exista ceva ce vreau sa lamuresc cu acest om, ei bine am o singura "durere". Am avut o prietena care mi-a fost familie luni de zile. Fara sa imi dau seama am dat cu ea de pamant, over and over. Habar nu am avut ca ii fac rau si pana in ziua in care mi-a scris multe adevaruri..nu am stiut cum sta treaba cu noi doua.

"Nu stiu ce am zis eu, eram suparata si tu mi-ai dat o replica MORTALA: "da' nu stiam ca esti sensibila". Si eu ti-am zis :" afli acum". Dar replica din capul meu a fost:" pentru ca n-am avut loc de tine. Niciodata. Si asta e adevarul."

Nu am scris despre corespondenta noastra, dar am vorbit despre ea cu cineva. Care mi-a spus - vai cate adevaruri, sper ca ai bagat la cap, fata asta chiar te-a iubit si i-a pasat de tine..
Ea a fost cam psihologul meu, insa din pacate reactia mea la terapia primita a fost una de respingere. Tot ea mi-a spus niste chestii pe care le neg in continuare cu strasnicie si strans din dinti. Si da, poate ca avea dreptate insa cred ca nu s-a gandit ca felul in care imi aplica terapia imi futea de tot circuitele [ca sa o citez din nou pe Delice:)]

"asa e viata ta: o suparare si un nerv...Cu tine e totul o furtuna intr-o galeata mica. Te agiti ce te agiti da la final - ca asa e in viata- uiti furtunile si ramane partea frumoasa"


Oare de cate sedinte o sa am nevoie ca sa inteleg daca e / ca e ceva wrong cu mine? Aseara in pat mi s-a comunicat ca ce fac eu in relatia mea ar face doar o bolnava psihic. O nebuna. Eu cred ca ce fac eu face un om care iubeste. Si care vrea sa faca ceva bun pentru omul de langa. Si iata cum noua mea viata contrazice cele de mai jos..

"Tot repeti ca te iubesti. Mi se pare normal. Ca doar nu esti alcoolista sa nu-ti pese de tine. Si eu iubesc. Uneori chiar ma dor. Dar...Iubirea asta a ta incalca principiile democratiei. Principiul fundamental care spune ca "libertatea ta merge pana acolo incat sa nu incalce libertatea altuia". Asa e si cu iubirea: merge pana acolo unde intalneste un om dar pe care sa nu il faci sa sufere doar pentru ca tu te iubesti. Mai ales cand e vorba de un om care tine la tine. Adica aici se lasa iubirea acasa si ramane respectul. Si de ceva luni- hai sa zicem ca doar de dinainte de revelion- mama ce te-ai mai iubit."

Sa zicem ca o sa mai merg o vreme sa ma caut. De fapt merg sa vorbesc cu cineva care poate o sa aiba raspunsuri la intrebarile mele.
Nu o sa imi spuna niciodata de ce a murit Schultz si de ce am fost asa de suparata pe el, nu o sa imi spuna niciodata de ce am nascocit o insula pentru Sorin care a plecat pe mare si nu s-a mai intors, nu o sa imi spuna niciodata de ce sunt atat de rea sau atat de buna. Pentru ca stiu deja raspunsurile si niciunul nu ma face mai fericita. Cam asta e viata.
Nebuna sau nu, in ultimele trei luni am fost si bine si rau dar cred ca mai mult bine.
Daca nu m-as enerva la birou, viata mea acasa ar fi "brilianta" , hihihi

marți, 9 iunie 2009

Sub nuc



aseara ploua marunt. Vedeam in apa picaturile. Eu eram razanda..cuminte.. sa nu deranjam pe nimeni zic..

You're the Conversation, I'm the Game


You take my confidence from sane to brave
Make me strong, push me on and take a chance
Learn to jump the waves.
So questions, are we playing?..is your card an ace?
Am I the joker in your hand or a friend on a bad day?

Dorm intrerupta de cutii pline cu ciocolata, opresc cateva bucati pentru sora mea, indes in gura un ou plin cu martipan si imi explodeaza toate simturile. In vis.

It takes the pain away
that could not make you stay
it's way to broke to fix
no glue, no bag of tricks

Lay me down, the lie will unfurl
lay me down to crawl.


De ce ofteaza oamenii? Asa respira ei uneori, nu?
Nu pentru ca ii doare ceva ofteaza. Desi la mine clar oftatul se leaga de o durere. De o vreme nu ma mai doare nimic, deci nu oftez decat rar. Controlat. Astfel incat doar eu sa aud durerea dintr-un oftat. Dar restul oamenilor?
Ofteaza oare oamenii fericiti? Ma indoiesc sincer ca cineva care are tot ce isi doreste isi permite sa lase un oftat sa scape..dar cum nu avem nicodata tot ce ne dorim..oftam.
In liniste. Uneori ne aud cei de langa. Si se simt vinovati. Oare am facut eu ceva? Si daca nu eu am facut, atunci ce te macina?

We rise
We fall..

I'm so lost
Living in a house of secrets
I know nothing of human weakness
I'm messed up, shaking the hands that blew it
Foolish come down
Messiah is strapped in

Cand toate vor fi trecut, o sa radem uitandu-ne inapoi in timp. Si eu am oftat luni de zile si el habar nu a avut catre ce se indreapta NOI-ul. Eu stiu unde duce un oftat..

Come on, come on
Put your hands into the fire
Explain, explain
As I turn and meet the power
This time, This time
Turning white and senses dire
Pull up, pull up
From one extreme to another

Vara asta o sa treaca repede. Cu vant in par, nisip intre degete, cortul meu si marea mea. Chiar daca marea mea e departe, o sa gasesc o cale sa ajung la ea..

All walk, no talk
I'm gonna count to twenty
You love her, so sure
Zip it up and come and get me

Hey looker, let's go
I'm gonna take you home boy