vineri, 5 iunie 2009

In gand cu muzica, despre scrieri

As vrea sa scriu cu o pana. Intr-un sertar sunt zeci de foi neatinse, ingalbenite de vreme..Caiete studentesti asteapta sa fie umplute cu ganduri, nimeni nu mai scrie..Nimeni nu trimite scrisori.
Ce m-a surprins cel mai tare e felul in care se dau mai nou teme copiilor. Maya primeste la scoala foi printate cu intrebari si raspunsuri. Temele devin cercuri pe foi de hartie. Am in fata o lucrare de control din 1994, de fapt e o teza la limba romana, pe trimestrul III.
Subiectele:
a) Literatura
1. Povestiti lectura "Un om necajit" de M. Sadoveanu
- personalitatea lui Sadoveanu
- explicarea titlului
- povestirea faptelor si caracterizarea personalului principal
- mijloace artistice de realizare
- moduri de expunere (naratiune, descriere de natura/portret)
- sentimentele autorului fata de eroul sau

Oare mai stiu sa citesc "corect"? O sa incerc sa fac un test, sa vedem daca mai sunt in stare sa recunosc "mijloacele artistice de realizare"..
Oare cum s-ar face analiza pe una din nuvelele mele sau ale Donei? Hihihi. Sau cum s-ar comenta o poezie de-a noastra?!
Te bagi Dzzz?

SilentStrike



cuvintele omoara oameni

Si seara mea fu buna, si noaptea mea fu buna. Mai greu fu de dimineatza cand bietul trup refuza sa se coboare din patul mare si gol.



Cata detasare. Asa nu-mi mai pasa de nimic, daca in mintea mea e muzica.

joi, 4 iunie 2009

Back in time with my friend



Seara mea a fost frumoasa, frumoasa, frumoasa..si noi doi ce moace aveam, tu cu un fes verde in cap, eu pe tocurile rosii de lac..Eu cu framantarile si iubirea mea, tu cu dojenirea de frate/prieten care ar da cu mine de pereti, dar stie ca m-as face bucati inainte sa ating zidul.
Si peste toate..poze cu voi zburand in Budapesta, concertul Beyonce, Halo..

Uneori e nevoie sa te rupi de toate si sa te intorci langa cei care te vad asa cum ti-ai dori sa te vada cel de langa tine.
Te duci, te vede..si te intorci acasa. Tampita rasa de oameni suntem...

miercuri, 3 iunie 2009

Departe..


U don't have any reasons to be unhappy..take care of your self and always have fun..i ll keep in touch with u and I will send you my news, right now i got very busy working in the finest cafe-bar in chania, Crete..miss u..kisses and always smile princess

Vazute'n tubul magic




Buna dimineata shy girl


Undeva intr-un ocean inoata cineva. Nu, nu este o sirena, este cineva care poate sa isi tina respiratia pana la 9 luni, sub apa!
Nu are aripioara dorsala, nu este un pestic. Eu sunt precisa ca e o fetitza. Una timida care nu a vrut sa se arate..
Cred ca doarme..altfel de ce ar sta asa ghemuita?! Sau poate se gandeste la ceva? Sau se joaca cu ceva?! Hm..cu ce poti sa te joci intr-un ocean?!
Am hotarat sa v-o prezint astazi. In cazul in care este un baietel..o sa rectific povestea si ii voi spune Buna dimineata shy guy..pana ne prindem, eu o sa ma bucur ca avem o fetitza:)

Nu eu . Eu inca muncesc cu mare interes. Zi dupa zi. Cand nu muncesc, ma las framantata de ganduri. O sa ma izolez pe o insula, imi fac un bar mic si fac de baut pentru oamenii de pe plaja. Stiu pe cineva care o sa zica: maimutico, EU plec pe o insula! :))

marți, 2 iunie 2009

Diminetile mele's albastre

Diminetile mele's pe fuga.
(Paine prajita cu unt si gem de portocale, rufe indesate in masina de spalat, o cana verde in care cereale integrale inoata in lapte, adidasi, blugi, iaurt de capra pe blugi, jos blugi, alti blugi.)
Diminetile mele incep sub priviri albastre.
Diminetile mele nu ar trebui sa se termine niciodata, pentru ca dimineata suntem muti de somn si nu avem discutii in contradictoriu.
Diminetile mele sunt sub dusul fierbinte, cantand si incercand sa ma spal pe dinti in acelasi timp. Diminetile mele nu mai sunt cafea cu lapte si tigara:)
Diminetile mele sunt cantec de alarma de telefon care incepe la 8.30 si se termina la 8.35.
Dimineata incepe cu o mocutza infasurata in patura.
Dimineata se termina cu o perna parfumata pe care ti-o trantesc in cap pentru inca ceva ce ai spus ca sa ma scoti din sarite.

Ce urmeaza dupa diminetile mele albastre, vazute printre genele tale? O remarca acida care spune: femeie..ochii mei is mai mult verde decat albastru, revino-ti!

luni, 1 iunie 2009

Just a lady


Am primit intru citire si bagare de seama o micutza carticica. Jumatate invata damele sa fie adevarate lady, jumatate ii invata pe domni.
Mi-a placut cum se scria: un adevarat domn nu ramane niciodata in pana de hartie igienica. sau..un adevarat domn nu poarta o pereche de blugi doua zile la rand.
Am citit apoi la doamne. Hm..Foarte complicat sa fii o lady, atat va spun. Mai ales in conditiile in care (din nefericire) pe planeta au ramas destul de putini gents.
De cateva ore ma gandesc daca e mai bine sa ma pastrez cat de cat lady, sau sa dau frau celor ce-mi zac in minte si sa fac un circ ingrozitor.
Desigur, un adevarat gentelman ar aprecia sa fiu o lady, sa tac din gura si sa ma comport impecabil.
In micuta carte nu e clar dezbatut un capitol..Cum procedeaza o adevarata lady cand stie ca ceva nu e in regula in viata ei de cuplu?
Am crezut ani de zile ca adevaratele lady treceau cu vederea micile escapade ale gents-ilor cu sclavele din ograda. Mai iertau si mersul des la prostituatele din oras, cu o conditie: sa nu umplem (zic) toata casa de boale si bube pe care acele doamne le impart cu darnicie in urbe.
Am apreciat desigur domnii care au stiut ani de zile sa pastreze discretia absoluta asupra aventurilor pe care le aveau. Aproape ca ajung sa admit ca ceea ce nu stii, nu s-a petrecut inca.
Ce face o lady cand primeste confirmarea unui adulter, insasi de la femeia care are aventura cu iubitul ei?
(Stati calme doamne cititoare! Nu eu sunt adevarata lady. Si de data asta nu sunt nici cealalta femeie. Sa zicem ca eu doar scriu despre o alta poveste).

Ma tot gandesc. Oare o adevarata lady spune celeilalte femei ceva? Sau tace si asculta in van povestea in care protagonist este barbatul care rar ii marturiseste un "soi" de iubire?
O ne-lady ar face un circ ingrozitor. I-as spune lui cuvinte de ocara, apoi i-ar spune ei sa isi vada de treaba. Pierdere de timp. Falsa amanta stie ca stimatul curtezan nu o iubeste. Cu siguranta stie ca stimatul curtezan are o alta relatie, mai mult sau mai putin bazata pe iubire, insa bazata pe considerente mai mult importante in vremuri de restriste si criza economica.
Insa biata fecioara despletita..se multumeste cu atentia primita, se bucura de intalniri pe fuga, de libertatea pe care i-o confera o relatie noua.
O adevarata lady va astepta. O si vad. Pe foi de hartie cu paseri iubite din China, curg rauri ce cerneala. O adevarata lady nu va pierde vremea cu trecatoarele iubiri ale unui fals gentelman.
Intr-o zi se va trezi si senina va spune: oh..it's so over..You are so on your own, and i'm so leaving you right now.
Pana va veni aceasta zi, voi continua sa citesc micute carti cu sfaturi despre oameni care au incetat de mult sa existe. Si daca mai exista, cu siguranta se invart in cu totul alte cercuri decat cele in care ne invartim noi, muritorii.

Si totusi, dati-mi voie sa fac o rectificare. Stiu cateva doamne adevarate. O parte din ele au alaturi de ele niste adevarati domni. Si daca si ei se mai impiedica din cand in cand si poposesc intr-o alta doamna (cu moravuri usoare sau nu), cel putin au decenta sa se curete de toata pacatele. De obicei facand surprize. O casa plina de flori, un bijoux cu o piatra rara, un colier de perle dintr-un golf anume..Nimicuri care dau bine la dame. La unele dame.
Altele pot fi doar duse cu vorba. Teama de singuratate se transforma des in ceva greu de descris..

Draga mea prietena A.D, tu esti just a lady. Cu sau fara perle. Cu sau fara vulpe...
(Guler de vulpe, desigur)

Pe o bicicleta rosie, Sophia


A fost odata ca niciodata..

Intr-o casuta din mijlocul padurii, intr-un luminis, locuia o fetitza care aveo o bicicleta rosie. Fetita noastra se numea Sophia, desigur.
Cat era ziua de lunga, Sophia facea mici sfere de pamant pe care le aseza la soare, apoi in fiecare sfera infigea un betigash.

Cand deja se umplea curtea de tavi cu bilutze, Sophia facea focul in cuptor si se pregatea de treaba. Fiecare bilutza era pictata, si apoi asezata la loc in tava, bila dupa bila, zeci de margele emailate.

Apoi cu grija, fiecare bilutza era pusa de snur matasos, viu colorat. Sophia visa si fiecare vis al ei era o margica pictata de mana.


In ziua in care va doriti sa faceti o fetitza fericita, mergeti la Sophia in vizita. Nu ma, nu in padure! Offf..
Aici: http://sophiasredbike.blogspot.com/
Sau..puteti si in padure. Cautati un luminis, o casuta mica..un gard frumos alb. O sa vedeti in curte o bicla rosie si o fetitza care picteaza. Margele. Si curand..si alte minuni:)