luni, 18 iulie 2011

Aventuri in padurea verde


Dupa ce am indurat cu greu licenta sora'mi si gradele de afara, la care adaugam doua fetite crizate si hiperactive, iaca se terminara toate si ne facuram cadou (din banii lui Kate) o mini-vacanta la munte. Doua mamicute plus doua pisicute, cu trenul, doua carucioare, patru bagaje. Not funny. Norocul nostru cu Alina si Tudor + copil superb din dotare, altfel cred ca lasam copilele in gara si plecam la mare chiar si fara bagaje:))
Am plecat devreme vineri dimineata, am ajuns in doua ore la munte, racoare si aer curat - la ora la care deja Bucuresti dogora asfaltul. Din Busteni am luat cu greu un microbus, in care am indesat 3 carucioare si 4 adulti super hartaniti de soarta. Lumea se uita la noi ca la urs, un barbat si trei femei plus copchii din dotare, carucioarele imense, si bagajele de rigoare..Am ajuns repede la vila unde facusem rezervarea si ce crezi? Eu cand am facut rezervarea am omis niste detalii. Marunte. Am rezervat camera de la mansarda. Sa fie bine. Sa fie frumos, sa fie la inaltime, sa vedem muntele pe geam dimineata. Etajul 3. Doi copii. Bagaje. Eu si sor'mea, obosite din nastere (sau erau dupa nastere?!).

Cand a vazut sora mea cat e de urcat (pe o scara interioara, usor in spirala) au apucat-o toate spumele. Eu radeam si nu intelegeam cum de nu se poate bucura ca stam la mansarda! M-am mai hahait pana la prima urcare cu copilul in brate. Apoi am coborat si am carat incet bagajele.. Si mansarda nu mi-a mai parut o alegere buna. Dar in fapt a fost cea mai buna alegere. Pentru ca era uriasa si fetele au avut spatiu super safe, paturi pentru fiecare muma si pruncul ei, curatenie, o bicla langa dus - poate vrei (daca tot esti la munte) sa faci niste miscare in casa!! View-ul de pe geam nu era spectaculos - vedeam casele din Zamora si niste braduti, muntele era pe partea cealalta, desigur. Oricum, eu am vrut un loc sa dormim si inainte de somn sa aiba picele unde sa alerge (curte si camera). In camera a fost ok, curtea era totusi cam mica - in comparatie cu ce credeam noi..
Prima zi a fost super, am ajuns dimineata devreme si ne-am petrecut ziua pe traseul inspre cascada Urlatoare, fetele la umbra, noi dupa fragi si la soare. Super puternice si determinate piticele. Au urcat cot la cot cu noi, au mancat fragi pe rupte, au dormit la umbra de brad..de vis.

Eu am fost socata de peisaj..taie aia copaci ca la balamuc, e o crima ce se intampla acolo, ce urs nene? Cum sa vina ursul? Pai ce, e nebun??

Cred ca si apa a ales sa bea din alta parte, la ce galagie fac drujbele si cum cad secerati brazii..nici un urs nu am zarit, nici macar un rahatel de urs. Insa! Mizerie de nedescris, bidoane de bere de la taietorii de lemne, ambalaje de chipsuri si multe, multe, multe gunoaie, doze de aluminiu, etc. Trist. Trist pentru ca uite..am ca referinta ultimul munte "urcat". In Thassos, pe munte la ei, nu vezi o hartie. Nu vezi un pet, nu vezi o doza de bere. Totul e curat, perfect, zici ca nici nu a pasit un om vreodata. Acolo e plin numai de capre si cacarezele lor..


si daca tot am ajuns la cacareze, sa va zic cum e cu mancarea. Nu prea ai unde sa mananci. Cel mai bine e sa iti faci tu la pensiune'/vila unde stai. ieftin si bun, proaspat, ca acasa. noi nu am stiut cum e treaba, asa ca am mancat la carciuma. Popasul de langa o parcare - ca pe vremuri. Mesele aranjate ca pe vremuri, niste oameni ca pe vremuri, mancare putina, preturi asa si asa. De cina, rupte de foame, am mers la alt popas, unul mai faimos asa..Popasul vanatorilor. Ma, ok, nu sunt prea scoasa in lume in ultimul an, dar frate!! O nesimtire de preturi! Un castronel cu salata "greceasca" (greceasca my ass) - 15 lei. un CASTRONEL!! cu nimic grecesc in el frate!! Peste 300 de mii, bautura scumpa, portiile mici si chicios puse in farfurie. Dar!! blana de oaie sub cur, lautarul si cantareata care ziceau duios romaneste, ursul impaiat..De vis! Pai nu asta vrea turistul?? Nu de aia te duci la carciuma?!? Ce atata mancare nene!
Nu mi-a placut. Scump si prost si putin! Domnule, eu prefer scump si mult si bun! Ca de aia ma duc sa stau cu oaia sub cur nu?? Si sa imi cante ala "fetele lui tata", sa imi dea lacrima de dorul lui tata, nu??
A doua zi, ne-am trezit devreme, am lalait-o pana la 10 si apoi am plecat in Sinaia sa ne vedem cu o fatuca draga noua. Microbuzul lui peste prajit ne-a lasat pe centura orasului, ca asa o ia el. Si de aici ce facem?!?! pai..va descurcati. Noi doua, cu cele doua carucioare, e clar nu? Centura=mizerie+trafic+lipsa trotuar=mii de spume si injuraturi si mortiimamiilor. Insa Sinaia we love. Am petrecut de minune in parcul Ghica, am mancat foarte bine la un restaurant vechi si usor "comunist" - cu preturi de bun simt, servire buna, mancare buna; apoi am urcat la Manastire

si apoi la castel si apoi am baut cafeluta buna si am luat-o usurel catre oras. Nu exista posibilitatea de a face ORICE safe cu copil mic si la pas. Nu prea sunt trotuare..Si e de mers mult.


Si spre Peles aia nu refac drumul si e o mizerie de nedescris, nu mai amintesc cacatii lasati in urma de turistii care nu sunt in stare sa nimereasca adancul padurii..Repet! In Thassos oamenii nu se caca pe unde apuca nene! Nici in Franta, nici in alte o multime de locuri pe care le-am vazut. Tara asta e plina de cacati!!
Am ajuns inapoi in Sinaia si ce crezi?! Surpriza!! nimeni nu stia de unde se ia microbuzul lui peste prajit! Asa ca ia-o la pas si intreaba ce si cum. Toata lumea ne indemna sa o luam spre centura, fix acolo unde ne lasase ala. Mii de injuraturi? Neh!! Milioane! Doua pupeze obosite, impingeau la caricioare pe centura..in cautarea unei benzinarii unde CICA opreste micobuzul ala, care vine la si un sfert..A venit..La mai mult de si un sfert, dar macar am avut parte de un domn care a tinut in brate marele carut..si fetele au ras tot drumul si au vorbit cu ceilalti pasageri si au cantat..De vis. Am ajuns la vila LATA. Si Katiusa mea era intr-o verva..Asa ca pana pe la 11 m-a tinut treaza. Si neavand de ales, am stat ..Duminica a fost cea mai buna zi. Am urcat cu tot cu fete la cascada, am ras cu Alina si cu Tudor de picele noastre - cele trei mititele calatoare, am facut picnic langa un brad taiat care mirosea a rasina, apoi ne-am bucurat de 10 minute de pauza, langa apa cea lunga si galagioasa. Kate era in al noualea cer, atata apa cazatoare nu vazuse in viata ei. Ce mai chiot, ce mai zambet!! Ce mai urlet la plecare..Si am luat-o la pas, spre coborare, spre locul unde lasaseram balta caricioarele cele en-duro!! Nota 10 Chicco!! Am ajuns cu haine ude la vila, ne-am schimbat, ne-am luat "la revedere" de la gazdele dragute, am bagat si o salata repede, inainte de plecare si usurel, la pas pana in Busteni. Nori pe cer, plin. Umbra ioc:)) Cu toti norii, batea un soare in capatanile noastre..Si am mers pret de un ceas pana la Busteni, am luat la tanc bilete de tren apoi am cautat (din nou) un loc sa mancam ceva. Ne-au cam indrumat toti la Casa Magica, a fost ok mancarea, dar din nou, nu m-a dat pe spate..Tot ce era prajit/pane, era fiert intr-un ulei deja negru. Aripioarele erau crocante de arse si picante ioc. Cartofii insa erau pe bune, nu frozen..dar pana mea, si astia aruncati in farfurie. Mori de foame la munte, daca nu stii de acasa locuri cu mancare ok..
Am plecat cu un tren de Satu-Mare, aglomerat. Cum ne e norocul, am nimerit langa "mitocanul roman" - o gasca de baietei, cu doua grase urate dupa ei, una usor retardata si alta suspect de tzatzoasa (ambele alaturate unor uscati care sugeau la bere si vorbeau porcos, dar aveau Birds pe iphone si se cacau pe ei de ras). Glume cu penis si sex anal (caci un roscat uratel nu avea bilet si era tinut in brate de un amic rosh de beat), galagie si povesti cu pastile de depresie (cred ca grasa aia usor bolanda le cumpara pe reteta xanaxul)..A fost interesant, mai ales pentru crizatele fetite. Partea buna este ca nu intelegeau cuvintele, partea rea este ca mi-am dat seama ca astia sunt oamenii si cam asta le este nivelul..De aia imi e mie bine singura, in masina..
Gia a fost deliciosa cand, mergand prin vagon in sosete, a ajuns in fatza unui domn cu pleata si surprinsa ne-a zis ca e "Doamne-Doamne". Au fost agitate si crizate de la oboseala, dar greul (paradoxal!!) nu l-am indurat pe coclauri, ci in nenorocitul asta de oras!!
Am ajuns pe furtuna. Nu gaseai un taxi, era plin de ciubucari nesimtiti care te agatzau in soapte cu tarife mitocanesti. La nicio companie nu se luau comenzi catre gara (mi-e rusine sa scriu ce le-am urat tuturor si in cate cuvinte am putut sa adun toata ura mea, cu bagaje si carcioare si copile obosite, la ora 10 in gara mizerabila..), asa ca !!! ce crezi?! iaca ne ducem catre metroul bucurestean. ala in care, daca esti handicapat sau daca, Doamne Fer!! impingi un carut cu un copchil, apoi ai cam cacat steagul. nu exista nicio sansa sa cobori/urci carutul. Oamenii care te ajuta? Da. Minunati. Femeile. Femeile care vad femei carand, te ajuta. Eu am avut noroc cu un bodyguard de la Metro care a preluat-o pe Kate, timp in care eu am coborat cele 2 valize rosii si carutele. Sora'mea cara la Gia, obosita rupta. Am intrat moka, ne-a bagat domnul asta dragut. In metrou ne-a urcat o doamna. imi curgea apa pe tample, simteam tricoul ud pe shale si fetele mele atipeau..Am schimbat la Victoriei, trimitand bagajele cu scara rulanta. Eram ca dintr-un film de Cannes:)) Fetele se revigorasera brusc si aveau senzatia ca facem ceva, un joc. Isteria generala ne-a apucat in metroul care ne ducea spre casa. La un moment dat radeam din orice. In minte imi rasunau versurile "aveti sange'n coaie, sariti la bataie/ cine n'are sange, incepe sa plage" si de la asta am inceput cu "scapa cine moare" si tot asa..si radeam ca nebunele, ude si obosite. Gia a adormit, a mea (gratie cafelei baute de mine + unei TONE de cola) era numai gene si ochi si nu intelegea de ce radem ca drogatele. Mai grea a fost treaba cu metroul decat toate traseele facute pe coclauri in cele 3 zile:))) Ne-au iesit ochii ca la melc. Nu mai zic ce nervi si spume..La metrou ne astepta mama. Mama mea draga, cea care nu cred ca a inteles ce cautam cu metroul..eu, fitzoasa care isi pune curul in taxi pana oriunde, acum eram rupta in gura, carand bagaje si copil, cu metroul. Am luat-o spre casa. Katiusha mea draga a vrut sa mearga pe jos, asa ca am luat-o de manuta, si am pornit prin baltoace, povestind. La 11 eram acasa, am facut baie amandoua si la 12 ea dormea dusa si eu ma uitam la Grey's anatomy. E bine acasa, dar e foarte cald:) Toata distractia a costat 7 milioane. Am descoperit ca mai aveam FIX banii de taxi, DACA venea taxiul:)) A gasit Sabi in geanta firfireii. A meritat fiecare leu - daca facem abstractie de faza cu metroul si mancarea:)
Ah! Am uitat! Am mancat ceva cu adevarat BUN - niste ecler nene..Ecler cu ciocolata, bun de tot, de tot, cum nu am mai mancat de multa vreme. Si o paine buna, buna de tot!! Toate in micuta statiune (devenita cartier al lui Busteni) Poiana Tapului:)