sâmbătă, 4 octombrie 2008

fara nume

Am avut pret de cam 1 an o obsesie. Una care scotea tot egoismul din mine "la aer". Mi-am dorit sa fac un copil cu barbatul pe care il iubeam. Acela in care vazusem tatal copilului meu, nu sotul meu, nu jumatatea mea. Si nu familia mea. In jurul meu au fost pareri si pareri insa doar ce a avut el de spus a contat. Si el a spus ca nu e momentul. Ca nu am cu ce sa cresc un copil. Intre timp pe strada mea Jules, fosta dansatoare in Japan are o fetitza superba, nu stiu cu cine, nu stiu cu ce o creste, ce munceste. Copila este acum maricica..frumoasa.

Intr-o zi au inceput sa ma enerveze brusc picii. Eram la masa si in jur era plin de bebei, unul dintre ei nu parea ca are mai mult de 1 luna. Mame si tati, bunicutze, carucioare, tipete. Locul nu era ok oricum. Eram la 2 mai, plangeam pe sub ochelarii de soare si in jurul meu plangeau bebei..
Mi-am dat seama ca de fapt nu plansul lor ma enerva ci constientizarea lipsei lor din viata mea. In toata nebunia cu libertatea si fericirea mea, am momente in care regret un singur lucru - ca nu am o familie care sa includa unul sau doi, trei plozi. Si mai constientizez ceva - am imbatranit. Daca mama nu mi-ar spune asta asa de des probabil ca as duce-o inca multi ani in desfrau si desmatz, petreceri si fuga. Inca fug de nebuna dupa viata, adrenalina.
Am decis sa nu mai vorbesc cu prietena mea despre copil pentru ca ne certam de fiecare data. Si am decis sa nu mai vorbesc cu ea despre barbatul pe care l-am iubit nebuneste..si din cauza lui ne-am certat, desigur certuri constructive:))
De cateva minute mi s-a blocat ceva. Barbatul asta vrea sa aiba un copil cu o straina iar eu stau si nu pot sa imi revin..o sa ma urasca pentru ca scriu asta aici, dar daca nu scriu..nu o sa ma urasca si vreau sa ma urasca putin. Pentru durerea mea de stomac de acum, pentru cutia de inghetata pe care ar fi putut sa o imparta cu mine in loc sa stea singur in casa - e la mine in frigider o mare cutie.
Oamenii sunt curajosi cand este vorba sa spuna ce si-ar dori. Isi imagineaza viitorul, fac planuri mai in gluma, mai in serios. Totul este fantezie. Daca realitatea bate la usa si nu se mai pupa cu planurile, omul se sperie si nu stie incotro sa o apuce.
Daca as fi facut un copil cu acest barbat probabil ca prima reactie la vederea testului de sarcina ar fi fost de bucurie. Ar fi urmat telefonul catre el sau o intalnire. Am visat ziua in care ieseam din baie cu chilotii in vine si cu testul in mana, el statea in pat si eu am inceput sa rad si i-am zis: ce crezi?!
Imi aduc aminte asa de clar moaka lui din dimineata aia, din visul ala. Si totusi el nu va mai fi niciodata in patul ala, eu nu voi mai fi niciodata in baia aceea, cu chilotii lui in vine.
A doua reactie ar fi fost shocul. Fuck! Sunt gravida! Ce facem? Desigur sunam fetele, pe rand. El face ceai, eu rad si dau sms si apoi ne uitam unul la altul si ..eu o sa plang, el o sa ma ia in brate.
( in plus o sa imi zica razand - numai tu si Fecioara Maria ce ati avut parte de Imaculata conceptie iubita mea:))

Nici nu stiu ce doare de fapt. Spulberarea visului, a planului. Faptul ca el vrea sa aiba un copil cu alta femeie. Faptul ca noi ne iubim desi dragostea noastra este bizara si nu stim sigur daca "te iubesc" intre noi e similar cu "te iubesc" intre altii.
Nici nu stiu daca de fapt ma doare sau ma sperie ca altcineva va fi mama copilului nostru:))

Ce ti-e si cu femeile astea..domnule, sunt ceva de speriat. Nu e bine cu ele nicicum. Daca le iubesti, nu e bine, caci ele nu vor barbatii care le-ar vrea. Daca nu le iubesti, iar nu e bine. Ciudata specie. Si totusi...ce simpatice! Si ce nebune..

7 comentarii:

  1. Stai ca nu inteleg si pe mine cand nu inteleg ma ia cu plans...

    O data, cand alergi dupa adrenalina inseamna ca mai e loc de viata numita generic "inainte de a deveni mamica", care trebuie traita asa cum stii tu...Nu e nici pe departe prea tarziu, nici pe departe...Varsta a incetat sa se mai masoare demult in ani...Stii, ma uit la poze cu femei mai tinere ca noi, "asezate" (stii tu ce vreau sa zic cu asta)...si nu-mi vine sa cred ca pentru ele timpul a trecut altfel...Fata, noi suntem niste mielushele :P, nu niste dame...deci noi ar trebui sa fim invidiate, am zis!

    In al doilea rand, copilu vine si planificat sau dorit, vine si altfel...in concluzie, clar vine. Acuma, e de preferat sa fie si nenea ala langa, ca sa fie mai mari bucuria, iubirea si deranju...Dar nu alegem de cine ne indragostim si nici cu precizie cand ne facem copiii, cand e "the right time"...nu tine de iresponsabilitate, poate doar de fire si nitzel de destin...Refuz sa imi planific ceva in acest domeniu, de teama sa nu-mi scape ceva frumos (chiar daca efemer) printre degete...

    Da, oamenii sunt curajosi cand e vorba de vise...As face, as drege...Daca m-as fi gandit la sufletul meu de dupa, n-as mai fi plecat stii tu unde. Nu m-am gandit la asa ceva. Daca m-as gandi la sufletul meu de peste 5 ani, n-as mai avea visele de acum. Dar le am. Si le ai si tu. Si ele chiar se vor implini. Chiar daca intr-o alta forma. Ca asa mi-a zis mie prietena mea, care e partial vrajitoare, ca mine...pacat ca mai avem cate o scapare de magie si ne incurcam in propriile numere uneori :)

    Noi doua, intr-o zi, ne vom inchide blogurile pe motiv de fericire.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mamica, tu poti sa lasi viata asta sa curga, fara sa mai faci planuri, fara sa vrei sa controlezi tot ce urmeaza? Ia incearca. Io am facut asta, din octombrie trecut. Practic, aniversez un an de Viata.

    RăspundețiȘtergere
  3. Subscriu la ce zicea acel copill:) respira, draga mea...:)da-o-ncolo de iubire, o veni ea, iar daca n-o veni, se poate trai si fara ea:) te puuup si o toamna frumoasa iti doresc...

    RăspundețiȘtergere
  4. Măi, ce frumos scrieţi voi aici... şi eu am stat cu biciul pe viaţă, a trebuit să iasă exact cum am vrut eu. Şi a ieşit. După care viaţa s-a crăcănat de râs pe socoteala mea şi acum suntem în proces de montare a steagului alb...

    RăspundețiȘtergere
  5. E bine să fii gravidă, să simţi cum se durduleşte viaţa în tine, cum se răsfaţă la căldură şi împinge un fund leneş în dreapta sus...

    Copilul tău e un norocos, cred că ştie deja asta şi se pregăteşte de Thassos pentru când o să vină vremea...

    RăspundețiȘtergere
  6. eu va citesc si va ascult pe toate. si astept pentru ca soarta imi da mereu ce e mai bun daca am rabdare:) daca v-a dat voua stiu ca ne va da la toti:) si da, uite cum stie Amalia!
    Tot ce e frumos, merge cu mine in Thassos:))

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu stiu daca pot sa spun ca e interesant. Cred ca mai degraba adevarat. Ultimul paragraf parca l-a scris un barbat. Dar sa revin. Mi s-a intamplat sa uit ceea ce se numeste protectie o data... S-a intamplat nu pentru ca vroiam sa ii fac respectivei un plod si s-o leg de mine. Ea asa a crezut. Nu e haios? De obicei se intampla invers. Adica femeia "il leaga" pe barbat... Ei bine, s-a intamplat pentru ca m-a luat valul, fara nici un gand ascuns. Copilul n-a venit. Oricum daca ar fi aparut ar fi facut avort si m-ar fi parasit, asa mi-a spus ulterior. Atunci ar fi trebuit sa ma gandesc bine daca merita relatia, dar n-am facut-o. Cat despre a avea un copil singura, nu mi se pare deloc ok. Evident singura sa-l cresti, nu sa-l faci :p. Copilul ala are nevoie si de un tata, al lui. Nu-i poti fi si una si alta, oricat ai incerca. In plus, daca faci copilul, iar fraierul cu care il faci nici nu stie, din nou mi se pare aiurea. Pentru ca poate are dreptul macar sa stie ca are un copil. Habar n-am ce varsta ai, dar simt ca mai ai timp sa-l gasesti pe "tati" care sa merite sa fie langa tine si copilul vostru. Cat despre cel care il face cu alta... f him, inseamna ca nu a meritat. Cum nici in cazul meu, nu merita cea care m-ar fi parasit daca dintr-o eroare ar fi ramas gravida.
    btw, super fotografii...

    RăspundețiȘtergere