luni, 14 aprilie 2008

La liceu


Aceste desene sunt reprezentatii grafice realizate intre anii 1991-1995. Colegul Eugen, un mare artist in viata, incerca sa surprinda elementele cheie - desenele sunt realizare in functie de materia in timpul careia avea loc procesul creativ. Sus observam cateva vietati - iapa cu manz priponit, ceoara, mielcul si un boing razand - care nu stim cu cine, ce legatura are..

Fiind clasa de filologie, ma gandesc ca Eugen avea destule surse de ispiratie:)) Iata mai sus cateva scene ero(t)ice din literatura romana.

Banuiesc ca "iesise" Rambo pe ecrane dar noi invatam si ne rezumama la bucurii marunte..

Cheptan Planet

si Lidia in jurul lumii.


Insa! cel mai bun desen din cei patru ani este ilustrarea spagii care se dadea la Economie. La noi in liceu NIMENI nu trecea la Economie. Puteai sa inveti, sa faci orice..nu trecea nimeni. Legenda care circula in acea vreme suna cam asa: profa (o doamna foarte simpatice de altfel, care ma iubea maxim - de aia m-a si trimis la Olimpiada) a fost balerina cand era tanara. Era inalta si frumoasa, slaba. Apoi a patit ceva si s-a imbolnavit si s-a ingrasat ingrozitor. A inceput sa chinuie elevii, toata lumea ii ducea cafea, prajitoare de paine, tigari, unii copii cica mergeau la ea acasa si ii faceau curatenie. Cica avea profa tone de cafea si alte chestii - ca pentru un magazin!!
Noi nu stiam ce sa credem, insa eram toti in rahat. La prima lucrare nu luase nimeni 5. Urma a doua lucrare. Habar nu avem ce ne putea da, caci de predat nu preda nimic..Asa ca cineva s-a gandit sa ii luam un tort!
Un tort la care am balosit toti..Desenul lui Eugen surprinde cu acuratete fix momentul darii spagii..Si fix cuvintele profei..si ale celui care a dus tortul:))
Noi am fost fericiti tare in liceu! Copii buni, invatam bine..


Si cam asa arata o ora de geografie.
Am gasit cutia de pantofi plina cu biletelele care au circulat in clasa timp de 4 ani. In vremea aceea fetele nu se culca cu baietii in liceu, ci se placeau cu ei..si atat.
In vremea aceea cele mai folosite injuraturi/expresii triviale erau : bou cu pene, vaca cu pene, scroafa cu pene mov..si desigur drasticele: lesbiano, femeie frigida ce esti!
Un baiat de 23 de ani era MARE ("Adica iti plac astia batrani?!?!"). Se cerea prietenia..Fetele scriau povesti de dragoste. Se traiau niste drame, oho!!
Oare ce s-o fi ales de cele 5T?! Soric, Mihaela Barbu, Corina Deaconu, Anca Roman?! Le dau numele caci stiu ca sunt atat de maritate toate incat nu mai conteaza cine erau in liceu.
Mi-este dor de Madalina..Golovatic Madalina. Se de Gurita (Simona Predulescu)..Si de Lidia, Monica, Claudia Nedelcu, Petre Luminita, Stefania Bolozan , Oana Nicula..Gabi Radulescu - asta mica a adormit in timpul unei ore de romana si incepuse sa sforaie ca un soricel:)) Ionela Rusa - un om atat de frumos..Lazar Marilena..Nepot Mihaela..daca ma gandesc un pic imi aduc aminte ordinea din catalog..
Hm..nu ne-am intalnit niciodata dupa liceu. Nici la 10 ani, nici la 15..
Recitind biletelele ajung la niste concluzii - frumoasele clasei erau niste rautati, Mirela era un copil fara minte, in spatele acelor 4-5 baieti timizi se ascundeau niste barbati minunati, tocilarele clasei erau niste fete foarte inteligente care au ajuns cu siguranta departe, si eu..eu am reusit sa nu evoluez deloc:))
Tot la fel de copilareste ma avant in relatii cu barbati cu care nu am nici o treaba, inca scriu biletele (desi acum nu mai avem pixuri si foi, ci tastaturi si bloguri), inca sunt inconjurata de rautati care se cred frumuseti..si inca in jurul meu descopar barbati timizi si tocilare de geniu:))
A fost groaznic in liceu!!Hahahaha!

8 comentarii:

  1. un adevarat talent desenatorul!ar fii bun sa se lanseze in benzi desenate azi!de el stii ce s-a ales?

    RăspundețiȘtergere
  2. @lumi - nu mai stiu nimic de el..dintre toti colegii cred ca am mai vb cu maxim 3..pacat, mi-as fi dorit tare sa stiu ca sunt bine.

    RăspundețiȘtergere
  3. organizeaza repede o reuniune de clasa! spune-le ca daca nu se aduna, le publici desenele pe internet! :D

    RăspundețiȘtergere
  4. @ M. - hiihihihhi! acum scriam la tine! suntem culmea :)) ce reuniune..nu ar veni decat asa zisele tocilare - niste oameni minunati..frumoasele cred ca sunt inca pline de ele:)) pacat ca numai eu am ajuns vedeta:)) si printesa by the way!! hihihihi

    RăspundețiȘtergere
  5. :)) cine zice ca telepatia nu se iegzista?

    bai, sa stii ca exista o buna sansa ca frumoasele-fitoasele sa se fi maritat si sa fi nascut si deci sa fie grase si cu pete de piele ramase de la sarcina si poate dornice sa se imprieteneasca cu tocilarele, pentru ca acum nu mai sunt in top, ba chiar departe.

    ah, cata rautate!!

    sa stii ca eu sunt printesuca! asa imi zic cei doi barbati din viata mea: tata si barbatu'. deci nici chiar ca tine, dar te ajung din urma imediat!

    RăspundețiȘtergere
  6. @ M - eu sunt autoproclamata. Pentru tata trebuie sa raman "baiatul" lui..pentru mama sunt asa..un fenomen de fiica. Asa ca mi-am zis ca printesa imi sade bine:))
    oh, nu e rautate! Recitind zeci de biletele mi-am dat seama ca la 16 ani nu aveam minte DELOC. Eram copii de nota 10, invatam bine, vorbeam franceza excelent..dar eram ..toante! Azi nu mai vorbesc nimic..dar parca nu mai sunt asa toanta:))

    RăspundețiȘtergere
  7. moama, mi-aduc aminte ca in liceu eram perfect convinsa ca nu am cum sa fiu mai matura decat eram. ma simteam pregatita sa infrunt viata asta cu pieptul dezgolit si puteam sa jur ca asta nu e un cliseu, ci ca sunt eu un caz aparte.

    ce tutzi suntem, mah... simpatici, in felul nostru :))

    RăspundețiȘtergere