marți, 15 aprilie 2008

4 3 2 ..1 zero..

Mai oamenilor..noi am trait anii aia. Este adevarat ca noi, femeile de varsta mea zic, in vremea aia nu aveam activitate sexuala, dar aveam prietene mai mari si ..mame. Sa nu aud ca nu ati stiut pe cineva care a trecut prin asa ceva, ca nu cred!
Nu m-a socat absolut nimic..Este o poveste pe care o stiu, este o perioada din vietile noastre care A TRECUT..Sa incerc sa ma prind..ce a socat?
Micul avorton? Vocabularul domnului "doctor"Bebe - un macelar al anilor '87..Eu auzisem asa niste povesti despre acest film. Este un film romanesc despre un avort facut intr-o camera de hotel. Ah! In plus dl. Bebe vrea si un pic de sex cu fetele alea, ca doar nu intra el la puscarie pentru numai 3 mii de lei.
Era cam 2.500 un salariu, nu? O intreb eu pe mama.
In fine, sa ne revenim putin va rog. Foarte frumos ca a luat premii, foarte dragut ca s-au prins aia din Occident prin ce au trecut mamele noastre, foarte dragut ca ...atat.
Am crezut ca ma va da pe spate, ca voi inchide ochii cand are loc avortul ala (ca eu asa am auzit, ca se arata tot). Hm..Cred ca datorita contactului cu efectele speciale si cu moartea prematura a unor oameni iubiti mie, aceste imagini nu au reusit sa ma socheze. Chiar daca acel ghemotocel de copil era de la IML..in afara de o mila ca era mort..nimic.
Un film..romanesc. Romanesc pana in maduva oaselor. Si aia cu domnul Bebe care zice iar cu "PULA" ..pentru Dumnezeu, nu asta face un film sa fie REAL, sau mai bun. Pe vremea lui Nea Nicu peretii aveau urechi, cum putea dl Bebe sa racneasca asa cuvinte nepotrivite intr-o camera de hotel plin ?
In fine, sa nu prelungim cosmarul. Nu mi s-a parut nici o mare smecherie acest film. Zero. Imi pare rau, dar cam asta este umila mea parere. De om care a trait cumva in anii aia si a auzit povesti despre cum era cu avorturile..
Povesti in care mama care avea deja trei copii a fost gasita in baie, intr-o balta de sange de una dintre fete..Povesti in care intr-un sat era o baba care stia sa faca niste lucruri..Povesti care nu se auzeau (cu urechile), dar care existau.. se faceau simtite prin aparitia unui pachet de vata in baie care disparea brusc, apoi auzeam ca o mama a fost foarte bolnava si copii nu aveau voie sa iasa afara..si noi stiam ca ceva grav se petrecuse.

As fi vrut totusi sa fi citit si scenariul acela care a participat la concurs la HBO. Oare povestea acelui om era mai buna decat asta care s-a ecranizat si a castigat atatea premii?

Nici macar nu m-a omorat felul in care a fost filmat acest 4 3 2..mda. sa trecem mai departe. Postul asta era pentru blogul de film, dar acolo punem "recomandari".

2 comentarii:

  1. Fata mea, tu esti specialista, asa ca nu poti fi obiectiva, you're too in, to judge. Asa cum io nu pot scoate un cuvant despre radiourile din ro...pentru ca un 'doar' ascultator asculta altfel radioul decat un om care 'face' radio. Cat despre subiect, Mungiu n-a pretins ca vine cu ceva nou pentru toata lumea. We're gettin' old, u know? Te iubesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. nici mie nu mi s-a parut diferit fata de celelalte filme care amintesc epoca odiosului. interesant ca specialistii l-au considerat foarte bun.

    RăspundețiȘtergere