duminică, 9 martie 2008

Delta


In fata blocului meu, la cam 2 km se intinde un taram care ar putea fi de basm. 16 lebede si zeci de rate si gaste salbatice, pescarusi si cine stie cate alte specii cuibaresc aici de ani de zile. Mica delta ar putea fi lesne incadrata ca rezervatie naturala dar asta s-ar intampla numai intr-o tara civilizata desigur. Fostul Lac Vacaresti ar putea fi amenajat fara a distruge fauna si vegetatia de acolo, insa bordurile si alte pseudo amenajari au intaietate. Ma gandeam ca ar da bine in campania electorala efectuarea unui studiu de fezabilitate, niste propuneri de proiecte de dezvoltare a zonei..N-ai cu cine..La o perioada de vreme stuful ia foc si pasarile se muta pe alt ochi de apa. Uneori vin pompierii, insa accesul e dificil..

Ce capitala mai are o mica delta??Una unde poti pescui stiuca, tipar, carasel, rosioara?? Noi avem insa mai dam foc din cand in cand la stuf..
Romania, mereu surprinzatoare!

5 comentarii:

  1. Of Domane, vreau sa fiu din nou copil...."PE VALE"...frumosii ani ai copilariei...oaza de salbaticie si verdeata dintre blocuri...scaldat, pescuit, gardiana 10, gratar, primul sarut, aici m-au prins ai mei ca fumez:)). De aici am plecat in armata, dupa o noapte de betie pe pontonul de beton:))...sincer? aici am cele mai frumoase amintiri ale copilariei! ce se va alege oare cu "valea" noastra? In mod cert se va gasi un "oportunist" cu buzunare grele sa strice si mai rau, LOCUL, ce a fost candva taramul nostru de basm, de libertate!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. E bine ca ai Delta linga tine, nu mai trebuie sa te deplasezi tu:)

    RăspundețiȘtergere
  3. suntem cumva vecine :-)

    o sa dispara din pacate, terenul ala e dorit de prea multi

    RăspundețiȘtergere
  4. @Ina-si pana aici mi-e greu sa ma deplasez..e asa de murdar tot acolo, pacat..

    @i-dana: ce frumos ca suntem vecine!!

    RăspundețiȘtergere