vineri, 1 februarie 2008

Statut

In urma unei conversatii telefonice cu o anume doamna am zis ca e musai sa scriu un post despre femei si statutul acestora.

Demult, in nori de fum si licoare cineva a intrebat:
- Dar tu doamna, de ce te-ai maritat?!
Si raspunsul a venit rapid:
- M-am gandit ca suna mai bine cand spun "sunt divortata" decat "sunt nemaritata".

Ajungi la o varsta la care cei din jur au o casnicie, poate un copil sau doi. Fetele tale s-au maritat si unele dintre ele deja au un divort. Alte fete sunt la a treia casnicie, fericite. Si iti dai seama ca e ceva in neregula, mai ales cand auzi ca in afara de tine, mai e cineva care te iubeste si care s-a gandit: Bre, pai tu ce faci?!

Cineva scria ca in jur prietenii s-au casatorit si au facut copii, numa' noi copilarim inca. M-am gandit eu bine la treaba asta cu casatoria. Cred ca daca as fi vrut m-as fi maritat pana acum. Si mai cred ca nu m-a vrut nimeni atat de tare incat eu, simtind atata iubire sa nu pot spune STOP.
Asa ca am fugit cat am vazut cu ochii de cate ori am simtit ca trece timpul si nu se intampla nimic.
Cred ca in viata te casatoresti o singura data. Prima data. Apoi este doar asa..o a doua uniune. Se mai naste un copil, trebuie sa fie familia familie..ehe..Complicat nenesule.
Nu stiu daca nunta religioasa te leaga mai tare decat hartia de la starea civila, dar mi-ar placea sa cred ca da. Si desi nunta visurilor mele este pe plaja sau intr-o padure, ma indoiesc din ce in ce mai des ca se va petrece intr-un viitor apropiat..
Ce barbat vrea o mireasa desculta, cu o rochie alba din panza? Ce barbat cauta o sotie care este rebela, independenta, pretentioasa, vesnic nemultumita?!
Al meu. Al meu asta o sa vrea si asta o sa aiba.
Daca la un moment dat el se va indragosti de o alta femeie, sau eu imi voi gasi (din nou) adevarata dragoste, vom divorta si iata! voi fii in rand cu lumea!

Femeia anilor 2.000 este mama singura, are cariera, un iubit secret si total nepotrivit si INTOTDEAUNA are prietene cu care iese in oras, cu care povesteste, rade si plange.
Nu cred ca mama mea isi doreste ca fiica-sa sa fie o femeie a anilor 2.000. Inca mai cred ca exista speranta. Inca mai visez ca imi voi face vacantele cu sotul meu si copii, cu masina, fiecare cu un copil in rucsac, in carca. Eu facandu-le lor poze pe coclauri...

Nu era mai bine pe vremuri?? Cand fetele se maritau, tranteau copii si apoi traiau o viata searbada, el mergea la bordel sau avea o amanta, ele se culcau numai cu el si visau la ofiterul care o curta pe verisoara Lulu?!
Neh!

Nemaritata versus divortata. Bagati?!

9 comentarii:

  1. Prietenele mele din copilarie sunt maritate/mame/cuplate...toate... Dar azi am prietene noi, cu care ma uit la pozele de acum 5-6 ani si imi spun ca arat mult mai bine... Nu, mama nu-si doreste ca fiica o femeie a anilor 2000...Barbatii nu isi doresc ca nevasta o persoana complicata si nemultumita...care are nevoie de vise, de timp, de muuult spatiu...Dar exista si barbati care vor "altceva"...si daca ai norocul/surpriza sa-i gasesti, ceea ce te leaga de ei (ca s-o citez pe Zully) este frumusetea clipelor petrecute impreuna...Si, daca se intampla sa vrem sa mai ramanem, un timp...cu atat mai bine...

    RăspundețiȘtergere
  2. Sper sa nu te supar, dar eu sunt un pic cam brusca uneori si asta probabil va fi una din ocazii.

    Ma deranjeaza foarte tare ideea de casatorie pentru motive care eu le consider total gresite - faptul ca esti de o anumita varsta si esti nemaritata fiind unul dintre ele. Ce m-a "zgariat" in cele scrise de tine aici e ideea unei casatorii cu posibilitatea unui divort. Pentru ca daca te mariti cu ideea ca eventual vei divorta, asa va fi - si nu-mi cere explicatii, ci crede-ma pe cuvant.

    Si m-a mai deranjat un pic ca ai spus "Si mai cred ca nu m-a vrut nimeni atat de tare incat eu, simtind atata iubire sa nu pot spune STOP." Adica oricine te-ar iubi imens ar avea sansa sa devina sotul tau chiar daca tu nu-l iubesti? te-ai marita cu el doar pentru ca el te iubeste? (nu-mi raspunde la intrebari, pls :)) )

    In fond, multa vorbarie pentru atat: nemaritata e ok. Indiferent de varsta, pana cand vei intalni barbatul care, intr-un moment venit din senin, iti va sugera imaginea ca va veti plimba de mana pana la sfarsitul vietii. Si daca el nu se iveste (rar, dar se mai intampla) am eu o vorba ca mai bine nefericita singura decat nefericita intr-o relatie. (asta nu inseamna ca fiind singura inseamna nefericire neaparat, departe de mine gandul).

    "Inca mai visez ca imi voi face vacantele cu sotul meu si copii, cu masina, fiecare cu un copil in rucsac, in carca. Eu facandu-le lor poze pe coclauri..."
    Now, that's the spirit :) Asa sa fie!

    RăspundețiȘtergere
  3. in 1999, la o cafea un Don Juan ma intreba: ce ai alege dintre un barbat care sa te iubeasca maxim si unul pe care sa il iubesti mai tare tu? Ziceam pe vremea aia foarte convinsa: unul care sa ma iubeasca maxim! Si el radea si imi spunea - ai ales bine! Nu o sa iti lipseasca nimic in viata. Insa eu doar ziceam..nu am putut sa aleg niciodata un barbat care ma iubea..am vrut sa ma iubeasca cineva la fel cum iubesc eu. Teoretic as fi avut o viata minunata cu un barbat care ma iubea maxim, dar nu as fii fost fericita ..cred. Pana la urma in casnicie se duce naibii totul la un moment dat. Cumva apare o a treia persoana, sau la ea sau la el. Acesta a 3 a persoana revitalizeaza relatia sau o omoara. Depinde de cuplu. Vorbesc in cunostiinta de cauza din pacate..Eu nu vreau sa ma casatoresc si sa divortez:) nu ma intelege gresit. Cred insa ca daca iubirea a murit nu ai de ce sa mergi inainte. Trebuie sa pui punct. Cand ai un copil nu iti mai permiti sa pui punct..si cineva trebuie sa se sacrifice. Oricum unele iubiti vin si pleaca. La fel si amantele si amantii. Copilul va avea mereu nevoie si de mami si de tati. Si da..that's de spirit! Voi avea barbatul meu si copii mei, stiu asta de cand eram mica. Stiu chiar cum ne vom spala pe dinti dimineata..am visat:)) Stiu ca pe fiica mea o va chema Eliza...Si cam atat am visat. hihihi

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesant, tocmai acum 1 zile am avut o conversatie cu o prietena despre o cunostinta a ei care face aceeasi (foarte comuna, dealtfel) greseala de a crede ca un copil leaga o relatie. HUUUUUUGE mistake! HUGE Double mistake!
    1- Femeile vad asta din punctul lor de vedere - ele ar sta intr-o relatie nefericita din cauza unui copil. Barbatii chiar daca rezista o vreme, la un moment dat renunta. Si nu din cauza ca nu-si iubesc odraslele ci pentru ca pur si simplu, sunt mai practici/pragmatici si prefera pct. 2 oricat ii doare despartirea de copil (intamplator si din nefericire am un prieten care trece prin asta chiar acum)
    2- vezi "mai bine nefericita singura decat nefericita intr-o relatie".

    RăspundețiȘtergere
  5. am vrut sa scriu 2 zile, nu 1 zile :))

    RăspundețiȘtergere
  6. hahahaha, nu prea s-a inteles ce-ai vrut sa zici dar s-a stirnit lumea, mai ceva ca discutia despre SA. Hihihihi... Sa mai zic?
    :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Oh my God! I'm so out of the box! Nici nu pot sa pronuntz cuvantul. Ce zici Rataceasca mica?

    RăspundețiȘtergere
  8. @ Marc - Rataceasca e muta azi..ma doare capul:((

    RăspundețiȘtergere