vineri, 23 ianuarie 2009

Ina Ilie

<<Aici cateva cuvinte despre cartea Inei. Si mai jos.
Volumul "Femeia care a uitat sa nasca", de Ina Ilie, va fi lansat pe 28 ianuarie, in cadrul unui spectacol sustinut de actori din trupa lui Dan Puric, la Libraria Carturesti, informeaza editura Curtea Veche si MEDIAFAX.
Lansarea volumului este, de altfel, primul eveniment din seria Act1book1 din acesta an. Actori din trupa lui Dan Puric vor introduce cititorii in atmosfera celor 14 povestiri, prin intermediul unei scurte piese de teatru.
Povestea cartii a inceput in urma cu cinci ani, cand "depesa de razbunare" trimisa de Ina Ilie fostului iubit de la acel moment a avut un efect surprinzator, cei doi reluand relatia pentru scurt timp. Odata cu cea de-a doua despartire a luat nastere si prima parte din capitolul "Cum am devenit eu curva", prezent printre cele 14 povestiri din carte.
"Femeia care a uitat sa nasca" a aparut la propunerea unui prieten care era familiar cu teancul de povesti stranse in cativa ani, "necomandate si nefortate", din care 14 au intrat in aceasta carte, povesteste Ina Ilie.
"«Femeia care a uitat sa nasca» este, in esenta, o excursie haotica si labirintica in sufletul femeii din metropola poluata, suita pe tocuri si cu poseta atarnandu-i de cot ca un brat fracturat, care isi amputeaza singura sursa vietii si a energiei pentru a le ingropa, ca Ana lui Manole, la temelia cladirii de birouri din sticla mata si inchisa", se arata in comunicatul editurii. >>


Nu am citit cartea. Vreau sa mi-o cumpar si ea sa imi scrie ceva inauntru, ceva cu "placintica" sau "patrunjel". Ca asa ne zice ea noua. Am zis sa scriu cate ceva despre cate un om care mi-e drag, din timp in timp. Pentru ca Ina are lansare saptamana viitoare, o sa scriu despre ea. O mai tineti minte pe aia mica blonda de la Atomic? Care apoi s-a facut mare si s-a plimbat prin lume cu "Agentia de turism"? Fata aia despre care va spusei acum cateva zile ca o iubesc si ca face paine in casa, sushi, supa de creveti cu lapte de cocos si multe, multe alte minuni? Fata aia care va naste prima putza de fecior dintre Margarete?! Ea ea. (apropos Margaretelor..cum o sa alintam baiatul?? Margarel? Margarit? Margu?? hm..de gandit!)


Cum e Ina? Daca inchid ochii si ma gandesc putin de tot..Ina e ca mama. Ma mangaie pe fatza si in cap, ca mama..Pe vremea in care noi dansam pe bar (pot sa zic?! o sa citeasca fiu-tu??) sau mergeam in Barfly, ea era tot..mamoasa asa. Cred ca unele femei se nasc sa nasca. Au o chestie asa..sa protejeze, sa aline. Asa e Ina. Cred ca am vazut-o si nervoasa, rar. Mai degraba era "vehementa", hahaha! Imi place cuvantul asta. Maternitatea o sa scoata ce e mai bun si ea si abia astept sa vina pe lume micul print.
Am cautat o poza cu noi de cand eram mici. Insa am dat peste un text care mi-a umplut ochii de lacrimi. Asa ca fac ce scrie Ina acolo:
"Descopar tot felul de lucruri aici. Ca sa nu planga, o femeie isi da in fiecare zi cu creion negru sub ochi. Si cand ii vine sa jeleasca, isi aminteste ca e machiata, stie ca se va manji si se abtine. Sotul paralizat, imobilizat pe jumătate, greutate la vorbire, 40 de ani. Inca se iubesc.Eu ma descoperit alta meotda. Merge aproape tot timpul. Cand iti vine sa plangi, vorbesc de plansul din reflex si din senin, lasi capul pe spate si privesti in sus. Lacrimile, fizic, umplu ochiul fara sa-l depaseasca si asa se pot opri. Le intorci inapoi in matca. Vorbesc de plansul prelugit, de hol de spital, de santuri facute de papucii de plastic, de singuratate si servetele de hartie refolosite in toate cutele si in toate 3 straturile."
Cum e Ina?? Ina e un hohot de ras la mine in masina, cu burta la gura, eu la volan povestindu-i cum am vrut sa ma epilez si cum ceara blestemata mi-a lipit intr-un mod odios niste parti anatomice pe care nu le vom mentiona chiar acum. Ina este in cada, submersa, la 7 dimineatza, cu burta la gura, cu o carte in mana. Citeste si eu fac pipi pe mine, cu ochii lipiti de somn.
Ina este in club dansand ca Dave Gahan. Ina este. Si este a noastra. Si desi odata demult s-a temut ca ne-a uitat, nu ne-a uitat, doar ne-a pacalit putin..Ca sa vada noi ce avem de zis.
Ah! Ina e mai rau ca mine:)) Are si mai multi prieteni ;))
Ti-am spus astazi ca te iubesc? Nu? Bine, ti-am zis acum. Pa

3 comentarii:

  1. Foarte frumos ai scris despre Ina. Eu i-am urmarit cariera ca sa zic asa, inca de cand era la Atomic TV...mereu avea ceva de reusea sa te inveseleasca si intr-o zi mai proasta...ea are blog? E ok, a nascut?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ina a nacut in martie un frumos baietel. E bine, sanatoasa. Nu are un blog, insa stiu ca scrie pe sisters magazine..

    RăspundețiȘtergere
  3. aiaiaiaiai...enosiretschi ce vad...pomul vietzii
    Atomic tv romania...pupici si restul.taica meu ofi
    tzer superior nkvd romania si un batran puchiul ce
    se credea reincarnarea sfantului ilie foarte friumos mi au vorbit tzara asta Eden Ayodhya roma
    nia de unde va trimit pupici si restul.vai de voi
    ina prezentatoare Atomic tv ce calvar lung placut
    pe invers cu raul nirvanei va asteapta in SF ulmeu

    RăspundețiȘtergere