marți, 23 decembrie 2008

Temesvar de decembrie

Am ajuns ieri dupa 8 ore intr-un tren. Primele ore in tren a fost cald si bine, as fi putut sa imi iau laptopache cu mine si sa vaz filme, dar am preferat sa citesc si sa dorm. Dupa doua ore de visare se porni fratilor un aer conditionat temperat rece..ce sa zic, o porcarie mersul cu trenul. Mi'am pus fesul in cap si am mai tras din muci inca niste ore. Am mai citit, am mai dormit, apoi s'a golit trenul si m'am intins pe doua scaune. Deci am dormit din nou. In frig, cu geaca pe mine. Gram de zapada nu era pe sosea, asa as fi putut sa vin cu Bubu atata drum, insa cred ca as fi fost distrusa cu spatucul..Am ajuns cu bine, fiind aici prima oara am moaca aia de turista si mi se pare ca toti se uita ciudat la mine. Am facut niste plimbari ieri insa in afara de marele lor Mall, mare lucru nu am vazut in bezna. Azi insa mi'am pus aparatul in geanta si cu RATT ul lor am purces la drum. M'am simtit ca in Budapesta sau Viena sa fiu sincera. Oricum nu am auzit oameni vorbind, timisorenii is asa discreti si au graiul moale. Aici nimeni nu pare ca se grabeste, ceea ce pentru olteanca hiperactiva, traita numa intre ''Miticii'' din Bucuresti este asa..slow motion frate. Calmul asta la orice pe mine ma termina. Centru este frumos, am dat nas in nas cu Narcisa Suciu care avea cantare, ne'am pupacit apoi am baut vin fiert cu surora mea si am mancat cozanacel kurtos. As vrea un barulet, o cafenea, ceva..Dar astia is maritati si peste toate pitica de sor'mea lucra asa ca nu stiu ce'oi face in orasul asta mare si frumos. Desi as avea masina cu care sa umblu mi se pare foarte tare sa merg cu ''saishpe'' pana in centru si apoi pe jos o vreme. Si tramvaiele lor is foarte misto, rotunjoare asa si MOV, hihi. Am facut si poze si am hranit porumbeii, nu stiu foarte clar unde stau dar e ceva cu Soarele..si maine o sa am inca o zi intreaga de umblat de nebuna:)
In rest totul e neschimbat. Sunt la fel de irascibila si nemultumita de tot ce e in jurul meu, ma simt o povara pentru toti - mai putin biata sora mea care este asa de draguta si ma stie de vre'o 29 de ani..nimic nu o mai mira. Si incerc sa stau departe de toate o vreme. Adica aici. Sunt o turista, singura, trista. Fix cum mi se potriveste, nu?

Sa aveti sarbatori frumoase si poate putina zapada, cat de un sanius. Poze curand.

Un comentariu:

  1. Draga mea turista, o sa fie bine, craciun frumos acolo la timisoara...la NY e o vreme penibila, e gheatza pe jos, a nins, a dat un ger si o ploaie, azi era sa ma duc cu roatele in sus de 2 ori, am injurat cum m-am priceput mai bine, pe limba romaneasca, mi-e sila si de aerul pe care-l respir si ma plictiseste tot craciunul asta...dar nu-i nimic, o veni si vremea noastra:) te puuup

    RăspundețiȘtergere