joi, 30 august 2007

Romanisme de rahat..

Pe site-ul cancan se gaseste o inregistrare audio.. o chestiune intima care in nici un caz nu privea pe nimeni din Tara Romaneasca. Dar romanul asa este. Tre' sa stie el cine cu cine se iubeste, de cate ori, unde si mai ales DE CE. Un domn binevoitor a trimis acesta convorbire privata - eu ma gandesc ca a facut asta din pura rautate. Auzisem despre gay ca sunt rai. Si despre hetereosexuali se spune ca sunt rai. Daca ma gandesc bine TOTI suntem ai dracului, suntem rai si negrii in cerul gurii. Pentru ca raul asta zace in noi si uneori este mai puternic decat binele, binele care zace si el tot in noi.
Sa nu deviez..
Catalin Botezatu. Nu il cunosc personal, nici nu ma intereseaza sa il cunosc, insa mi se pare o persoana ok, mi se pare un creator de moda bun, stiu ca este iubit de foarte multi oameni si ma gandesc - oare iubirea asta nu se datoreaza faptului ca e un om bun?!
Un "iubit" a intregistrat o convorbire telefonica, o conversatie intre doi oameni care s-au iubit sau cel putin unul dintre ei doi A IUBIT. O discutie in care Catalin ii spune acestui tip ca il iubeste. So what?! Si ce daca il iubeste? Ce daca este gay? Ce daca e bisexual? Oare hainele lui nu vor fi la fel de frumoase, oare el nu va mai manca aceiasi mancare? Oare va fi mai putin iubit de prietenii lui, de mama lui??
Nu inteleg romanashul curios din nascare. Cu ce se schimba viata noastra daca aflam ca X sau Y este gay?! O.k, este o stire. Insa mie nu mi se pare o stire! Mi se pare o mitocanie si o tradare. Mi se pare de prost gust sa inregistrezi un om care pare ca are o durere, care iti spune ca te iubesc. Mi se pare ca cel care a trimis inregistrarea la ziar a facut-o pentru a il distruge pe Bote. Si ma gandesc - acum cata vreme era Bote in spital?! Eu nu am nici o chestie cu gay, nici nu ii iubesc nici nu ii urasc. De fapt ii iubesc asa cum iubesc fiecare om. Poate pe unii ii iubesc mai mult pentru ca mi se pare ca au nevoie de mai multa iubire:)
Insa nu inteleg chestia asta. Cat de cacanar sa fii sa il inregistrezi pe cel care iti spune ca te iubeste si apoi sa dai la ziar povestea voastra?!
Sper sincer ca cele petrecute sa nu il afecteze pe Bote. Este fix treaba omului pe cine iubeste, cat si cum. Asa cum e fix treaba fiecaruia din noi sa ne vedem de mizeria din suflet, de ce e bun si rau in noi. Romanashul e facut sa carcoteasca, sa dea cu batul in rahat, sa sara in stanga si in dreapta, asa...sa sara pe toti, sa fie rahat pe toata lumea. Sa se vanda ziarul, sa stim cine cu cine si-o pune. Pentru ca noi nu avem alte griji, nu-i asa?!
Apropos..lumea o sa uite. Bote va suferi si va avea langa el oameni care il iubesc si care ii vor fi aproape. Sper insa sa nu il uitam pe Daniel Ciobanu (asa il cheama nu?!).
Mai tineti minte scandalul cu bebelusha si pozele din Libertatea?! A murit cineva? Au trecut ani si pot sa pun pariu ca desi multi tin minte pozele, fata aia e ok acum. Insa ea nu va uita niciodata. Si nici familia ei. Noi - publicul de rahat ne hranim cu durerile lor. Pana la urma N.C avea dreptate: Ba! e o femeie cu iubitul ei acasa. E o dansatoare! Face sex, bea, danseaza, vomita. Ce ati vrea? Sa citeasca Kant?
Si eu zic asa, parafrazandu-l pe Nae - Bai! E Bote! E un artist, este excentric, e persoana publica, e viata lui! Ce ati vrea?! Sa se insoare ca sa dea bine la gazeta?! Sa se culce numai cu modele-fumei ca sa aveti materiale la emisiuni tv si in presa scrisa? Nu mai bine asteptati sa moara ca sa il ridicati in slavi, asa cum s-a facut si cu Pitis si cu Laura Stoica si cu Pintea si cu toti! Pai..sa moara zic! Cate randuri se vor scrie si cat de rau o sa va para ca ati ras de iubirea lui, ca ati strigat "poponaru'!"
Oamenii sunt rai. Pentru ca nu au pierdut pe cei pe care ii iubesc, pentru ca langa ei nu a murit cineva cu adevarat important, ca sa inteleaga cat de trecatoare sunt toate si cata durere pot aduce cu niste mizerii. Care trec si se uita!
Sa va fie bine. Sa il sustineti pe Catalin. Asa..gay sau nu. Pentru ca este OM si pentru ca A IUBIT. Restul e cerneala irosita..

3 comentarii:

  1. Hahaha! Ma omori. Cred ca Bote e ipocrit de frica. Frica sa nu piarda "biznis". Am vazut demult un film - un mare cantaret adorat de femei este ucis intr-un mod ingrozitor. O doamna, una din fanele lui vrea sa ajute ancheta si afla ca tipul era gay..renunta la familia ei, la tot si ajuta politia si pe iubitul cantaretului ucis. Care iubit ii explica : "s-a ascuns o viata intreaga pentru ca i-a fost teama ca daca femeile nu il vor mai adora va avea de pierdut tot, carieta, bani, pozitie.."Asa si al nostru. Ma gandesc eu cu mintea mea naiva. Ca asa imi zice lumea..ca sunt de pe alta planeta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu toate doamnele jurnalise sunt ne.... Au doar asa...o ura pe specia umana. Asa ca dimineata isi pun multa cafea, se examineaza atent sa vada care s-a mai ingrasat si apoi pun intrebarea cheie: "pe cine futem azi?". Azi s-a intamplat sa fie Botezatu. Asa ca doamnele jurnaliste o sa doarma linistite la noapte pt ca stiu ca nu au nici o vina. De vina e modelul care a inregistrat convorbitea si a dat-o mai departe si mai ales Botezatu care s-a scapat si-a facut la telefon cea mai mai tare declaratie de dragoste:"te iubesc de ma cac pe mine". Si cum sinceritatea se plateste....zise Sarga

    RăspundețiȘtergere