sâmbătă, 16 octombrie 2010

Somnambula si insomniaca

O sa incep cu inceputul. Cand avea Kate pana intr-o luna, viata mea nocturna era una activa. Din doua in doua ore ma trezeau niste plansete cum nu mai auzisem pana atunci, era un scancet, un urlet, era ceva care oricum nu mai conta, caci eu auzeam totul inzecit mai tare. Prima luna a fost cea mai grea, eram moarta de somn tot timpul. Apoi s-a facut mare.
Avea doua luni. Si ma trezeam tot la 2 ore, dar parca noaptea nu mai parea asa de grav. Kate dormea cu mine, stiu, o armata de mamici or sa ma certe, dar sincer, nu conteaza:) As dormi cu ea pana se marita:))
La 3 luni a inceput sa fie om mare. Si noaptea dormea mai mult, manca mai putin. Apoi a urmat perioada noastra de glorie. Avea 4 luni. Se culca la 10.30, eu ma duceam, faceam dus, stateam pe net. Trai nineaca. Se trezea la 7.30, manca, apoi ne culcam si dormeam regeste pana la 10. Vis!
Ne-a mancat in dos si din cauza caldurilor am plecat la bunica. Avea grasa 5 luni. Aerul curat de acolo, patul nou, ce mancam eu, nu stiu..ceva s-a schimbat. Manca iar din 2 in 2 ore. Ma uita Dumnezeu goala in pat, cu ochii in stele sau ucicand la pureci, si ea..ea manca..Cand nu manca ea, ma mancau pe mine puricii. Oribil.
Sase luni. A ramas cu obiceiul de a ma trezi de cateva ori pe noapte. Am inceput diversificare. E ok, ii place sa manance mancare de om mare.
Apoi iata, PREZENTUL. Avem 7 luni. Mancam o multime de bunatati. Incepem cu lapte de la muma, dimineata, la 10. Apoi la 10.30 mar cu biscuite si un praf de scortisoara. Mar crud sau copt la abur. Asa e de bun, mereu mananc eu tot ce nu mai poate tanara. Mai mananca supa sau ciorbica la 13. Apoi lapte, cand vrea, ceai la fel, cereale cu fructe si lapte de vaca si alte balarii. Si vine seara...facem baita, ne pupam, ne jucam si ..ne pupam, ne jucam..
Este a 4 noaptea la rand cand 12 noaptea pare mizul zilei. Ne pupam si ne jucam. Acum 2 nopti o dadeam in balansoar, imi picau ochii in gura, ea nimic. Radea. Aseara muream de foame, ea radea. Acum se uita la un film prost. Niste chinezi care vor sa joace baschet. Sunet prost, ii aud cum se bat, jap, jap. Nu stiu ce i-o placea. Desigur, laptopul nu e impresionant acum. Avem tv. Ah, sa nu credeti ca sunt o mama cretina care isi tine copilul la tv noaptea si se plange ca nu doarme micul om. Nu e asa. EA ma tine. Am deja adormit de 100 de ori pana acum, cu becul stins, cu luat in brate. Insa, dintr un motiv necunoscut mie, fix cand Mos Ene imi da cu ceva pe la gene, pe ea o umfla rasul. Un ras cu chichot, un ras care ma trezeste si rad si eu. Aprind becul, aprind tv, ma intorc la laptop. Mai sper ca ma va ferici si cu niste parturi si cu deja clasicul motiv de sarbatoare, pooh la oala, nu la ma'ta'n poala. Astept, astept. Acum ma mananca. Imi mananca mana. Si se uita la chinezi si rade. Big fun. Big fun.
Ce ma fac cu insomniaca mea frumoasa? E la mine in brate, eu o pup in par si ea isi smulge ciorapii si rade de picioarele ei mici si grase. Pai pot eu sa ma supar?! Asa un cinefil mic, asa un hahait..se poate?
Nu, nu se poate. Copiii astia mici is ceva foarte misto. Uite, acum a descoperit luminitele de la laptop si tot apasa pe ele si rade. Cred ca le zice ceva, nu stiu. Ca ele clipocesc si ii raspund si i'auzi!! Alte rasete!! Are ambele picioare in gura.
Eu ma culc. Sa face ce vrea. Si apoi sa stinga tv si toate becurile, am zis!
Nani bun!

3 comentarii:

  1. Draga mea - imi permit sa-ti spun asa pentru ca mi-esti draga sincer; ti-am scris mai demult, te admir din tot sufletul pentru curajul de a o aduce pe Kate in lumea asta, curaj pe care mi-as fi dorit sa-l am si eu intr-un moment pe care nimeni n-o sa mi-l dea inapoi - secretul mic si simplu pentru somnul lui Kate la virsta asta l-am aflat dupa nopti de trezit din ora-n ora si zile in care umblam ca un zombie cu pruncul la piept :) Kate e inca in faza in care, daca burtica e plina si linistita, vine si somnul cu vise frumoase pe termen lung :)Masa de seara, dupa baia cu masaj, pupici si dichis, trebuie sa fie ceva mai consistenta, adica un fainos cu lapte. Multumesc si-acum doctorului de prunci care m-a invatat. Nu e musai sa faci si tu asta, dar poti incerca sa-ntrebi doctorul vostru, adica al ei. Cum am procedat: am pregatit un biberon cu un preparat pentru copii - fainos, adica faina de orez, si lapte praf cu gust de banane; nu mai stiu sa-ti spun numele, asta era acum 19 ani, acum se gasesc de 20 de ori mai multe si in general scrie pe ele virsta pentru care sint recomandate - in prima seara am pus-o la sin, dupa care i-am dat cei 50ml pregatiti (sa fie calda licoarea :) )Preparatul nu trebuie sa fie lichid ci cam ca smintina, adica sa aiba oarece consistenta. Dimineata, la prima masa, am facut la fel - intii la sin, dupa care biberonul cu fainos si lapte. Copilul si-a reluat ritmul de somn pina la 10!!! Dupa doua zile, am crescut la 100ml, ceea ce a avut ca efect un somn beton pina catre dimineata. A devenit apoi regula regimul asta, cam 10 zile, dupa care am crescut la 150ml, dupa 2 saptamini am ajuns la 200 si deja copilul dormea ca un prunc dupa fiecare baie, de la 8,30pm. Fericire, treburi rezolvate, somn, si tot ce-ti mai trece prin cap acum, inclusiv cineva care sta cu ea si tu te duci in unele seri sa-ti amintesti ca motherhoodul e o viata normala :)
    Sper sa-ti fie de folos, e o poveste adevarata si ti-am povestit-o pentru ca-mi sinteti dragi amindoua. Stiu cum ma uitam la cele care-mi dadeau sfaturi, dar stiu si ca le-am ales pe cele mai bune, intotdeauna, dupa instinctul ala care nu te minte. Sa fiti sanatoase si norocoase amindoua, nimic si nimeni n-o sa va desparta :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamna frumoasa iti multumesc, cand se trezeste cantareata, o imbrac si mergem la cumparaturi, uite-te si tu, e 9 dimineata, eu m-am trezit, ea inca imi zambeste in somn. Ne-am culcat la 2 si azi noapte. o sa incepem cu cereale cu lapte, i-am mai dat asa, din castronel, dar cu biberon nu am incercat. sa vedem daca ii plac, cu ceai in biberon nu a mers neam:( iti multumesc mult!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu tot dragul; daca nu merge cu biberonul, inceaca sa indulcesti lichidul din el (ceai, lapte, piure de fructe cu cereale) atit cit sa-i schimbe gustul - pacaliciul principal este sa pui ceva lapte pe suzeta, pina se prinde ca e buna de ros si ca gustul e continuu, pina se termina continutul biberonului :)Poti sa incerci o suzeta mai moale, mai putin rigida.
    Din castronel e fun, atit pentru tine cit si pentru ea, dar nu primeste suficient pentru ca mecanismul e inca destul de laborios pentru ea si se plictiseste inainte sa se sature. Cu castronelul merge bine cam dupa un an si citeva luni, cind creste si gradul de atentie si capacitatea de concentrare pe ceva.
    Eu sint o mama de moda veche, dar le-am facut singura pe toate, de aia le mai tin minte asa de bine :) Stiu ca astazi mamicile incearca sa le puna tacimurile in mina de la 5 luni, dar asa cum nu vor face la olita decit cind se formeaza retelele neuronale corespunzatoare, tot asa si asta cu mincatul e inca foarte legata de suptul la sin.
    Sa nu te superi, tu ai sa faci cum crezi si simti tu ca e bine pentru voi doua. Iti tin pumnii, sint sigura ca ai s-o faci mare, frumoasa, libera si desteapta ca tine. Va doresc mult noroc si sanatate, ce e mai important, in rest va aveti una pe cealalta si restul se rezolva.

    RăspundețiȘtergere