marți, 14 septembrie 2010

Vreme de barfeturi

Ma uit mult la tv. Mai mult decat oricand, caci acum stau acasa si tv e mereu aprins. Stiu toate tigaile si saltelele, aproape ca ma batea gandul sa incerc un hot pan sa vad cum se coace prajitura in tigaie, insa preturile nesimtite ma opresc inainte de a pune mana pe telefon si a comanda ACUM, fix acum, cand poti primi si un mixer ieftin si prost, GRATIS.
Azi am un pitic care nu tine de teleshopping ci de reclamele tv.

Cand vii de unde viu eu, ochiul se formeaza cat de cat si ajungi sa vezi ca nebunul tot felul de detalii la tv. De la greseli in filme, pana la greseli in spoturi tv, clipuri, emisiuni. Nu asa ca la Cronica Carcotasilor, ci pur si simplu le vezi. Ajungi sa judeci o reclama facand abstractie de produs, te uiti ca tampitul si iti zici: ia uite ce dobitoci!

In noul spot la laptele Zuzu, Razvan ii toarna Ioanei in pahar lapte, trei sferturi, cut, apoi Ioana buimaca de somn duce la gura un pahar aproape PLIN de lapte. Ca sa nu mai zic ce decor trist, ce bucatarie saraca. Sunetul se aude ca naiba, Razvan joaca gresit in cadrul de final, cand o ia pe sotie in brate..spot facut de Next, acum am citit. Nu conteaza agentia, am inteles, Zuzu nu mai e nebun, deci nu mai e Zuzu. Nici macar nu imi pasa MIE, omul care oricum cumpar Zuzu pentru ca e bun. Dar cine cacat a fost la filmare?! Ok, au tras 10 duble, propsul a tot schimbat paharul cu lapte, biata Ioana cred ca a baut de 100 de ori pana au zis aia in scarba "hai ca o avem". Apoi la montaj peste regizor s-a bagat agentia, i-au schimbat cat au putut cadrele, ca de aia e agentie, ca sa schimbe. Copywriterului nu i-a placut cum a zis ala "e ziua ta iubito". Schimbam duble peste duble, cautam, modificam. Apoi artul a zis ca nu ii place ceva (apropos!! frate, ce era cu floarea aia pe frigider?! sper sincer ca nu a lucrat niciun cunoscut la spotul asta, macar sa ma injure strainii :)))), schimbam iar, si iar si hai sa punem cand ia laptele din frigider ca e bine sa vedem mult produs! si s-a tot schimbat..
Dupa ce agentia a refacut micul spot al regizorului (eu nu as fi luat regizor pentru asa ceva, gaseam un dop care stie sa faca nitica regie si gata), s-a dus spotul la client. Care SIGUR nu a mai vazut niciodata o reclama si deci nu a vazut ca avem 2 pahare de lapte, unul gol inainte de a se bea din el!! si unul plin, acelasi GOL, din care bea tanara nevasta..Sau! clientul a vazut altceva, ceva ce nu i-a placut, asa ca, ce crezi?! a mai cerut si el modificari. Si apoi a cerut emisii si jang pe sticla. Nimeni nu a vazut paharul. Eu da. Pentru ca sunt casnica si am timp sa vad. O sa cumpar Zuzu in continuare pentru ca imi place. Cutia cea noua e mai frumoasa, dar asta nu schimba gustul laptelui. Il cumparam oricum, si fara repozitionarea asta, si fara spotul asta. La fel ca mine, probabil ca mai sunt si altii care il cumpara. Uneori publicitatea este o cheltuiala inutila. Deseori. Dar trebuie sa "mananca" si gura mea ceva..asa ca e buna publicitatea. Aia BUNA!
Si mai sunt si alte spoturi stricate, le iau pe rand, caci am vreme..vreme de barfet!

7 comentarii:

  1. Mihaaaaa!! Te maninca palmele, bag io de seama!!1 Nu poti sta departe de meseria asta! Me like this!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bravo, i-ai prins.
    Frumos comentariu, mi-a placut. Se vede ca-ti place sa "carcotesti". Poate am timp zilele astea sa fac si eu o analiza la noul spot.
    Bafta in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  3. hot pan-ul si supermixerul le-am primit cadou la nunta. ti le dau pe amandoua daca promiti ca la prima prajitura sa ne chemi si pe noi :))

    RăspundețiȘtergere
  4. hahahahha! nu ma ispiti, nu ma ispiti!! daca ai stii ce negrese trag in cuptoriul de acasa..

    RăspundețiȘtergere
  5. :)) ai sa razi, eu am primit dry cooker-a:), pe care o utilizez cu mare drag si care e foarte buna. Totul are gust... eu, inamicul declarat al legumelor, am ajuns sa mananc legume facute in tigaia asta. Iar pieptul de pui e senzatie! Macar pentru sanatatea lui Kate si ar trebui s-o ai, mai tarziu. Pupam fetele, cu gand de vacanta!
    P.S. Cand scrii tu de reclame, parca vorbesc eu despre stiri...

    RăspundețiȘtergere
  6. ma, oare eu is singurul om care nu are NIMIC de la teleshopping?! cred ca imi comand un set de cutite!!! hahahha! avem aparat de gatit la aburi, avem bebedelice pentru KAte, dar o tigaie.hm...:)))

    RăspundețiȘtergere