joi, 26 februarie 2009

Vitas & Karaoke la Cafeneaua Actorilor

Din weekend asteptam sa ajung la concertul asta. Ma gandeam cum o sa ma vad din nou cu toti oamenii aceia pe care ii vezi de cateva ori pe an, habar nu ai cum ii cheama dar ii stii si ei te stiu pe tine. Oamenii pe care ii gasesti la Carturesti, in anumite ceainarii/cafenele, la concerte, in anumite cluburi. Ash!
Concertul Vitas a fost asa o suPriza! Am intrat si ne-am ocupat locurile, hm..cam putini oameni, sala are cam 4000 de locuri, la Theivery a fost full, acum erau cam multe scaune goale. Ei lasa, ca desi a fost bine promovat mie mi s-au parut cam scumpe biletele..e criza..nu mai iese lumea. Ash! a doua oara.
Sa zicem ca au fost 2000 de oameni, sau 2500. De toate felurile, de la doamna coafata ca pentru nunta, cu cocul facut din buclele-i roscate vopsite, pana la Pitzy cu sacoul ei roz cu maneci scurte pus peste camasutza. Apoi erau oamenii care veneau de la birou, apoi mai erau mame si tati, doamne ...si ce crezi?! Pe randul doi, fix in fata scenei erau ele, fanele. Aplaudacele care stiau toate piesele (huh?!), fetele cu flori care vroiau sa se pupe cu Vitas.
Din punct de vedere vizual showul nu a fost deloc un show. O perdea cu luminitze rosii, albastre sau mov, depinde cand erai atent la ele, VITAS scris mare si cu un T simbolic asa, ma intelegi. Si partea cea mai tare! Intre piese, o vocea ca de pe alta planeta te anunta ce o sa patesti, cum muzica o sa iti intre in vene (sau era altundeva?!), cum o sa traiesti experienta extrasenzoriala, psiheldecica si parafrenica NUMAI ascultand Vitas. Bandul..4 baietei care il urmeaza pe Divas de 10 ani. Costumele..ma..cum sa va zic. Eu nu am ras niciodata la un concert. Imi pare rau, poate is afurisita, dar frate!!! 2009!!!!! Wake up! Ce era cu sclipicelul ala, cu hainutzele alea suspecte?! Baiatul cica e designer, sa nu aud bullshitul ca e vedeta, ca e artist si e excentric!
Arata ca un cantaret gay de prin 1980. Si muzica lui, sa ma ierte Dumnezeu, dar toata sala venise pentru trilurile alea si ...atat. Nu am gasit un stil anume de muzica in toate acele piese, ba e disco, ba e ceva cu iz sud american, ba e rock?! WTF? Limba rusa mie imi place si muzica din Rusia, dar MUZICA! Nu stiu ce am trait aseara. Ah! Am cantat toate refrenurile! Sper ca in afara de Robert si Madalina m-au mai auzit si altii, caci da, desi nu par, eu CANT. Exact ca Vitas. Si nu, nu sunt un fenomen mondial caci vocea mea nu se subtiaza si nici nu am atatea octave. Dar cred ca am condescendenta..Unde e fenomenul mondial mancatias?! (fara cratime).

Atat as fi vrut eu sa vad/aud. Sa zicem ca am vazut/auzit ceva pret de 3 minute, nu stiu ce..

Am cetit la Cabral despre Vitas si Traistariu. Am citit si postul si comentariile. Si la un moment dat cineva zicea ca da..al nostru e cum e, dar Vitas e mai bun si pana una alta Vitas nu a cantat "la mare, la soare, fetitele sunt goale" - aici era ceva cu stelutze..
Well..Vitas nu a cantat nimic care sa ma dea pe spate. Puteam sa vad pe youtube piesa care imi da fiori pe spinare. Credeam ca Vitas canta si neste jazz, pop.. Ceva. M-am simtit ca pe vremea cand aveam 5 ani si eram pe faleza, la mare, cu ai mei. La un local specific marii copilariei mele!
Sper ca la anu', in urma succestului imens de anul acesta, Vitas sa revina in Romania. Si biletele sa fie 10 milioane!
Cica la buda la Cafeneaua actorilor era o fata care venise si ea tot de la concert si care era data pe spate. Hm..sigur era de pe randul 2!
Am uitat sa va povestesc insa cum ne-a tinut Maestrul Zamfir cu rasuflarea taiata. Dupa ce a interpretat Ave Maria de s-a zburlit parul de romanca de pe mainile noastre, a venit asta micu'rusu' si a cantat cu gura (gatul) Ave Maria. Eu personal nu stiu daca iubesc mai mult pe lume o piesa..Apoi ce crezi! Vitas invita ianpoi pe scena Maestrul. Si incepe Zamfir si canta. Si canta. Si canta. Si canta. Si...canta..Si la un moment dat nu mai canta, ci se juca asa cu sunetele si cu naiul. Si ma uitam la o sala de oameni muti, pe fetzele lor se stersese orice urma de mandrie pe care o avusesera cand Maestrul cantase Ave Maria si ne lasase pe toti cu gura cascata..Acum pe fetzele lor se citeau alte ganduri, de la "mi-e foame", "oare e penibil daca ma ridic acum si plec", "hai frate sa aplaude unul ca poate termina", "nu, nu aplauda ca o sa creada ca ne place!", "cate sute de lei am dat pe bilet si mai ales de ce".
Cam asa a fost la Vitas. Am obosit scriind. Precis au fost oameni dati pe spate, foarte frumos. Dar cum ziceam candva - AICI e parerea mea, blogul meu, drept urmare, iote: Vitas din punctul meu de vedere putea si mai bine. Mai 2009 ca sa zic asa.

Enjoy Ave Maria, Shubert:



La Cafeneaua actorilor am cantat pana pe la 1 jumate. Prima mea experienta la Karaoke a fost fun, fun, fun. Erau acolo niste voci care..ne-au cam lasat masca. Un tip care a cantat cam 3 piese, o tipa cu ochelari cu o super voce si..Amir. Ei bine, eu nu ma uit la tv decat la anumite chestii, nu m-am uitat la Megastar, etc. Caci nu am avut timp. Eram fuarteeeeee ocupata. Acest baiat are o voce..Nu stiu ce bani va face el in Romania cu vocea aia, dar intr-o lume normala ar trebui sa faca..Mi-ar fi placut sa cante un Buble..El a cantat Elton John, dar nu-i nimic, mai mergem la Karaoke.
Despre Adventurierii cantaciosi, n-am cuvinte! Ne-a dat lectii Varu' Mare, care e un domn s'un print si care le are si pe voce. A fost indrumat catre Mamaia sau Cerbul de Aur, sa urce firma pan' la cer. Varu' care se ocupa a fost la mare inaltime, suit pe un scaun, a cantat si dansat frumos cu Aliciu-sotia si cu mine-surora; noi am ramas ultimii si am cantat cat ne-au tinut bojocii. In rest, timide fetele si mult fum acolo:))
(Ce o sa ma jumuleasca Ioanitele, Daniela si Didi, hihihi). Alin s-a bucurat de noi si de Silva neagra, noi ne-am bucurat ca ne-am vazut. Si da, mi-a placut la Karaoke, n'as canta singura la microfon decat bine ametita, stiu asta, insa mi-a placut atmosfera, oamenii care miercuri noaptea petreceau si nimeni nu avea varsta, statut social, nimic..Toti am avut muzica:)

Mamma mia, here I go again
My my, how can I resist you?
Mamma mia, does it show again?
My my, just how much Ive missed you
Yes, Ive been brokenhearted
Blue since the day we parted
Why, why did I ever let you go?
Mamma mia, now I really know,
My my, I could never let you go.


Life is good. Eu sunt fara voce, in pat. S-a intors raceala:) Deja ne-am impacat cu ea. Si ea cu noi.

3 comentarii:

  1. De fenomenul de talie mondiala aici nu s-a auzit.. Interesant e faptul ca atunci cind Patrunjel mi-a zis entuziasmata unde se duce si mi-a dat link pe youtube sa ascult si sa ma minunez.. m-am gindit ca poate mi-am stricat eu gusturile muzicale, artistice si de design vestimentar. Ma bucur ca mai E si altii..
    Ce bine ca nu trebuie sa ne placa tot ce le place si la altii..

    Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....ve Mariaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Dona Nobis Pacem!

    RăspundețiȘtergere
  2. @Dzz - aaaa..deci Patrunjel si-a adus Nichita nenascut la concert, sa simteasca muzica..Oare l'o afecta pleibecul pe bietul copil din burta?? Hm..riscanta alegere facu a noastra la peste 8 luni:))
    Ave!

    RăspundețiȘtergere
  3. eu nu-nteleg ce e cu vitas asta, chiar nu-mi plac deloc schelalaielile lui :)

    RăspundețiȘtergere