luni, 8 septembrie 2008

Dupa Marea Neagra

Am regasit o Vama suspect de "bine". Apa calda, vizibilitate excelenta in apa, destul de multe alge si mii de meduze dar si guvizi botosi si rapane vii, alti pestici si balarii. Am dormit in cort, asa ca pe vremea in care spiritul liber era mai presus de fitza de a sta la hotel ca sa ai unde sa faci dus sau pipilica. Dar! Omul sfinteste locul, asa ca Vama mea a fost frumoasa pentru ca am fost in formatiunea corecta de oameni, adica cu cei doi calatori ai mei favoriti in materie de excursii neprogramate si platite in avans. Ne-am urcat in Bubu (care inca pastreza nisip de Egee in covorase) si am purces catre mare pe la 9 seara, cu catel si purcel, zacusca si tacamuri de plastic, vin alb de Jidvei si rush de la Cahul, cort, saci de dormit si izoprene. Pe la 12 cred ca eram deja la Ovidiu, cortul era pe plaja si totul era excelent. Mai ales eu si Vlad, imbatati de vinisorul Moldav. Pe plaja la prima masa, cin' sa crezi? Fratele Diesel pe care nu l-am vazut de acum 5 ani. Minunat am dansat pana am beut sticla de vin si pe la trei am luat-o usurel spre casa/cort. Mi-am pus pijamaua roz pufoasa si ne-am bagat la somn. Dimineata ne-au trezit voci ciudate de oameni care aveau ceva de zis pe plaja..Am baut ness in canutze din alea de Tarom. Am fost asa de inchipuiti si de hipiotzi frate! Parca aveam 16 ani si plecasem de acasa cu banii de iaurt! Mi-a placut maxim sa fiu in Vama ca in Vama de acum 10 ani..
Am mancat excelent in 2 mai la Micul Golf, asa un bors bun de peste nici nu stiu daca am mancat vreodata!

(Dar 2 mai-ul nu va mai fi niciodata locul in care eu sa merg fara sa las o parte din inima mea acolo, fara sa ma uit in zare si sa imi inghit lacrimile. Am urat Marea asta atat de mult si cele doua zile in care am mers la 2 mai nu au facut decat sa ma faca sa ma framant si mai mult..
Nu o sa scriu nimic mai mult pentru ca nu pot sa scriu despre 2 mai. O sa pun insa o noua poveste si cateva poze. Caci la 2 mai Marea care ni l-a luat pe Sorin, mi-a dat ceva ce nu voi uita niciodata..)

Sambata noaptea a fost minunat, Daria ne-a dansat si am avut parte de niste poze excelente. Reviu cu un post numai cu poze caci inca nu am golit cardul. In rest..Vama si Marea Neagra in septembrie au fost de vis. Nici nu ma asteptam sa fiu sincera. Nu am vrut sa vad colcalarii si Pitzipoancele si ca sa nu mai tot mimam reactia de voma, i-am dat un nume: Gagarin. Plin de fufe si cacanari cu lanturi groase. Dacii si masini de Bg din care cantau manele, nesimtitii de ospatari de la Corasarul sau cum se numeste mizeria aia de rastaurant de pe plaja. Mda, Vama are si mizeriile ei. Pe unele le-am ignorat..caci am putut sa inroc capul. Altele..neh! Tara este inca plina de oameni de cacat, ne pare rau, dar asta este realitatea. Habar nu avem sa facem turism, habar nu avem sa protejam ceva. Au trantit niste constructii pe plaja, betoanele inghit satucul. Minunat va fi peste cam 10 ani. Si?! Unde speram sa ajungem? Ah! vrem sa fim ca bulgarii sau ca grecii?! Hahahaha! Apoi propun sa angajam NUMAI personal grec sau bulgaresc la restaurante si hoteluri. Caci aia NU TE FURA la nota, nu iti vorbesc nepotrivit niciodata, nu iti scuipa (sper!) in mancare..De aia VAND. Si noi..de aia mancam numai unde oamenii sunt OAMENI.
In fine, am luat-o pe campii dar cred ca am scris ce vroiam sa scriu.
Finalul calatoriei s-a petrecut pe la Negru Voda, serpentine si eu obosita la volan, pipilica la greu caci frate..cat pot sa pisha barbatii astia:)))
Am ras mult pe drum si am dezvaluit secrete despre care nu voi mai recunoaste niciodata cum ca "am zis/facut eu asta" :))
Am ajuns acasa sanatosi, am dormit mult si acum ma intreb: what the fuck am I doin' here man?????

2 comentarii: