vineri, 11 aprilie 2008

Nea Ion

"Te pupa Nea Ion, fata lui tata frumoasa".
Nea Ion este un batranel de cam 70-80 de ani, proaspat ras, foarte curat imbracat. Sta la stop si vine langa masina, iti ciocane in geam si daca vrei poti sa ii dai bani. Daca nu, nu..
Eu imi cumpar o urare cu 10.000 lei vechi. Ma face fericita acest om, cu mocutza lui simpatica, cu binecuvantarile lui platite. Seamana cu taica. Doar ca taica a murit demult..Are mereu cravata si se vede ca a fost un crai in tienrete. Proababil ca are acasa o batranica - una care ii calca acele camasi, una care ii alege cravata. Pe de alta parte arata ca un barbat care ar putea sa fie vaduv si sa aiba singur grija de el, genul de fost militar. Imi place Nea Ion pentru ca nu este betiv. Miroase a lavanda, nu a vodka. Deschid geamul si ii vad ochii razand, si rad si eu. Caci el este un bunic pentru mine. Un bunic necunoscut care pentru niste banuti imi face ziua frumoasa. Oare daca nu i-as da m-ar injura?!
O sa ii fac o poza zilele viitoare. Asa un personaj rar intalnesti.

6 comentarii:

  1. :S mie mi-e mila de nea ioni, in general. si mereu ma intreb care e povestea lor trista.. uneori chiar ii intrebam cu voce tare. dar faceam asta atunci cand nu aveam atatea pe cap incat o povestea ca a lor sa ma deznadajduiasca atatd e tare pe cat ar face-o acum...

    RăspundețiȘtergere
  2. @ anna - langa statia de tramvai Dr. C-tin Istrate. Habar nu am cum se numesc strazile...
    @ m. - ma gandeam sa il intreb daca vrea sa mergem sa imi povesteasca:))

    RăspundețiȘtergere
  3. nuuunuuu!!
    ...desi.. poate ca bietului om i-ar prinde bine o masa calda si moca :) dar nu stiu daca rezisti tu la povestea lui, ca adesea sunt tare triste...

    RăspundețiȘtergere
  4. sa stii ca m-ar umfla plansul. imi aduce aminte de bunicul meu..dar as putea sa ii dau chestii de mancare..si daca el nu e la semafor, le mananc eu si tot asa..sa umblu cu sufertasul:))

    RăspundețiȘtergere