sâmbătă, 29 martie 2008

Choices..my choice or who's choice

Ieri mi-a fost rau. Atat de rau incat m-am trezit si am inceput sa plang. Am dormit de la 6 dimineata pana la 1 la pranz, cand toata casa s-a animat si au inceput pregatirile de plecare. Am auzit pe rand fiecare sertar de la congelator, am auzit cum mama scotea pachete si aseza chestii. Apoi a inceput sa imi sune telefonul. Imi venea sa vomit, nu ma puteam misca, el 1 ma intreba niste chestii la care nu vroiam sa raspund pentru ca nu puteam.
Am tipat si plans si am jurat ca voi pleca de acasa, undeva unde sa pot dormi dupa filmare.
Incercand sa adorm am visat o camera de hotel in care era cald si bine, un pat mare si moale. Am visat ca dormeam si visam frumos. Galagia a continuat insa, la fel si telefoanele si apoi mesajele. Cred ca pe la 4 dupa-amiaza a fost liniste. La 6 am auzit cheile in usa si am incercat sa ma ridic din pat dar nu mi-a iesit. Am mai dormit putin.
A mai sunat telefonul si el 2 m-a intrebat daca am nevoie de ceva. Aveam nevoie de tot caci mi-am dat seama ca sunt lesinata de boala, singura in casa si .. disperata.
Pe la 8 seara m-am mobilizat si m-am ridicat, am mers la baie si dupa dus m-am simtit mai bine.

Pret de cam jumatate de ora m-au sunat in ordine

el 2, bland si bun - ce sa iti iau de la farmacie? iau ceva bun de la Mega Image? ;
el 1, flegamatic si rautacios - iti mai e rau? ti-a fost pe bune sau ai vrut tu sa iti fie?
el 3 - cu vocea lui care imi este cumva cea mai familiara dintre toate, era sigur ca mi-a fost rau, stia ca am fost lesinata toata ziua pentru ca se astepta la asta dupa filmare - cum esti? nu te-am sunat mai devreme ca sa te las sa dormi, acum esti bine?

In timp ce vorbeam cu el 3 a sunat la usa el 2.
Si m-a lovit un gand: sunt trei oameni minunati.

Unul m-a iubit si ma uraste dar nu are de ales si trebuie sa ma suporte.
Unul m-a iubit si ma iubeste. Cred ca ma va iubi toata viata fara sa ceara ceva inapoi.
Unul ma iubeste fara sa stie daca ceea ce il leaga de mine este de fapt iubire.

Toti trei sunt frumosi si buni si blanzi. Toti trei stiu sa faca rau, stiu sa faca pe cineva sa sufere. toti trei sunt inteligenti si "de viata".
Pe toti trei ii plac prietenele mele.
Si totusi nici unul dintre cei trei nu este cel care trebuie sa fie langa mine.

Unul trebuie sa isi vada de viata lui si sa aprecieze ca are deja acasa.
Unul trebuie sa mearga mai departe si sa isi gaseasca o iubire care sa i se potriveasca mai bine.
Unul trebuie sa se imparta intre doua sau mai multe iubiri (caci nu se va opri din alergat niciodata).

Puteam sa plang la telefon si sa astept ca unul dintre ei sa ma intrebe daca am nevoie de ceva, puteam sa cer unuia dintre ei sa vina si sa ma salveze, dar nu am facut-o..
Nu a fost nevoie. Cineva a venit fara sa zic nimic. Fara sa vrea nimic. Am gatit ceva ciudat si oribil, am ras si am vazut partial un film. Am laut pastile si apoi am dormit. Am dormit cu vise frumoase fiindu-mi cald si bine.
Uneori nu e nevoie sa ceri nimic nimanui..Nu trebuie sa alegi nimic, cineva o sa te aleaga.

4 comentarii:

  1. Nu stiu sa cer cand am nevoie de ceva. Nu stiu carui "el". Probabil, in subconstientul meu, astept sa fiu aleasa. Astept sa-i pese cuiva. Daca ii pasa, vine. Daca ii pasa, nu te lasa se iesi pe usa fara nici un cuvant. "Cineva", zici tu?

    RăspundețiȘtergere
  2. :) poate suna superficial, ceea ce si este pentru ca nu stiu datele problemei, dar... de ce nu te muti?! mi-aduc aminte ca exact de asta sufeream si eu cel mai tare. de galagia pe care o faceau ai mei dimineata. si ii rugasem de atatea ori sa fie mai silentiosi, pentru ca am nevoie de somnul ala, dar ei nu si nu. uneori ma gandeam ca poate au o problema cu mine si o fac inadins. apoi m-am mutat. :) iar EL, cel care m-a ales, care m-a convins dupa stradanii indelungate ca merita sa ies la o cafea cu el, imi respecta cu sfintenie fiecare clipa de somn.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Anda - "Cineva" este un prieten bun. Stii tu cine e "cineva":))
    @gyrovague - da! Sophie! Ce femeie!!
    @M. - cum sa ma mut pisi?! Pe 23 august se marita sora'mea, pleaca la Timisoara. Daca plec si eu tata, dragul de el se imbolnaveste! Lasa ca o sa ma chinui putin, ma fac eu mare si o sa fie bine:))
    Si EL..ei bine, EL o sa pretuiasca fiecare clipa de somn. Pentru ca va stii de ce un alt EL m-a pierdut..si daca nu o sa vrea sa ma piarda, o sa aiba grija de mine:)

    RăspundețiȘtergere