marți, 25 martie 2008

Vedete..mda..

De prin 1999 am sansa (hahaha!) sa cunosc diverse vedete autohtone si nu numai. Primii 5 ani au fost "muzicali" datorita jobului la Warner. Lume luminata, va spui - de la Raku si Unchiuletzul Sapro, Parazitii, STIGMA, Anda Adam, RACLA, Vama Veche, Ana Maria (Demmo), Spitalul de urgenta.. si inca si inca. Desigur pe toti i-am cunoscut doar eu, nu m-au cunoscut si ei inapoi. In anii aceia artistii romani nu aveau fitze, doreau sa ajunga mari si inca mai tineau minte de unde au venit. In anii aceia artistii nu conduceau masini de fitze ci mergeau cu RATB si metroul - acum nu mai da bine sa vezi "vedeta" in metrou, la naiba!
LA premiile MTV a fost invitata Laura Pausini - o femeie frumoasa, de o modestie rara. Nici o fitza, nu mari pretentii. La conferinta de presa Laura a povestit despre noul album, despre cat a suferit in urma despartirii de iubirea vietii ei. Ce sa vezi?! Laura Pausini era si ea om.
Ai nostri au uitat sa fie oameni. Ai nostri sunt doar vedete, dar desigur nu vorbesc despre toti, caci inca mai exista putina decenta (numai ca incerc sa descopar unde e decenta asta:)).
De prin 2004 cunosc actori. Mai mari, mai mici. Desigur actorii mai in varsta sunt ca si Laura Pausini - oameni. Cei intre 30-45 ani sunt intr-o perioada de tranzitie, oscileaza intre vedeta si om. Sunt cateva nume cu care am avut ocazia sa ma cunosc si sa constat ca si ei au vrut sa ma cunoasca inapoi - mai o tacla despre un gratar, mai o poveste despre copii, mai o barfa din piata.
Insa socul mare este sa constat cum e treaba cu tanara generatie. Ei bine pana in 30 de ani actorul roman are niste probleme de personalitate. Majore.
Cei pe care ii cunosc - in sensul de a avea prieteni comuni (mai o petrecere, mai o piesa de teatru si apoi o bere la o crasma, mai o vizita, mai o masa) s-au dovedit oameni. Cu griji, cu vieti tumultoase sau mai putin. Cu o parte am si lucrat/filmat. Dar exista si "cealalta parte" - vedetele de Bucuwood. Ei bine, astia sunt cei periculosi. Aerele de Bucuwood sunt ceva greu de descris. Ma gandesc de cate ori semnam un contract ca oamenii astia s-au chinuit sa faca arta 4-5 ani de zile la ATF, ma gandesc cum au vietuit in camin,cum au impartit mancarea trimisa de acasa de parinti. Ma gandesc ca un salariu de actor angajat la teatru este mic si ca omul merita sa fie recompensat pentru munca lui.
Dar sunt copii-vedeta o parte din ei. Sunt tinerii actori care au senzatia ca se pot compara cu marii actori, ca au niste avantaje, ca au niste merite, ca merita mult mai mult. Pe ce baza, nu reusesc sa ma prind..
O parte din ei ajung sa fie platiti cu niste sume uriase pentru O ZI DE MUNCA. Desigur sumele sunt mari pentru ca ei isi cesioneaza dreptul de imagine, insa cam cata imagine au tinerii actori de protejat?! Care imagine o protejeaza de fapt?
Eu nu le contest profesionalismul (unora!) dar cand te trezesti fatza in fatza cu o falsa Madonna ce reactie omeneasca poti sa ai?!
Cum pot fi atat de diferiti actori care au terminat la aceiasi clasa, sub aceiasi dascali?!
Cum a avut loc de fapt transformarea lor din copii indragostiti de arta, de joc in "staruri"?
Oare are legatura cu aparitia in nush' ce film? De unde creste vedetismul fratilor?!

PS - Cu Vizante vorbesc despre mancare. Cu niste fete stau la cafele si sunt "normale"! Vedete normale! Care gatesc si plang si dorm si danseaza! Care gatesc si mananca paste..Care sunt oameni..

PS 2 - Cineva imi zice ca trebuia sa dau nume. Hahaha! Dau!
Numele celor pe care i-am cunoscut, pentru ca ei merita. Nu le dau in ordine, ci asa cum mi-i aduc aminte.

Marius Florea Vizante
Bogdan Albulescu
Ioana Barbu
Deea Gramosteanu
Mirela Zeta
Vlad Logigan
Radu Banzaru
Cristian Popa
Razvan Hancu
Vasile Calofir
Florin Rosu
Iuliana Calinescu
Gabi Gheorghe
Istvan Teglas
Cristina Curelea

Mariu Bodochi
Maria Teslaru
Catalina Murgea
(ce oameni ...)
Rodica Popescu-Bitanescu
Sebastian Papaiani
Stela Popescu

Imi mai aduc aminte..

Un comentariu:

  1. Doamne, eu pe Sebastian Papaiani il ador. Sper sa il cunosc intr-o zi!

    RăspundețiȘtergere