joi, 5 iulie 2007

Pana de curent

Intre orele 19.00-21.30 nu am avut curent. Cat a fost lumina afara am citit. Imi era dor de o carte..si iata cum cadoul lui Tomas si-a indeplinit menirea. Zola. Frumos. Imi lipseste mersul cu metroul..mai citeam si eu. Vorba maica-mi "mai pune si tu mana pe o carte!". Internetul asta are multe parti bune, insa m-a rupt de celalta lume a mea. Aia in care citeam cu nesat si stateam nemancata o zi intreaga. Supla da' culta in cap:))Carte+muzica=combinatia ideala de vacanta. Poate o sa imi fie dor sa mai vars un gand pe blog in zilele de Thassos..eu insa sper sincer sa nu imi fie. As vrea sa reusesc sa ascult miile de piese pe care cu greu le asez in playlist-uri, zi de zi. Mi-am scos din fonoteca de aur cateva (multe!!) cd-uri cu muzici. Le "urc" in laptop, le asez frumos si sper ca in ultimele zile ramase pana la plecare sa reusesc sa imi organizez fisierele asa cum trebuie. Cartea lui Zola s-a potrivit bine cu muzica din playlistul denumit generic "de corazon". Daca prin 1999-2002 alcatuiam compilatii De Alma care ajungeau sa se numeasca "Pur le coneseuri" acum imi asez dupa bunul plac piese pentru care nu trebuie facute cereri de folosire, licente, etc. Ceea ce ma bucura nespus. In cei patru ani de liceu (multumita dragului prof. Parvuletzu) am cetit si mi-am bucurat mintea cu lectura "ceruta". Acum nu mai citesc decat rar.. Ce frumos era sa existe blogareala pe vremea mea..Frumos scriu fetele astea intre 18-25 ani.. Cu patos. Cum scriam si eu pe vremuri. Cum scriam cand iubeam si cand nu imi pasa ce o sa creada el daca imi citeste nuvelele fantastice sau poeziile siropoase. E o vreme pentru scris. E o vreme pentru Eliade, o vreme pentru Cioran, Sorescu, Preda, Petrescu.. Si apoi, cand vremea asta trece, vine o vreme pentru bugete si calcule si negocieri si telefoane si cautari si nervi. Din cand in cand traficul este infernal si mergem cu metroul si mai punem mana pe o carte. Din cand in cand se mai ia curentul si devoram paginile si ne minunam de felul in care este descrisa frumusetea unei femei - singura, indoliata si totusi superba. (Pai da! ca numai ce cetii o prietena de-a seraiului care zicea cu "superb":))
Pentru ca mi-e draga joaca unor oameni care scriu frumos, deschid cartea la pagina 111 (sper ca nu m-am ramolit si am tinut bine nr. paginii) si citesc/transcriu:

"Ea ramase muta, cu bratele atarnate datorita uimirii pe care i-o pricinuia acest sfat. Astepta alte cuvinte, nu mai pricepea nimic. Totusi abatele continua, aratand motivele pentru care trebuia sa se hotarasca sa se marite."

Emile Zola " O pagina de dragoste"


************************************************************************************


In alta ordine de idei - a gatit muma-mea un fel de sufleu de dovlecei cu branza dulce si mararel.. (acum tarziu in noapte)
Desi tot spun ca dupa 7 seara nu-i bine sa mananci femeia asta e pornita sa ma mentina un rotofei. Am fost rumena ca lamaia ani de zile si biata mea muma se teme sa nu imi revin la cele 50 de kg..alea tanjite..
Ucid cele depuse cu o tigara si ma asez confortabil in patul liber din camera sora-mi. Aprind tv-ul, zap-zap-zap si pana in miez de noapte ma ingrozesc vazand ultimele peripetii stiristice. Oare ce s-a mai petrecut in lume azi?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu