marți, 11 mai 2010

Prietenii mei Cap. 2 - Margaretele


Margaretele suntem noi. Mirela, Moni, Dona, Ina, Alex si eu. Pensiunea de margarete este a fratelui Bojescu, om bun care ne-a iubit pe toate si a fost alaturi de noi an dupa an.
Cu Margareta Dona ma stiu din 1999. De la (cu ea) am cunoscut pe Ina, apoi pe Mirela, Moni si ultima pe Alex. Margaretele organizau intalniri muieresti (termen furat elegant de la alta gasca de muieri care se vedeau la beut si povesteala).
Margaretele sunt femei frumoase si puternice. Niste artiste toate, caci..toate scriu sau au scrie ceva candva. Ceva ce s-a soldat cel putin o data cu lacrimi:))
Margaretele sunt mame deja sau in curanda devenire. Varsta deh..Margaretele sunt bune. Si rele cand trebuie. Te dojenesc cu drag. Si daca mai auzi un "ce proasta esti" stii sigur ca vine la pachet cu un pupat pe crestet si o lacrima in coltul ochiului. Margaretele is nasele lui Kate, alaturi de nasul cel mare si bun, Mateo. Margaretele sunt o mana de fete sub un brad. Langa ele e o sticla de palinca. Margaretele sunt pe Visinilor, intr-o bucatarie. Se aude muzica si se mananca slana cu ceapa. Sau sarmale. Margaretele sunt intr-o mansarda. Stau pe jos si mananca sushi. Margaretele sunt in parul ondulat al unei Maya bucalata. Are 5 ani. Margaretele sunt in Vama Veche, intr-un batic purtat de o Dona in rochie lunga. Desculta.
Margaretele sunt in varf de munte, la nunta lui Moni, rasuncind o hora si cantand apoi cu Stigma.
Margaretele sunt revelion in piatza, cu lacrimi in ochi la 12 noaptea.
Indiferent ce barbat a fost langa noi in toti acesti ani, Margaretele au ramas la fel. Cel putin o mare parte dintre noi:)

Un comentariu: