joi, 20 mai 2010

Kate, Katerinka si mama ei

Cu riscul de a il supara pe Pricinel, acest om care (la fel ca si Mircea Badea) "nu mai poate" cu poze cu plozi, eu, mama lui Kate, ma simtz datoare fata de cetitorii acestui blog, oameni cu suflete bune, fete dragi mie care iubesc copilasii si va prezint noua colectie de copil super fotogenic, surprins cand trez, cand dormind (acestea doua fiind starile lui de fapt - fara sa punem la socoteala ca mai si plange - si in somn, si pe trezire). Oricum, Kate are o poveste pentru voi. Ca asa e ea, o mosteneste pe mami si mai scrie povesti..

"Visez. E liniste in sfarsit. Cred ca nu mai suntem acasa, caci acasa nu e liniste niciodata. Sunt mereu aceleasi voci, Slava Domnului, caci stiu EXACT ce va face cu mine fiecare voce in parte. Cel mai des o aud pe mami. Cateodata e nervoasa, dar eu nu o bag in seama. Si daca ma pupa si daca ma cearta eu stiu sigur ca ma iubeste. Pentru ca simt asta..Si uneori scartzai special, pentru ca pare ca feisbucul sau netul in general is mai importante decat mine..si nu's ..caci dupa ce scartzai mult, plang cu lacrimi si mami vine..vine si ma ia in brate si ma pupa mult si eu nu inteleg nimic din acest pupat, dar!! daca rad, ea rade inapoi si ma iarta repede de tot. Eh..asa fac toti bebelusii, mi-a zis si varuica Gia Palaria. Cica si ea face la fel. Visez. E liniste, liniste. Si miroase frumos. I se spune salcam. Mami mi-a pus flori in par.

Mi-e dor de Gia Palaria..desi ma tot tragea de par..si de piciorus. Si aproape ca se mutase in patucul meu! Eu nu m-am suparat, oricum dorm numai cu mami si in patuc stau asa ziua, cica sa ma obisnuiesc..pf! pai de ce as sta acolo singura, cu ochii in tavan?! E adevarat ca am cel mai dragut patut, ca oriunde intorc capul vad ceva care ma bucura..dar nu e nimeni acolo..nimeni cald. Cum e mami de exemplu. Uneori mami isi imagineaza ca eu am vocea ca a pisicii Whiscas, puiul ala dragut! Nimic mai fals. Eu am o cu totul alta voce. Ar trebui sa stie caci plang destul de puternic, tocmai ca sa nu ma mai confunde cu un pui de pisic de la tv!
Mi-e dor de Gia pentru ca vorbeam cu ea. Ma tragea de pijama, de piciorus, de par..dar nu ma tragea rau. Si eu oricum nu ma suparam pentru ca decat sa nu te traga nimeni, mai bine sa te traga uneori cineva, nu?

Nu v-am terminat cu vocile! Stiu asa:
- o voce - mami. Pe ea o stiu cel mai bine. Ieri mi-a citit 4 carti mici! Patru carti care sunt niste animale, cu blanita pe coperti! Le-am primit de la Dana si Mariuca. Cel mai mult iubim cartile, si eu si mami. Apoi mi-a citit Tom Degetel si radea mai tare ca mine! Mami e un copil mai mare..

Mai m-am gandit..Oamenii mari sunt tot niste copii si ei. Doar ca nu mai au timp sa se joace. Mai e o voce pe care o stiu foarte bine, nu, nu uit! Bebelusii par ca uita de la mana pana la gura, dar nu e asa..Uneori mai adorm in timp ce gandesc ceva.
- booni-mooni e vocea urmatoare. Buni-muni imi canta ABBA "I have a dream" si foarteee des ceva cu "barca pe vaaaaaluri, pluteeeesteeeeeeeee usor, dar cineeeeee inganaaaaaaa un cateeeeeeeec de dooooooor / nu, nu e vantul, nici Dunareaaaaaaaaaaa nu-i / e loooooooooopatarul cu canteeeeeecul luiiiiiiiiiiiiiiii"
Mie imi place, dar mami si tata Paiu rad de buni mereu si o imita si lalaie cantecul si mor de ras. Buni nu se supara..si imi canta in continuare. Insa eu as vrea sa aud macat o data ce s-a petrecut cu lopatarul, caci buni nu spune decat prima strofa, mereu. Mereu..
- tata Paiu e vocea cu un fum. Cand vine sa ma pupe o aud de fiecare data pe mami care spune raspicat "mirosi a fum, du-te si spala-te" sau "nu pune mana pe ea, ca ai fumat". Bietul tata Paiu..Eu simt fumul ala, dar nu asa de tare cum crede mami..Bine..eu am si un nas mai mic. Asa, cam cat un nasturel..Abia imi stau ochelarii pe el..

Pentru cateva saptamani am avut-o aici pe Sabi. A vorbit cu mine aproape mai mult decat mami, pentru ca abia ma cunostea. Mi-a placut foarte mult de vocea Sabi, m-a facut sa rad asa de tare! Si ma tragea de picioruse, imi facea baie, un era niciodata nervoasa, sau obosita cum e mami mereu..Are si ea un copil, pe varuica Gia Palaria.
Gia vorbeste foarte mult, nu am mai pomenit asa un bebelus vorbaret. Am incercat cat de mult am putut sa zic ceva..dar nu am izbutit pentru ca indiferent ce spuneam, Gia spunea de 10 ori mai repede si mai tare. Am ras asa de mult cu Gia, am mers peste tot impreuna, am facut baita in fiecare seara. Cred ca este foarte frumos sa ai frati mai mari sau mai mici..Ai atatea de povestit!!
Am adormit. Si mami casca, casca, o gura mare cu care ar putea sa ma manance de tot! Si mereu imi zice ca vrea sa ma manance cat sunt de cuminte si de frumoasa..Eu as vrea totusi sa nu ma manance acum..
Aud o alta voce cunoscuta. E Mircea Badea. Cu el ne culcam, cu el ne sculam. Nu stiu de ce dintre toti barbatii de pe lume, mami a mea a ales sa se culce in fiecare seara cu el..in urechi..

Mai vreau sa zic ceva! Mami ma duce mereu la Imaginarium. Si camera mea e frumoasa si pe usa scrie KATE cu litere colorate chiar de la Imaginarium care e magazinul nostru preferat din lume si am o funda cu un urs, cu putin roz tot pe usa..Si am o pijama verde de la Nichita, cu o broasca print, cu o coroana roz brodata! Si dorm pe un cearsaf mic pe care a cusut mami un K pe vremea cand eram in burtica! Da, vorbesc mult. La fel ca mami. E 12 si 12 si o sa ma trezesc sa mananc. Mami ma iubeste foarte mult. Nici nu stiti, noi doua cand ne trezim ne intindem fix la fel. Ca si cum Mami e megaMe!
Nani bun.

5 comentarii:

  1. Superba poveste inainte de somn!! E minunata K! Parca ieri ne vorbea din burtica.:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Miki, mi-ai castigat sufletul. O asteptam cu nerabdare pe Kate, inca de cand abia o "banuiai" pe mica persoana, dar ai inflorit si se vede ca rade inima in tine.
    Sunteti una din bucuriile mele de zi de zi.Si spun "una" pentru ca voi doua sunteti "una".
    Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  3. vreau sa stiu! vreau sa stiu! cine e...pricinel? e...? sau...?:)))))))

    RăspundețiȘtergere
  4. Pricinel e un amic drag care se plange mereu ca am pus prea multe chestii cu copilul pe blog si pe feisbuc, ca mereu e plin de copil:)))))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  5. Povestea dragutei de Kate imi aminteste cum o rasfatau si ai mei pe Adelina cand era bebelus si eram toti acasa.
    De multe ori vin aici destul de necajita dar mereu plec vesela de la voi :))

    RăspundețiȘtergere