marți, 13 octombrie 2009

Tatal copilului meu

Sotul surorii mele e un copil crescut fara tata. La fel inca o multime de baietei pe care ii stiu..Si o multime de fetite..Alesesem sa am o fetita pentru ca am descoperit mici rautati in baieteii crescuti de mame, o "sudura" de poalele fustei care ma scoate din minti, o paranoia a mamelor de baietei care au senzatia ca copilul devenit barbat este DOAR AL LOR..
Fetitele crescute de mame singure sunt mult mai puternice insa..inteligente, deschise. Le-am vazut si mari, femei frumoase, puternice. Toti copilasii crescuti de un parinte oricum au o suferinta, indiferent cat incerci sa suplinesti ..nu poti..

Eu nu vreau sa fiu o mama singura. Motivul este ca micul meu print are un tata. Desi domnul nu ne doreste, asta nu inseamna ca m-am gandit sa rup copilul de tatal lui vreodata..Poate intr-o zi o sa vrea sa stie cine este primul lui nascut..Nu vreau ma gandesc ca vreodata micul print is va uri tatal, asa cum stiu ca isi urasc taticii alti baietei crescuti de mame singure..Tatal copilului meu este barbatul pe care l-am iubit extraordinat de mult... cumva sunt convinsa ca domnul a fost desemnat sa se ocupe de treaba cu facutul acestui copil..Nu ca ar fi un secret ca imi doream un copil de acum 12 ani:)) faza e ca nu s-a prins..
In ziua in care copilul o sa ma intrebe cine este tatal lui biologic, o sa ii spun povestea noastra. Povestea noastra aia frumoasa, pe care am trait-o eu. Povestea cu un baietel care pleca in vacante, undeva intr-un sat frumos si bogat, verde..departe..Un baietel care coresponda cu mama lui, cea care parea ca este cea mai buna prietena a lui de pe toata planeta.. Un baietel care a crescut intr-o zi mare, dar a ramas mic..Copilul meu se va bucura de povestile despre bunicul acestui baietel, asa cum eu m-am bucurat de toate descoperirile pe care le-am facut in frumoasa viata de cuplu pe care am avut-o cu acest barbat..Indiferent cat o sa il iubesc sau cat o sa fiu de suparata pe Vic, copilul meu o sa stie ca a fost rodul unei iubiri. Conteaza cat a investit fiecare?! Nu. Eu am iubit mai mult decat pentru amandoi, cred ca e suficient sa stie ca e un copil facut din marea mea dragoste.
Ce o sa ne rezerve viitorul, habar nu am. Pana se naste copilul nostru, multe se pot petrece. Am incetat sa visez cu ochii deschisi, noaptea ma chinuie mai mult decat pot suporta..asa ca orice tentativa de a visa ca o sa fie bine, esueaza de fiecare data.
Nu mai sunt vesela, nu mai sunt trista. Sa zicem ca traiesc o stare de suspans..Sunt intre cer si pamant..

Si undeva, mai aproape de pamant, inchid ochii si imi dau seama ca este prima oara cand dormim imbratisati cu copilul nostru intre noi..Apoi imi dau seama ca nu imi permit inca o dezamagire. Ma ridic si imi urmez calea. Noi doi mergem inainte. Eu si copilul nostru.

4 comentarii:

  1. Daca o sa ai baiat, si tu o sa consideri la fel: ca e DOAR al tau. hahaha... CREDE-MA.

    Baietii sint foarte greu de crescut, stiu ca tie cuvintele astea nu-ti spun nimic in momentul de fata. Sint atit de greu de crescut, incit mama se simte indreptatita la drepturi asupra lui. Nu e aceeasi relatie ca si cu o fata.

    Dar lasa ca o sa intelegi daca ai baiat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai, eu nu vreau sa fie doar al meu. Vreau sa fie al meu si al lui tata'su. Toti copiii is greu de crescut, nu doar baieteii..Eu sunt fata lui tata, probabil ca la nivel de comparatie tatal meu stie ca eu sunt DOAR a lui, asa cum o mama de baiat stie ca fiu'su e DOAR al el. Dar e gresit:) Nimeni nu e DOAR al cuiva:)

    RăspundețiȘtergere
  3. as dori sa adopt un baietel.am divortat acum 3 ani si f greu gasesc o rel stabila,sincera din care sa poate iesi o familie ce ar putea oferi un mediu propice pt cresterea si linistea unui copil.asa ca m-am hotarat sa adopt pt inceput un baietel.as dori pareri si sfaturi.va multumes.C

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga C., presupun ca poti sa faci un copil, e foarte frumos ca vrei sa adopti un baietel, dar daca esti apta fizic, fa-l pe al tau. exista clinici de "insamantare" iar copilul tau va stii ca atat de mult l-ai dorit si l-ai iubit incat ai ales sa il faci cu orice risc:) Riscurile nu-s mari la clinici, mai ales daca esti sanatoasa:) ai grija de tine si nu dispera:) da-mi mail daca vrei sa mai vorbim:)

    RăspundețiȘtergere