vineri, 6 februarie 2009

Spune-mi o poveste

Povestea de mai jos este pentru fatA care nu a uitat niciodata sa viseze si pentru baiatul cu ochii albastRii, singurul care se poate juca in parul meu.
Mai este pentru inca cineva. I se spunea Printesa Balerin si era desigur din regatul Balerinilor - Corina Gramosteanu (Cora Gramos). Pentru ca nu ne vedem..



A fost odata, ca niciodata. Intr-un palat, undeva departe, peste mari si tari, locuia inchisa intr-un turn o printesa. Nu era o printesa obisnuita, era o printesa obraznica, de asta fusese inchisa in turn. Printesa noastra nu avea parul lung, legat in cosite, ci era tuns scurt, nu purta rochii pompoase, ci pantalonei scurti, avea mereu genunchii si coatele julite, juca pac-pac cu feciorii din regat, alerga cat era ziua de lunga prin crangul din jurul palatului..
Intr-o zi Printesa noastra cunoscu pe Micul Cosar. Un baietel mereu murdar de fum, un golan de'a dreptul. Prietenia lor era rau vazuta de cei din palat, mai ales datorita diferentelor dintre ei. Dar Printesei nu ii pasa, ea il placea pe Micul Cosar. Impreuna explorau cosurile tutror caselor din jurul palatului, se jucau cu animalele, trageau fetitzele de coditze..

Anii trecura si intr-o zi Micul Cosar marturisi Printesei dragostea lui.


Printesa se bucura ca in sfarsit "legatura" lor devenise mai puternica. Si ea visa, la fel ca toate printesele in rochite matasoase..insa nu vroia sa spuna Micului Cosar ca in spatele juliturilor din genunchi si a pantalonilor scurti, se ascundea o fetitza.
Tot la palat traia si o alta fetitza, Mica Zuza. La fel ca Micul Cosar, Mica Zuza nu era de sange albastru. Dar avea parul lung, am putea spune chiar ca avea sex-appel..
In ziua in care Regele a aflat de prietenia dintre Printesa si Micul Cosar, a decis sa inchida obraznicatura intr-un turn, sa o tina departe de toate.
Ursul Lewis a fost desemnat sa fie profesorul indrumator al Printesei, el trebuia sa se ocupe de educatia ei, de transformarea ei intr-o adevarata fetitza. Profesorul Lewis era un urs bland si bun. A fost fermecat de Printesa din clipa in care a vazut-o pentru prima oara. Fetitza noastra obraznica era plina de energie, il fascina pe Profesorul Lewis cu istorisirile ei, cu aventurile pe care le-a avut cu Micul Cosar.
Tot Profesorul Lewis a sugerat Regelui aducerea Mamei Mouse in turnul in care era inchisa Printesa. Mama Mouse a invatat-o pe Printesa sa gateasca, sa faca prajituri, sa fie o adevarata gospodina. Profesorul Lewis era atat de mandru de mica lui eleva. Parea ca l-a uitat pe Micul Cosar..
Pentru ca in Regat aveau loc tot felul de evenimente, Regele a uitat de Printesa inchisa in turn, asa ca Profesorul Lewis si Mama Mouse au mai adus inca doi "locatari" in turn, pentru a se juca cu Printesa. Chiar daca Regele dorea ca fiica lui sa devina o ADEVARATA printesa, fetitza noastra era totusi o fetitza care trebuia sa socializeze, sa se joace, sa nu uite ca in fiecare adevarata Printesa este un copil.
Cei doi frati gemeni Ursii Roz au fost companionii printesei. Au povestit o data cum, undeva intr-un regat apropiat, intr-un turn, inchis la fel ca si ea, traieste un baietel..Nu era un baietel oarecare, era un baietel special, la fel ca ea. Si pe el tatal lui ii inchisese in turn si uitase de el acolo..
Ochi Albastrii (caci asa il cheama pe baietelul nostru) avea o problema - asta fusese motivul pentru care fusese "pedepsit"- el iubea oamenii. Iubea toti oamenii, fara sa ii pese ce sange le curgea prin vine, cat de albastru sau rosh era..Bratele lui era mereu deschise, iubea copiii, iubea muzica, natura. Ursii Roz fusesera companionii lui o vreme, pana cand Imparatul hotarase sa ii trimita departe de baietel.
Atat de frumos povestisera Ursii Roz despre Ochi Albastrii, incat intr-o zi Printesa noastra crezu ca s-a indragostit. Profesorul Lewis, Mama Mouse si cei doi gemeni Roz pusera la cale un plan prin care cei doi sa fie eliberati si adusi impreuna. Printesa noastra visa la aventuri alaturi de vasnicul Ochi Albastrii, la peripetii in codru..
Fara a ii spune nimic fetitei, Profesorul Lewis schita planul de evadare. Mama Mouse trimise gemenii Roz in imparatia vecina pentru a il pregati pe Ochi Albastrii de marea evadare.
In tot acest timp, trecura anii..Micul Cosar se insura cu Mica Zuza. Printesa noastra crescu mare si la fel si Ochi Albastrii. Fiecare dintre cei doi stia ca undeva, peste munti si vai, intr-un turn undeva, exista un suflet pereche, un partener de aventura. Undeva exista o fetitza care inca are julituri in genunchi si nu are (inca) rochite. Undeva exista un baietel cu ochii de cer, un baietel in care zace un aventurier, insa nimeni nu a scos asta la lumina.
Undeva, candva Printesa noastra va evada si la fel va evada si Ochi Albastrii. Intr-o padure, undeva, candva, fetitza cu pantaloneii scurti si julituri in genunchi va da nas in nas cu baietelul cu bratele deschise.
Chiar daca ei 2 nu se vor casatori, macar vor trai o multime de aventuri impreuna. Asa, speciali cum sunt, nimeni nu o sa intelega ce anume ii leaga.
Faptul ca au fost diferiti sau inchisul in turn?
El e oricum destul de bizar..avea chiar si niste prieteni lilieci in turn. Liliecii de care toata lumea fugea pentru ca toti credeau ca sunt vampiri!
(maine aflam daca s-au intalnit sau nu..)

2 comentarii:

  1. Fetei care nu a uitat niciodata sa viseze i se pare extrem de cunoscut baietelul neinteles din turn (cel cu zambet larg). Si asteapta cu nerabdare urmarea...

    RăspundețiȘtergere
  2. si totusi, ultima papusica e Chucky *(http://www.imdb.com/title/tt0144120/) toata ziua:)
    asta nu inseamna ca nu am apreciat povestea, iertare!
    PS> Will Chucky get lucky?

    RăspundețiȘtergere