marți, 3 februarie 2009

Noutati si vechituri

sau Despre cum m-am facut eu indianca (piele rosie).

Vineri seara m-am apucat de cusut. Asta dupa ce am facut documentare pe net si am aflat cum era cu triburile de indieni din Haberica. Am scos poze cu desene, modele pe care si le pictau pe fatza, am probat costumul "clasic" si mi-am dat seama ca cine a fost indianca inaintea mea e mult mai scunda si...mai slaba. Apoi m-am decis. Am scos trusa de prim cusator si pe o frumoasa fusta Stefanel pe care am cumparat-o si nu am purtat-o niciodata am inceput sa cos scoic (deci eram dintr-un trib aflat la ocean), cochilii, etc. Mi-a mai scapat si cate o margica..pe ici pe colo. Dupa ce am cusut fusta (scuratand-o cu aceasta ocazie) am scos dintr-o cutie o pereche de cisme maronele cu blanitza, la fel de noi-noutze ca si fusta. Le-am pus clopotei si briz-brizuri indiene, totul dupa documentarea de care va zisei si dupa ce am vazut dansurile Pow wow. Rupta de somn am intentionat sa ma culc pentru a nu ma trezi cu capul cat o banitza a doua zi, dar ce crezi? Constiinta si paranoia nu au permis un somn linistit. Am visat lupul care proteja tribul, un sarpe care vorbea, un ceas care arata numai ora 10:03. Visam, ma speriam, ma trezeam, ma uitam la ceas, era 06:00 si ma culcam la loc. Iar venea Fratele Urs si imi spunea ceva, Pocahontas avea si ea ceva de comentat si zbang, ceasul era iar 10:03.
Cam asa am dormit pana la 09:00 cand adevaratul ceas, ceasul adevaratei mama Omida a sunat si m-am trezit buimaca si plina de emotii de parca aveam examen.
Si chiar asa a fost. A fost un examen. Am avut parte de un trib de fetitze in prima parte a zilei + un fecior. Fetitze extrem de cuminti si frumoase. In tribul advers erau trei fetite si 3 baieti, desi ma asteptam ca baietii sa fie rautaciosi cu panselutele mele, culmea, o pitica tunsa scurt, simpatica foc, era cea mai pornita. Am cantat si am dansat, desigur noi ca niste panselutze delicate, tribul advers au contraire cu strigate de lupta si tam-tam. Per total eu m-am dixtrat maxim si m-am simtit foarte fashion cu coditze impletite si pene in par.
A doua petrecere a fost alta treaba:) Aici fetitzele erau mai mari, frumoase foc..Nu am avut niciun baietel! In schimb am avut un ajutor de sef de trib, o fetitza care m-a indrumat sa pictez in functie de nume fetele din tribul meu. Ce fetze frumoase si ce priviri senine au fetele cand au 8 ani:) Nu au nicio grija, niciun rid, nicio tristete. Erau atat de cuminti..Eu am fost un baietel obraznic cand aveam 8 ani! Aici erau numai mujeres femininas!
Am ajuns acasa sambata seara la 9 jumate, cu tot cu coditele mele impletite, obosita dar fara pic de somn. Dupa baia de seara am vazut filme pana la 1 noaptea apoi am cazut lata si am visat frumos, acelasi frate urs, alti indieni, un cal negru..cald afara si undeva eram si eu. Cu parul mai lung parca si mai negru..

Cam asta a fost weekendul. In rest alerg intre oameni si muncesc orice de acasa, din pat. Ma simt la fel de rau ca si acum o saptamana, ma dor urechile, ma doare in gat, ma doare burta, pana mea de corb frate, numai om sa nu fii ..In trib nu imi era frig niciodata si dormeam in cort..Dar desigur era langa mine si Talpa Iute:)) Ce baiat..

8 comentarii:

  1. Sincer sa fiu si eu am avut o profa de economie in liceu care venea pe cap cu bentite crosetate de ea (noaptea) si cu tot felul de nasturi si margele cusute deasupra...dar macar ea avea o circumstanta.... avea 80 de ani. :)

    P.S.-Cu toate astea constat ca semeni din ce in ce mai mult cu Marilyn Monroe. Nici ea nu vroia sa se dea jos din pat. Poate ca acesta este semnul ca trebuie sa te faci blonda.

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Lucian - curand sper sa primesc si poze:)
    @ Cornel - hm..nu ai inteles. Ma dau jos din pat, ma dau jos si fac chestii pe care nu stiam ca le pot face. Si sunt bruneta. Am fost blonda toata vara..

    RăspundețiȘtergere
  3. N-ai inteles nimic! Toata lumea se da jos din pat dimineata si face lucruri pe care nu le poate face-diva fiind ar fi misto sa le faci din pat pe toate.

    RăspundețiȘtergere
  4. @ cornel - am crezut ca esti rau cu mine. Da, sunt Marilynica, din pat fac tot. Nu zisei ca ma dor toate oasele, ca ma misc greu?! Din pat se face banul=))

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu fata-exclus! Departe de mine gandul asta.

    RăspundețiȘtergere
  6. @ cornel - hihihi, miss u too btw:))

    RăspundețiȘtergere